职称英语阅读理解试题
现如今,我们很多时候都不得不用到试题,借助试题可以更好地对被考核者的知识才能进行考察测验。一份好的试题都是什么样子的呢?下面是小编为大家收集的职称英语阅读理解试题,欢迎阅读与收藏。

职称英语阅读理解试题 1
Whats Killing the Bats
First it was bees. Now it is bats. Biologists in America are working hard to discover the cause of the mysterious deaths of tens of thousands of bats in the northeastern part of the country. Most of the bats affected are the common little brown bats (Myotis lucifugus), but other species such as the long-eared bat, the small-footed hat, the eastern pipistrelle, and the Indiana bat have also been affected. In some caves, more than 90 percent of the bat populations have died.
One possibility is disease. A white fungus (真菌) known as fusarium has been found on the noses of both living and dead bats. However, scientists dont know If the fungus is the primary cause of death, a secondary cause of death, or not a cause at all, but the result of some other conditions.
Another possible cause is a lack of food. For example, bats typically eat a large number ofmoths(蛾 ), and in some states such as New York, the number of moths has been declining in recent years. If bats cant eat enough food, they starve to death.
Still other scientists believe that global warming is to blame. Warmer temperatures in recent years have been waking up hibernating ( 冬眠 ) bats earlier than usual. If bats break their hibernation at the wrong time, they might not find their expected food sources. The weather might also turn cold again and weaken or kill the bats.
Scientists might not agree on the causes of the bat die-off, but they do agree on the consequences. Bats are an important predator of mosquitoes; a single brown bat can eat 1,000 or more insects in an hour. They also eat beetles and other insects that damage plant crops. If there arent enough bats, damage will be great from the insects they eat While bats live a long time for their size--the little brown bat can live for more than 30 years--a female bat has only one baby per year, so bat populations grow slowly. Many bat species in the United States are already protected or endangered.
How can you help? Do not disturb sleeping or nesting bats. If you discover bate that seem to be sick or that are dead, contact your local Fish& Wildlife Department with the details. However,be careful not to touch the animals.
36. What is the main idea of this passage?
A. All species of bats in North America are dying.
B. Scientists already know the cause of the deaths of bats.
C. The bat deaths are a serious problem.
D. There are many possible causes of the deaths of bats.
37. What does the first sentence in Paragraph 1 mean?
A. Bees have been dying mysteriously.
B. The first article on the website is about bees.
C. Bees usually die before bats.
D. It was bees that caused the deaths of bats.
38. The word "pipistrelle" in Paragraph 1 refers to__________.
A. a kind of fungus.
B. an area in the U.S.
C. a special cave.
D. a kind of bat.
39. The "moths" in Paragraph 3 are taken as an example of__________.
A. diseases that kill bats.
B. Insects that bats eat.
C. animals that have diseases.
D. bat species that are starving to death.
40. What is the purpose of the last paragraph?
A. To get people to stop killing bats.
B. To hire workers for the Fish & Wildlife Department.
C. To ask people not to touch dead bats.
D. To tell the public how to help bats.
36.D。主旨题。题干:这篇文章的大意是什么?根据每段的首尾句,例如“0ne possibility is disease”,“Another possible cause is a lack of food”,“Still other scientists believe that global wanning is to blame”,“Scientists might not agree on the causes ofthe bat die-ofr”可知,多数段落讨论的都是原因(cause),再结合首段,可以得知谈论的是蝙蝠死亡的原因,所以选项D为正确答案。
37.A。猜词题。题干:第一段的第一句意思是什么?根根据第一段的首句和上下文,可知首先是蜜蜂,现在是蝙蝠,美国的生物学家正在努力研究蝙蝠莫名死亡的原因,由此可知首句指的是蜜蜂也一直莫名地死亡,故A是正确答案。
38.D。猜测题。题干:第一段中的“pipistrelle”指的是__________。利用题干关键词“pipistrelle”可以定位到第一段的第二句“…but other species,such as the long-eared bat,the small-footed hat,the eastern pipistrelle”,不难看出pipistrelle是蝙蝠的一种。故D是正确答案。
39.B。细节题。题干:第三段中的`“moths(蛾)”被作为__________的例子。利用题干关键词moths可以定位第三段第二句,可知蝙蝠一般吃大量的蛾子,由此可知B是正确答案。
40.D。推断题。题干:最后一段的目的是什么?从最后一段的首句“How can you help?”可知谈论的是如何帮助蝙蝠,故该题答案为D。
职称英语阅读理解试题 2
Scientists have long understood that supermasvive black holes weighing. Millions or billions of suns can tear apart stars that come too close. The black holegravity pulls harder on the neatest part of the star, an imbalance that pulls the star apart over a period of minutes or hours, once it gets close enough. When the star gets Close enough, the uneven forces flatten it into a pancake shape. Some previous studies had suggested this flattening would increase the density and temperature inside the star enough to trigger intense nuclear reactions that would tear it apart. But other studies had suggested that the picture would he complicated by shock waves generated during the flattening process and that not nuclear explosion should occur. The devouring of stars by black holes may already have been observed, although at a much later stage. It is thought that several months after the event that rips the star apart, its matter starts swirling into the hole itself. It heats up as it does so, releasing ultraviolet light and X-rays. Brassart aggress. Perhaps it can be observed in the X-rays and gamma rays, but its something that needs to be more studied,he says. Supernova researcher Chris Fryer of the Los Alamos National Laboratory in Los Almos, New Mexico, US, says the deaths of these stars are difficult to simulate, and he is not sure whether the researchers have proven their case they exploded in the process.
1. Something destructive could happen to a star that gets too close to a black hole. Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?
A the black hole could tear apart the star C the black hole could dwindle its size considerably
2. According to the third paragraph, researchers differed from each other in the problem of
A No nuclear explosion would be triggered inside the star
B whether the stars would increase its density and temperature
C. Much of the stars matter thrown by the explosion would be beyond the black holes reach
D whether the uneven forces would flatten the stars
3. According to the fourth paragraph, which of the following is NOT true?
A No nuclear explosion would be triggered inside the star
B The star would be destroyed completely
C. Much of the star’s matter thrown by the explosion would be beyond the black hole’s reach
D. The black hole would completely devour the star
4. What will happen several months after the explosion of the star?
A The star’s matter will move further away from by the black hole
B the black hole’s matter will heat up
C the black hole’s matter will swirl into the black hole
D the black hole’s matter will release ultraviolet light and X-rays
5. According to the context, the word “disruption” in paragraph 6 means
A confusion
B tearing apart
C interruption
D flattening
答案与解析:
1. 分析文章标题:Black holes(黑洞) lead(导致) stars(恒星) to self-destruct (自我毁灭)(Black holes trigger(引发, 引起) stars self-destruction )
2. 直接解题:
1. Something destructive(破坏性的) could happen to (发生在...(的身上))a star that gets too(太) close to (接近)a black hole. Which of the following statements is NOT mentioned(提到) in the passage?
A the black hole could tear apart (撕裂)the star
B the black hole could trigger a nuclear explosion (核爆炸)in the star
C the black hole could dwindle (使缩小)its size (大小,面积)considerably(相当大地)
D the black hole could devour (吞灭, 毁灭)the star
1.C. 利用问题句及被选项中的细节信息词(方框中的结构)作为答案线索,在文章中查找答案相关句:
Scientists(科学家) have long(长期地) understood(理解, 认为) that supermasvive(特大质量的) black holes weighing(重) millions(数百万) or billions(数亿) of suns(太阳) can tear apart stars that come too close(与选项A内容一致). The black hole’s gravity(重力) pulls (一直拉)harder(强烈地) on the neatest(最近的) part of the star, an imbalance(不平衡的力量) that pulls(拉裂) the star apart over a period(期间) of minutes or hours, once(一旦) it gets close(接近的) enough(足够).
Scientists say this uneven(不均匀的) pulling (拉力)is not the only hazard(危险) facing(面对) the star. The strain(拉力) of these unbalanced(不平衡的') forces(力量) can also trigger(引发) a nuclear explosion powerful(强大的) enough(足够) to destroy(毁灭) the star from within(里面)(与选项B内容一致). Matthieu Brassart and Jean-Pierre Luminet of the Observatoire of the Paris in Meudon, France, carried out computer simulations of the final moments of such an unfortunate star’s life, as it veered towards a supermassive black hole.
When the star gets Close enough, the uneven forces flatten it into a pancake shape. Some previous studies had suggested this flattening would increase the density and temperature inside the star enough to trigger intense nuclear reactions that would tear it apart. But other studies had suggested that the picture would he complicated by shock waves generated during the flattening process and that not nuclear explosion should occur.
The new simulations investigated the effects of shock waves in detail, and fund that even when their effects are included, the conditions favor a nuclear explosion. “There will be an explosion of the star. It will be completely destroyed,”Brassart says. Although the explosion obliterates the star, it saves some of the start’s matter from being devoured by the black hole. The explosion is power enough to hurl much of the star’s matter out of the black holes’s reach, he says.
The devouring (吞灭,毁灭)of stars by(被) black holes (与选项D内容一致)may already have been observed, although at a much later stage. It is though that several months after the event that rips the star apart, its matter starts swirling into the hole itself. It heats up as it does so, releasing ultraviolet light and X-rays.
选项A, B和D均在文章中有相呼应得内容, 因此答案是C。
2. According to (根据)the third(第3) paragraph(段落), researchers (研究者)differed from (与...不同, 与...意见相左)each other (彼此)in the problem(问题) of
A whether(是否) nuclear reaction (核反应)would occur(发生)
B whether the stars would increase(增加) its density(密度) and temperature(温度)
C whether shock waves (冲击波)would occur
D whether the uneven(不均匀的) forces(力量) would flatten(使变平, 夷平) the stars
2.A. 利用问题句及被选项中的细节信息词(方框中的结构)作为答案线索,在文章中查找答案相关句:
(第3段)When the star gets close enough, the uneven forces flatten it into a pancake shape. Some(一些) previous(以前的) studies(研究) had suggested(表明) this flattening(夷平) would increase(增加) the density(密度) and temperature(温度) inside(在...里面) the star enough(足够) to trigger(引发) intense(强烈的) nuclear reactions (核反应)that would tear it apart. But (考点提示词)other(其他的) studies(research的近义词) had suggested(表明) that the picture(图片,照片) would be complicated(复杂的) by shock waves (冲击波)generated(产生) during(在...期间) the flattening(夷平) process (过程)and that no nuclear explosion (核爆炸/与“核反应”词义相关)should occur(发生)(该句内容暗示可能选项A是答案).
该段中的第2句和第3句直接与问题相关, 这两种研究的焦点在于是否会引发核爆炸, 因此A是答案。
3. According to the fourth paragraph, which of the following is NOT true?
A No nuclear explosion would be triggered inside(在...里面) the star
B The star would be destroyed(毁灭) completely(完全地)
C. Much of the star’s matter(物质) thrown(扔) by the explosion (爆炸)would be beyond(超过) the black hole’s reach(范围)
D. The black hole would completely(完全地) devour(吞没) the star
3.D.利用问题句及被选项中的细节信息词(方框中的结构)作为答案线索,在文章中查找答案相关句:
The new simulations investigated the effects of shock waves in detail, and fund that even when their effects are included, the conditions favor a nuclear explosion. “There will be an explosion of the star. It will be completely destroyed,”Brassart says. Although(尽管) the explosion(爆炸) obliterates(除去, 毁灭) the star, it saves(挽救) some of the star’s matter(物质) from(防止) being devoured (吞灭)by the black hole(该句内容与D不一致). The explosion (爆炸) is powerful(强大的) enough(足够) to hurl(扔/throw的近义词) much of the star’s matter out of the black hole’s reach, he says.(该句内容与选项C内容一致)
选项D的说法与文章中相关内容(该段倒数第2句)不一致。
4. What will happen(发生) several(几个) months(月) after(在..之后) the explosion(爆炸) of the star?
A The star’s matter will move further(更远地) away from (远离)by the black hole
B the black hole’s matter will heat up(加热)
C the black hole’s matter will swirl into (旋转进入)the black hole
D the black hole’s matter will release(释放) ultraviolet(紫外线的) light(光) and X-rays(X 光)
4.C. 利用问题句及被选项中的细节信息词(方框中的结构)作为答案线索,在文章中查找答案相关句:
The new simulations investigated the effects of shock waves in detail, and fund that even when their effects are included, the conditions favor a nuclear explosion. “There will be an explosion of the star. It will be completely destroyed,”Brassart says.(第3题答案相关句) Although the explosion obliterates the star, it saves some of the start’s matter from being devoured by the black hole. The explosion is power enough to hurl much of the star’s matter out of the black holes’s reach, he says.
(第5段)The devouring of stars by black holes may already have been observed, although at a much later stage. It is thought(认为) that several months after the event(事件) that rips(撕) the star apart(分离)(问题句中时间状语结构的近义结构) , its matter (物质)starts swirling into the hole itself. It heats up as it does so, releasing ultraviolet light and X-rays.
答案相关句在第5段, 根据该句中的用词可直接判断C是答案。
5. According to the context(上下文), the word “disruption(中断,破坏)” in paragraph 6 means(意味着)
A confusion(混乱, 混淆)
B tearing apart(撕裂, 破坏)
C interruption(中断)
D flattening(使变平)
5. B。 找到disruption在所在的语句, 其在句子中的搭配结构是“...恒星”, 文章主题涉及恒星的毁灭, 因此B最可能是答案。
If stars disrupted near(在...附近) black holes really(真正地) do(的确) explode(爆炸), then they could in principle allow these events to be detected at a much earlier stage, says Jules Halpern of Columbia University in New York, US. “It may make it possible(可能的) to see the disruption of that star immediately(立刻) if(如果) it gets hot enough.”
【职称英语阅读理解试题】相关文章:
职称英语阅读理解综合A试题08-29
职称英语《综合A》阅读理解精选试题及答案10-12
最新职称英语理工A考试阅读理解试题06-07
2017职称英语综合A阅读理解模拟试题06-25
2017年职称英语阅读理解模拟试题07-01
2017年职称英语试题阅读理解10-04
职称英语卫生阅读理解模拟试题201710-30
2017职称英语试题阅读理解练习06-13