职称英语 百分网手机站

职称英语卫生类b阅读理解(2)

时间:2018-01-26 12:37:19 职称英语 我要投稿

2017职称英语卫生类b阅读理解

  D. Humorous.

  第三篇

  Cooking Oil Fumes Cause Tumor

  The leading cause of lung cancer among women in the city was cooking oil fumes while men are more likely to develop the disease from smoking, said medical experts after a five-year study.

  Doctors announced the results yesterday with analysis on some new tendencies in lung cancer.

  They said patients are younger, especially women.

  According to the Shanghai Tumor Research Institute, more local residents die of lung cancer in the city than anything else. Following breast cancer, it has the second-highest incidence rate.

  "An unhealthy lifestyle is a very important reason for lung cancer," said Dr. He Yumin from Shanghai Minshen Traditional Chinese Medicine Tumor Diagnosis and Treatment Center.

  He followed 2,276 lung cancer patients for five years. Among them, 1,483 were male.

  Smoking caused 70 percent of cases among men while only 18 percent of female patients developed cancer from smoking or inhaling second-hand smoke, according to the report.

  However, more than 60 percent of women with the disease had long term, close contact with strong oil fumes from cooking and complained about irritated eyes and throats.

  About 32 percent of women fried foods in boiling oil in unventilated kitchens and about 25 percent of women's bedrooms were adjacent to the kitchen.

  However, local women were surprised to learn cooking oil fumes could lead to cancer. Some claimed they may change food preparation methods.

  "Unless my family and I don't eat at home every day, I must stay in the kitchen to cook," said Xu Li, a 45-year-old local woman. "I know the fumes are bad for the skin, but it was the first time I heard that it can result in lung cancer. I have already started frying less."

  Doctors said women's lung cancer had few links to personal health and physical condition, but was closely related to family cancer history, unhealthy dietary habits and weak immune systems.

  Other experts agreed on it.

  "Smoking is by far the biggest cause of lung cancer for men," said Dr. Tan Binyong, honorary president of the Respiratory Disease Institute at Fudan University's Medical College. "It's true that second-hand smoke and cooking fumes are the main causes among women."

  His research also warned people not to stand near stalls selling fried foods due to the poor quality of oils used.

  The chance of catching lung cancer is three times higher if exposed to the fumes for a long time, experts said.

  41. What new tendency in lung cancer is concluded by the researchers?

  A. Men are more likely to develop lung cancer than women.

  B. Women are more likely to develop lung cancer than men.

  C. Patients with lung cancer become older, especially males.

  D. Patients with lung cancer become younger, especially females.

  42. Which of the following diseases is the most common among the local residents in Shanghai?

  A. Heart disease.

  B. Breast cancer.

  C. Infectious diseases.

  D. Lung cancer.

  43. What symptoms may be complained of by most women with lung cancer after long term, close contact with cooking oil fumes?

  A. Irritated eyes and throats.

  B. Severe pain in both lungs.

  C. Continuous cough and headaches.

  D. Difficulty in breathing.

  44. What was the local women's reaction when they leamed that cooking oil fumes could lead to cancer?

  A. Happy.

  B. Surprised.

  C. Angry.

  D. Careless.

  45. Which of the following has relatively little connection with women's lung cancer?

  A. Family cancer history.

  B. Unhealthy dietary habits.

  C. Weak immune systems.

  D. Personal health and physical condition.

  参考答案:

  第4部分:阅读理解

  第一篇

  31.B。细节题。题干:Cancer Chat不同于其他论坛是因为_________。文章第二段讲:“Cancer

  Chat的一个不同之处在于它有一个信息安全网络。”因此正确答案为B。

  32.D。细节题。题干:关于RebekahGibbs的说法哪项是不正确的?由专有名词RebekahGibbs

  定位到文章第四段:“我写了一个公开的日记,关于我如何战胜癌症,并且得到病友的鼓励。”因此正确答案为D。

  33.B。细节题。题干:发布在Cancer Chat上的信息哪个是不对的?这个题干不好定位,可

  以改为定位四个选项。根据文章第三段“Anyone can have access to the messages posted on CancerChat”可知,A为正确信息;第四段讲“CancerChat论坛意味着你可以分享有关

  治疗和副作用的信息,同时也可以敞开心扉表达你无法向朋友和家人表述的心情”,可知选项C“不仅仅关注治疗和副作用的信息”和D“对作者而言也是情感的宣泄”为正确信息,所以答案为B。

  34.D。细节题。题干:CancerHelp UK是一个网站。由关键词CancerHelp UK定位到文章第四段:“这个网站是专门为病人和病人家属设计的,为他们提供6000页及时更新的`、易于

  理解的信息,并详细地说明治疗方法。”第五段接着讲:“这个赢得奖励的网站吸引了很多的访问者。”“The award-winning website”意为“这个获过奖的网站”,所以答案为D。

  35.A。细节题。题干:最后一段的“The charity”指的是什么?根据上下文可知,此处的

  The charity指的是上段提到的Cancer Research UK,因此选择A。

  第二篇

  36.B。细节题。题干:为什么说巧克力对心脏和循环都有益?原文是:“巧克力中含有一种

  叫类黄酮的物质,它能维护心脏的健康并促进血液循环”。故答案为B。

  37.B。细节题。题干:当可可被当成 首次被引入欧洲的时候,它很快就流行了起来。原文是:“1544年,一个玛雅贵族代表团觐见西班牙国王菲利普时,送给他一罐可可作为礼物。”故答案为B。

  38.A。细节题。题干:哪个国家是第一个往可可饮料中加糖的?由第三段最后一句可知,西班牙是第一个把糖放进可可饮料的,故答案为A。

  39.D。细节题。题干:James Baker和John Hanan做了什么有关巧克力的事情?原文是:“1765年,James Baker和John Hanan在美国开办了第一个巧克力作坊,将巧克力介绍给了普通人。”故答案为D。

  40.C。态度题。题干:作者对食用巧克力是什么态度?选项A“模棱两可的”;选项B“否定的”;选项C“肯定的”;选项D“幽默的”。从题目和文中总体内容可见,这篇文章说明吃巧克力的好处,虽然在后面提出吃巧克力时的注意事项,但不影响作者肯定的语气,故答案为C。

  第三篇

  41.D。细节题。题干:研究者们得出的一个关于肺癌的新趋势是 。文章第二段明确提到,肺癌的新趋势就是“病人更年轻,尤其是妇女”。因此,D为正确选项。

  42.B。细节题。题干:上海本地居民中最常见的疾病是_________。文章第三段说道:“肺癌排在乳腺癌之后,发病率第二高”,可见乳腺癌才是最常见的疾病。故选B。

  43.A。细节题。题干:大多数长期接触厨房油烟并患有肺癌的女性抱怨的疾病症状是_________。文章第七段说道:“60%以上患肺癌的妇女都长期接触厨房油烟并主诉眼睛和喉咙疼痛难受”。因此A为正确选项。

  44.B。细节题。题干:当本地妇女得知厨房油烟可以致癌的时候,她们的反应是_________。文章第九段明确说道:“当妇女们知道厨房油烟可以致癌时都很惊讶”。因此B为正确选项。

  45.D。细节题。题干:下列哪一项与女性的肺癌几乎无关?回答此题时,首先要注意倒数第四段中的两处文字,即“had few links to…”和“was closely related to…”。其中,link to意为connection with,而relate to则意为connect with,都是“联系”的意思,只是few和closely的差别却很大。few和little一样,都是具有否定意义的词,意为“很少,几乎没有”,只是后面的名词分别为可数名词和不可数名词而已;它们与a few和a little不同,a few和a little具有肯定意义,意为“有几个”和“有一点”。

【2017职称英语卫生类b阅读理解】相关文章:

1.2017职称英语卫生类B阅读理解练习

2.职称英语卫生类B级阅读理解练习

3.2017职称英语卫生类B级练试题及参考答案

4.2017年职称英语b类试题

5.2017年理工类B职称英语练习

6.2017职称英语卫生类阅读理解

7.2017职称英语卫生类新增阅读理解

8.2017职称英语卫生类阅读理解练习