职称英语《综合B》阅读判断历年真题精选
2017年职称英语考试复习已经开始,为了促进大家的学习积极性,下面是yjbys网小编提供给大家关于职称英语《综合B》阅读判断历年真题精选,希望对大家的备考有所帮助。

职称英语《综合B》阅读判断历年真题 1
Living History at Jamestown Settlement
A woman in Native American clothes is sitting in the sun, sewing a dress from skin. Inside a building, a colonist is making a wooden chair, using very simple tools. And all around, tourists are taking pictures with their digital (数码的) cameras. This is Jamestown Settlement today.
Jamestown, Virginia, was one of the first places in the world where people from Europe,America, and Africa came together in 1608. Today, it is a living history museum, where children and adults come to experience history. In a living history museum, actors wear clothes from the past and demonstrate many of the activities of daily life back then. The actors also talk to the visitors and explain everything they do.
At a Living History museum, there are always many things to touch, hear and smell. Visitors at Jamestown Settlement can walk through copies of the three small sailing ships that carried colonists to Virginia and even lie down in a colonists bed. The colonists stayed on the crowded,dangerous ships for more than four months. When they got to Virginia they built an area of houses with a high wall around it in todays fort ( 堡垒 ), you can see houses, a church, and even a garden with foods that the colonists ate. Women in long dresses work inside their homes, and visitors can help them with their sewing and cooking.
There is also an Indian Village at Jamestown Settlement, and it looks very different from the fort. It shows how the Indians lived in long houses and grew corn and other crops in large fields.
Actors there make pottery (陶器) and teach visitors how to play Indian games. You can even help them make an Indian boat from a tree.
Today the living history museum of Jamestown is very popular, especially with children and families.
People come here to have fun, but also to learn. Many school classes visit to experience old ways of getting things done. A living history museum is the best way to understand how people lived in the past.
16. Tourists like to take pictures in Jamestown Settlement today.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. In Jamestown Settlement, people from three different cultures came together in 1608.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. At a living history museum, visitors cannot touch any of the things on display.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. The first colonists to Jamestown Settlement were from England.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. The actors working at the museum explain what they do to the visitors.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. In Jamestown, visitors can walk through the real ships the colonists used.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22. Children and families enjoy playing Indian games.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
答案与解析
16.A。题干:现在游客喜欢在Jamestown Settlement拍照。利用题干关键词take pictures和Jamestown Settlement可以定位到文章第一段最后两句,意为“到处都是游客们在使用数码相机拍照,这就是今日的Jamestown Settlement”,由此可知题干所述与原文信息一致,故该题答案为A。
17.A。题干:在Jamestown Settlement,不同文化的人们在1608年来到这里。利用题干关键词Jamestown Settlement和1608可以定位到文章第二段第一句,意为“位于弗吉尼亚州的Jamestown Settlement是来自欧洲、美洲和非洲的人们于1608年最早聚集的居住地之一”,由此可知题干所述与原文信息一致,故该题答案为A。
18.B。题干:在这个鲜活的历史博物馆,游客们不准触摸任何展示的东西。利用题干关键词living history museum和touch可以定位到文章第三段的第一句,意为“在这座鲜活的历史博物馆里,游客可以触摸、听和闻很多东西”,由此可知题干所述与原文信息不一致,故该题答案为8。
19.C。题干:Jamestown Settlement地区最早的.殖民者来自英国。利用题干关键词first colonist和England可以定位,没有发现相关信息,由此可知该题答案为C。
20.A。题干:在该博物馆工作的演员会跟游客解释他们所做的事情。利用题干关键词actors可以定位到第四段的第三句,意为“演员们制作陶器的同时也教游客们如何玩印第安人的游戏”,由此可知演员们会向游客进行一些解释,故该题答案为A。
21.B。题干:在Jamestown,游客们可以在殖民者使用过的真的船上走动。利用题干关键词real ships可以定位到第三段第二句,意为“游客们可以在运送殖民者来到弗吉尼亚的三只小船的复制品上走动”,由此可知题干所述与原文信息不一致,所以该题答案为B。
22.c。题干:儿童和家庭喜欢玩印第安人的游戏。利用题干关键词children和families进行定位,没有定位到相关信息,所以该题答案为C。
职称英语《综合B》阅读判断历年真题 2
Cities "Worse to Live in than 20 Years Ago"
One thousand people were surveyed about a range of issues which affect cities, and the remarkable findings show that life in todays mega-cities is so stressful that at least two-thirds of those currently living in big cities would like to relocate to the countryside or a small town.
The stress of the getting from A to B in big cities is at the top of the list of problems. For many people, the daily commute (通勤) to work is a source of frustration. 40% of the people in the survey have suffered from road rage while stuck in traffic on the way to work. The cost of public transport is also a serious problem. Many people think the price of underground and bus travel is too high and that they have to devote more than 10% of their salary to transport costs.
The general cost of living in cities is another problem. The high property prices in most big cities put buying a property out of reach of most first-time buyers. Many young people are priced out of the housing market, and have to take in lodgers to make ends meet, or rent over-priced flats miles away from the city centre. In London, for instance, the price of buying even a one-bedroom flat is so prohibitive that many have given up even considering putting money aside for a deposit.
Another issue facing people who live in cities is rising crime. Crime rates have rocketed in many big cities, and many say there are several dangerous no-go areas in their city. Fear of crime is on the increase--street crimes, such as mugging and assault, are now very common--and many are afraid of going out at night alone.
Many were also concerned by the lack of green spaces and play facilities for children. Most major conurbations (有卫星城的大都市) surveyed have a far smaller number of parks and gardens than a generation ago. Planning permission seems to have been given for an ever-greater number of supermarkets, office developments and apartments on sites where there were previously green spaces. Many of the respondent in the survey said they felt stressed and suffocated (窒息) in the city, a problem which is compounded by pollution.
And finally, the majority of people in the survey were fed up with the constant noise pollution—the roar of traffic, the sound of loud music blaring (发刺耳声) out of a neighbors window, and the constant sound of activity. It is not surprising, then, that the levels of stress-related illnesses among people who live fame and fortune, are now less and less popular among people of all ages. Perhaps the 21st century is set to be the century of the small town and the cotmtryside.
16. Most people in the survey who live in big cities would like to move somewhere smaller.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. Many people in the survey think public transport is reasonably priced.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. It is difficult to buy a flat in London because of the cost.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. The crime rate has remained stable in recent years.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. There are fewer green areas in cities than there used to be.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. London has had some success in reducing pollution.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22. Noise pollution is seen as a big problem by most people in the survey.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
答案与解析
16.A。题干:很多居住在大城市的被访者都愿意搬到小一点的地方居住。根据第一段中的
“at least two-thirds of those currently living in big cities would like to relocate to the countryside or a small town”可知题干符合原文含义。故本题选A。要注意题干与原文的同义改写,比如本题中就出现most与two-thirds的同义替换。
17.B。题干:许多被访者都认为公交系统定价合理。根据第二段末句的“Many people think the price ofunderground and bus travel is too high”可知,很多人认为地铁和公交的收费过高。题干与原文意思相悖,故本题选B。
18.A。题干:因为房价太高,在伦敦很难买到公寓。第三段最后一句表明,在伦敦,一居室的公寓是如此昂贵,以至于很多人都放弃了存买房的定金,因此可判断题干与原文含义相同。故本题选A。
19.B。题干:近年的.犯罪率保持稳定。第四段第一句表明,城市居民面临的另一个问题是越来越高的犯罪率。由此可知,题干所述与原文信息不一致,所以该题答案为B。
20.A。题干:城市里的绿化面积比过去少了。根据第五段第二句可知,大多数被调查的都市中的公园和花园远比上一代少。由此可知,题干所述与原文信息一致,所以该题答案为A。
21.C。题干:伦敦在减少污染方面有些经验。全文通篇没有讲到伦敦在减少污染方面的成功案例。阅读判断中往往会有1~2个题的答案为“未提及”。
22.A。题干:大多数受访者都认为噪音污染是城市的一个严重问题。根据最后一段第一句中的“the majority ofpeople in the survey were fed up with the constant noise pollution”可知,在调查中,很多人受够了没完没了的噪音污染。由此可知,很多被访者都认为噪音污染是个大问题。
职称英语《综合B》阅读判断历年真题 3
"wanna buy a body?" that was the opening line of more than a few phone calls I got from self-employed photographers when! was a photo editor at U.S. News. Like many in the mainstream press, I wanted to separate the world of photographers into "them", who trade in pictures of bodies or run after famous people like Princess Diana, and "us", the serious news people.
But after 16 years in that role, I came to wonder whether the two worlds were easily distinguishable. Working in the reputable world of journalism, I told photographers to cover other peoples difficult life situations. I justified marching into moments of sadness, under the appearance of the readers right to know. I worked with professionals talking their way into situations or shooting from behind police lines. And I wasnt alone.
In any American town, after a car crash or some other horrible incident when ordinary people are hurt or killed, you rarely see photographers pushing past rescue workers to take photos of the blood and injuries. But you are likely to see local newspaper and television photographers on the scene -- and fast...
How can we justify doing this? Journalists are taught to separate, doing the job from worrying about the consequences of publishing what they record. Repeatedly, they are reminded of a news-business saying: Leave your conscience in the office. A victim may lie bleeding, unconscious, or dead. Your job is to record the image (图像). Youre a photographer, not an emergency medical worker. You put away your feelings and document the scene.
But catastrophic events often bring out the worst in photographers and photo editors. In the first minutes and hours after a disaster occurs, photo agencies buy pictures. They rush to obtain the fights to be the only one to own these shocking images and death is usually the subject. Often, an agency buys a picture from a local newspaper or an amateur photographer and put it up for bid by major magazines. The most sought-after specialshttps://p.9136.com/1cmand tens of thousands of dollars through bidding contests.
I worked on all those stories and many like them. When they happen, you move quickly: buying, dealing, trying to beat the agencies to the pictures.
Now, many people believe journalists are the hypocrites (伪君子) who need to be brought down, and its our pictures that most anger others. Readers may not believe, as we do, that there is a distinction between clear-minded "us" and mean-spirited "them". In too many cases, by our choices of images as well as how we get them, we prove our readers right.
题目及答案:
The writer never got an offer for a photograph of a dead person.
答案:b。题干:作者从未接到主动提供的 “死者” 照片。文章首句 “wanna buy a body” 就是主动提供死者照片的表达方式,body 在这里意思是 “尸体”,因此题干与原文不一致。
The writer was a photographer sixteen years ago.
答案:b。题干:作者 16 年前是一名摄影师。文章提到作者在那个职位上工作了 16 年,但不能明确 16 年前作者就是摄影师。
The writer believes that shooting peoples nightmares is justifiable.
答案:c。题干:作者认为拍摄人们的噩梦是合理的.。原文只是在探讨新闻工作者的行为和职业准则,并没有明确表明作者对拍摄人们噩梦这一行为的看法。
Newspaper photographers are usually a problem for rescue workers at an accident.
答案:b。题干:新闻摄影师在事故现场通常会给救援人员带来问题。根据原文,在任何美国城镇,当发生车祸或其他可怕事件时,很少看到摄影师推开救援人员去拍摄血迹和伤者,而是当地报纸和电视台的摄影师会迅速到达现场。
Journalists arent supposed to think about whether they are doing the right thing.
答案:a。题干:新闻工作者不应该思考他们是否在做正确的事情。文中提到新闻工作者被教导要将工作与担心发布所记录内容的`后果分开,要把良心留在办公室。
Editors sometimes have to pay a lot of money for exclusive pictures.
答案:a。题干:编辑有时不得不为独家照片支付大量资金。原文提到图片代理机构会购买照片并通过主要杂志进行竞价,一些热门特别的照片会通过竞价比赛获得数万美元。
Many people say that they are annoyed by the US news pictures.
答案:a。题干:许多人说他们对美国新闻图片感到恼火。文中提到许多人认为新闻工作者是需要被打倒的伪君子,是新闻工作者的图片让其他人最为愤怒。
【职称英语《综合B》阅读判断历年真题】相关文章:
职称英语历年真题综合类B阅读判断精选10-28
职称英语历年真题《卫生B》阅读判断12-04
职称英语《理工B》阅读判断历年真题12-04
职称英语历年真题《理工B》阅读判断精选08-11
职称英语历年真题《综合A》阅读判断精选09-12
职称英语历年真题综合A阅读判断精选09-30
职称英语综合A类阅读判断历年真题09-05
职称英语历年真题《综合C》阅读判断09-22