- 相关推荐
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题(精选6套)
If winter comes , can spring be far behind 以下是小编为大家搜索整理的全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题,希望能给大家带来帮助!更多精彩内容请及时关注我们应届毕业生考试网!

全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 1
Do you have difficulty reading in class? If so, a special reading program that helps match sounds with letters could speed up your brain.
At least one out of every five elementary school students in the US has trouble learning to read, even when the students are good at other subjects._________ (46)
Researchers from Yale University, US, studied a group of children from New York and Connecticut State. As part of the study, 37 struggling readers received special tutoring.
Every day, instructors worked with them on recognizing how written letters represent units of sound called phonemes (音素). _________(47)
By the end of the school year, these children could read faster than before. They also made fewer mistakes, and understood more of what they read than they could earlier in the year.
As part of their study, the researchers used a special machine to take action photos of the students brains. _________(48) This is the same part of the brain that becomes active when good readers read. This activated brain area appears to include a structure that helps people recognize familiar written words quickly. In lower level readers, this structure remains inactive.
A year later, the brain structure was still working hard in the students who had gone through the special tutoring, and they continued to do well in reading tests._________ (49) However, some researchers still doubt the study. _________ (50)
A. Many adults are interested in matching sounds with letters.
B. The students also practiced reading aloud and spelling.
C. The biggest challenge for many of these kids, scientists say, is matching sounds with letters.
D. Another group in the study who went through a more traditional reading program didnt show the same progress.
E. The pictures showed all increase in activity in the back of the brain on the left side.
F. They believe that reading without making any noise or linking words to sounds is more efficient.
试题答案及解析
46.C。文章的题目是:用较快的速度阅读。第二段的第一个句子说的是:在美国五个小学生中至少有一个在学习阅读方面有困难,虽然这些学生其他科目都不错。这是一个总的说明,接着的句子应该具体说明。C就是进一步的说明:科学家说,这些孩子中的许多人的最大困难是如何使得读音和字母对应起来。
47.B。第四段的第一句话说的是:每天老师帮助他们弄懂字母是如何表达被称做音素的语音单位的。但光弄懂是不够的.,还需要实践。所以选B:学生还练习朗读和拼写。
48.E。第六段说的是:作为研究的一部分,研究人员用一个特殊的机器拍摄学生大脑运动的照片。B说的是:照片显示左大脑后部的活动增加了。
49.D。倒数第二段的第一句讲的是试验组的情况。D讲的是用传统方法的情况,放在一起可以构成对比,很连贯。
50.F。最后一段的第一句说的是:然而,有些研究人员仍然不太相信这一研究。从提供的选项中的第一个词组可以看出,只有F是合适的,因为它的起始词是They,指some researchers。
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 2
补全对话考查的是交际用语的运用能力,理解话题的内容,把握说话人之间的关系,使上下文符合逻辑。需要注意的是使用得体准确的英语句子。一般情况常用的句子是询问身体、天气状况或是否做(了)某事;提出建议;请求帮助;讲述发生的某件事;商量具体做某件事;感谢;告别和祝愿。
看下面的一个练习:
A: Hi, Kate. Did you go to the concert yesterday evening?
B: Yes.
A:
______________________ ?(1)
B: With my parents.
A:
______________________ ?(2)
B: Wonderful! You know an earthquake happened in Wenchuan last week. Many famous singers sang at the concert. ______________.(3)
A: ___________________.(4)
I think all of the money will be sent to people in Sichuan Province at once.
B: I think so. It can help them to rebuild their homes.
A: ____________________?(5)
A: Good idea! Let’s have a discussion.
同学们浏览了对话之后马上就能判断出这是有关最近发生在汶川大地震的内容,补句子时要关注答语来确定问句;要靠下文的谈论内容补出句子使内容完整。
根据With my parents,可确定第一句要问“和谁……?”
根据Wonderful!可确定第二句是询问“concert怎样?”
根据下文中的all of the money可知要陈述“募捐”这件事。
第四句是听到在音乐会上大家的善举后,表达“赞赏”的话。
根据Good idea!可确定要完成一个表请求的句子,意思跟整个对话涉及的内容相关,具体是什么呢?从Let’s have a discussion.来决定。
答案:
1.Whom did you go with/
Who did you go with
2.How was it
3.And they raised money
4.It’s very kind of them
5.Shall we do something for them
综合填空是在全面掌握所学词汇的拼写和用法的同时,运用初中所学的.语法和语言点知识,加入对短文的理解来完成的。
例题解析:
Traveling to all countries of the world gets easier and easier, but how well do we know and u__1__ each other? Here is a simple test. Imagine you will hold a m__2__ at four o’clock, what time should you expect your f__3__ business friends to come? If they are Germans, they will arrive on time. If they are American, they’ll probably be fifteen minutes e__4__. If they are British, they’ll be fifteen minutes late.
The British seemed to think since the English l__5__ was widely used in the world, what they did was certain to be widely understood. Very soon they found they were completely w__6__. For example, the British are happy to have a business lunch and discuss business matters with a drink d__7__ the meal; the Japanese prefer not to work while eating. Lunch is a t__8__ for them to relax and get to know each other, and they don’t drink at lunch. The Germans like to talk about business b__9__ dinner; the French like to eat f__10__ and talk afterwards. They have to be well fed and watered before they discuss anything.
1.understand。通过and可以判断出1和know为并列谓语动词,each other是1的宾语,再根据短文内容可确定。
2.meeting。不定冠词后确定2填名词,根据下文谈论不同国家人对“准时”和“做事的方式”来确定。hold a meeting是主持会议的意思。
3.foreign。根据expect sb. to do sth.判断出your f__3__ business friends为一个整体,相当于sb.,再仔细分析3为形容词修饰friends,这个形容词就由提到下面的几个国家来确定。
4.early。与下一句they’ll be fifteen minutes late.结构一样但意思相反,是late的反义词。
nguage。从句的主语,通过use和understand确定。
6.wrong。系表结构,系动词后,还被副词completely修饰。根据下面不同国家不同习惯,确定这个形容词的意思。
7.during。7的位置在句子的最后,the meal前,就可判断出是介词短语作状语,理解根据句意表吃饭的整个期间。
8.time。系表结构,表语是名词(由冠词a)决定。那就可根据句意判断lunch的意思。
9.before。和第7题的判断方法一样,但考虑的方式必须是他们做时间一定与Japan不同。
10.first。eat f__10__ and talk afterwards的并列关系,可确定10与afterwards的用法相同,是副词修饰其前的行为动词,根据句意可判断出是afterwards的相反词。
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 3
阅读下面的短文,每一篇文章中有 5处填空,文章后面有 6组文字,请根据文章的.内容选择 5组文字,将其分别放回文章原有的位置,以恢复文章的原貌。
Ice Cream Taster Has Sweet Job
John Harrison has what must be the most wanted job in the United States. He’s the official taster for Edy’s Grand Ice Cream, one of the nation’s best-selling brands. Harrison’s taste buds are insured for $1 million. ___1___ And when he isn’t doing that, he travels, buying Edy’s in supermarkets all over the country so that he can check for perfect appearance, texture, and flavor.
After I interviewed Harrison, I realized that the life of an ice cream taster isn’t all Cookies ’n Cream — a flavor that* he invented, by the way. No, it’s extremely hard work, which requires discipline and selflessness.
For one thing, he doesn’t swallow on the job. Like a coffee taster, Harrison spits. Using a gold spoon to avoid “off” flavors, he takes a small bite and moves it around in his mouth to introduce it to all 9,000 or so taste buds. ___2___ Then he breathes in gently to bring the aroma up through the back of his nose. Each step helps Harrison evaluate whether the ice cream has a good balance of dairy, sweetness, and added ingredients 一 the three-flavor components of ice cream. Then, even if the ice cream tastes heavenly, he puts it into a trash can. A full stomach makes it, impossible to judge the quality of the flavors.
During the workweek, Harrison told me that he has to make other sacrifices, too: no onions, garlic, or spicy food, and no caffeine. Caffeine will block the taste buds, he says, so his breakfast is a cup of herbal tea. ___3___
Harrison’s family has been in the ice cream business in one way or another1 for four generations, so Harrison has spent his entire life with it2. However, he has never lost his love for its cold, creamy sweetness. ___4___ On these occasions3, he does swallow, and he eats about a quart (0.95 liters) each week. By comparison4, the average person in the United States eats 23.2 quarts (21. 96 liters) of ice cream and other frozen dairy products each year.
Edy’s ice cream is available in dozens of flavors. So what flavor does the best-trained ice-cream taster in the country prefer? Vanilla! In fact, vanilla is the best-selling variety in the United States. ___5___ “It’s a very complex flavor,” Harrison says.
练习:
A However, you should never call it plain vanilla.
B He even orders ice cream in restaurants for dessert.
C Next he smack-smack-smacks his lips to get some air into the sample.
D This is a small price to pay for what he calls the world’s best job.
E In his younger days, he would help out at the ice cream factory his uncle owned.
F He gets to sample 60 ice creams a day at Edy’s headquarters in Oakland, California.
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 4
The World’s Longest Bridge
Rumor has it that1 a legendary six-headed monster lurks in the deep waters of the Tyrrhenian Sea between Italy and the island of Sicily. 1 When completed in 2010, the world’s longest bridge will weigh nearly 300,000 tons equivalent to the iceberg that sank the Titanic — and stretch 5 kilomerers long. “that’s nearly 50 percent longer than any other bridge ever built,” says structural engineer Shane Rixon.
They’re suspension bridges, massive structures built to span vast water channels or gorges. A suspension bridge needs just two towers to shoulder the structure’s mammoth weight, thanks to hefty supporting cables slung between the towers and anchored firmly in deep pools of cement at each end of the bridge. The Messina Strait Bridge will have two 54,00-ton towers, which will support most of the bridge’s load. The beefy cables of the bridge, each 1.2 meter in diameter, will hold up the longest and widest bridge deck ever built. When construction begins on the Messina Strait Bridge in 2005, the first job will be to erect two 370 meter-tall steel towers. 3 Getting these cables up will be something2. It’s not just their length — totally 5.3 kilometers
— but their weight. 4
After lowering vertical “suspender” cables from the main cables, builders will erect a 60meter-wide 54,630-ton steel roadway, or deck — wide enough to accommodate 12 lanes of traffic. The deck’s weight will pull down on the cables with a force of 70,500 tons. In return, the cables yank up against their firmly rooted anchors with a force of 139,000 tons — equivalent to the weight of about 100,000 cars. Those anchors are essential. 5词汇: legendary /5ledVEndEri/ adj.传说中的 gorge /^C:dV/ n.峡谷 monster /5mCnstE/ n.怪物,妖怪 mammoth /5mAmEW/ adj.巨大的 lurk /lE:k/ v.潜伏 hefty /5hefti/ adj.高强度的 Sicily西西里岛(意大南部) sling /sliN/ v.用悬带吊挂( slung,slung) Tyrrhenian Sea第勒尼安海 beefy /5bi:fI/ adj.结实的 Messina Strait墨西拿海峡 yank /jANk/ v.拽注释:
1. Rumor has it that:传说小说…… Rumor has it that这是一种固定结构。 it是宾语,that引导的从句具体说明 it的内容。
2. something:值得重视的'人或事。练习:
A Some environmentalists are against the project on biological grounds. B What do the world’s longest bridges have in common? C If true, one day you might spy the beast while zipping (呼啸而过) across the Messina Strait Bridge. D They’re what will keep the bridge from going anywhere. E The second job will be to pull two sets of steel cables across the strait, each set being a bundle of 44,352 individual steel wires. F They will tip up the scales at 166,500 tons — more than-half the bridge’s total mass.
答案与题解:
1. C选项 C中有一个关键词 beast,与第一句的 monster相呼应。所以, C是正确答案。
2. B 第二段第二句的主语是 They。由于表语是 suspension bridges,They替代的一定是前面句子出现过的 bridges。六个选项中,只有 B含有 bridges。填在第三段段首,意思连贯。
3. E“空 3”前面的句子有 the first job这几个词。有 first,必有 second/then。六个选项中只有 E含有 The second job。所以,E是答案。
4. F “空 4”前面的句子说的是,把这些吊索吊高定位是有难度的,不仅仅由于它们很长,还由于它们很重。 F具体地介绍了它们的重量,应该是“空 4”前面的句子的后续句。
5. D “空 5”前面的句子说的是,桥桩很重要。为什么很重要呢? D解释了桥桩的作用,意义连贯,所以是答案。
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 5
Teamwork in Tourism Growing cooperation among branches of tourism has proved valuable to all concerned. Government bureaus, trade and travel associations, carriers and properties are all working together to bring about optimum conditions for travelers.
Travel operators, specialists in the field of planning, sponsor extensive research programs. They have knowledge of all areas and all carrier services, and they are experts in organizing different types of tours and ____(1)____. They distribute materials to agencies, such as journals, brochures and advertising projects. They offer familiarization and workshop tours ____(2)____.
Tourist counselors give valuable seminars to acquaint agents with new programs and techniques in selling. In this way agents learn ____(3)____ and to suggest different modes and combinations of travel - planes; ships, trains, motorcoaches, car-rentals, and even car purchases.
Properties and agencies work closely together to make the most suitable contracts, considering both the comfort of the clients and their own profitable financial arrangement. Agencies rely upon the good services of hotels, and, conversely, ____(4)____, to fulfill their contracts and to send them clients.
The same confidence exists between agencies and carriers, ____(5)____. Carriers are dependent upon agencies to supply passengers, and agencies are dependent upon carriers to present them with marketable tours. All services must work together for greater efficiency, fair pricing and contented customers.
A including car-rental and sight-seeing services.
B so that in a short time agents can obtain first-hand knowledge of the tours.
C in preparing effective advertising campaigns
D as a result tourism is flouring in all countries
E hotels rely upon agencies
F to explain destinations
KEYS: CBFEA
全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题 6
Mobile Phones
Mobile phones should carry a label if they proved1 to be a dangerous source of radiation, according to Robert Bell, a scientist. And no more mobile phone transmitter towers should be built until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit are scientifically evaluated, he said. “Nobody’s going to drop dead overnight2 but we should be asking for more scientific information,” Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation. 1
A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill-effets on humans from electromagnetic radiation. According to Robert Bell, there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day3. 2
As well, there are 2,000 transmitter towers around Austrnlia, many in high density residential areas5. 3 The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.
Robert Bell suggests that until more research is completed the Government should ban construction of phone towers from within a 500 metre radius of school grounds, child care centres, hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children. 4 He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.
5 According to Robert Bell, it is reasonable for the major telephone companies to fund it. Besides, he also urges the Government to set up a wide-ranging inquiry into possible health effects.
词汇: mobile /5mEubail/ adj.移动的 circulate /5sE:kjuleit/ v.流传 electromagnetic /IlektrEJ5mA^nItIk/ adj.电磁的 density /5densiti/ n.密度 transmitter tower发射塔 disregard /7disri5^B:d/ v.不顾 shield /Fi:ld/ n.隔离屏 accelerate /Ak5selEreit/ v.加速,加快注释:
1. 动词 prove用的是过去式形式 proved,这是虚拟语气表示假设的用法。
2. Nobody’s going to drop dead overnight …“没有人会在一个晚上倒地死去……” overnight是副词,意为“一夜间;一下子;整夜”。如: This stadium was not built overnight.这个体育场不是一下子建起来的。 On his way to Europe, John stayed with his parents in Chicago overnight.在去欧洲的途中,约翰在芝加哥他父母那儿呆了一个晚上。
3.介词 by表示“以……(速的度增加)”。
4.介词 by表示“到……前”。如: By Thursday morning you should complete writing the experiment report. 到周四上午你应该写完实验报告。 5. many in high density residential areas 是独立主格结构。注意它省略了 being,即 many (being) in high density
residential areas。此外, many指的是 many transmitter towers。
6. at a rate more than three times that of adults可以理解为 at a rate (that is) more than three times that of adults.意为“以比成人多两倍的比率……”短语中的 that指代 rate。倍数的表达法是:“数字 +times+名词/that”。如: His salary is three times that of mine. 他的薪水比我多两倍。 The sales volume of refrigerators in 2000 was twice that in 1999. 2000年冰箱的销量比 1999年多一倍。练习:
A He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults6. B By the year 20004 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one for every two people. C “If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised,” he said. D Then who finances the research? E For example, Telstra, Optus and Vodaphone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community. F The conclusion is that mobile phones brings more harm than benefit.
答案与题解:
1. C “空 1”应该填入与 low-level radiation有关的内容,例如: low-level radiation究竟有害还是无害。所以, C是合适的选项。此外,直接引语也佐证了选择的合理性。
2. B“空 2”前面一句介绍了澳大利亚拥有手机的现状。选项 B的内容是对到 2000年之前手机发展前景的预测,内容连贯,是正确答案。
3. E 这一段的第一句说的是,许多微波发射搭建在人口稠密的居民区。选项 E的内容涉及微波发射塔的地点选择只考虑到地理位置,而不顾及社区的安全。选项 E扩展了第一句表达的信息。此外选项 E 中出现 tower这个词,与第一句的 tower相呼应,也佐证了选择的`合理性。
4. A “空 4”前面一句说的是 Robert Bell建议政府应该禁止在儿童比例高的地区(如学校操场、儿童医疗中心、居住小区等 )的 500米半径的范围内建造发射塔。选项 A说明为什么要这样做的原因,因而是答案。
5. D “空 5”后面一句说的是 major telephone companies出钱资助研究项目的问题,提示了 D是正确答案
【全国职称英语考试综合类短文补全模拟试题】相关文章:
职称英语考试理工A补全短文模拟试题06-18
职称英语综合类补全短文精选试题10-16
2017年职称英语考试补全短文试题09-09
2017年职称英语考试综合类补全短文练习07-30