- 相关推荐
2024年12月英语六级阅读模拟题(精选6套)
在平时的学习、工作中,我们最不陌生的就是模拟题了,模拟题是学校或各主办方考核某种知识才能的标准。那么你知道什么样的模拟题才能有效帮助到我们吗?以下是小编帮大家整理的2024年12月英语六级阅读模拟题,仅供参考,大家一起来看看吧。

12月英语六级阅读模拟题 1
In the last two hundred years there have been great changes in the method of production of goods.This is now also true of the building industry; for mechanization has been introduced.System building can save both time and money.The principle of system building is that the building is made from a set of standard units.These are either made at the building-site or at a factory.Some designers, in fact, are standardizing the dimensions of rooms.They are made in multiples of a single fixed length, usually ten centimeters.This is called a modular (标准件的) system, and it means that manufactures can produce standardized fittings at a lower cost.The most important fact about system building is its speed.A ten-storey flat, for example, can be completed in four months.
There are several new methods of system building.One is the panel method.In this case, the construction company sometimes erects a factory on the site.The walls and floors of the building, called panels, are cast in a horizontal or vertical position.Conduits for electrical wires and sleeves for pipes are cast in the panels when they are being made.The moulds for making these castings are situated all around the building.
After the concrete panels are cast, they are allowed to set and harden for a week.Next they are lifted by a tower crane on to any section of the building.There the panels are cemented together at their joints and the floor covering is laid.
After the panels have been cemented together, the crane lifts a case into the area.It contains all the fittings to be installed, such as wash-basins, radiators and pipes.Finishing tradesmen, such as plumbers, plasterers, painters and electricians, follow behind to complete the work.
In some building developments, in some countries, whole flats with internal features like their bathrooms, bedrooms and connecting stairs, and weighing as much as twenty tons, are carried to the building-site ready-made.A giant overhead crane is used to lift them into position.In the future, this method may become more widespread.
1.The main difference between panel method and the method discussed in the last paragraph is_______.
A.the latter uses ready-made internal features
B.panels are cast in a level position
C.the former is used to build walls and floors while the latter to construct bathrooms or bedrooms
D.the former is more expensive than the latter
2.Which of these statements is TRUE of system building?
A.It employs more men.B.It is difficult and dangerous.
C.It can save both time and money.D.It means less mechanization.
3.According to the passage, the principle of system building is that_______.
A.construction methods are safer
B.buildings are made from a set of standardized units
C.similar buildings can be produced
D.all units are produced on the site
4.The usual fixed length in the modular system is_______.
A.twenty centimeters B.ten millimeters
C.fifty centimeters D.ten centimeters
5.What lifts the concrete panels onto the building?
A.Cranes.B.Man-power.
C.Pulleys.D.Hydraulic jacks.
参考答案: 1.A 2.C 3.B 4.D 5.A
12月英语六级阅读模拟题 2
New technology links the world as never before.Our planet has shrunk.It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link.And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly enhanced by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a breed of modern business people who have a growing respect for the economic value of doing business abroad.In modern markets, success overseas often helps support domestic business efforts.
Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive ranks.The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she canbe sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad.If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more prevalent (普遍的).
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business.But there is an ever-growing need for people who can speak another language.A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal.
The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forwardcertain negotiations, and cam have the cultural insight to know when it is better to move more slowly.Theemployee at the home office who can communicate well with foreign clients over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment?
A.Critical.
B.Prejudiced.
C.Indifferent.
D.Positive.
2.With the increased use of high-tech communications equipment, businesspeople ________.
A.have to get familiar with modern technology
B.are gaining more economic benefits from domestic operations
C.are attaching more importance to their overseas business
D.are eager to work overseas
3.In this passage,“out of sight and out of mind” (Lines 2-3, Para.3) probably means ________.
A.being unable to think properly for lack of insight
B.being totally out of touch with business at home
C.missing opportunities for promotion when abroad
D.leaving all care and worry behind
4.According to the passage, what is an important consideration of international corporationsin employingpeople today?
A.Connections with businesses overseas.
B.Ability to speak the client’s language.
C.Technical know-how.
D.Business experience.
5.The advantage of employees having foreign language skills is that they can ________.
A.better control the whole negotiation process
B.easily find new approaches to meet market needs
C.fast-forward their proposals to headquarters
D.easily make friends with businesspeople abroad
1.[D] 事实辨认题。题目询问的是作者对于髙科技通讯设备的态度是什么。根据文章的第1段特别是最后一句中的benefit,可推断作者是持肯定态度的,即答案为D。
2.[C] 事实辨认题。根据第2段第1句中的who have a growing respect...abroad可看出,随着髙科技通讯设备的广泛使用,商人们越来越重视海外商务的经济价值,C与之一致。"
3.[C] 语义推断题。根据第3段第2、3句中说的“他确信国外的.事务对公司的成功计划至关重要,派往国外时或之后常能得到升迁。”可知,在海外的管理人员不再会担心被遗忘而错过升职机会,因此“眼不见,心不念”即为C“在国外时错过国内升职机会”。
4.[B] 事实辨认题。题目询问的是根据短文,当今在雇佣雇员时,国际化的公司应该着重考虑什么。这是第5段的话题,其中核心词是language,只有B“会说顾客的语言”符合。
5.[A] 事实辨认題。题目询问的是具有外语能力的雇员的优势究竟是什么。根据最后一段第1句可知,“派往国外的雇员若能讲该国的主要语言,就有机会加快谈判进程,而且能知道什么时候最好放慢节拍。” A“具有外语能力的雇员的优势就是他们可以)更好地控制整个谈判的过程”与之一致,故为答案。
12月英语六级阅读模拟题 3
Questions 61 to 65 are based on the following passage.
It would be all too easy to say that Facebooks market meltdown is coming to an end.Afterall, Mark Zuckerbergs social network burned as much as $ 50 billion of shareholders wealth injust a couple months.To put that in context, since its debut(初次登台) on NASDAQ in May,Facebook has lost value nearly equal to Yahoo, AOL, Zynga, Yelp, Pandora, OpenTable,Groupon, LinkedIn, and Angies List combined, plus that of the bulk of the publicly tradednewspaper industry:
As shocking as this utter failure may be to the nearly 1 billion faithful Facebook usersaround the world, its no surprise to anyone who read the initial public offering (IPO)prospectus (首次公开募股说明书).Worse still, all the crises that emerged when the companydebuted-overpriced shares, poor corporate governance, huge challenges to the core business,and a damaged brand-remain today.Facebook looks like a prime example of what Wall Streetcalls a falling knife-that is, one that can cost investors their fingers if they try to catch it.
Start with the valuation(估值).To justify a stock price close to the lower end of theprojected range in the IPO, say $ 28 a share, Facebooks future growth would have needed tomatch that of Google seven years earlier.That would have required increasing revenue by some80 percent annually and maintaining high profit margins all the while.
Thats not happening.In the first half of 2012, Facebook reported revenue of $ 2.24 billion, up38 percent from the same period in 2011.At the same time, the companys costs surged to $ 2.6 billion in the six-month period.
This so-so performance reflects the Achilles heel of Facebooks business model, which thecompany clearly stated in a list of risk factors associated with its IPO: it hasnt yet figured outhow to advertise effectively on mobile devices, The number of Facebook users accessing thesite on their phones surged by67 percent to 543 million in the last quarter, or more than half itscustomer base.
Numbers are only part of the problem.The mounting pile of failure creates a negativefeedback loop that threatens Facebooks future in other ways.Indeed, the more Facebooksdisappointment in the market is catalogued, the worse Facebooks image becomes.Not onlydoes that threaten to rub off on users, its bad for recruitment and retention of talentedhackers, who are the lifeblood of Zuckerbergs creation.
Yet the brilliant CEO can ignore the sadness and complaints of his shareholders thanks tothe super- voting stock he holds.This arrangement also was fully disclosed at the time of theoffering.Its a pity so few investors apparently bothered to do their homework.
61.What can be inferred about Facebook from the first paragraph?
A.Its market meltdown has been easily halted.
B.It has increased trade with the newspaper industry.
C.It has encountered utter failure since its stock debut.
D.Its shareholders have invested $ 50 billion in a social network.
62.The crises Facebook is facing_____
A.have been disclosed in the IPO prospectus
B.are the universal risks Wall Street confronts
C.disappoint its faithful users
D.have existed for a long time
63.To make its stock price reasonable, Facebook has to____
A.narrow the IPO price range
B.cooperate with Google
C.keep enormously profitable
D.invest additional $ 2.6 billion
64.It can be inferred from the context that the "Achilles heel" (Line 1, Para.5) refersto____
A.deadly weakness
B.problem unsolved
C.indisputable fact
D.potential risk
65.What effect will Facebooks failure in the market have?
A.Its users benefits will be threatened.
B.Talented hackers will take down the website.
C.The CEO will hold the super-voting stock.
D.The companys innovation strength will be damaged.
参考答案
61.C)。本题考查第一段的主旨大意。此种题型可以使用排除法,将各选项代入原文来验证对错。A)“脸谱网的市场崩溃已被轻而易举地制止了”,原文开篇指出,说脸谱网的市场崩溃将要结束未免太简单了.A)与原文不符,故排除;B)“脸谱网增加了与报纸业之间的商务往来”,原文首段末句plus that of…中的that指的是value,意指脸谱网自登陆纳斯达克以来,损失的价值等同于几个大型互联网企业加上大部分报业价值的总和,B)与原文不符,故排除;C)“脸谱网自股票上市以来遭遇了巨大失败”,由第一段中的burned,lost等词可以推断脸谱网上市后遭遇了巨大失败,故为答案。
62.D)。事实细节题。D)‘‘已经存在很长时间了”,与定位句中remain today的意思相同,故为答案。
63.C)。本题考查脸谱网如何才能使其制定的股价合理,题干中的reasonable对应原文中的`justify。定位句提到,要实现接近其公开募股说明书上的较低股价,比如每股28美元,这就要求脸谱网年收益增长要高达80%,并始终保持高利润率,故答案为c)。
64.A)。本段提到,脸谱网现在还未解决如何有效地在移动设备上做广告这一问题,而用手机登录其网站的用户数量却不断飙升,且文章通篇语义色彩都是消极的,故可推出此处应指脸谱网商业模式中的致命软肋,故答案为A)。
65.D)。由定位句可知,脸谱网在市场上的失意不仅会影响到用户,还会影响招募和挽留天才黑客,而这些人正是扎克伯格创造力的命脉。由此推知,脸谱网的创新力会因其市场失意而受到损害,故答案为D)。
12月英语六级阅读模拟题 4
The United States is on the verge of losing its leading place in the worlds technology.So says more than one study in recent years.One of the reasons for this decline is the parallel decline in the number of U.S.scientists and engineers.
Since 1976,employment of scientists and engineers is up 85 percent.This trend is expected to continue.However, the trend shows that the number of 22-year-olds--the near term source of future PH.D.s-is declining.Further adding to the problem is the increased competition for these candidates from other fields-law,medicine,business,etc.While the number of U.S.PH.D.s in science and engineering declines,the award of PH.D.s to foreign nationals is increasing rapidly.
Our inability to motivate students to pursue science and engineering careers at the graduate level is compounded because of the intense demand industry has for bright Bachelors and Masters degree holders.Too often, promising PH.D.candidates, confronting the cost and financial sacrifice of pursuing their education,find the attraction of industry irresistible.
1.The U.S.will come to lose its leading place in technology probably because ________.
a.the number of PH.D.degree holders is declining b.the number of scientists and engineers is decreasing c.the number of 22-year-ilds is declining d.scientists and engineers are not employed
2.The field of science and engineering is facing a competition from ________ .
a.technology
b.foreign nationals
c.such fields as law, medicine and business d.postgraduates
3.Large-scale enterprises now need _______.a.bright graduates and postgraduates b.new inventions
c.advanced technology
d.engineers
4.Many promising postgraduates are unwilling to pursue a PH.D.degree because _________.
a.they are not encouraged to be engaged in science b.industry does not require PH.D.holders c.they have financial difficulties
d.they will spend much time and energy completing PH.D.5.PH.D.candidates "find the attraction of industry irresistible" means that _________.
a.they find industry is attracting more and more college students
b.they dont think they can prevent themselves from working for industry
c.they cannot resist any attraction from all sides d.they cannot work for industry any longer 14/200答案:bcadb
12月英语六级阅读模拟题 5
What is your favourite colour? Do you like yellow , orange ,red? If you do ,you must be an optimist, a leader, an active person who enjoys life, people and excitement.Do you prefer greys and blues? Then you are probably quiet,shy, and you would rather follow than lead.You tend to be a pessimist.At least, this is what psychologists tell us, and they should know,because they have been seriously studying the meaning of colours preference, as well as the effect that colours have on human beings.They tells us, among other facts,that we do not choose our favourite clour as we grow up----we are born with our preference.If you happen to love brown, you did so, as soon as you opened your eyes, or at least as soon as you could see clearly.
Colours do influence our moods----there is no doubt about it .A yellow room makes most people feel more cheerful and more relaxed than a dark green one; and a red dress brings warmth and cheer to the saddest winter day.On the other hand ,black is depressing.A black bridge over the Thames River, near London, used to be the scene of more suicides than any other bridge in the area ----until it was repainter green.The number of suicide attempts immediately fell sharply ;perhaps it would have fallen even more if the bridge had been done in pink or baby blue.
Light and bright colours make people not only hppier but more active.It is an established fact that factory workers work better,harder ,and have fewer accidents when their machines are painted orange rather than black or grey.
1."You would rather follow than red" means_______.a.you dont like to follow others
b.you would be a member rather than a leader c.you would be afraid of following others
d.you would like to be a leader rather than a follower 2.If one enjoys life, one is sure to prefer________.a.red to yellow
b.blue to orange
c.red to grey
d.blue to yellow
3."They tell us, among other facts,that we dont choose our favourite colours as we grow up." "Among other facts" means______.
a.besides other facts
b.in regard to other facts c.not considering other facts d.according to other facts 4.Which of the following is facts?
a.Peoples preference of one colour to another is instinct b.Peoples preference of one colour to another is acquired as they grow up.
c.More people happen to love brown because they saw something brown when they were born
d.Colours have little influence on our moods
5.Those who committed suicide preferred the bridge over the Thames River near london to others because of _______.
a.its shape
b.its structure
c.its colour
d.its building materials 答案:bcaac
12月英语六级阅读模拟题 6
Newdays,a standard for measuring power has
changed.These changes foretell a new standard for measuring power.No longer will a nations political influence be based solely on the strength of its military forces.Of course, military effectiveness will remain a primary primary measure of power.But political influence is also closely tied to industrial competitiveness.Its often said that without its military the Soviet Union would really be a third-world nation.The new standard of opwer and influence that is evolving now places more emphasis on the ability of a country to compete effectively in the economic markets of the world.
America must recognize this new course of events.Our success in shaping world events over the past 40 years has been the direct result of our ability to adapt technology and to take advantage of the capabilities of our people for the purpose of maintaining peace.Our industrial prowess over most of this period was unchallenged.It is ironic that it is just this prowess that has enabled other countries to prosper and in turn to threaten our industrial leadership.
The competitiveness of Americas industrial base is an issue bigger than the Department of Defense and is going to require the efforts of the major institutional forces in our society-government,industry,and education.That is not to say that the Defense Department will not be a strong force in the process because we will.But we simply cannot be, nor should we be, looked upon by others as the savior of American industry.
1.Now a nations political influence depends on _________.a.the strength of its military forces b.its ability to compete in industry c.economic markets
d.both a and b
2.The Soviet Union was not listed as a third-world nation just because of _________.
a.its powerful military forces b.its vast land
c.its industrial competitiveness d.its contributions to world peace
3.The author indicates that ______ is threatening American political power.
a.other countries
b.the declining U.S.industrial base c.a new standard for measuring power d.less advanced technology
4.America succeeded in shaping world events over past 40 years probably because of ___________.
a.its ability to adapt technology
b.its ability to take advantage of the capabilities of its people c.its ability to compete in the world markets d.both a and b
5.The purpose of writing this article is __________.
a.to draw the readers attention to a new standard for measuring power
b.to demonstrate American political influence in the world c.to emphasize that efforts must be made to strengthen the declining U.S.industrial base
d.to show American industrial prowess 15/200答案:dabdc
2011高考英语阅读理解试题40篇之十六(含答案) 16/200
Trees should only be pruned when there is a good and clear reason for doing so and , fortunately,the number of such reasons is small.Pruning involves the cutting away of obergrown and unwanted branches, and the inexperienced gardener can be encouraged by the thought that more damage results from doing it unnecessarily than from leaving the tree to grow in its own way.
First, pruning may be done to make sure that trees have a desired shape or size.The object may be to get a tree of the right height, and at the same time to help the growth of small side branches which will thicken its appearance or give it a special shape.Secondly, pruning may be done to make the tree healthier.You may cut diseaed or dead wood, or branches that are rubbing against each other and thus cause wounds.The health of a tree may be encouraged by removing branches that are blocking up the centre and so preventing the free movement of air.
One result of pruning is that an open wound is left on the tree and this provides an easy entry for disease, but itis a wound that will heal.Often there is a race between the healing and the desease as to whether the tree will live or die, so that there is a period when the tree is at risk.It should be the aim of every gardener to reduce which has been pruned smooth and clean, for healing will be slowed down by roughness.You should allow the cut surface to dry for a few hurs and then paint it with one of the substances available from garden shops produced especially for this purpose.Pruning is usually without interference from the leaves and also it is very unlikely that the cuts yu make will bleed.If this does happen,it is, of course,impossible to paint them properly.
1.Pruning should be done to ______.a.make the tree grow taller
b.improve the shape of the tree c.get rid of the small branches d.make the small branches thicker
2.Trees become unhealthy if the gardener ______.a.allows too many branches to grow in the middle b.does not protect them from wind c.forces them to grow too quickly
d.damages some of the small side branches 3.Why is a special substance painted on the tree? a.To make a wound smooth
b.To prevent disease entering a wound c.To cover a rough surface
d.To help a wound to dry
4.A good gardener prunes a tree______.a.at intervals throughout the year b.as quickly as possible
c.occasionally when necessary d.regular every winter
5.What was the authors purpose when writing this passage? a.To give pratical instruction for pruning a tree.b.To give a general deion of pruning c.To explain how trees develop diseases d.To discuss different methods of pruning.16/200答案:babca
【12月英语六级阅读模拟题】相关文章:
2017年英语六级阅读模拟题06-17
2017年英语六级阅读材料模拟题10-18
大学英语六级阅读理解模拟题库08-17
2017年英语六级阅读材料模拟题及答案09-07
2016年英语六级阅读理解模拟题汇总07-18
大学英语六级阅读理解模拟题库201710-08
2016年12月英语六级模拟题阅读理解10-20
2016年12月英语六级阅读模拟题及答案11-07
2023下半年英语六级阅读模拟题及答案07-10
2016下半年大学英语六级阅读模拟题10-28