大学英语 百分网手机站

大学英语b级考试试题及答案

时间:2017-12-28 20:25:35 大学英语 我要投稿

2017年大学英语b级考试试题及答案

  一、交际英语

2017年大学英语b级考试试题及答案

  1.一 Could you finish the task in two days?

  一_______.I have something else to do these days.

  A.I could not

  B.Yes.I think so

  C.I'm afraid so

  D.I'm afraid not

  答案:D

  2.- Please help yourself to the seafood.

  - ________

  A.No, I can't.

  B.Sorry, I can't help.

  C.Well, seafood don't suit.

  D.Well, I'm afraid I don't like seafood.

  答案:D

  3.- It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?

  - ________

  A.Yes, please.

  B.No, please.

  C.Sure, please.

  D.I don't like it.

  答案:B

  4.-How much is this necklace?

  -_________

  A.It's very nice.

  B.It's a birthday present from my parents.

  C.It costs fifty pounds.

  D.It's a bargain.

  答案:C

  5.- Hi, Tom, how's everything with you?

  - ___________, and how are you?

  A.Don't mention it

  B.Hm, not too bad

  C.Thanks

  D.Pretty fast

  答案:B

  二、阅读理解

  Newspapers, along with reporting the news, educate, entertain, and give opinions. An important way of reading a large, big-city newspaper is to put it into different sections. Can you find these separate sections: world news, national and local news, sports, business, entertainment, opinions, ads? Does your paper have other sections?

  News stories give facts, not the reporter's opinions. Some newspaper editorials (社论) come out with the writer's name, but many newspapers only carry editorials without putting the writers' names on.

  You can be a better reader if you know what to expect in a newspaper. For example, you can expect headlines to leave out unnecessary words. You can expect to find the most important facts in the leading paragraph (the first paragraph) of a news story. You can expect important news items to be on the front page. You can expect less important items to be on the inside pages.

  Most of all, the more you know about news of the present time, the more you will understand what is in the newspaper; important stories are generally presented one day and followed up on following days. So, an important way to read newspapers is reading one frequently.

  6.A good way to read a newspaper is to find separate sections and read according to your needs.

  A.T

  B.F

  答案:A

  7.To design ads might NOT be a newspaper reporter's work.

  A.T

  B.F

  答案:A

  8.From the text we know that newspaper headlines are what readers expect to read.

  A.T

  B.F

  答案:B

  9.If you are reading for major facts in the news stories, you should read the front page.

  A.T

  B.F

  答案:B

  10.The writer's suggestion to us is that we should read one newspaper frequently.

  A.T

  B.F

  答案:A

  Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

  It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

  Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

  Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

  Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

  11.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

  A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

  B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

  C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

  D.Shy people think they are different from others.

  答案:B

  12.According to the writer, self-awareness is __________.

  A.a good quality

  B.the cause of unhappiness

  C.harmful to people

  D.a weak point of shy people

  答案:A

  13.That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

  A.good

  B.unreal

  C.very reasonable

  D.harmful

  答案:D

  14.Which of the following statements is true, according to the passage? _________

  A.Shyness helps us to develop our potential

  B.Shyness enables us to understand ourselves better

  C.Shyness can block our chances for a rich life

  D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

  答案:C

  15.It can be inferred from the passage that shy people ________.

  A.should find more of their weakness

  B.should understand themselves in the right way

  C.had better ignore their weakness

  D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

  答案:B

  三、词汇与语法

  16.She had _____to do, so she was free.

  A.something

  B.anything

  C.nothing

  D.everything

  答案:C

  17.Miss Wang wanted to know _______for the film.

  A.why was he late

  B.why is he late

  C.why he is late

  D.why he was late

  答案:D

  18.I didn’t know what to do, but then an idea suddenly ________ to me.

  A.appeared

  B.happened

  C.occurred

  D.emerged

  答案:C