英语阅读

高考英语阅读理解练习题及答案

时间:2024-06-14 13:35:30 宜欢 英语阅读 我要投稿

高考英语阅读理解练习题及答案

  在各个领域,我们会经常接触并使用练习题,只有认真完成作业,积极地发挥每一道习题特殊的功能和作用,才能有效地提高我们的思维能力,深化我们对知识的理解。相信很多朋友都需要一份能切实有效地帮助到自己的习题吧?下面是小编收集整理的高考英语阅读理解练习题及答案,仅供参考,欢迎大家阅读。

高考英语阅读理解练习题及答案

  高考英语阅读理解练习题及答案 1

  travel

  People bury treasure to stop other people from taking it. They choose a quiet place, dig a deep hole and bury the treasure in it. Then they make a map of where the treasure is or write down other clues(线索)that will help them or someone else to find it again.

  In Britain a few years ago; a writer wrote about some treasure that he had buried. He put clues in the story to help readers find it. Thousands of people hunted for the treasure. They dug holes all over Britain, hoping to find it.

  One of the most popular adventure stories ever written is Robert Louis Stephensons Treasured Island‘, an exciting story about a young boy, Jim Hawkins, who is captured by pirates and later finds some buried treasure.

  Then there is the true story about a man who had to travel overseas for a year. He did not trust banks, so he buried his life savings in a park. Then he went away. On his return, he went straight to the park. But the park was no longer there. In its place there was a huge building.

  And then there was the man who buried his savings, all in bank notes, in a waterproof(防水的) bag. When he dug it up years later, there was nothing left. Worms and insects had eaten the bag and everything in it.

  And of course, these are stories about people who bury things and either forget where they have buried them or lose the map.

  Although it is true that people sometimes lose their money because a bank fails, banks are still the safest place to keep our savings and treasures.

  1.People who bury treasure usually

  A.do not trust banks

  B.have a little money .

  C.want to live in a quiet place.

  D.expect to lose it

  2.The writer in Britain

  A.really had buried something.

  B.started a nationwide treasure hunt.

  C.had lost his treasure and wanted people to help him find it.

  D.caused trouble because people dug holes everywhere.

  3.―Treasure Island

  A.is a story about pirates.

  B.is about the adventures of Jim Hawkins.

  C.is the most popular story ever written

  D.is a well-known fairy tale.

  4.The man who buried his money in a park

  A.thought his money was safer there than in a bank.

  B.travelled on the sea for a year.

  C.got his life savings back again.

  D.stayed away longer than he expected.

  5 . From these stories we understand that

  A.we cannot trust banks.

  B.we should not trust anyone.

  C.a waterproof bag is not proof against worms and insects.

  D.insects eat anything.

  答案:ABBAC

  successful writers

  In 1977 , a dead author of detective stories saved the life of a nineteen-month-old baby in a most unusual way. The author was Agatha Christie, a gentle married lady and one of the most successful writers of detective stories in the world.

  In June 1977 , a baby girl became seriously ill in Qatar (卡塔尔) , near Sandi Arabia(沙特阿拉伯) . Doctors were unable to find out the cause of her illness, so she was flown to London and sent to Hammersmith Hospital. A team of doctors hurried to examine the baby only to discover that they, too, were puzzled by the very unusual signs of illness. While they were having a discussion about the babys illness, a nurse asked to speak to them.

  Excuse me, said Nurse Marsha Maitland, ―but I think the baby is suffering from thallium poisoning(铊中毒) .

  What makes you think that? Dr. Brown asked. ―Thallium poisoning is very rare.

  A few days ago, I was reading a novel called A Pale Horse by Agatha Christie, Nurse Maitland explained.“In the book, somebody uses thallium poison, and all the signs are exactly the same as the baby s . ”

  You are very careful and you may be right, another doctor said. ―we‘ll carry out some tests and find out whether it s thallium(铊) or not.

  Tests showed that the baby had indeed been poisoned by thallium. Once they knew the cause of the illness, the doctors were able to give the baby the correct treatment. She soon recovered and was sent back to Qatar. Later on it was proved that the poison might have come from an insecticide(杀虫剂) used in Qatar.

  1.Who first suggested the correct cause of the babys illness?

  A.A Doctor in Qatar.

  B.Nurse Maitland. C.Dr. Brown.

  D.Agatha Christie.

  2.Why was the baby sent to London?

  A.She was a British girl whose parents were working in Qatar.

  B.The hospitals in Qatar were full at that time.

  C.She was the daughter of a doctor in one of the places.

  D.The Qatar doctors were not sure they could cure her.

  3.As far as we can tell from passage, Agatha Christie.

  A.had never even met this baby.

  B.had spent a long time as a police officer.

  C.visited the baby in the hospital at Hammersmith.

  D. gave Nurse Maitland some advice on the phone .

  4.Nurse Maitland spoke to the doctors

  A.when she heard them discussing the possibility ofthallium poison.

  B.because she could see that the doctors had made a mistake.

  C.to suggest a possible reason for the patient s illness.

  D.after she had read about a horse which had been poisoned.

  5.What did the doctor think of the suggestion which Nurse Maitland made?

  A.They were very quick to agree with her.

  B.They were unhappy over her interruption.

  C.They said that she was wrong because thallium poisoning is very rare.

  D.They thought it was a possibility worth considering.

  答案:BDACD

  高考英语阅读理解练习题及答案 2

  The deserts of the world are not all covered with sand. Many of them have surfaces of rock or clay or small stones. They are not flat, either. They often have high hills and deep valleys. There is some plants’ life in many. The deserts of the wor parts of the desert. There is little rain in the desert, but it does fall often enough for most plants.The deserts of the world are not uninhabited(not lived by people). People also live outside oases(绿洲), but these people are not farmers. They have camels, goats, donkeys, sheep, etc. These animals can live on the desert plants and do not need much water.The people of the desert have to move constantly from place to place, they must always look for grass or desert plants for their animals. They usually live in tents. When there is no more food for their animals, they fold up their tents, pat them on their camels and donkeys, and move to another place. In good years, when there is enough food for their animals, they trade their skins and their goats and camel hairs with the people of oases for wheat and fruit. But in bad years, when there is not enough food for their animals, the people of the desert would attack the oases people. But they are also hospitable, no man in the desert would ever refuse to give a stranger food and water.

  1. According to the passage, deserts are mostly made up of _______.

  A. clay

  B. rock

  C. sand

  D. stones

  2. The underlined word “hospitable” has the meaning of being _______.

  A. brave

  B. cruel

  C. strange

  D. kind

  3. In the desert _______.

  A. it rains in spring only

  B. it rains for a short time every month

  C. there is some rain, but far from enough

  D. the rainfall is just enough for the plants

  4. People live _______.

  A. only inside the oases

  B. only outside the oases

  C. both inside and outside the oases

  D. in places with regular rainfalls

  5. From the passage we know that life _______.

  A. is hard in deserts

  B. is happy in deserts

  C. is impossible in deserts

  D. in deserts in much better now

  【答案与解析】本文讲述的是沙漠的自然环境和沙漠人的生活情况。

  1. C。推理判断题。根据第1段第1、2句The deserts of the world are not all covered with sand. Many of them have surfaces of rock or clay or small stones(世界上的沙漠并非全都覆盖着沙。许多沙漠表面有岩石、泥土或小石子)世界上的沙漠并非全都覆盖着沙。许多沙漠表面有岩石、泥土或小石子可推知沙漠主要是由沙组成的。故答案为C。

  2. D。推理判断题。推断词义。根据文章最后一句No man in the desert would ever refuse to give a stranger food and water由沙漠里没有人会拒绝给一个陌生人饭和水,可推断他们是很友好的(hospitable),故答案为D。

  3. C。推理判断题。根据第1段最后一句There is little rain in the desert, but it does fall often enough for most plants可知沙漠有少量降水,但并不充足。故答案为C。

  4. C。推理判断题。根据第2段第2句People also live outside oases(绿洲)和第3段中they trade their skins and their goats and camel hairs with the people of oases for wheat and fruit 可知人们有住在绿洲内的,也有住在绿洲外的。故答案为C。

  5. A。推理判断题。根据第3段The people of the desert have to move constantly from place to place可知沙漠人住得不稳定;They usually live in tents住得不舒服;When there is no more food for their animals食物不充足。由此可推断沙漠生活的艰难。故答案为A。

【高考英语阅读理解练习题及答案】相关文章:

高考英语阅读理解练习题及答案12-12

2023高考英语阅读理解专项练习题及答案06-13

高考英语阅读理解题附答案11-21

高考英语阅读理解练习含答案05-24

高考英语阅读理解练习原文及答案12-23

初二英语阅读理解练习题及答案07-19

高考英语阅读理解及答案(通用9篇)06-08

高考英语阅读理解07-29

小学英语阅读理解题及答案07-10