专八

专八英语阅读理解在线测试试题

时间:2025-03-11 22:03:28 晓凤 专八 我要投稿
  • 相关推荐

2025专八英语阅读理解在线测试试题3套

  在日复一日的学习、工作生活中,我们都经常看到试题的身影,借助试题可以检验考试者是否已经具备获得某种资格的基本能力。还在为找参考试题而苦恼吗?下面是小编为大家收集的2025专八英语阅读理解在线测试试题,仅供参考,希望能够帮助到大家。

2025专八英语阅读理解在线测试试题3套

  专八英语阅读理解在线测试试题 1

  There are spectacular differences between financial markets on the Continent of Europe on the one hand, and in Britain on the other hand. In Britain, the market is really the City of London. It is a free market, and it controls most of the flow of savings to investment. On the Continent, either a few banks or government officials direct the flow of funds to suit their economic plans. In Germany the flow is directed by all-powerful banks. In Britain there is more free interplay of market forces and far fewer regulations, rules and “red tape”. A French banker summed it up this way: “On the Continent you can’t do anything unless you’re been told you can; in England on the other hand you can do everything as long as you haven’t been told not to.”

  There are many basic reasons for these differences. One is that Continental savers tend to prefer gold, cash or short-term assets. They invest only 10% of their savings in institutions like pension funds or insurance companies. But in Britain 50% of savings goes to them, and they, in turn, invest directly in equity market. A far lower proportion of savings is put in the banks in the form of liquid assets than on the Continent. Continental governments intervene directly or through the banks to collect savings together and transform them into medium or long-term loans for investment. The equity market is largely bypassed. On the Continent economic planning tends to be far more centralized than in Britain. In Britain it is possible to influence decisions affecting the country’s economy from within the City. It attracts a skilled and highly qualified work force. In France, on the other hand, an intelligent young man who wants a career in finance would probably find the civil service more attractive.

  In Britain the market, or more accurately, money tends to be regarded as an end in itself. On the Continent it is regarded as a means to an end: investment in the economy. To British eyes continental systems with possible exception of the Dutch seem slow and inefficient. But there is one outstanding fact the City should not overlook. Britain’s growth rates and levels of investment over the last ten years have been much lower than on the Continent. There are many reasons for this, but the City must take part of the blame. If it is accepted that the basic function of a financial market is to supply industry and commerce with finance in order to achieve desired rates of growth, it can be said that by concentrating on the market for its own sake the City has tended to forget that basic function.

  1. What is the best title of the passage?

  A. Savings and the Growth Rate.

  B. Banking and Finance: Two Different Realities.

  C. Monetary Policy in Britain.

  D. The European Continent and Britain.

  2. What seems to be the most fundamental reason for this difference?

  A. The British tend to regard money as an end, whereas Continental European consider it a means to an end.

  B. The British invest only 10% of their savings in pension funds.

  C. On the Continent you can’t do anything unless you have been told you can.

  D. Intelligent young men who want a career tend to go to civil service on the Continent.

  3. According to the passage, the Dutch way of finance and banking ___.

  A. is similar to that of the French.

  B. makes no difference whatever system it is compared to.

  C. is perhaps resembling that of the British.

  D. has a low efficiency.

  4. The word “outstanding” in Line 4, Para 3___

  A. beating

  B. surplus

  C. noticeable

  D. seemingly

  5. In what way does the continental system seem better?

  A. The Continent maintains a higher growth rate and levels of investment.

  B. It has less proportion of savings in the form of liquid assets.

  C. It attracts intelligent young men.

  D. In functions properly despite the fact that the British discount it.

  答案:BACCA

  专八英语阅读理解在线测试试题 2

  Feminism

  The statistics I’ve cited and the living examples are all too familiarto you. But what may not be so familiar will be the increasingnumber of women who are looking actively for advancement offor a new job in your offices. This woman may be equipped withprofessional skills and perhaps valuable experience, She will notbe content to be Executive Assistant to Mr. Seldom Seen of theAssistant Vice President’s Girl Friday, who is the only one whocomes in on Saturday.

  She is the symbol of what I call the Second Wave of Feminism. She is the modern woman who isdetermined to be.

  Her forerunner was the radical feminist who interpreted her trapped position as a female asoppression by the master class of men. Men, she believed, had created a domestic, servile role forwomen in order that men could have the career and the opportunity to participate in making thegreat decisions of society. Thus the radical feminist held that women through history had beenoppressed and dehumanized, mainly because man chose to exploit his wife and the mother of hischildren. Sometimes it was deliberate exploitation and sometimes it was the innocence of neverlooking beneath the pretensions of life.

  The radical feminists found strength in banding together. Coming to recognize each other for thefirst time, they could explore their own identities, realize their own power, and view the male and hissystem as the common enemy. The first phases of feminism in the last five years often took on thismilitant, class-warfare tone. Betty Friedan, Gloria Steinem, Germaine Greer, and many othershammered home their ideas with a persistence that aroused and intrigued many of the brightestand most able women in the country. Consciousness-raising groups allowed women to exploreboth their identities and their dreams—and the two were often found in direct conflict.

  What is the stereotyped role of American women? Marriage. A son. Two daughters. Breakfast.Ironing. Lunch. Bowling, maybe a garden club of for the very daring, non-credit courses inceramics. Perhaps an occasional cocktail party. Dinner. Football or baseball on TV. Each day thesame. Never any growth in expectations—unless it is growth because the husband has succeeded.The inevitable question: “Is that all there is to life?”

  The rapid growth of many feminist organizations attests to the fact that these radical feminists hadtouched some vital nerves. The magazine “Ms.” was born in the year of the death of the magazine“Life.” But too often the consciousness-raising sessions became ends in themselves. Too oftensexism reversed itself and man-hating was encouraged. Many had been with the male chauvinist.

  It is not difficult, therefore, to detect a trend toward moderation. Consciousness-raising increasinglyis regarded as a means to independence and fulfillment, rather than a ceremony of fulfillment itself.Genuine independence can be realized through competence, through finding a career, through theuse of education. Remember that for many decades the education of women was not supposedto be useful.

  1. What was the main idea of this passage?

  [A] The Second Wave of Feminist. [B] Women’s Independent Spirits.

  [C] The Unity of Women. [D] The Action of Union.

  2. What was the author’s attitude toward the radical?

  [A] He supported it wholeheartedly. [B] He opposed it strongly.

  [C] He disapproved to some extent. [D] He ignored it completely.

  3. What does the word “militant” mean?

  [A] Aggressive. [B] Ambitions. [C] Progressive. [D] Independent.

  4. What was the radical feminist’s view point about the male?

  [A] Women were exploited by the male.

  [B] Women were independent of the male.

  [C] Women’s lives were deprived by the male.

  [D] The male were their common enemy.

  答案详解:

  1. A. 第二次女权运动的浪潮。在第一段,一般性描述之后(见难句译注1),作者画龙点睛的指明“她就是我所指的第二次女权运动浪潮的象征。她是决心要成为的现代妇女的代表。”以后的文章就是围绕女权运动而写的。见文章大意。

  B. 妇女的独立精神。这只是女权运动中部分内容。 C. 妇女团结。第三段一开始就提到“激进女权主义者发现了紧密团结在一起的力量。”也是女权运动的部分内容。D. 团结运动。

  2. C. 有点不赞成。这在最后两段表现的最为明显:“许多女权运动组织迅速发展证明这些激进争取女权的人触到了某些活跃的神经。(非常活跃)。 Ms 杂志就在《生活》停刊那年诞生。可是唤起觉醒的会议常常成为这些活动的目的。性别歧视(歧视妇女)也常常颠倒过来并且提倡憎恨男人。许多人曾是男权至上主义者。”“因此,察觉向平和中的趋向发展并不难。提高觉悟的做法越来越被认为是独立与成就的方式,而不是庆贺成就本身的仪式。真正的独立是能够通过能力,通过寻找一份事业,通过应用教育加以实现。要记住,几十年来,妇女教育被认为是无用的.。”如果是倒数第二段是作者对激进分子有点批评,不满的态度的表现,那么最后一段就是作者的观点:独立是靠踏实工作,提高妇女自身的能力来实现的。

  A. 他全心全意的拥护。 B. 他强烈反对。不完全如此。 D. 他完全忽视不顾。

  3. A. 好斗的。(斗争性强的)。第三段第三句:“在最近5年中女权运动首要方面常常具有这种好斗的阶级斗争调子。”

  B. 野心的。 C. 进步的。 D. 独立的。

  4. D. 男人是她们共同的敌人。第三段:“激进女权运动分子在紧密团结中找到了力量。第一次她们认识了自己,她们可以探索自我,意识到她们的力量,把男人及其制度视为她们共同的敌人。”

  A. 妇女为男人们所剥削。这在第三段中讲到,见难句译注3。这是妇女观点中具体内容之一。也是为什么说男人及制度是她们共同敌人的原因之一。 B. 妇女不受男人支配。 C. 男人剥夺了女人生活。

  专八英语阅读理解在线测试试题 3

  What we know of prenatal development makes all this attempt made by a mother to mold the character of her unborn child by studying poetry, art, or mathematics during pregnancy seem utterly impossible. How could such extremely complex influences pass from the mother to the child? There is no connection between their nervous systems. Even the blood vessels of mother and child do not join directly. An emotional shock to the mother will affect her child, because it changes the activity of her glands and so the chemistry her blood. Any chemical change in the mother’s blood will affect the child for better or worse. But we can not see how a looking for mathematics or poetic genius can be dissolved in blood and produce a similar liking or genius in the child.

  In our discussion of instincts we saw that there was reason to believe that whatever we inherit must be of some very simple sort rather than any complicated or very definite kind of behavior. It is certain that no one inherits a knowledge of mathematics. It may be, however, that children inherit more or less of a rather general ability that we may call intelligence. If very intelligent children become deeply interested in mathematics, they will probably make a success of that study.

  As for musical ability, it may be that what is inherited is an especially sensitive ear, a peculiar structure of the hands or the vocal organs connections between nerves and muscles that make it comparatively easy to learn the movements a musician must execute, and particularly vigorous emotions. If these factors are all organized around music, the child may become a musician. The same factors, in other circumstance might be organized about some other center of interest. The rich emotional equipment might find expression in poetry. The capable fingers might develop skill in surgery. It is not the knowledge of music that is inherited, then nor even the love of it, but a certain bodily structure that makes it comparatively easy to acquire musical knowledge and skill. Whether that ability shall be directed toward music or some other undertaking may be decided entirely by forces in the environment in which a child grows up.

  1. Which of the following statements is not true?

  A. Some mothers try to influence their unborn children by studying art and other subjects during their pregnancy.

  B. It is utterly impossible for us to learn anything about prenatal development.

  C. The blood vessels of mother and child do not join directly.

  D. There are no connection between mother’s nervous systems and her unborn child’s.

  2. A mother will affect her unborn baby on the condition that ____.

  A. she is emotionally shocked

  B. she has a good knowledge of inheritance

  C. she takes part in all kind of activities

  D. she sticks to studying

  3. According to the passage, a child may inherit____.

  A. everything from his mother

  B. a knowledge of mathematics

  C. a rather general ability that we call intelligence

  D. her mother’s musical ability

  4. If a child inherits something from his mother, such as an especially sensitive ear, a peculiar structure of the hands or of the vocal organs, he will ____.

  A. surely become musician

  B. mostly become a poet

  C. possibly become a teacher

  D. become a musician on the condition that all these factors are organized around music

  5. Which of the following is the best title for the passage?

  A. Role of Inheritance. B. An Unborn Child.

  C. Function of instincts. D. Inherited Talents.

  答案:BACDA

【专八英语阅读理解在线测试试题】相关文章:

英语专四考试阅读理解在线测试试题09-17

英语专八考试阅读理解重点预测试题及答案11-07

英语专八试题阅读理解辅导训练11-11

全国英语专八阅读理解试题及答案06-04

英语专八阅读理解考试题10-19

专八英语考试阅读理解试题11-04

专八英语阅读理解试题附答案10-10

专八英语中级阅读理解试题及解析11-12

2018年专四英语阅读理解测试题10-16