同等学历

同等学力英语真题及答案

时间:2025-07-05 09:46:43 赛赛 同等学历 我要投稿
  • 相关推荐

同等学力英语真题及答案(精选3套)

  在平平淡淡的日常中,我们都离不开考试真题,借助考试真题可以检验考试者是否已经具备获得某种资格的基本能力。相信很多朋友都需要一份能切实有效地帮助到自己的考试真题吧?下面是小编收集整理的同等学力英语真题及答案,仅供参考,欢迎大家阅读。

同等学力英语真题及答案(精选3套)

  同等学力英语真题及答案 1

  Directions:

  Write a composition in no less than 150 words on the topic: What Do You Think of Advanced Artificial Intelligence. Read the following words in English. You should write according to the outline given below. Write your composition on the Answer Sheet.

  1. Google’s Deep Mind Alpha Go program beat the world champion of the game Go(围棋) in a landmark battle between man and artificial intelligence.

  2. Some people fear advanced artificial intelligence.

  3. Your attitude towards advanced artificial intelligence.

  题干:

  1. 在人类与人工智能的里程碑战役中,谷歌Deep Mind 阿尔法狗程序打败了围棋世界冠军。

  2. 一些人对高级人工智能产生恐惧。

  3. 你对高级人工智能的态度。

  参考答案:

  Nowadays, with the rapid development of computer technology, in particular, the artificial intelligence (AI), the application of senior AI in the future has aroused a considerable world-wide concern. It is recently reported that in a ground-breaking fight between man and AI the world champion of game Go was mercilessly defeated by Deep Mind Alpha Go, a product from Google, which gives rise to some people’s fear toward advanced AI in future practice. And they take it for granted that human being would probably be totally controlled by machine.

  As far as AI is concerned, I am fully convinced that we are supposed to maintain an objective and positive attitude toward the emerging issue of artificial intelligence. It is known to all that AI is nothing but the simulation of information on the process of conscious thinking, or in another words, it’s something that subjects to its inventor’s design awareness. Consequently, as long as we are fully conscious of its possible disadvantages, certain restrictions can be input into the program to avoid potential disastrous occurrences. Additionally, it is well hoped that AI and intelligent machines can possibly free human labors from virtually all kinds of jobs.

  In that case/Above-mentioned discussion can safely lead to the conclusion that what we are supposed to do is but to learn to get along with the inevitable development of computer technology and to adapt to the updated social structure changed by AI.

  同等学力英语真题及答案 2

  As a historian who’s always searching for the text or the image that makes us re-evaluate the past, I’ve become preoccupied with looking for photographs that show our Victorian ancestors smiling (what better way to shatter the image of 19th-century prudery?). I’ve found quite a few, and—since I started posting them on Twitter—they have been causing quite a stir. People have been surprised to see evidence that Victorians had fun and could, and did, laugh. They are noting that the Victorians suddenly seem to become more human as the hundred-or-so years that separate us fade away through our common experience of laughter.

  Of course, I need to concede that my collection of ‘Smiling Victorians’ makes up only a tiny percentage of the vast catalogue of photographic portraiture created between 1840 and 1900, ... How do we explain this trend?

  During the 1840s and 1850s, in the early days of photography, exposure times were notoriously long: the daguerreotype photographic method (producing an image on a silvered copper plate) could take several minutes to complete, .., and so a non-committal blank stare became the norm.

  But exposure times were much quicker by the 1880s, and the introduction of the Box Brownie and other portable cameras meant that, though slow by today’s digital standards, the exposure was almost instantaneous. Spontaneous smiles were relatively easy to capture by the 1890s, so we must look elsewhere for an explanation of why Victorians still hesitated to smile.

  One explanation might be the loss of dignity displayed through a cheesy grin. “Nature gave us lips to conceal our teeth,” ran one popular Victorian saying, alluding to the fact that before the birth of proper dentistry, mouths were often in a shocking state of hygiene. A flashing set of healthy and clean, regular ‘pearly whites’ was a rare sight in Victorian society, the preserve of the super-rich (and even then, dental hygiene was not guaranteed).

  A toothy grin (especially when there were gaps or blackened teeth) lacked class: drunks, tramps and music hall performers might gurn and grin with a smile as wide as Lewis Carroll’s gum-exposing Cheshire Cat, but it was not a becoming look for properly bred persons. Even Mark Twain, a man who enjoyed a hearty laugh, said that when it came to photographic portraits there could be “nothing more damning than a silly, foolish smile fixed forever”.

  31. According to Paragraph 1, the author’s posts on Twitter ______.

  A. changed people’s impression of the Victorians

  B. highlighted social media’s role in Victorian studies

  C. re-evaluated the Victorians’ notion of public image

  D. illustrated the development of Victorian photography

  32. What does the author say about the Victorian portraits he has collected?

  A. They are in popular use among historians.

  B. They are rare among photographs of that age.

  C. They mirror 19th-century social conventions.

  D. They show effects of different exposure times.

  33. What might have kept the Victorians from smiling for pictures in the 1890s?

  A. Their inherent social sensitiveness.

  B. Their tension before the camera.

  C. Their distrust of new inventions.

  D. Their unhealthy dental condition.

  34. Mark Twain is quoted to show that the disapproval of smiles in pictures was ______.

  A. a deep-rooted belief

  B. a misguided attitude

  C. a controversial view

  D. a thought-provoking idea

  35. Which of the following questions does the text answer?

  A. Why did most Victorians look stern in photographs?

  B. Why did the Victorians start to view photographs?

  C. What made photography develop slowly in the Victorian period?

  D. How did smiling in photographs become a post-Victorian norm?

  31. 【答案】A(changed people’s impression of the Victorians)

  【解析】本题为细节题。根据题干关键词Paragraph 1和the author’s posts on Twitter定位到第一段②句:I’ve found quite a few, and—since I started posting them on Twitter—they have been causing quite a stir。③句进一步解释stir,即People have been surprised to see evidence that Victorians had fun and could, and did, laugh。A项changed people’s impression of the Victorians是对该句的概括。所以本题选A。

  32. 【答案】B(They are rare among photographs of that age.)

  【解析】本题为细节题。根据题干关键词the Victorian portraits he has collected定位到第二段①句中的my collection of ‘Smiling Victorians’ makes up only a tiny percentage of the vast catalogue of photographic portraiture created between 1840 and 1900。They are rare among photographs of that age是对makes up only a tiny percentage of the vast catalogue of photographic portraiture created between 1840 and 1900的概括总结。所以本题选B。

  33. 【答案】D(Their unhealthy dental condition.)

  【解析】本题为细节题。根据题干关键词kept the Victorians from smiling for pictures in the 1890s定位到第四段②句Spontaneous smiles were relatively easy to capture by the 1890s, so we must look elsewhere for an explanation of why Victorians still hesitated to smile。该句指出在19世纪90年代,自然的.微笑相对容易捕捉,因此需要寻找其他的原因。紧接着第五段作出另一种可能的解释,其中第五段②句中的before the birth of proper dentistry, mouths were often in a shocking state of hygiene说明了口腔卫生状况常常令人震惊,导致维多利亚人拍照时不露齿笑,对应了Their unhealthy dental condition。所以本题选D。

  34. 【答案】A(a deep-root belief)

  【解析】本题为例证题。根据题干关键词Mark Twain定位到第六段②句,该句引用了Mark Twain的具体话语。再向前寻找他所要证明的观点,从而定位到第六段①句A toothy grin (especially when there were gaps or blackened teeth) lacked class,即“露齿微笑缺少修养”,这是一种根深蒂固的观念,对应A项a deep-root belief。所以本题选A。

  35. 【答案】A(Why did most Victorians look stern in photographs?)

  【解析】本题为主旨大意题。全文前两段提出维多利亚时代人们拍照时普遍不会微笑这一现象,接下来第三段至第六段分别从曝光时间,牙齿健康状况以及固有观念这三方面分析现象背后的原因,因此A项Why did most Victorians look stern in photographs?是对原文主旨的概括。所以本题选A。

  同等学力英语真题及答案 3

  Edward rose early on the New-year morning. He looked in every room and wished a Happy New Year to his family. Then he ran into the street to repeat that to those he might meet. When he came back, his father gave him two bright, new silver dollars. His face lighted up as he took them. He had wished for a long time to buy some pretty books that he had seen at the bookstore. He left the house with a light heart, expecting to buy the books. As he ran down the street, he saw a poor family. “I wish you a Happy New Year.” said Edward, as he was passing on. The man shook his head. “You are not from this country.” said Edward. The man again shook his head, for he could not understand or speak his language. But he pointed to his mouth and to the children shaking with cold, as if (好像) to say, “These little ones have had nothing to eat for a long time.”

  Edward quickly understood that these poor people were in trouble. He took out his dollars and gave one to the man, and the other to his wife. They were excited and said something in their language, which doubtless meant, “We thank you so much that we will remember you all the time.”

  When Edward came home, his father asked what books he had bought. He hung his head a moment, but quickly looked up. .

  “I have bought no books”, said he. “I gave my money to some poor people, who seemed to be very hungry then.” He went on, “I think I can wait for my

  books till next New Year.”

  “My dear boy,” said his father, “here are some books for you, more as a prize for your goodness of heart than as a New-year gift”

  “I saw you give the money cheerfully to the poor German family. It was nice for a little boy to do so. Be always ready to help others and every year of your life will be to you a Happy New Year.”

  48. Edward expected to _________ with the money he got from his father.

  A. help the poor family B. buy something to eat

  C. buy some pretty books D. learn another language

  49. Why did the poor man shake his head when Edward spoke to him?

  A. He couldn’t understand the boy B. He wouldn’t accept the money

  C. He didn’t like the boy’s language D. He was too cold to say anything

  50. How much did Edward give the poor family?

  A. One dollar B. Two dollars C. Three dollars D. Four dollars

  51. We know that Edward_________ from the passage?

  A. got a prize for his kind heart B. had to buy his books next year

  C. bought the books at the bookstore D. got more money from his father

  【参考答案】:48-51 CABA

【同等学力英语真题及答案】相关文章:

同等学力英语写作真题及范文12-17

同等学力英语写作真题范文12-18

职称英语答案真题12-17

同等学力经济学综合真题及答案10-13

考研英语阅读真题及答案12-17

考研英语一真题及答案12-17

2017考研英语真题及答案09-17

MPA考试英语真题及答案07-20

2024年同等学力经济学真题练习与答案09-21