学位英语

学位英语阅读理解考试样题指导

时间:2025-03-06 08:30:13 炜玲 学位英语 我要投稿
  • 相关推荐

学位英语阅读理解考试样题指导

  在各领域中,许多人都需要跟考试题打交道,考试题是参考者回顾所学知识和技能的重要参考资料。大家知道什么样的考试题才是规范的吗?下面是小编整理的学位英语阅读理解考试样题指导,仅供参考,欢迎大家阅读。

学位英语阅读理解考试样题指导

  学位英语阅读理解考试样题指导 1

  Human needs seem endless. When a hungry man gets a meal, he begins to think about an overcoat; when a manager gets a new sports car, a big house and pleasure boats dance into view.

  The many needs of mankind might be regarded as making up several levels. When there is money enough to satisfy one level of needs, another level appears.

  The first and most basic level of needs involves food. Once this level is satisfied, the second level of needs, clothing and some sort of shelter, appears. By the end of World War II, these needs were satisfied for a great majority of Americans. Then a third level appeared. It included such items as automobiles and new houses.

  By 1957 or 1958 this third level of needs was fairly well satisfied. Then, in the late 1950s, a fourth level of needs appeared: the "life enriching" level. While the other levels involve physical satisfaction, that is, the feeding, comfort, safety, and transportation, this level stresses mental needs for recognition, achievement, and happiness. It includes a variety of goods and services, many of which could be called "luxury" items. Among them are vacation trips, the best medical and dental care, and recreation. Also included here are fancy goods and the latest styles in clothing.

  On the fourth level, a lot of money is spent on services, while on the first three levels more is spent on goods. Will consumers raise their sights to a fifth level of needs as their income increases, or will they continue to demand luxuries and personal services on the fourth level?

  A fifth level would probably involve needs that can be achieved best by community action. Consumers may be spending more on taxes to pay for government action against disease, ignorance, crim, and prejudice. After filling our stomachs, our clothes closets, our garages, our teeth, and our minds, we now may seek to ensure the health, safety, and leisure to enjoy more fully the good things on the first four levels.

  1. According to the passage, man will begin to think about such needs as housing and clothing only when ______.

  A. he has saved up enough money

  B. he has grown dissatisfied with his simple shelter

  C. he has satisfied his hunger

  D. he has learned to build houses

  [答案]C

  【精析】本题答案对应于第一、三段。文章的第一段提到一个人有了吃的就会想到再要件衣服,第三段又说最基本的需求是食物,这个层次的需求得到满足后人就会考虑服装和住的地方。综合判断,所以选C,即他不再饥饿后就会产生对住处和衣服的'需求。

  2. It can be inferred from the passage that by the end of World War Ⅱ, most Americans ______.

  A. were very rich

  B. lived in poverty

  C. had the good things on the first three levels

  D. did not own automobiles

  [答案]D

  【精析】文章第三段中说第二次世界大战结束时,对于大多数美国人来说,食品、服装以及住所的需求都满足了,然后第三个层次的需求,包括汽车和新房子便出现了。这说明第二次世界大战结束时大多数美国人还没有汽车。A“很富有”,意思不明。B“生活在贫困中”,不符合文意。C“满足了前三个层次的需求”,也不正确,因为这时第三个层次的需求才刚刚出现。

  3. Which of the following is NOT related to "physical satisfaction"?

  A. A successful career. B. A comfortable home.

  C. A good meal. D. A family car.

  [答案]A

  【精析】本题答案对应于文章的第四段,第四段第三行说physical satisfaction包括食物、生活舒适、有安全感、有交通工具,在B、C、D中都有体现。故选A.

  4. What is the main concern of man on the fourth level?

  A. The more goods the better.

  B. The more mental satisfaction the better.

  C. The more “luxury” items the better.

  D. The more earnings the better.

  [答案]B

  【精析】本题答案对应文章第四段,其中第四行this level,也就是第四个层次的需求强调的是精神需求,所以选B.

  5. The author tends to think that the fifth level ______.

  A. would be little better than the fourth level

  B. may be a lot more desirable than the first four

  C. can be the last and most satisfying level

  D. will become attainable before the government takes actions

  [答案]B

  【精析】本题考查考生对作者意思的整体把握。先看A“比第四个层次要好一些”,意思含糊。C“是最终的、最令人满意的需求层次”,太绝对。D“在政府采取行动之前就能实现”,不合文意。文章说第五个层次的需求要通过集体行动实现,即人们付钱给政府,让其对抗疾病、愚昧、犯罪与不公。可见这要在政府采取行动后实现。而B的意思是“比前四个层次的需求更值得拥有”,这是正确的。

  学位英语阅读理解考试样题指导 2

  Every human being, no matter what he is doing, gives off body heat. The usual problem is how to dispose of it. But the designers of the Johnstown campus of the University of Pittsburgh set themselves the opposite problem-how to collect body heat. They have designed a collection system which utilizes not only body heat, but the heat given off by such objects as light bubs and refrigerators as well. The system works so well that no conventional fuel is needed to make the campuss six buildings comfortable.

  Some parts of most modern buildings-theaters and offices as well as classrooms are more than amply heated by people and lights and sometimes must be air-conditioned even in winter. The technique of saving heat and redistributing it is called "heat recovery." A few modern buildings recover heat, but the Universitys system is the first to recover heat from some buildings and re-use it in others.

  Along the way, pit has learned a great deal about some of its heat producers. The harder a student studies, the more heat his body gives off. Male students emit more heat than female students, and the larger a student, the more heat he produces. It is tempting to conclude that the hottest prospect for the Johnstown campus would be a hardworking, overweight male genius.

  1. Until recently, body heat has caused problems because it _____.

  A. was difficult to collect

  B. came in a variety of forms

  C. was difficult to get rid of

  D. tended to be absorbed by physical objects

  参考答案:C 答案是开头的第二句:The usual problem is how to dispose of it. Dispose of “处理解决”。

  2. Which of the following is true of the heating system of the Johnstown campus?

  A. The heat is supplied by human bodies only.

  B. The heat is supplied by both human bodies and other heat-emitting objects.

  C. The heat is supplied by both human bodies and conventional fuel.

  D. The heat is supplied by human bodies, other heat-emitting objects, and conventional fuel.

  参考答案:B 答案在第一段的第三句中。他们设计了一种收集系统,它不但利用身体的热,还收集由灯泡、冰箱等散发出来的热。有了这两种热能,作者指出在校园中已无需任何conventional fuel。

  3.The phrase "even in winter" (in line 8) most nearly means ______.

  A.if the winter is especially warm

  B.during all of the year except the winter

  C.in the winter as well as in other seasons

  D.during the evenings in the winter

  参考答案:C 第二段中说:大多数现代化的'大楼有些部分一戏院、办公室以及教室是用人体和灯光的热来供热的,有时候甚至在冬天的空调也是由它们来供热。Even意为“甚至”。

  学位英语阅读理解考试样题指导 3

  Interact use appears to cause a drop in psychological health, according to research at Carnegie Mellon University.

  Even people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more bad feelings and loneliness than those who was online less frequently, the two-year study showed. Researchers are puzzling over the results, which were completely contrary to their expectations. They expected that the Net would prove socially healthier than television, since the Net allows users to choose their information and to communicate with others.

  The fact that Internet use reduces time available for family and friends may account for the drop in psychological health, researchers hypothesized (推测). Faceless, bodiless“virtual”(虚的) communication may be less psychologically satisfying than actual conversation, and the relationships formed through it may be shallower. Another possibility is that exposure to the wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.

  “But it s important to remember this is not about the technology, it s about how it is used,”says psychologist Christine Riley of Intel, one of the study s sponsors (发起人). "It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology. "

  36. Whats the finding of the research undertaken at Carnegie Mellon University?

  A) People spend more time on the Internet now.

  B) People spend less time with their families and friends now.

  C) The Net proves socially healthier than television.

  D) Internet use may cause a drop in psychological health.

  37. What had the researchers expected before the research?

  A) The Net may account for the drop in psychological health.

  B) Internet use may improve social health.

  C) Internet use has nothing to do with social health.

  D) Spending much time on the Internet makes people feel bad and lonely.

  38. Which is not true according to the passage?

  A) The Net allows users to choose their information and to communicate with others.

  B) Internet communication may be less psychologically satisfying than actual conversation.

  C) Undeveloped Internet technology causes the drop in psychological health.

  D) The wider world through the Net makes users less satisfied with their lives.

  39. What does Christine Riley, the psychologist, suggest?

  A) Its necessary to take social factors into account in designing applications and services for technology.

  B) Its important to tell the users how to design and apply the technology.

  C) Compared with social factors, the technology itself has more influence on the Internet users.

  D) No social factors should be considered in applications and services for technology.

  40. Which of the following would be the most appropriate title for the passage?

  A) How to Use the Internet

  B) Disadvantages of the Internet

  C) Social Factors and the Internet

  D) Internet May Cause Bad Feelings

  参考译文

  根据Carnegie Mellon大学的研究,网络的使用似乎能造成人的心理健康水平下降。

  历时两年的研究表明,即便是一周只上几个小时网的人也比更不经常上网的人更多地体会到坏心情和孤独感。研究者对这一结果大惑不解,因为这与他们所预料的情况完全相反。因为网络能使人选择信息并与他人交流,所以他们期望网络比电视更能使社会和谐。

  研究者推测,网络的使用减少了可用于与家人及朋友相处的时间,这一事实可能是造成心理健康下降的原因。不见面而且无形的虚拟交流在心理满足方面比不上真实对话,而且通过虚拟交流建立的.关系更肤浅。另一个可能性是网络使用者可以接触更宽广的世界反而对自己的生活感到不满。

  研究的发起人之一,英特尔心理学家Christine Riley说:“要记得有一点很重要:这并非技术的错,而是人们怎样利用它。它确实暗示出在如何设计技术应用和技术服务方面考虑社会因素的必要性。”

  答案及精解

  36.【答案精解】D。细节题。从第一句Internet use appears to cause a drop in psychological health,according to research at Carnegie Mellon University我们可以得出研究的结果是网络造成人的心理健康下降。

  37.【答案精解】B。细节题。从文章中第二段最后一句They expected that the Net would prove socially healthier than television可得出B为正确答 案。

  38.【答案精解】C。判断题。对照原文,只有选项C没有被提及,其他三项在原文中都可找到。A项源自第二段最后一句,B项与第三段第二句相对应,D项源自第三段最后一句。

  39.【答案精解】A。细节题。在文章中Christine Riley所说的话“It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology.”可以直接得出答案。

  40.【答案精解】D。主旨题。文章的中心思想是网络给人造成的坏心情及产生这一结果的原因,所以最佳标题是“网络可能导致坏心情”。

  学位英语阅读理解考试样题指导 4

  Persons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds. The, best way to do this is to start a weight control program. At first it is wise to talk with your doctor. He can advise you of the number of calories(卡路里) you should have in your meals each day. He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss of a pound or two is plenty.

  Plan meals around foods you know. This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. When you have lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight.

  When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, fried food, sweets, cakes, cream and soft drinks. Try to take coffee and tea without sugar or cream. Snacks can be part of your diet. For example, a piece of fruit or a simple dessert saved from mealtime can be eaten between meals.

  Keep busy! This way you will not be tempted to go off the diet. Make full use of opportunities to exercise. Try walking instead of riding whenever possible. Happy dieting!

  41. What is the main idea of the passage?

  A) How to diet.

  B) Why we should diet.

  C) What we should diet.

  D) Where we should diet.

  42. While dieting you should ________.

  A) choose fried foods

  B) choose low-calorie food

  C) choose snack as hamburger in McDonalds

  D) talk to your doctor

  43. When you have lost the weight you wish, you can ________.

  A) have some more simple items in your diet

  B) eat more and more foods you like

  C) stop dieting

  D) tell the doctor what youve done

  44. According to the passage, which of the following statements is NOT true?

  A) While dieting, you should ask the doctor so that you can lose your weight quickly.

  B) Plan meals means to have some foods you like and take them as your daily eating habits.

  C) When you have lost your weight, you can have some coffee and tea without sugar or cream.

  D) As you are dieting, dont forget exercise.

  45. If you want to start a weight control program, you should ________.

  A) ask your doctor

  B) plan meals and choose low-calorie foods

  C) do some exercise

  D) all of the above

  参考译文

  肥胖人士要减肥的话,必须要密切关注自己的饮食。最好的方法就是开始一项体重控制计划。首先,与你的医生讨论这个问题,这是明智之举。他可以建议每天你应该食用的卡路里的数量,他可以告诉你在节食的时候要注意运动。一个很好的方法就是慢慢地减肥,一次减少一两磅就很多了。

  用你熟悉的食物计划你的三餐。这就意味着,你的节食计划里应该包括那些你习惯了的、成为你通常饮食习惯一部分的食物。当你达到你希望的`重量时,可以将一些简单的食物添加到你的饮食中,以便你能保持你想要的体重。当你节食的时候,试着养成一个以后你还能保持的饮食习惯,从而可以维持你的理想体重。

  节食时,要食用低卡路里的食物,不要吃如肥肉、油炸食品、糖果、蛋糕、奶油和软饮料之类的东西。试着喝不带糖和奶油的咖啡或茶。小点心可以是你食谱的一部分。例如,可以在正餐之间吃一片水果或者一份饭后剩下的简单的甜点。

  保持忙碌!这样的话你将可以脱离你的食物。充分利用各种锻炼的机会,只要有可能,就要尽量走路而不是开车。节食愉快!

  答案及精解

  41.【答案精解】A。主旨题。文章第一段第一、二句话Persons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds.The best way to do this is to start a weight control program点明了本文的主要内容是…the best way to do,即方法问题。

  42.【答案精解】B。细节题。从原文第二段When dieting,choose low-calorie foods.可以找到答案。

  43.【答案精解】A。细节题。原文第二段When you have lost the weight you wish,simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want。减到理想体重以后,就可以吃一些简单的食物。

  44.【答案精解】A。判断题。第一段末尾,作者建议A good rule is to lose slowly.A loss of a pound or two is plenty应该慢慢地减肥,选项A,医生会建议你迅速减肥是错误的。

  45.【答案精解】D。判断题。文章说,要减肥的话,就要开始减肥计划,并与医生讨论这个问题,计划好三餐饮食,并要加强锻炼。所以A、B、C都是正确答案。

【学位英语阅读理解考试样题指导】相关文章:

2017年吉林成人学位英语阅读理解考试样题辅导07-28

大学英语专八考试样题辅导阅读理解07-26

2017年学位英语阅读理解预测题09-27

学位英语考试阅读理解真题资源09-08

最新成人学位英语考试阅读理解考试样题解析06-13

2017年英语六级阅读理解考试样题08-18

最新成人学位英语阅读理解训练题及答案05-26

学位英语阅读理解专题辅导06-24

英语四级阅读理解考试样题模拟训练06-28