- 相关推荐
2025年BEC商务英语中级阅读自测题
从小学、初中、高中到大学乃至工作,我们都离不开试题,试题是命题者按照一定的考核目的编写出来的。一份什么样的试题才能称之为好试题呢?以下是小编为大家收集的2025年BEC商务英语中级阅读自测题,欢迎阅读,希望大家能够喜欢。

BEC商务英语中级阅读自测题 1
As many as one thousand years ago in the Southwest, the Hopi and Zuni Indians of North America were building with adobe-sun baked brick plastered with mud. Their homes looked remarkably like modern apartment houses. Some were four stories high and contained quarters for perhaps a thousand people, along with store rooms for grain and other goods. These buildings were usually put up against cliffs, both to make construction easier and for defense against enemies. They were really villages in themselves, as later Spanish explorers must have realized since they called them "pueblos", which is Spanish for town.
The people of the pueblos raised what are called"the three sisters" - corn, beans, and squash. They made excellent pottery and wove marvelous baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always been a dry country, where water is scarce. The Hopi and Zuni brought water from streams to their fields and gardens through irrigation ditches. Water was so important that it played a major role in their religion. They developed elaborate ceremonies and religious rituals to bring rain. The way of life of less settled groups was simpler and more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as small rabbits and snakes. In the Far North the ancestors of today’s Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou.
The Cheyenne, Pawnee, and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its hide was used to make their clothing and covering of their tents and tipis.
1. What does the passage mainly discuss?
A. The architecture of early American Indian buildings.
B. The movement of American Indians across North America.
C. Ceremonies and rituals of American Indians.
D. The way of life of American Indian tribes in early North America.
2. It can be inferred from the passage that the dwellings of the Hopi and Zuni were______.
A. very small?B. highly advanced?C. difficult to defend?D. quickly constructed
答案:
1. D) 根据阅读短文可知,作者主要描述了北美地区不同印第安部落的`不同的生活方式 。故选项D为正确答案。
2. B) 此题为推断题。根据文章第一段可知,早在一千年前Hopi和Zuni两支北美印第安部落就用一种砖坯“adobe”来建造房屋,高可达四层楼高,有居住室还有储藏室,颇像现代的公寓,故选项B(高度发达)为正确答案。
BEC商务英语中级阅读自测题 2
Once it was possible to define male and female roles easily by the division of labor. Men worked outside the home and earned the income to support their families, while women cooked the meals and took care of the home and the children. These roles were firmly fixed for most people, and there was not much opportunity for women to exchange their roles. But by the middle of this century, men’s and women’s roles were becoming less firmly fixed.
In the 1950s, economic and social success was the goal of the typical American. But in the 1960s a new force developed called the counterculture. The people involved in this movement did not value the middle-class American goals. The counterculture presented men and women with new role choices. Taking more interest in childcare, men began to share child-raising tasks with their wives. In fact, some young men and women moved to communal homes or farms where the economic and childcare responsibilities were shared equally by both sexes. In addition, many Americans did not value the traditional male role of soldier. Some young men refused to be drafted as soldiers to fight in the war in Vietnam.
In terms of numbers, the counterculture was not a very large group of people. But its influence spread to many parts of American society. Working men of all classes began to change their economic and social patterns. Industrial workers and business executives alike cut down on “overtime” work so that they could spend more leisure time with their families. Some doctors, lawyers, and teachers turned away from high paying situations to practice their professions in poorer neighborhoods.
In the 1970s, the feminist movement, or women’s liberation, produced additional economic and social changes. Women of all ages and at all levels of society were entering the work force in greater numbers. Most of them still took traditional women’s jobs as public school teaching, nursing, and secretarial work. But some women began to enter traditionally male occupations: police work, banking, dentistry, and construction work. Women were asking for equal work, and equal opportunities for promotion.
Today the experts generally agree that important changes are taking place in the roles of men and women. Naturally, there are difficulties in adjusting to these transformations.
1.Which of the following best express the main idea of Paragraph 1?
A.Women usually worked outside the home for wages.
B.Men and women’s roles were easily exchanged in the past.
C.Men’s roles at home were more firmly fixed than women’s.
D.Men and women’s roles were usually quite separated in the past.
2.Which sentence best expresses the main idea of Paragraph 2?
A.The first sentence.
B.The second and the third sentences.
C.The fourth sentence.
D.The last sentence.
3.In the passage the author proposes that the counterculture___.
A.destroyed the United States.
B.transformed some American values.
C.was not important in the United States.
D.brought people more leisure time with their families.
4.It could be inferred from the passage that___.
A.men and women will never share the same goals.
B.some men will be willing to exchange their traditional male roles.
C.most men will be happy to share some of the household responsibilities with their wives.
D.more American households are headed by women than ever before.
5.The best title for the passage may be ___.
A.Results of Feminist Movements
B.New influence in American Life
C.Counterculture and Its consequence
D.Traditional Division of Male and Female Roles.
答案: DCBCB
BEC商务英语中级阅读自测题 3
I live in the land of Disney, Hollywood and year-round sun. You may think people in such a glamorous, fun-filled place are happier than others. If so, you have some mistaken ideas about the nature of happiness.
Many intelligent people still equate happiness with fun. The truth is that fun and happiness have little or nothing in common. Fun is what we experience during an act. Happiness is what we experience after an act. It is a deeper, more abiding emotion.
Going to an amusement park or ball game, watching a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh. But they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends.
I have often thought that if Hollywood stars have a role to play, it is to teach us that happiness has nothing to do with fun. These rich, beautiful individuals have constant access to glamorous parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells “happiness”。 But in memoir after memoir, celebrities reveal the unhappiness hidden beneath all their fun: depression, alcoholism, drug addiction, broken marriages, troubled children and profound loneliness.
Ask a bachelor why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying. If he‘s honest, he will tell you that he is afraid of making a commitment. For commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure and excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.
Similarly, couples that choose not to have children are deciding in favor of painless fun over painful happiness. They can dine out ever they want and sleep as late as they want. Couples with infant children are lucky to get a whole night‘s sleep or a three-day vacation. I don’t know any parent who would choose the word fun to describe raising children.
Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations we can ever come to. It liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those rich and glamorous people we were so sure are happy because they are always having so much fun actually may not be happy at all.
1.Which of the following is true?
A.Fun creates long-lasting satisfaction.
B.Fun provides enjoyment while pain leads to happiness.
C.Happiness is enduring whereas fun is short-lived.
D.Fun that is long-standing may lead to happiness.
2.To the author, Hollywood stars all have an important role to play that is to __.
A.rite memoir after memoir about their happiness.
B.tell the public that happiness has nothing to do with fun.
C.teach people how to enjoy their lives.
D.bring happiness to the public instead of going to glamorous parties.
3.In the author‘s opinion, marriage___.
A.affords greater fun.
B.leads to raising children.
C.indicates commitment.
D.ends in pain.
4.Couples having infant children___.
A.are lucky since they can have a whole night‘s sleep.
B.find fun in tucking them into bed at night.
C.find more time to play and joke with them.
D.derive happiness from their endeavor.
5.If one get the meaning of the true sense of happiness, he will__.
A.stop playing games and joking with others.
B.make the best use of his time increasing happiness.
C.give a free hand to money.
D.keep himself with his family.
答案:CBCDB
【BEC商务英语中级阅读自测题】相关文章:
商务英语中级阅读理解自测题03-26
剑桥商务英语BEC中级阅读指导12-22
商务英语中级BEC阅读提点练习03-19
中级商务英语BEC阅读拓展解析04-22
商务英语BEC中级阅读真题03-12
商务英语BEC中级阅读压轴预测05-26
中级BEC商务英语阅读冲关试题05-10
BEC商务英语中级阅读满分练习06-01
商务英语BEC中级考试阅读练习03-03