试题

英语六级阅读辅导练习题

时间:2025-06-10 16:36:10 赛赛 试题 我要投稿
  • 相关推荐

英语六级阅读辅导练习题(通用5套)

  无论在学习或是工作中,我们需要用到练习题的情况非常的多,只有多做题,学习成绩才能提上来。学习就是一个反复反复再反复的过程,多做题。你知道什么样的习题才是规范的吗?下面是小编为大家收集的英语六级阅读辅导练习题,希望能够帮助到大家。

英语六级阅读辅导练习题(通用5套)

  英语六级阅读辅导练习题 1

  Western airliner manufacturers seem to be tripping over themselves in their eagerness to sign collaborative agreements with Asian partners as a low-cost route to developing new airliners. Their potential Asian partners seem to be tripping over themselves to sign such agreements, as a low-cost route to acquiring new airliner technology. If they are not careful the two sides will end up tripping over each other: the one by selling its birth-right for short-term gain, the other by trying to break into a market which isn‘t big enough to sustain it.

  Technology transfer works in a growing market, where the aspirations of the new entrant receiving that technology can be met through expansion. The airliner market is not such a device.

  Even the most optimistic projections of airliner sales for the next 20 years show that airliner manufacture can only be profitable if a small number of aircraft builders share the available sales. It follows that if new manufacturers come into the market and take sales, their sales must come from substitution, not expansion.

  Given the complexity of today‘s airliners, it is unlikely that any new entrant will have both the financial and technical resources to come into the market without the involvement of an established manufacturer. In the short term, such involvement may not be to the exclusive benefit of the new entrant: most of the established manufacturers are searching for ways to reduce costs of manufacture.

  In the short term, it can be of benefit to an established Western manufacturer to have either components of complete air – frames made or assembled in lower-wage economics such a China, Taiwan or Korea, while retaining the design, development and marketing of aircraft for itself. It would be a very unwise Western manufacturer which did not heed the fact that these developing economies are acquiring skills ( like computing ) at least as quickly as they are acquiring skills in metallbashing.

  The danger comes when the new entrant no longer needs the established Western partner because it has acquired the technical and intellectual ability to design and build its own aircraft. An Asian partner may well find itself in the happy position of having the low-cost labour base, the high-cost technology base and the vital financial base to build a new airliner.

  1.The author‘s attitude towards Western/eastern collaboration can be depicted as ________.

  A.positive B.progressive C.conservative D.negative

  2.“The airliner market is not such a device ” means that the airliner market _______.

  A.does not encourage technology transfer

  B.is too limited to offer chances of success

  C.requires hi-tech rather than unaccepted devices

  D.is full of competitions even for new entrants

  3.Established manufacturers search for partners in order to _______.

  A.save the cost of the airframe B.improve some aircraft components

  C.save the cost of labour D.develop new technology

  4.According to the author,a wise established manufacturer should ______.

  A.try to benefit from both financial and technical resources

  B.break up his partnership with the East once profits are made

  C.keep a tight told over hi-tech development and marketing of airliners

  D.collaborate with Asian partners for a short time

  5.The word “base” in the last paragraph represents_______.

  A.a production place

  B.the initial operation of building aircraft

  C.a research institute

  D.a position where to start building

  答案:CDADA

  英语六级阅读辅导练习题 2

  1.She was a very quiet and kind director.She never laughed,___1___lose her temper.But when she worked she was very strict.We have been told by her that under no circumstance____2___the telephone in the office for personal affairs.

  1.[a] or she never did [b]nor did she ever

  [c]or did she ever [d]nor she never did

  2.[a]may we use [b]we may use

  [c]we could use [d]did we use

  2.Seldom___3___any mistakes during my past five years of works.However,I still could not gain success as a good writer like my teacher.Finally my teacher told me:”Only when you have acquired a good knowledge of life around you___4___write successfully and meaningfully”

  3.[a]should I make [b]did I make

  [c]I did make [d]would I make

  4.[a]you will [b]can’t you

  [c]you can [d]can you

  答案:

  1.选B。该题考点为当前面的句子和后面的句子都含否定意义时,后面的分句常用nor连接,并采用部分倒装语序。

  2.选A。该题考点为under no circumstance(无论如何)具有否定意义,在句首时句子应部分倒装。

  3.选B。该题考点为否定含义的表达用在句首时句子的倒装。该句中seldom“几乎没有,很少”是含有否定意义的副词,当它位于句首时,句子要用部分倒装。

  4.选D。该题考点为only接状语从句位于句首时句子的部分倒装。

  1.The more developed a legal system becomes, the more society takes responsibility for the discovery,control,and punishment of violent acts.

  2.At the top of the list is the notion that intelligence is measured by your ability to solve complex problems; to read,write and compute at certain levels;and to resolve abstract equations quickly.

  选做:

  However,self-fulfillment is important to morality because unfulfilled citizen, no matter how virtuous,can not perform the duties morality assigns them.

  1.【解析】该题考察the more….the more…结构的意义和构成倒装语序的`用法。该句为复合句。The more…the more…引出比较状语从句,后面要用倒装语序,表示“越…就越…”

  【句意】法制越完善,社会在发现、控制和惩罚暴力行为中承担的责任就越大。

  2.【解析】该题考察倒装语序的使用。该句为复合句。全句的框架是the notion that….is at the top of the list。该句是一个全部倒装句,因为主语太长,所以表语提前避免头重脚轻。That 引导同位语从句,解释说明notion。三个并列的不定式短语都作定语,修饰ability。

  【句意】在榜单上列头名的说法是:智慧需根据你解决复杂问题的能力、读写算的水平及快速解抽象方程式的能力来衡量。

  选做:

  【妙译】然而,自我实现对道德来讲是重要的,因为不发挥作用的公民,无论他们多么有道德,也不会履行道德所赋予他们的义务。

  【点拨】本句为复合句。主句的主谓结构为“self-fulfillment is important”;在原因状语从句中的主语“unfulfilled citizens”和谓语“can not perform”之间插入了让步状语“no matter how virtuous”,在让步状语中省略了they are.

  翻译题

  必做:

  1.Through the window________(阵阵醉人的芳香飘了进来)

  2.Especially important to many people_____(正是针对污染展开立法)

  It’s said that________(人类此前从未获得过如此大的成功)in his attempts to modify the weather on a very small scale.

  翻译题答案:

  1.came in wafts of intoxicating fragrance

  【解析】该题考点为表示地点的介词词组位于句首时的倒装。该句中through the window

  是表示地点的介词词组,位于句首作状语,句子应该全部倒装。

  2.is legislation against pollution

  【解析】该题考点为表语前置被强调时句子的倒装。该句中Especially important to many people 是表语,它提前至句子前时表示强调,整个句子要全部倒装。

  选做:never before has man been so highly successful

  【解析】该句考查never为否定副词,它用于句首时,所引领的句子应该用部分倒装。

  英语六级阅读辅导练习题 3

  Definitions of Obesity

  A: How does one define when a person is considered to be obese and not just somewhat overweight? Height-weight tables give an approximate guideline as to whether one is simply overweight or has passed into the obese stage.

  B: The World Health Organization recommends using a formula that takes into account a persons height and weight. The "Body Mass Index" (BMI) is calculated by dividing the persons weight in kilograms by the square of their height in meters, and is thus given in units of kg/m2. A BMI of 18.5-24.9 is considered to be the healthiest. A BMI of between 25 and 29.9 is considered to be overweight, while a BMI of over 30 is considered to be obese.

  C: However, it is recognized that this definition is limited as it does not take into account such variables as age, gender and ethnic origin, the latter being important as different ethnic groups have very different fat distributions. Another shortcoming is that it is not applicable to certain very muscular people such as athletes and bodybuilders, who can also have artificially high BMIs. Agencies such as the National Cholesterol Education Program (NCEP) in the USA and the International Diabetes Foundation (IDF) are starting to define obesity in adults simply in terms of waist circumference.

  Health Effects of Obesity

  D: Over 2000 years ago, the Greek physician Hippocrates wrote that "persons who are naturally very fat are apt to die earlier than those who are slender". This observation remains very true today. Obesity has a major impact on a persons physical, social and emotional well-being. It increases the risk of developing diabetes mellitus type 2 ("mature onset diabetes") and also makes Type 2 diabetes more difficult to control. Thus weight loss improves the levels of blood glucose and blood fats, and reduces blood pressure. The association between obesity and coronary heart disease is also well-known.

  Cancer

  E: Furthermore, in 2001 medical researchers established a link between being overweight and certain forms of cancer, and estimated that nearly 10,000 Britons per year develop cancer as a result of being overweight. This figure was made up of 5,893 women and 3,220 men, with the strongest associations being with breast and colon cancers. However, it is thought that being overweight may also increase the risk of cancer in the reproductive organs for women and in the prostate gland for men.

  F: The link between breast cancer and nutritional status is thought to be due to the steroid hormones oestrogen and progesterone, which are produced by the ovaries, and govern a womans menstrual cycle. Researchers have found that the more a woman eats, or the more sedentary her lifestyle, the higher are the concentrations of progesterone. This link could explain why women from less affluent countries have lower rates of breast cancer. Women from less affluent nations tend to eat less food and to lead lifestyles which involve more daily movement. This lowers their progesterone level, resulting in lower predisposition to breast cancer.

  G: The Times newspaper, in 2002 reported that obesity was the main avoidable cause of cancer among non-smokers in the Western world!

  Aging

  H: Research published by St Thomas Hospital, London, UK in 2005 showed a correlation between body fat and aging, to the extent that being obese added 8.8 years to a womans biological age. The effect was exacerbated by smoking, and a non-overweight woman who smokes 20 cigarettes a day for 20 years added 7.4 years to their biological age. The combination of being obese and a smoker added at least ten years to a woman’s biological age, and although the study only involved women, the lead researcher Professor Tim Spector believes the finding would also apply to men.

  I: The aging effect was determined by measuring the length of telomeres, tiny "caps" on the ends of chromosomes, which help protect the DNA from the ageing process. Indeed, telomeres have been dubbed the "chromosomal clock" because, as an organism ages, they become progressively shorter, and can be used to determine the age of the organism. Beyond a certain point, the telomere becomes so short that it is no longer able to prevent the DNA of the chromosome from falling apart. It is believed that excess body fat, and the chemicals present in tobacco smoke release free radicals which trigger inflammation. Inflammation causes the production of white blood cells which increases the rate of erosion of telomeres.

  Dementia

  J: Recent research (2005) conducted in the USA shows that obesity in middle age is linked to an increased risk of dementia, with obese people in their 40s being 74% more likely to develop dementia compared to those of normal weight. For those who are merely overweight, the lifetime risk of dementia risk was 35% higher.

  K: Scientists from the Aging Research Centre at the Karolinska Institute in Sweden have been able to take information such as age, number of years in education, gender, body mass index, blood pressure level, physical activity and genetic factors, assigning each a risk score. They then used this information to devise a predictive test for dementia. This test will enable people at risk, for the first time, to be able to affect lifestyle changes which will reduce their risk of contracting dementia.

  Other Problems

  L: The world-wide upsurge in obesity, particularly in children, is of major economic concern, liable to drain economies. Of further concern is that research conducted in Australia and published in 2006, shows that up to one third of breech pregnancies were undetected by the traditional "palpation" examination, the danger being greatest for those women who are overweight or obese—a growing proportion of mothers. This means that such women are not getting the treatment required to turn the baby around in time for the birth, and in many cases require an emergency Caesarean section.

  M: This is a true health-care crisis, far bigger than Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) and ultimately, even bigger than AIDS.

  1. You can judge whether one is simply overweight or has passed into the obese stage according to the height-weight table.

  2. Using the "Body Mass Index"to define a persons weight ideal is limited, because it does not takes into account many variables such as age, gender and ethnic origin.

  3. A persons emotional well-being would be affected by obesity.

  4. Obesity has something to do with cancer in the prostate gland for man.

  5. Women from less affluent nations tend to have much less breast cancer.

  6. A non-overweight woman who smokes 20 cigarettes a day for 20 years added 7.4 years to her biological age.

  7. The excess body fat, like the chemicals present in tobacco smoke, can lead to inflammation.

  8. Obese people in middle age run an increased risk of dementia .

  9. The predictive test for dementia will help people to affect lifestyle changes that will reduce their risk of contracting dementia.

  10. The world-wide upsurge in obesity, particularly in children, will possibly drain economies.

  答案

  1. A

  2. C

  3. D

  4. E

  5. F

  6. H

  7. I

  8. J

  9. K

  10.L

  英语六级阅读辅导练习题 4

  The way people hold to the belief that a fun-filled, pain-free life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness. If fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness. But in fact, the opposite is true: more often than not things that lead to happiness involve some pain.

  As a result, many people avoid the very attempts that are the source of true happiness. They fear the paininevitably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment(承担的义务), self improvement.

  Ask a bachelor(单身汉) why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying.If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment. For commitment is in fact quitepainful. The single life is filled with fun, adventure, excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.

  Couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or three-day vacation. I dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children. But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.

  Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations. It liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase ourhappiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increaseour happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those who arealways having so much fun actually may not be happy at all.

  1. According to the author, a bachelor resists marriage chiefly because______

  A. he is reluctant to take on family responsibilities

  B. he believes that life will be more cheerful if he remains single

  C. he finds more fun in dating than in marriage

  D. he fears it will put an end to all his fun adventure and excitement

  2. Raising children, in the authors opinion, is_______

  A. a moral duty

  B. a rewarding task

  C. a thankless job

  D. a source of inevitable pain

  3. From the last paragraph, we learn that envy sometimes stems from______

  A. hatred

  B. misunderstanding

  C. prejudice

  D. ignorance

  4. To understand what true happiness is one must_______

  A. have as much fun as possible during ones lifetime

  B. make every effort to liberate oneself from pain

  C. put up with pain under all circumstances

  D. be able to distinguish happiness from fun

  5. What is the author trying to tell us?

  A. Happiness often goes hand in hand with pain.

  B. One must know how to attain happiness.

  C. It is important to make commitments.

  D. It is pain that leads to happiness.

  参考答案:

  1.[A]第3段第2句解释了单身汉为什么不愿结婚的原因,A项的reluctant to take on family responsibilities是对原文中afraid of making a commitment的同义替换,故选A。本题中D项的`干扰性比较强,但这不是单身汉不愿结婚的直接原因,且文中也说到Marriage has such moments,所以put an end的说法也不正确,故排除。

  2.[C]原文第4段中说,虽然养孩子的过程实在不能算是“有趣”,但决定不要孩子的夫妇们永远也不能了解看着孩子长大的那种欢乐以及与孙儿一起玩耍的欢乐。换言之,在作者看来,养孩子虽辛苦,但也是值得的,故答案为C。

  3.[B]文章后一段后一句说它还让我们从嫉妒中解脱出来:我们现在了解到那些总有很多乐趣的人也许根本就不幸福。这说明我们嫉妒别人是误以为那些总有很多乐趣的人很幸福,这是一种误解,故选B。

  4.[D]由文章第1段和后一段第1句可看出要理解真正的幸福就要把fun和happiness区分开,故选D。

  5.[A]本题是主旨题。主旨题的答案常位于首段或结尾段。本题的答案可以在文章第1段后一句找到:通往幸福的路上多半会涉及到痛苦,因此本题选A。D中虽也提到pain,但对分强调pain对幸福的作用,故错误。

  英语六级阅读辅导练习题 5

  I lost my sight when I was four years old by falling off a box car in a freight yard in Atlantic City and landing on my head. Now I am thirty two. I can vaguely remember the brightness of sunshine and what color red is. It would be wonderful to see again, but a calamity can do strange things to people. It occurred to me the other day that I might not have come to love life as I do if I hadnt been blind. I believe in life now. I am not so sure that I would have believed in it so deeply, otherwise. I dont mean that I would prefer to go without my eyes. I simply mean that the loss of them made me appreciate the more what I had left.

  Life, I believe, asks a continuous series of adjustments to reality. The more readily a person is able to make these adjustments, the more meaningful his own private world becomes. The adjustment is never easy. I was bewildered and afraid. But I was lucky. My parents and my teachers saw something in me--a potential to live, you might call it--which I didnt see, and they made me want to fight it out with blindness.

  The hardest lesson I had to learn was to believe in myself. That was basic. If I hadnt been able to do that, I would have collapsed and become a chair rocker on the front porch for the rest of my life. When I say belief in myself I am not talking about simply the kind of self confidence that helps me down an unfamiliar staircase alone. That is part of it. But I mean something bigger than that: an assurance that I am, despite imperfections, a real, positive person; that somewhere in the sweeping, intricate pattern of people there is a special place where I can make myself fit.

  It took me years to discover and strengthen this assurance. It had to start with the most elementary things. Once a man gave me an indoor baseball. I thought he was mocking me and I was hurt. "I cant use this." I said. "Take it with you," he urged me, "and roll it around." The words stuck in my head. "Roll it around! "By rolling the ball I could hear where it went. This gave me an idea how to achieve a goal I had thought impossible: playing baseball. At Philadelphias Overbrook School for the Blind I invented a successful variation of baseball. We called it ground ball.

  All my life I have set ahead of me a series of goals and then tried to reach them, one at a time. I had to learn my limitations. It was no good to try for something I knew at the start was wildly out of reach because that only invited the bitterness of failure. I would fail sometimes anyway but on the average I made progress.

  1. We can learn from the beginning of the passage that

  A. the author lost his sight because of a car crash.

  B. the author wouldnt love life if the disaster didnt happen.

  C. the disaster made the author appreciate what he had.

  D. the disaster strengthened the authors desire to see.

  2. Whats the most difficult thing for the author?

  A. How to adjust himself to reality.

  B. Building up assurance that he can find his place in life.

  C. Learning to manage his life alone.

  D. To find a special work that suits the author.

  3. According to the context, "a chair rocker on the front porch" in paragraph 3 means that the author

  A. would sit in a rocking chair and enjoy his life.

  B. was paralyzed and stayed in a rocking chair.

  C. would lose his will to struggle against difficulties.

  D. would sit in a chair and stay at home.

  4. According to the passage, the baseball and encouragement offered by the man

  A. hurt the authors feeling.

  B. gave the author a deep impression.

  C. directly led to the invention of ground ball.

  D. inspired the author.

  5. According to the passage, which of the following is CORRECT?

  A. The author set goals for himself but only invited failure most of the time.

  B. The author suggested not trying something beyond ones ability at the beginning.

  C. The bitterness of failure prevented the author from trying something out of reach.

  D. Because of his limitations, the author tried to reach one goal at a time.

  答案解析:

  1.[C]细节判断题。第l段最后一句指出“所失去的让我更懂得珍惜现在拥有的”,故选C。作者失明是因为他从一辆货车(box car)A摔下来,而不是因为汽车事故,故排除A;B的推断没有原文依据;文中提到他渴望重见光明。D的表述与原文有出入。

  2.[B]细节判断题。the most difficult thin9是The hardest lesson的同义改写,故可定位到第3段。该段首句指出最困难的事情是“相信自己”,But所在的句子做了更具体的解释即“对自己的一种坚信,我还是我,尽管不是完美的……坚信自己可以找到一个适合自己的位置”,故选B。A太笼统;由第2段可知他的生活并不是孤单的,他还有父母、老师等的支持,故C错误;D文中没有提到。

  3.[C]句意理解题。本题可用排除法。第3段第3句提到,“如果我不坚信自己,我会崩溃,变成一个坐在轮椅里的.废人了,在门廊前度此余生”,由此可知C正确。

  4.[D]细节判断题。根据baseball定位到倒数第2段。从该段最后两句可知棒球和那个男人的鼓励给作者以启示和鼓舞.从而发明了一种叫“滚球”的运动,故选D。该段提到作者以为那个男人是在嘲讽他,但后来在他的激励下有所启发,故A错误;B“给作者留下了深刻印象”在文中没有提及;C中的directly错误,男人的话只是给了作者启发。

  5.[B]细节判断题。最后一段第2、3句表明我们要意识到自己的局限性,在开始时尝试那些遥不可及的东西只会徒劳无益,故B正确;由该段第1句和最后一句可知作者为自己不断设立目标并实现了大部分的目标,故A错误:最后一句的anyway but可知C错误;文中并没有指出他每次尝试一个目标是因为他自己的局限,故D属干随意捏造。

【英语六级阅读辅导练习题】相关文章:

英语六级考试阅读辅导基础练习03-09

大学英语六级CET阅读辅导讲义05-08

大学英语CET阅读辅导练习题解析04-18

最新英语六级试题阅读辅导训练201704-26

2017年英语六级阅读辅导题及答案07-28

2017年英语六级考试阅读辅导题练习08-15

公共英语三级考试阅读辅导练习题08-21

2016下半年BEC高级阅读辅导练习题01-08

2017年6月英语六级仔细阅读辅导题06-01