- 初中英语阅读组合训练8上答案 推荐度:
- 相关推荐
初中英语阅读组合训练答案
阅读理解是整个英语试卷中分值最高、分量最重的部分。阅读理解做得如何直接影响考生的英语成绩。下面是小编给大家准备的初中的英语阅读组合训练及答案,欢迎大家阅读练习!

初中英语阅读组合训练答案 1
Oscar Selby is a 7-year-old boy. He lives in the UK (英国). He is a pupil in a primary school (小学). He is good at math.
He has the top grade (分数) in GCSE math. It is a math exam for secondary students (中学生). He is the youngest person in the UK to get the top grade in this exam.
Now, Oscar has a new job. He is an advisor to a finance minister (财政大臣) in the UK. He has many questions to think about. How to make more jobs? How to stop the banks (银行) from getting so much money? He gives his advice (建议) to the minister.
Oscar also has his own dream job. “I want to be an inventor when I grow up. I will invent a green car. The car doesn’t need fuel (需要燃料),” he says.
阅读短文,选择正确答案。
1. How old will Oscar Selby be next year?
A. 6. B. 7. C. 8. D. 9.
2. What does Oscar Selby do now?
A. He is a primary school pupil.
B. He is a secondary school student.
C. He is a primary school teacher
D. He is a secondary school teacher.
3. What does the underlined word “advisor” mean according to the passage?
A. 徒弟B. 老师C. 咨询D. 顾问
4. Which of the following is NOT true from the passage?
A. Oscar Selby does well in math.
B. Oscar has the best grade in GCSE math.
C. GCSE math is an exam for secondary students.
D. Oscar gives his advice to his teacher.
5. The last paragraph is about _______.
A. Oscar’s dream job B. an inventor C. a green car D. fuel
【语篇解读】
奥斯卡塞尔比是一个7岁的男孩。他是英国一所小学的学生。他擅长数学。他曾在GCSE数学考试中获得最高分数。奥斯卡现在是一位英国财政部长的顾问。他有许多问题要思考。他也有自己梦想中的工作就是成为一个发明家,发明一种不需燃料的绿色环保汽车。
【长难句注释】
Now, Oscar has a new job. He is an advisor to a finance minister in the UK. He has many questions to think about. How to make more jobs? How to stop the banks from getting so much money? He gives his advice to the minister.
现在,奥斯卡有一个新的'工作。他是一位英国财政部长的顾问。他有许多问题要思考。如何创造更多的就业机会?如何阻止银行获得那么多的钱?他给部长提建议。
1. C 细节理解题 从短文第1段的第1个句子Oscar Selby is a 7-year-old boy. 可知奥斯卡赛尔明年会是8岁了。故选C。
2. A 细节理解题 从短文第1段的第3个句子He is a pupil in a primary school. 可知奥斯卡现在是一个小学生。故选A。
3. D 词义猜测题 从短文第3段的第2个句子He is an advisor to a finance minister in the UK.可知他是一位英国财政部长的顾问。所以 “advisor” 意为“顾问”。故选D。
4. A 推理判断题 从短文第3段的第6个句子He gives his advice to the minister. 可知他是把他的建议提供给部长,不是给老师。故选A。
5. D 主旨大意题 短文中最后一段主要讲述的是有关于奥斯卡梦想中的工作。故选D。
初中英语阅读组合训练答案 2
Mickey Mouse and his good friends Donald Duck and Goofy (高飞) are big fans of kungfu (功夫). They come to the Shaolin Temple (少林寺) in China to learn kungfu.
Bat King is a bad guy. He has super kungfu skills (武艺高超). But he always makes troubles for Shaolin Temple. In Shaolin Temple, the master (师父) is very strict. The training (训练) is very hard. Donald can’t put up with it (忍受不了). He leaves the temple secretly (悄悄地). Goofy always does things in the wrong way.
At the same time, Bat King has a plan. He wants to beat (打败) the people of Shaolin Temple. Mickey and his friends decide to save the temple. They study kungfu hard. They also have lots of adventures (冒险). In these adventures, they make much progress in kungfu.
What adventures do they have? How will they be safe? Will they beat the Bat King and save Shaolin Temple? Find out in the Disney and Children’s Fun story books Kungfu Mickey (《功夫米老鼠》)..
阅读短文,选择正确答案。
1. How is Mickey Mouse’s master?
A. Interesting. B. Worried. C. Strict. D. Lovely.
2. Who wants to beat the people of Shaolin Temple.
A. Mickey Mouse. B. Donald Duck. C. Goofy. D. Bat King.
3. What does the word “progress” mean in Chinese?
A. 功夫 B. 进步C. 技巧D. 武艺
4. Which of the following is TRUE from the passage?
A. Mickey Mouse, Donald Duck and Goofy are big fans of Bat King.
B. Bat King is a good guy and he has super kungfu skills.
C. Mickey and his friends decide to save the temple and study kungfu hard.
D. They have lots of adventures but their kungfu is worse than before.
5. What can we learn from the last paragraph?
A. They have a lot of adventures in Shaolin Temple.
B. They will be safe after their save Shaolin Temple.
C. They will beat the Bat King and save Shaolin Temple.
D. We will find out the answers in the story books Kungfu Mickey.
【语篇解读】
米老鼠和他的好朋友唐老鸭和高飞都是功夫迷。他们来到中国少林寺学习武术。 蝙蝠王是一个坏家伙。他武艺高超,但他总是给少林寺添麻烦。 在少林寺,师父非常严格。训练是非常辛苦的。唐老鸭他们是想尽办法拯救少林寺并努力练功夫。
【长难句注释】
In Shaolin Temple, the master is very strict. The training is very hard. Donald can’t put up with it. He leaves the temple secretly. Goofy always does things in the wrong way.
在少林寺,师父非常严格。训练是非常辛苦的。唐老鸭忍受不了。他悄悄地离开了寺庙。高飞总是在用错误的方式行事。
1. C 细节理解题 从短文第2段的第4个句子In Shaolin Temple, the master is very strict. 可知米老鼠的师父是严格的。故选C。
2. D 细节理解题 从短文第3段的第2个句子He wants to beat the people of Shaolin Temple. 可知是蝙蝠王想要打败少林寺的.人们。故选D。
3. B 词义猜测题 从短文第3段的第4、5个句子They study kungfu hard. They also have lots of adventures. 可知米老鼠他们努力练功夫,所以他们在功夫方面取得了很大的进步。故选B。
4. C 推理判断题 从短文第3段的第3、4个句子Mickey and his friends decide to save the temple. They study kungfu hard. 可知米老鼠和他的朋友们决定拯救少林寺并努力练功。故选C。
5. D 推理判断题 从短文的最后一段内容我们可以从故事书《功夫米老鼠》上查找到那些答案。故选D。
初中英语阅读组合训练答案 3
A Clever Bird
A man has a bird. It is very clever. Every day the man speaks to the bird.“Hello!”he says. “Hello!”the bird answers.“What are you doing”says the man.“What are you doing”says the bird.
The man is not at home one day. A thief comes in. He is taking many things.“Hello!”The thief hears the birds words.“What are you doing”The thief is very afraid,so he does not take any things and runs out of the house. 1. The man teaches the bird ________.
A. how to say something B. how to sing songs C. how to eat something D. how to dance 2. The bird is ________.
A. very nice B. very clever
C. very beautiful D. very silly(傻的) 3. The man speaks to the bird ________.
A. sometimes B. once a week
C. every week D. every day
4. The thief is taking ________ things from the house. A. a few B. a little
C. a lot of D. some
5. The thief ________ out of the room.
A. walks B. comes
C. runs D. goes
参考答案
1. A 2. B 3. D 4. C 5. C
(22 )
What Are Stars Like
Have you ever wondered about the stars In some ways,stars are like people. They are born. They grow old. And they die.
A star is born from dust and gas. Slowly the dust and gas make a ball. The ball gets very hot. Then it starts to give off light. The young star grows into a giant. Many years go by. The older star begins to get small again. At last its light goes out. The stars life is over.
1. Dust and _________ make a star.
A. gas B. snow C. rain
2. This story tells about _________.
A. old people B. the life of a star C. the number of stars in the sky
3. In the first part of the story,what does the word “wondered”mean A. moved B. looked at C. asked yourself 4. Stars give off light because they are very _________. A. small B. hot C. old
5. You can guess from the story that most stars are around for a _________ time. A. long B. short C. nice
参考答案
1.A 2. B 3. C 4. B 5. A
(23 )
English Learning
Every year students in many countries learn English. Some of these students are children. Others are young people. Some students learn English at school,and others teach themselves.
Why do all these people want to learn English It is very difficult to answer this question.
Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many people learn English because it is useful in their work. Some young people learn English for their higher studies because some of their books are in English at college or university. Other people learn English because(提要) they want to read newspapers or magazines in English.
1. 根据短文内容在文中空白处填上恰当的答案。
Learning ___ is very popular in many countries nowadays.
It is very ______ to answer why so many people want to learn English. There are many________ for people to learn English. 2. 根据短文内容进行连线。
①Many boys and girls learn English at school because . ②Many people learn English because .
③Some young people learn English for their higher studies because . ④Other people learn English because .
A. it is useful in their work.
B. some of their books are in English at college or university. C. it is one of their subjects.
D. they want to read newspapers or magazines in English.
参考答案
1. English,difficult,reasons
2. ①--C ②--A ③--B ④--D
初中英语阅读组合训练答案 4
We spent a day in the country and picked a lot of flowers. Our car was full of flowers inside! On the way home we had to stop at traffic lights , and there my wife saw the bookshelf.
It stood outside a furniture (家具)shop. "Buy it," she said at once. "Well carry it home on the roof-rack (车顶架) . Ive always wanted one like that . "
What could I do Ten minutes later I was twenty dollars poorer, and the bookshelf was tied on to the roof-rack. It was tall and narrow, quite heavy too .
As it was getting darker, I drove slowly . Other drivers seemed more polite than usual that evening. The police even stopped traffic to let us through . Carrying furniture was a good idea.
After a time my wife said, "Theres a long line of cars behind . Why dont they overtake (超车) "
Just at that time a police car did overtake. The two officers (警官)inside looked at us seriously when they went past . But then , with a kind smile they asked us to follow their car through the busy traffic. The police car stopped at our village church (教堂) . One of the offices came to me.
"Right, sir, " he said. "Do you need any more help now"
I didnt quite understand . "Thanks, officer, " I said . "Youve been very kind. I lived just down the road. "
He was looking at our things: first at the flowers, then at the bookshelf. "Well, Well, " he said and laughed . "Its a bookshelf youve got there ! We thought it was-er, something else . "
My wife began to laugh . Suddenly I understood why the police drove here . I smiled at the officer. "Yes, its a bookshelf, but thanks again." I drove home as fast as I could .
1 . From the story we know that ___________.
A . the writer was poor and didnt buy the bookshelf for his wife B . the writers wife didnt like the bookshelf at all C . the writer was always glad to buy something for his wife D . the writer was not very dad to buy the bookshelf for his wife 2 . What made the writer think that carrying furniture was "a good idea" A . He could drive slowly and it was safe.
B . Other drivers would let him go first .
C . His wife could use a new bookshelf.
D . He could save a lot of money and time.
3 . Why were the police and other drivers so kind to the writer
A . Because they thought the writer liked studying very much and needed a bookshelf.
B . Because they didnt think it was polite to overtake a car with a bookshelf on it .
C . Because they thought somebody in the writers family had died and he needed help .
D . Because they thought it was dangerous to carry a bookshelf on a car.
4 . Why did the writers wife begin to laugh
A . Because now she knew what mistake the police had made.
B . Because at last her husband understood why the police had driven to the church .
C . Because the officer was always looking at the flowers and the bookshelf.
D . Because the police had helped them a lot .
5 . When did the officers begin to realize (意识到)they had made a mistake
A . Before they arrived at the church.
B . Before they overtook the writers car
C . After one of them looked at the flowers and the bookshelf carefully at the church.
D . After the writers family left the church.
参考答案
答案:
1.D。文中有这样的句子:What could l do Ten minutes later I was twenty dollars poorer…可以看出作者是出于无奈才买的书架
2.B。因为大家都为他们让路。
3.C。此题是推理题,因为书架再加上鲜花,看上去很像棺材,所以其他人对他们都很有礼貌,因为他们认为作者家有人去世了。
4.A。 5.C。本题是细节题,从文中可直接找到答案。
初中英语阅读组合训练答案 5
Dick lived in England. One day in January he said to his wife,"Im going to fly to New York next week because Ive got some work there." "Where are you going to stay there?" his wife asked. "I dont know yet." Dick answered. "Please send me your address from there in a telegram (电报)," his wife said. "All right," Dick answered.
He flew to New York on January 31st and found a nice hotel in the center of the city. He put his things in his room and then he sent his wife a telegram. He put the address of his hotel in it.
In the evening he didnt have any work,so he went to a cinema. He came out at nine oclock and said,"Now Im going back to my hotel and have a nice dinner."
He found a taxi (出租车) and the driver said,"Where do you want to go?" But Dick didnt remember the name and address of his hotel.
"Which hotel are my things in?" he said,"And what am I going to do tonight?" But the driver of the taxi did not know. So Dick got out and went into a post office. There he sent his wife another telegram,and in it he wrote,"Please send me my address at this post office."
Choose the right answer
1. Dick flew to New York because ___.
A. he went there for a holiday
B. he had work there
C. he went there for sightseeing (观光)
D. his home was there
2. Why did his wife want a telegram from him?
A. Because she didnt know his address yet
B. Because she wanted to go to New York,too
C. Because she might send him another telegram
D. Because she couldnt leave her husband by himself in New York
3. Where did Dick stay in New York?
A. In the center of the city.
B. In a hotel.
C. In a restaurant.
D. At his friends house.
4. Who would send him the name and address of his hotel?
A. The manager (经理) of his hotel.
B. The police office.
C. The taxi driver.
D. His wife.
5. Which of the following is not true?
A. Dick stayed at a nice hotel in the center of the city.
B. Dick didnt work on the first night of his arrival.
C. Dick forgot to send his wife a telegram.
D. Dick wanted to go back to his hotel in a taxi.
Key: 1-5 B A B D C
I think the most terrible thing in life for my little brother is getting up in the morning. He is almost sick when my mother calls,"Herbert! Its seven oclock! Get up!"
Herbert answers,"Im coming!" and goes right back to sleep. Im not at all like my brother. I dont like to go to bed at night but I dont mind getting up in the morning. I usually wake up before my mother calls me. I jump out of bed and go into the bathroom to take a shower. I get dressed,brush my teeth,comb my hair,and get ready to go downstairs for breakfast as soon as my mother calls.
But not Herbert. He just sleeps. A military band (军乐队) in our bedroom could not wake him up. I call him and say,"Get up! Mum will be up here to pull you out of bed if you dont get up immediately!"
But he just sleeps. After calling a few more times my mother has to come upstairs and pull Herbert out of bed. Its that way every day with my little brother. Perhaps some day hell learn to get up on time,but I really dont think so.
True or False
1. The most terrible thing in life for my little brother is going to school.
2. Im not like my brother because I like to go to bed early at night and get up early in the morning.
3. I usually jump out of bed and go into the bathroom for a shower before my mother calls.
4. When mother calls,Herbert doesnt answer and remains in bed.
5. My mother often has to go upstairs and pull Herbert out of bed as he refuses to get up.
6. Sometimes we have to send for a military band to wake Herbert up.
7. The writer thinks some day Herbert will learn to get up on time.
Key: 1-7. F T T F T F F
初中英语阅读组合训练答案 6
An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off . The air hostess spoke to her, but the old lady said, “I have never been in a plane before , and I am frightened. I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again !”
Then the captain came. He said, “Madam, I am the captain of this plane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and everything is going very well. ”But she continued to hide.
So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said, “I am sorry, young man, but I don’t like planes and I am never going to fly again. But I’ll say one thing, ”She continued kindly, “You and your wife keep your plane very clean!”
1. An old lady had _________ .
A. glasses B. a blanket over her head C. a coat D. a basket
2. A. She didn’t want to ________ .
A. take it off B. turn it off C. get on D. talk about it
3. _________ spoke to her .
A. The air hostess B. The man next to her C. her husband D. one of her friends
4. The old lady had never been _________ before .
A. abroad B. home C. in a plane D. in hospital
5. The woman didn’t like planes and she was never going ________ .
A. to fly again B. to travel C. to go abroad D. to go home
Key: 1-5 BAACA
【初中英语阅读组合训练答案】相关文章:
初中英语阅读组合训练8上答案07-26
初中英语阅读训练答案08-15
初中英语阅读训练及答案10-15
初中英语阅读训练及答案08-04
初中英语阅读理解训练答案07-21
初中英语阅读训练答案与解析10-17
初中英语阅读理解训练题目及答案06-22
初中英语阅读理解专项训练及答案08-29
初中英语阅读理解训练题及答案10-24