- 相关推荐
2015年职称英语综合类B级考试真题及答案
2017年职称英语考试开始备考啦,为了让大家了解职称英语考试难易程度,yjbys网小编为大家提供了职称英语历年考试真题及答案详解,以下是2015年职称英语综合类B级考试真题及答案。

第一部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)
下面每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
1.I will not (tolerate)that sort of behavior in my class.
A.accept B.control C.observe D.regulate
参考答案:C
2.The organization was (bold) enough to face the press.
A.pleased B.powerful C.brave D.sensible
参考答案:A
3.She’s extremely competent and (industrious).
A.honest B.hardworking C.objective D.independent
参考答案:B
4.Most people find (rejection) hard to accept.
A.excuse B.client C.refusal D.destiny
参考答案:D
5.These products are (inferior to) those we brought last year.
A.narrower than B.lager than C.richer than D.poorer than
参考答案:A
6.I realized to my (horror) that I had forgotten the present.
A.fear B.limit C.power D.fool
参考答案:C
7.The law carries a (penalty) of up to three years in prison.
A.messsage B.tempt C.supply D.punishment
参考答案:C
8.We were attracted by the (lure) of quick money.
A.amount B.tempt C.supply D.sum
参考答案:B
9.There was a (simultaneous) trail taking place in the next building.
A.fair B.coexisting C.full D.public
参考答案:B
10.The doctors did not (reveal) the truth to him.
A.disclose B.hide C.handle D.establish
参考答案:A
11.The political situation in the region has (deteriorated) rapidly.
A.improved B.changed C.developed D.worsened
参考答案:C
12.They’re (petitioning) for better facilities for the disabled on public transport.
A.requesting B.planning C.preparing D.looking
参考答案:A
13. He said some (harsh) words about his brother.
A. proper B. normal C. unclear D. unkind
参考答案:A
14. He tried to (assemble) his thoughts.
A.clear B.share C. spare D. gather
参考答案:A
15. Prisoners were kept in the most (appalling) conditions.
A.flexible B. reasonable C. terrible D.serious
参考答案:D
第二部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果句的信息文中没有提及,请选择C。
ADHD Linked to Air Pollutants
Children have an increased of attention problems, seen as early as grade school. If their noses inhaled(吸入)a certain type of air pollution when they were pregnant. That's the finding of a new study. Released when things aren't burned completely, this pollution is known as polycyclic aromatic hydrocarbons, or PAHs. The biggest sources of these PAHs: the burning of fossil fuels, wood and trash.
Frederica Perera works at Columbia University's Mailman School of Public Health is New York City. She researches how exposure to things in the environment affects children's health in a new study, she and her team studied the exposure to air pollution of 233 nonsmoking pregnant women in New York City. Because burning tobacco can spew(排放)PAHs into the air and lungs, Perera's team focused on nonsmokers. The researchers wanted to probe(探查)other sources of PAHs, ones that's would have been hard for an individual to avoid.
The team started by testing the blood of each woman during pregnancy. The reason Any PAHs in a woman's blood would also be available to the baby in her womb. Nine years later, the researchers investigated signs of attention problems in those children, now age 9. They asked each child's mother a series of questions. These included whatever her child had problems doing things that needed sustained(长期的)mental effort, such as homework or games with friends. The scientists also asked if the kids had trouble following instructions or made frequent, careless mistakes. All of these can be symptoms of a disorder called Attention Deficit Hyperactivity Disorder, or ADHD. About one in U.S. children has ADHD.
Among the women studied, traffic and home heating were the primary sources of air pollution exposure, Perera and her team suspect. Some of these women had low levels of PAHs in their blood. Ohters had high levels. Those with high levels were five times as likely to have children who showed attention problems by age 9. The new findings were published November 5 in the journal PLOS ONE.
16. Perera and her team chose nonsmoking pregnant women all over America.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:B
17. The main purpose of the research was to find out how exposure to PAHs played a role in harming the subjects' physical health.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:B
18. Nonsmoking mothers were selected because the effect of smoking on PAHs was unclear.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:B
19. The blood of each woman was tested once a month during pregnancy.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:C
20 Kids with ADHD commonly fail in school.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:C
21. The women with high levels of PAHs in their blood were more likely to have kids with ADHD.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:A
22. Traffic and home heating were considered to be the biggest sources of PAHs for the subjects in the research.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
参考答案:A
第三部分:概括大意与完成句子(第23—30题,每题1分,共8分)
下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第2~5段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。
First Image-recognitions software
1) Dartmouth researchers and their colleagues have created an artificial intelligence software that uses photos to locate documents on the Internet with far greater accuracy than ever before.
2)The new system, which was tested on photos and is now being applied to videos, shows for the first time that a machine learning algorithm(运算法则)for image recognition and retrieval is accurate and efficient enough to improve large-scale document searches online. The system uses pixel(像素)data in images and potentially video—rather than just text—to locate documents. It learns to recognize the pixels associated with a search phrase by studying the results from text-based image search engines. The knowledge gleaned(收集)from those results can then be applied to other photos without tags or captions(图片说明),making for more accurate document search results.
3)“Over the last 30 years,” says Associate Professor Korenzo Torresani, a co-author of the study,” the web has evolved from a small collection of mostly text documents to a modern, massive, fast-growing multimedia datastet, where nearly every page includes multiple pictures of videos. When a person looks at a Web page, he immediately get the gist(主旨)of it by looking at the pictures in it. Yet, surprisingly, all existing popular search engine, such as Google or Bing, strip away the information contained in the photos and use exclusively the text of Wed pages to perform the document retrieval. Our study is the first to show that modern machine vision systems are accurate and efficient enough to make effective use of the information contained in image pixels to improve document search.”
4)The researchers designed and tested a machine vision system—a type of artificialintelligence that allows computers to learn without being explicitly programmed— that extracts semantic(语义的)information from pixels of photos in Web pages. This informationg is used to enrich the description of the HTML page used by search engines for document retrieval. The researchers tested their approach using more than 600 search queries(查询)on a database of 50 million Wed pages. They selected the text-retrieval search engine with the best performance and modified it to make use of the additional semantic information extracted by their method from the pictures of the Web pages. They found tht this produced a 30 percent improvement in precision over the original search engine purely based on text.
23. Paragraph 1 __ __
24. Paragraph 2 __ ___
25. Paragraph 3 ___ _
26 Paragraph 4 __ __
A. Popularity of the new system
B. Publication of the new discovery
C .Function of the new system
D. Artificial intelligence software created
E. Problems of the existing search engines
F .Improvement in document retrieval
参考答案:D C E F
27. The new system does document retrieval by __ ___.
28. The new system is expected to improve precision in ___ _.
29. When performing document retrieval the existing search engines ignore __ __.
30. The new system was found more effective in document search than the __ _.
A. information in images
B. current popular search engines
C. using photos
D. machine vision systems
E. document search
F. description of the HTML page
参考答案: C E A B
第四部分:阅读理解 (第31—45题,每题3分,共45分)
下面有3篇短文,每篇短文后有5道题。请根据短文内容,为每题确定1个最佳选项。
第一篇 Why Buy Shade-Grown Coffee?
When people argue about whether coffee is good for health, they're usually thinking of the health of the coffee drinker. Is it food for your heart? Does it increase blood pressure? Does it help you concentrate? However, coffee affects the health of the human population in other ways, too.
Traditionally, coffee bushes were planted under the canopy(树冠)of taller indigenous(土生土长的)trees. However, more and more farmers in Latin America are deforesting the land to grow full-sun coffees. At first, this increases production because more coffee bushes can be planted if there aren’t any trees. With increased production come increased profits.
Unfortunately, deforesting for coffee production immediately decreases local-wildlife habitat. Native birds nest and hide from predators(捕食者)in the tall trees and migrating birds rest there.
Furthermore, in the long term, the full-sun method also damages the ecosystem because more chemical fertilizers and pesticides are needed to grow the coffee. The fertilizers and pesticides kill insects that eat coffee plant, but then the birds eat the poisoned insects and also die. The chemicals kill or sicken other animals as well, and can even enter the water that people will eventually drink.
Fortunately, farmers in Central and South America are beginning to grow more coffee bushes in the shade. We can support these farmers by buying coffee with such labels as "shade grown" and "bird friendly." Sure, these varieties might cost a little more. But we're paying for the health of the birds, the land, ourselves, and the planet. I think it's worth it.
31. What is the main idea of this passage?
A. Farmers are changing the way they grow coffee.
B. Coffee is becoming more expensive to produce.
C. Shade-grow coffee is more expensive than sun-grow coffee.
D. People should buy shade-grown coffee.
参考答案:D
32. The function of the word "Traditionally" in Paragraph 2 is to show_____.
A. the positive effects of coffee.
B. a change of coffee growth.
C. something that is the most important.
D. how coffee production used to be.
参考答案:B
33.What does increased production of full-sun coffee bring about?
A. More insects.
B. Better quality coffee.
C. Larger farms.
D. Higher profits.
参考答案:D
34. How do farmers find more land for growing full-sun coffee?
A. They buy more land from other farmers.
B. They cut down trees.
C. They move to another country.
D. They turn grassland into farmland.
参考答案:B
35.The full-sun method may affect the following EXCEPT_____ full sun
A. insects.
B. air.
C. birds
D. humans
参考答案:B
第五部分:补全短文
Saving a City's Public Art
Avoiding traffic jams in Los Angeles may be impossible, but the city's colorful freeway murals(壁画)can brighten even the worst commute. Paintings that depict(描述)famous people and historical scenes cover office buildings and freeway walls all access the city. With a collection of more than 2,000 murals, Los Angeles is the unofficial mural capital of the world.
But the combination of graffiti(涂鸦), pollution, and hot sun has left many L.A. murals in terrible condition. __ ___(46)in the past, experts say, little attention was given to caring for public art. Artists were even expected to maintain their own works, not an easy task with cars racing by along the freeway.
__ _(47)The work started in 2003. So far, 16 walls have been selected and more may be added later.
Until about 1960, public murals in Los Angeles were rare. But in the 1960s and 1970s, young L.A. artists began to study early 20th-century Mexican mural painting___ _(48)
The most famous mural in the city is Judith Baca's "The Great Wall," a 13-foot-high(4-meter-high)painting that runs for half a mile (0.8 kilometer) in North Hollywood, ___ __(49)it took eight years to complete—400 underprivileged teenagers painted the designs—and is probably the longest mural in the world.
One of the murals that will be restored now is Kent Twitchell's "Seventh Street Altarpiece." which he painted for the Los Angeles Olympics in 1984. _ _ (50) Twitchell said, "it was meant as a kind of gateway through which the traveler to L.A. must drive. The open hands represent peace."
Artists often call murals the people's art. Along a busy freeway or hidden in a quiet neighborhood, murals can teach people who would never pay money to see fine art in a museum, "Murals give a voice to the silent majority," said one artist.
A.The city trying to stop the spread of graffiti, has painted over some of the murals complete.
B.This striking work depicts two people facing each other on opposite sides of the freeway near downtown Los Angeles.
C.Artists like murals because they like the work of Mexican artists.
D.Now the city is beginning a huge project to restore the city's murals.
E.The mural represents the history of ethnic groups in California.
F.Soon, their murals became a symbol of the city's cultural expressions and a showcase for L.A.'s cultural diversity.
参考答案: A D C E B
第六部分:完形填空
The Internet House
A leading British building and design company has just announced their plans for the home of the future.The new design, (51) as the “Internet House”,has five bedrooms,plenty of bathrooms,plenty of bathrooms and a double garage.But these are not the main selling (52) ,for it is the 25,000 (53) of automation that makes this house really different.
It will be (54) for people who have plenty of money,but not a great (55) of time;young professionals in other words.They are likely to be (56) the idea of a microwave that provides easy-to-cook (57 via the Internet and a cooker that switches itself on or off at a command received via e-mail.
All the electrical appliances in the house, (58 the heating and lighting controls,are linked together (59) means of a gadget (小装置)called a “router”.Using what’s called a “Webpad”,a kind of portable lap-top computer,the owners of the house tap in commands from (60 )they may be.The Webpad (61) a signal to the router,which (62) the message and then activates the necessary controls.On the way home at night,for example,the owners can switch on the the lights or (63) the central heating working,and so (64) sure that they have a nice warm welcome when they (65) into their home.
51、A、entited B known C referred D named
参考答案: B
52、A plots B plans C points D paths
参考答案: A
53、A value B price C worth D cost
参考答案: D
54、A accurate B model C precise D ideal
参考答案: D
55、A length B deal C lot D extent
参考答案: D
56、A excited B intended C interested D attracted
参考答案: B
57、A recipes B projects C receipts D invitations
参考答案: B
58、A as long as B as soon as C as well as D as far as
参考答案: C
59、A for B in C with D by
参考答案: D
60、A whatever B however C whichever D wherever
参考答案: D
61、A draws B speaks C sends D hears
参考答案:B
62、A decodes B discounts C decides D dissolves
参考答案: A
63、A lead B have C put D get
参考答案: C
64、A come B make C keep D hold
参考答案: B
65、A stay B stand C step D start
参考答案: A
【职称英语综合类B级考试真题及答案】相关文章:
职称英语综合类B级真题及参考答案10-11
职称英语等级考试综合类B级真题10-10
职称英语卫生类B级考试真题及答案10-12
职称英语考试《综合B》考试真题答案08-16
历年职称英语《综合类》考试真题及答案12-04
2014年职称英语等级考试综合类(B级)真题试题及答案07-18
职称英语《综合B》真题及答案09-26