试题

职称英语试题《综合C》补全短文的练习题

时间:2025-04-12 20:11:23 赛赛 试题 我要投稿

职称英语试题《综合C》补全短文的练习题

  在学习和工作的日常里,我们最少不了的就是练习题了,做习题有助于提高我们分析问题和解决问题的能力。你所了解的习题是什么样的呢?以下是小编精心整理的职称英语试题《综合C》补全短文的练习题,供大家参考借鉴,希望可以帮助到有需要的朋友。

职称英语试题《综合C》补全短文的练习题

  职称英语试题《综合C》补全短文的练习题 1

  Heat Is Killer

  Extremely hot weather is common in many parts of the world. Although hot weather just makes most people feel hot, it can cause serious medical problems---even death. Floods, storms,volcano eruptions and other natural disasters kill thousands of people every year.(46)

  Experts say heat may be natures deadliest killer. Recently, extreme heat was blamed for killing more than one hundred people in India. It is reported that the total heat of a hot day or several days can affect health.(47) Experts say heat waves often become dangerous when the nighttime temperature does not drop much from the highest daytime temperature. This causes great stress on the human body.

  __________ (48) out of the sun, if possible. Drink lots of cool water. Wear light colored clothing made of natural materials; avoid wearing synthetic clothing. Make sure the clothing is loose, permitting freedom of movement. And learn the danger signs of the medical problems, such as headache and vomiting that are linked to heat.__________(49) The pain is a warning that the body is becoming too hot. Doctors say those suffering headache or muscle pain should stop all activity and rest in a cool place and drink cool liquids. Do not return to physical activity for a few hours because more serious conditions could develop.

  Doctors say some people face an increased danger from heat stress. __________ (50) Hot weather also increases dangers for people who must take medicine for high blood pressure, poor blood flow, nervousness or depression.

  A. Such persons have a weak or damaged heart, high blood pressure, or other problems of the blood system.

  B. Several of these conditions are present at the same time.

  C. Most people suffer only muscle pain as a result of heat stress.

  D. Several hot days are considered a heat wave.

  E. So does extreme heat.

  F. Doctors say people can do many things to protect themselves from the dangers of extreme heat.

  答案与解析:

  46.E。本文的标题是Heat Is Killer,通篇文章说的是heat的危害性及预防方法。空格前面的句子说,“Floods,storms,volcano eruptions and other natural events kill thousands of people every year”,空格后面的句子说,“…heat may be nature’S deadliest killer”。将两个句子所表达的意思汇总来看,floods,storms,volcano eruptions和高温都是杀手,而高温更甚。空格的句子一定与“杀手”有关。五个选项中只有E符合这个条件,所以E是答案。

  47.D。空格后面的句子提到heat waves,而选项D的句子中也出现heat wave,说明这两个句子在意义上有联系。空格中的`句子应该是对heat wave下的定义,以便为下一句的展开做铺垫。故D是答案。

  48.F。第一段末尾说:当黑夜与白天温差不大时,热浪对人体伤害很大。第二段就列举了许多保护自己免受高温伤害的方法。空格中的句子应该是位于段首的概括句。选项F说人们有多种办法保护自己,完全符合要求,因此F是答案。

  49.C。紧跟该空格后面的句子中有特指的the pain,说明前文一定出现过pain这个词。选项C的句子中有pain,且C的句子填入后,上下文意思连贯,所以C是答案。

  50.A。空格前面的句子说:某些人在热浪期间特别危险。读者或许会问,是哪些人呢?选项A回答了这个问题,所以A是答案。

  职称英语试题《综合C》补全短文的练习题 2

  Do you have difficulty reading in class? If so, a special reading program that helps match sounds with letters could speed up your brain.

  At least one out of every five elementary school students in the US has trouble learning to read, even when the students are good at other subjects._________ (46)

  Researchers from Yale University, US, studied a group of children from New York and Connecticut State. As part of the study, 37 struggling readers received special tutoring.

  Every day, instructors worked with them on recognizing how written letters represent units of sound called phonemes (音素). _________(47)

  By the end of the school year, these children could read faster than before. They also made fewer mistakes, and understood more of what they read than they could earlier in the year.

  As part of their study, the researchers used a special machine to take action photos of the students brains. _________(48) This is the same part of the brain that becomes active when good readers read. This activated brain area appears to include a structure that helps people recognize familiar written words quickly. In lower level readers, this structure remains inactive.

  A year later, the brain structure was still working hard in the students who had gone through the special tutoring, and they continued to do well in reading tests._________ (49) However, some researchers still doubt the study. _________ (50)

  A. Many adults are interested in matching sounds with letters.

  B. The students also practiced reading aloud and spelling.

  C. The biggest challenge for many of these kids, scientists say, is matching sounds with letters.

  D. Another group in the study who went through a more traditional reading program didnt show the same progress.

  E. The pictures showed all increase in activity in the back of the brain on the left side.

  F. They believe that reading without making any noise or linking words to sounds is more efficient.

  试题答案及解析

  46.C。文章的题目是:用较快的速度阅读。第二段的第一个句子说的是:在美国五个小学生中至少有一个在学习阅读方面有困难,虽然这些学生其他科目都不错。这是一个总的说明,接着的句子应该具体说明。C就是进一步的说明:科学家说,这些孩子中的许多人的最大困难是如何使得读音和字母对应起来。

  47.B。第四段的第一句话说的是:每天老师帮助他们弄懂字母是如何表达被称做音素的语音单位的。但光弄懂是不够的,还需要实践。所以选B:学生还练习朗读和拼写。

  48.E。第六段说的.是:作为研究的一部分,研究人员用一个特殊的机器拍摄学生大脑运动的照片。B说的是:照片显示左大脑后部的活动增加了。

  49.D。倒数第二段的第一句讲的是试验组的情况。D讲的是用传统方法的情况,放在一起可以构成对比,很连贯。

  50.F。最后一段的第一句说的是:然而,有些研究人员仍然不太相信这一研究。从提供的选项中的第一个词组可以看出,只有F是合适的,因为它的起始词是They,指some researchers。

  职称英语试题《综合C》补全短文的练习题 3

  Price Planning

  A price represents the value of a goods or service for both the seller and the buyer. Price planning is systematic decision making by an organization regarding all aspects of pricing.

  The value of a goods or service can involve both tangible and intangible marketing factors. An example of a tangible marketing factor is the cost savings__1__. An example of an intangible marketing factor is a consumer‘s pride in the ownership of a Lamborghini rather than another brand of automobile. For an example to take place,both the buyer and seller must feel that the price of a goods or service provides an equitable value. To the buyer,the payment of a price reduces purchasing power __2__. To the seller,receipt of a price is a source of revenue and an important determinant of sales and profit levels.

  Many words are substitutes for the term price: admission fee,membership fee,rate,tuition,service charge,donation,rent,salary,interest,retainer,and assessment. No matter what it is called,__3__:monetary and non-monetary charges,discounts,handling and shipping fees,credit charges and other forms of interest,and late-payment penalties.

  A non-price exchange would be selling a new iron for 10 books of trading stamps or an airline offering tickets as payment for advertising space and time. Monetary and non-monetary exchange may be combined. This is common with automobiles,__4__. This combination allows a reduction in the monetary price.

  From a broader perspective,price is the mechanism for allocating goods and services among potential purchasers and for ensuring competition among sellers in an open market economy. If there is an excess of demand over supply,prices are usually bid up by consumers. If there is an excess of supply over demand,__5__.

  Exercise:

  A a price contains all the terms of purchase

  B obtained by the purchase of a new bottling machine by a soda manufacturer

  C where the consumer gives the seller money plus a trade-in

  D available for other items

  E prices are usually reduced by sellers

  F price means what one pays for what he wants

  参考答案:BDACE

【职称英语试题《综合C》补全短文的练习题】相关文章:

职称英语试题《综合C》补全短文练习题10-24

2017职称英语《综合C》补全短文练习题07-13

职称英语试题《综合B》补全短文练习题10-24

2017职称英语综合C短文补全练习题11-08

2017职称英语试题理工C类补全短文练习题07-04

2017职称英语试题理工C级补全短文练习题11-01

2017年职称英语试题《理工C》补全短文练习题10-16

2024年职称英语试题《卫生C》补全短文练习题10-23

2017年职称英语试题《综合A》补全短文练习题05-19