基础英语 百分网手机站

初中英语阅读理解(2)

时间:2018-02-18 17:35:40 基础英语 我要投稿

2017年初中英语阅读理解

  【答案与解析】

  这是一篇关于 Internet 的说明文,它介绍了什么是Internet,Internet 的用途,它的贡献等等。

  1. A。主旨题。文章的每一段都谈到了 Internet,所以我们可以推断文章的主要内容是 Internet。

  2. B。细节题。在第2段中谈到 You can send E-mail to your friends, and they can get them in a few seconds,相比其他选项,E-mail 当然是最快的`。

  3. C。细节题。最后一段的第2句讲到 It’s possible for you to work at home with a computer in front,所以明天我们极有可能 at home 工作了。

  4. D。判断题。根据全文我们得知,我们可以在 school, libraries, home 等地方使用 Internet,所有的拥有者是大家,并不是某一个人或某一行业的从业者。

  5. A。推断题。最后两句告诉我们:98% of the information on the Internet is in English,也就是说英语在 Internet的应用是非常广泛,非常重要的,除 A 选项外,没有一个选项能全部概括这句话的意思。

  阅读理解【3】

  Hundreds of years ago,a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots,a brave people,loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland,but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win.

  One night,the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hill. "We will rest here tonight,my men,"he said. "Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die."

  They were all very tired,so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty,but they,too,were very tired,and one by one,also fell asleep.

  The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside,taking care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more,the war would be over. Suddenly,one of them put his foot on a thistle(蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a moment,they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved their country.

  The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.

  根据短文内容,选择正确答案。

  1. Hundreds of years ago there was a war between ________.

  A. Roman army and North England

  B. Roman army and the Scots

  C. England and Scots

  D. a brave people and the Scots

  2. At first it looked as if the Romans would win because ________.

  A. the Scots were not brave

  B. the Roman army was so strong

  C. the Scots did not have a good leader

  D. the Romans had the support from the Scottish

  3. "We must win or we will die."What the leader of the Scots said means ________.

  A. they were sure to win

  B. they couldn't escape from death

  C. they would win and then they would die

  D. they must try hard to win, otherwise they would be killed

  4. The Romans climbed up the hill quietly because ________.

  A. they didn't want to wake the Scots

  B. they wanted to reach the top

  C. they wanted to catch the four guards first

  D. they were afraid of the sharp needles of the thistle

  5. The people of Scotland made thistle their national flower because ________.

  A. it is a beautiful plant

  B. it is fresh and lovely

  C. it had so many sharp needles all over it

  D. it was the thistle that helped the Scots to win the battle

  答案及解析:

  1.选B,文中很明显的指出,这场战争是Roman army和the Scots之间的。

  2.选B,They fought hard to drive the enemy out of Scotland,but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win. 是因为Romans太强大。因此选B。

  3.选D,"We must win or we will die."的意思是"我们必须胜利,否则我们会死掉",因此选D。

  4.选A,the Romans悄悄爬山的原因是不想吵醒the Scots,以便偷袭。

  5.选D,根据文中大意,可得出正确答案。

【2017年初中英语阅读理解】相关文章:

1.初中英语阅读理解练习题及答案

2.2017初中英语阅读理解专项练习

3.初中英语阅读理解2017

4.初中英语阅读理解的解题技巧

5.初中英语阅读理解技巧

6.初中英语阅读理解及答案

7.初中英语阅读理解题及答案

8.初中英语阅读理解题型

9.初中英语阅读理解训练答案