教师资格

初中英语教师资格证面试真题

时间:2025-04-19 18:20:00 嘉璇 教师资格 我要投稿

初中英语教师资格证面试真题

  导语:教师资格面试已经过去了,初中英语《Cartoon》的我真题内容你还记得吗?小编已经整理好了初中英语教师资格证面试真题相关的答案了哟。

初中英语教师资格证面试真题

  初中英语教师资格证面试真题 1

  Section 1: English-Chinese Translation (英译汉)(50 points)

  The Money Ran Out; Then the Villagers Stepped In

  HIGUERA DE LA SERENA, Spain — It didn’t take long for Manuel García Murillo, a bricklayer who took over as mayor here last June, to realize that his town was in trouble. It was 800,000 euros, a little more than $1 million, in the red. There was no cash on hand to pay for anything — and there was work that needed to be done.

  But then an amazing thing happened, he said. Just as the health department was about to close down the day care center because it didn’t have a proper kitchen, Bernardo Benítez, a construction worker, offered to put up the walls and the tiles free. Then, Maria José Carmona, an adult education teacher, stepped in to clean the place up.

  And somehow, the volunteers just kept coming. Every Sunday now, the residents of this town in southwest Spain — young and old — do what needs to be done, whether it is cleaning the streets, raking the leaves, unclogging culverts or planting trees in the park.

  “It was an initiative from them,” said Mr. García. “Day to day we talked to people and we told them there was no money. Of course, they could see it. The grass in between the sidewalks was up to my thigh. “

  Higuera de la Serena is in many ways a microcosm of Spain’s troubles. Just as Spain’s national and regional governments are struggling with the collapse of the construction industry, overspending on huge capital projects and a pileup of unpaid bills, the same problems afflict many of its small towns.

  But what has brought Higuera de la Serena a measure of fame in Spain is that the residents have stepped up where their government has failed. Mr. García says his phone rings regularly from other town officials who want to know how to do the same thing. He is serving without paay, as are the town’s two other elected officials. They are also forgoing the cars and phones that usually come with the job.

  ““We lived beyond our means,” Mr. García said. “We invested in public works that weren’t sensible. We are in technical bankruptcy.” Even some money from the European Union that was supposed to be used for routine operating expenses and last until 2013 has already been spent, he said.

  Higuera de la Serena, a cluster of about 900 houses surrounded by farmland, and traditionally dependent on pig farming and olives, got swept up in the giddy days of the construction boom. It built a cultural center and invested in a small nursing home. But the projects were plagued by delays and cost overruns.

  The cultural center still has no bathrooms. The nursing home, a whitewashed building sits on the edge of town, still unopened. Together, they account for some $470,000 of debt owed to the bank. But the rest of the debt is mostly the unpaid bills of a town that was not keeping up with its expenses. It owes for medical supplies, for diesel fuel, for road repair, for electrical work, for musicians who played during holidays.

  Higuera de la Serena is not completely without workers. It still has a half-time librarian, two half-time street cleaners, someone part-time for the sports complex, a secretary and an administrator, all of whom are paid through various financing streams apart from the town. But the town once had a work force twice the size. And when someone is ill, volunteers have to step in or the gym and sports complex — open four hours a day — must close.

  Section2: Chinese-English Translation (汉译英)(50 points)

  10年来,中国经济持续快速发展,经济实力、综合国力、人民生活水平迈上新的台阶,国家面貌发生举世瞩目的历史性变化,为促进亚洲和世界经济增长作出了重要贡献。

  中国虽然取得了举世瞩目的发展成就,但仍然是世界上最大的发展中国家,经济社会发展面临巨大的人口、资源、环境压力,发展中不平衡、不协调、不可持续问题依然突出。

  2011年,中国开始实施国民经济和社会发展第十二个五年规划纲要,提出了今后5年中国经济社会发展的总体任务。

  未来5年,中国将着力实施扩大内需特别是消费需求的'战略,建立长效机制,释放消费潜力,着力促进经济增长向依靠消费、投资、出口协调拉动转变。

  中国将着力实施“走出去”战略,引导各类所有制企业有序到境外投资,积极开展有利于改善当地基础设施和人民生活的项目合作。中国将着力参与全球经济治理和区域合作,推动国际经济金融体系改革,推动建立均衡、普惠、共赢的多边贸易体制,反对

  初中英语教师资格证面试真题 2

  The first outline of The Ascent of Man was written in July 1969and the last foot of film was shot in December 1972. An undertaking aslarge as this, though wonderfully exhilarating, is not entered lightly. It demands an unflagging intellectual and physical vigour, a total immersion, which I had to be sure that I could sustain with pleasure; for instance, Ihad to put off researches that I had already begun; and I ought to explai-n what moved me to do so.

  There has been a deep change in the temper of science in the last20 years: the focus of attention has shifted from the physical to the life sciences. As a result, science is drawn more and more to the study of in-dividuality. But the interested spectator is hardly aware yet how far-reaching the effect is in changing the image of man that science moulds. Asa mathematician trained in physics, I too would have been unaware, had not a series of lucky chances taken me into the life sciences in middle age. I owe a debt for the good fortune that carried me into two seminal fields of science in one lifetime; and though I do not know to whom the debt is due, I conceived The Ascent of Man in gratitude to repay it.

  The invitation to me from the British Broadcasting Corporation was to present the development of science in a series of television programmes to match those of Lord Clark on Civilisation. Television is an admirable medium- for exposition in several ways: powerful and immediate to the eye, able to take the spectator bodily into the places and processes that are described, and conversational enough to make him conscious that what he witnesses are not events but the actions of people. The last of these merits is to my mind the most cogent, and it weighed most with me in agreeing to cast a personal biography of ideas in the form of television essays. The point is that knowledge in general and science in particular does not consist of abstract but of man-made ideas, all the way from its beginnings to its modern and idiosyncratic models. Therefore the underlying concepts that unlock nature must be shown to arise early and in the simplest cultures of man from his basic and specific faculties. And the development of science which joins them in more and more complex conjunctions must be seen to be equally human: discoveries are made by men, not merely by minds, so that they are alive and charged with individuality. If television is not used to make these thoughts concrete, it is wasted.

  参考答案:

  《人类的进程》一书的提纲初稿是1969年7月完成的,影片的最后一部分是在1972年12月拍摄的。像这样大的一个项目,虽然异常精彩,令人激动,却并不是轻易上马的。它要求我保持旺盛的脑力和体力,专心致志地投入工作。我必须确保持之以恒,并从中得到乐趣;比方说,我不得不停下已经开始的研究工作;我还应当说明一下,究竟是什么促使我承担这项工作的。

  二十年来,科学的发展趋势发生了深刻的变化:关注的焦点已经从自然科转移到生命科学。结果,便把科学越来越吸引到个体特征的研究上来。然而感兴趣的旁观者几乎没有意识到此事对于改变科学塑造的人的形象产生了多么深远的影响。我是一个研究数学的'人,以前学过物理学,若不是中年有幸有几次机会涉足生命科学,我也不会有所认识。我应当感谢我交的好运,是它使我在一生中参与了两个启发性的科学领域。尽管我并不知道应该向谁表示感谢,我编写了《人类的进程》一书,以表示我的感激之情。

  英国广播公司邀请我做的是通过一套电视节目来表现科学的发展过程,以与克拉克勋爵制作的关于文明的电视节目相匹配。通过电视来进行解说有几大好处:它有力、直观,能使观众身临其境或亲身参与所描述的过程,它的语言亲切,能使观众觉得他所看到的是人们的行动而不是事件。这些优点之中,我认为最后一点最为突出,它是一股最大的动力促使我同意以电视散文的方式从个人的角度来讲述各种思想的发展史。重要的是知识总体,尤其是科学知识不是由抽象的思想构成的,而是由人的思想构成的,自有知识开始直到现代千奇百怪的模式莫不是如此。所以介绍打开自然界之门的基本思想,必须表现出它们很早就已产生,而且是产生在人类最淳朴的文化之中,产生于人类基本的、具体的感官之中。同时还必须表现出使种种思想形成越来越复杂的结合体的科学的发展也同样是人类的贡献:种种发现都是人的产物,而不仅仅是头脑的产物,因此它们都是有生气的,而且具有个人的特色。如果电视未能把这些思想表现得很具体,那岂不是浪费!

  初中英语教师资格证面试真题 3

  A former Government chief scientist once told me that we should always have a Plan B ready in case Plan A doesn’t work – or doesn’t happen. He was speaking in relation to the possibility of “geo-engineering” the climate if it becomes obvious that global warming is beginning to tip irrevocably towards a potentially dangerous state.

  He could only say this once he was out of office of course because the official Government view at the time – as it is now – was that “there is no Plan B” in relation to climate change, that the only conceivable way of avoiding dangerous global temperature increases in the future is to curb the production of greenhouse gas emissions now.

  Geo-engineering is defined as the deliberate, large-scale in order to limit undesirable climate change, but it is seen by many as a technical fix too far. At its most outlandish, geo-engineering envisages putting giant mirrors in space to deflect incoming solar radiation, but it also includes more benign interventions, such as solar powered “artificial trees” in the desert for soaking up carbon dioxide in the air.

  Despite the official view of there being no Plan B, however, last week’s fifth report by the has placed geo-engineering firmly on the agenda – even if the scientific panel rather denigrates the idea as probably unworkable and potentially dangerous. Nevertheless, for some critics of geo-engineering the mere mention of the concept in such an official and high-profile publication is enough to see red.

  Indeed, the Canadian-based ETC Group of environmentalists, perceived a Russian-led conspiracy to subvert the IPCC process. Russia had insisted on the addition of geo-engineering to the report and it is Russia where many geo-engineering projects are being tested, the ETC Group claims.

  Before getting carried away with the inclusion for the first time of geo-engineering in an IPCC report, it is worth pointing out that the panel emphasises the inherent flaws of the proposals to counter rising temperatures. Deflecting sunlight with artificially created white clouds over the oceans, for instance, would do nothing to prevent the acidification of the oceans and, if it had to be stopped for any reason, global surface temperatures would soon rise again even higher than before.

  In short, if we rely on a technical fix to , rather than addressing the root problem, we could become addicted to the illusion that all is well when, in fact, all that we are doing is delaying the inevitable, while increasing the risk of some serious unintended consequences, which history tells us are never far away from big engineering proposals of this kind.

  Take for instance the relatively small-scale geo-engineering project to divert the rivers running into the Aral Sea of the former Soviet Union. Half a century ago the Aral Sea was the fourth largest lake in the world with a thriving commercial fishery, but by 2007 it had declined to about 10 per cent of its original size, with fishing boats stranded in the middle of a toxic salt pan.

  Soviet scientists diverted water from two rivers running into the Aral Sea to irrigate fields of cotton and other crops. But in the end they created a barren, dusty landscape where once there was a sea filled with wildlife. Toxins and salt blown from the Aral’s parched basement even threatened the very crops that the project was meant to generate.

  So when some people talk about the possibility of “fixing” the climate with technological interventions rather than cuts in carbon dioxide emissions, let’s not forget history. Perhaps HM Government is right: there is no Plan B.

  Talking of carbon dioxide, I have just returned from an interesting visit to the Czech Republic where health tourism, rather than being frowned upon, is positively encouraged.

  What has this got to do with carbon dioxide, you may ask? Well one of the more curious, if not bizarre “medical” treatments you can buy is a dip in a dry bath of carbon dioxide. For 20 minutes or so you bathe everything below your waist (fully clothed) in an atmosphere of “natural” carbon dioxide pumped from underground sources.

  It is said by those who sell it to cure a range of conditions and even acts like a dose of Viagra. Strictly in the interests of science I volunteered. I intend to publish my findings in a peer-reviewed scientific journal – that is if I can find one prepared to overlook my limited set of data points.

  本文后附上三个题目:

  1、What is geo-engineering? What are the possible international measures of geo-engineering?

  2、What are the views of the critics of geo-engineering?

  3、Why does the author introduce the small scale geo-engineering project?

  从题目中可以看出,本文的中心词是geo-engineering,文章对geo-engineering还提出了相当的质疑,并提出可以实验小型 geo-engineering。从文章第三段开始,可以找到geo-engineering的`定义。接着正好是各国可以采用的手段和人们提出的质疑。文章后三段相熟了小型的geo-engineering。

  初中英语教师资格证面试真题 4

  考题解析

  《Cartoon》主要教学过程及板书设计

  教学过程

  Step 1 Lead-in

  1. Greeting to Ss.

  2. Show a cartoon Steamboat Willie to Ss, and then ask them some questions:

  ----Do you like to watch cartoon?

  ----What is your favorite cartoon?

  ----Why do you like it?

  Step 2 Pre-reading

  According to the pictures on ppt. and the movie they saw in Lead-in part, Ss need to predict which one is the main idea of this passage.

  The options present on PPT:

  ----Mickey Mouse, a famous symbol in American culture.

  ----Some cartoons with Mickey Mouse.

  ----Disney theme parks around the world.

  ----What people think of cartoons?

  Step 3 While-reading

  1. Fast reading

  Ask students to read the passage quickly and then check their prediction answers.

  2. Careful reading

  Have Ss to read this passage carefully and talk about the main character in the cartoon. And then work with their partners to discuss the following chart:

  Then talk about their favorite Disney characters. T writes down their answers on the blackboard and ask Ss vote for their favorite Disney characters and write the number of vote on the board.

  Disney characters: Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Mulan, Goofy, Snow White…

  Then four students a group to discuss why people love this Disney characters.

  Step 4 Post-reading

  Four students in a group, find another cartoon character just as famous as Mickey, and then to discuss why is the character popular.

  Step 5 Summary and Homework

  1. Summary: ask students to review what they’ve learnt today, and then T makes a conclusion.

  2. Homework: Does a role play

  Divide the class into several groups; each group has 5-6 students. They need to choose their favorite carton and each group member act as a role of the cartoon.

  答辩题目解析

  1.简述下,阅读教学中每次阅读的作用/目的分别是什么?

  【参考答案】

  首先,在快速阅读环节中,让学生第一遍快速阅读全文,判断自己在pre-reading部分所做的推测是否正确。该步骤训练学生的阅读技巧,旨在获取文章的大意,不要求学生获取所有细节信息。带着期待去阅读,并在阅读中检测和不断修正自己的预测,这种交互式阅读能够促进学生对文章内容的理解。

  其次,在快速阅读环节中,让学生再次快速阅读全文,并所搜集几个信息,完成该活动。该步骤的目的是培养学生寻读的策略。寻读一般要求搜索一些特殊的细节信息,该信息提供的信息是一个动画片的名字和两个时间,这些信息在文字形式上有特点,目的就是培养学生学会根据这些信息特点快速找出答案。

  最后,在精读环节,让学生放慢速度再次阅读文章,并补全表格信息。此处涉及到文章中的一些细节信息,学生需要理解文章传递的基本信息和深层含义。有助于学生理清文章的.脉络,理解其中的深层次含义。

  2.你怎么理解为人师表?

  【参考答案】

  古语有云“师者,所以传道、授业、解惑也。”对于我们目前的教学来看,学生经过教师的教导,才能具备知识,掌握技能,培养道德,启发思想,教师对学生的影响既深又远。我认为,一名合格的教师应该具备以下的基本素质:

  首先传道。身为老师,其教导的内容要合乎道德、合乎伦理、合乎人间正义、合乎做人道理。要教授学生传统美德,并时刻以身作则,不做有违道德伦理的事情,不损害教师的形象。其次授业。教师除了交给学生专业基础知识以外,还要教授一些基本技能。让学生在今后的人生路上受益无穷,无论是在职场、人际关系、学习能力上,都能发挥更大的能量,具有良好的表现。解惑。学生在学习的过程中,难免会遇到这样或那样的问题,作为教师,一定要对学生进行专业化的指导。除此之外,还要加强对教师内心的指导,帮助学生克服遇到的挫折和困难。要正确的引导学生,能正确的看待生活中遇到的问题,积极的面对生活中的难题,体会战胜困难的喜悦。示范。所谓“身教重于言传”。教师要时刻意识到自己的身份,不能随意妄行,要以更高的标准来要求和规范自己的言行举止,并且要时刻的提高自己的各项技能。要以身作则,树立模范形象,潜移默化的影响学生。

【初中英语教师资格证面试真题】相关文章:

小学英语教师资格证面试真题12-05

2017上半年初中英语教师资格证面试真题06-04

2022年教师资格证面试真题汇总10-09

初中化学教师资格证面试真题10-12

小学英语教师资格证面试真题试题09-27

小学英语教师资格证面试真题「2017」10-11

初中英语教师资格面试真题及答案12-05

2016初中化学教师资格证面试真题10-23

高中语文教师资格证面试真题12-05