- 相关推荐
备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案
在各个领域,我们都经常看到练习题的身影,多做练习方可真正记牢知识点,明确知识点则做练习效果事半功倍,必须双管齐下。你所了解的习题是什么样的呢?下面是小编为大家整理的备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案,欢迎阅读与收藏。

备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案 1
The Negotiating Table
You can negotiate virtually anything. Projects, resources, expectations and deadlines are all outcomes of negotiation. Some people negotiate deals for a living. Dr Herb Cohen is one of these professional talkers, called in by companies to negotiate on their behalf . He approaches the art of negotiation as a game because, as he is usually negotiating for somebody else, he says this helps him drain the emotional content from his conversation. He is working in a competitive field and needs to avoid being too adversarial. Whether he succeeds or not, it is important to him to make a good impression so that people will recommend him.
The starting point for any deal, he believes, is to identify exactly what you want from each other. More often than not, one party will be trying to persuade the other round to their point of view. Negotiation requires two people at the end saying ‘yes”. This can be a problem because one of them usually begins by saying “no”. However, although this can make talks more difficult, this is often just a starting point in the negotiation game. Top management may well reject the idea initially because it is the safer option but they would not be there if they were not interested.
It is a misconception that skilled negotiators are smooth operators in smart suits. Dr Cohen says that one of his strategies is to dress down so that the other side can relate to you. Pitch your look to suit your customer. You do not need to make them feel better than you but, For example, dressing in a style that is not overtly expensive or successful will make you more approachable. People will generally feel more comfortable with somebody who appears to be like them rather than superior to them. They may not like you but they will feel they can trust you.
Dr Cohen suggests that the best way to sell your proposal is by getting into the world of the other side. Ask questions rather than give answers and take an interest in what the other person is saying, even if you think what they are saying is silly. You do not need to become their best friends but being too clever will alienate them. A lot of deals are made on impressions. Do not rush what you are saying---put a few hesitations in , do not try to blind them with your verbal dexterity. Also, you should repeat back to them what they have said to show you take them seriously.
Inevitably some deals will not succeed. Generally the longer the negotiations go on, the better chance they have because people do not want to think their investment and energies have gone to waste. However , joint venture can mean joint risk and sometimes , if this becomes too great , neither party may be prepared to see the deal through . More common is a corporate culture clash between companies, which can put paid to any deal. Even having agreed a deal, things may not be tied up quickly because when the lawyers get involved, everything gets slowed down as they argue about small details.
De Cohen thinks that children are the masters of negotiation. Their goals are totally selfish. They understand the decision-making process within families perfectly. If Mum refuses their request , they will troop along to Dad and pressure him. If al else fails, they will try the grandparents, using some emotional blackmail. They can also be very single-minded and have an inexhaustible supply of energy for the cause they are pursuing. So there are lesson to be learned from watching and listening to children.
15 Dr Cohen treats negotiation as a game in order to
A put people at ease
B remain detached
C be competitive
D impress rivals
16 Many people say “no” to a suggestion in the beginning to
A convince the other party of their point of view
B show they are not really interested
C indicate they wish to take the easy option
D protect their company’s situation
17 Dr Cohen says that when you are trying to negotiate you should
A adapt your style to the people you are talking to
B make the other side feel superior to you
C dress in a way to make you feel comfortable.
D try to make the other side like you
18 According to Dr Cohen, understanding the other person will help you to
A gain their friendship
B speed up the negotiations
C plan your next move.
D convince them of your point of view
19 Deals sometimes fail because
A negotiations have gone on too long
B the companies operate in different ways
C one party risks more than the other.
D the lawyers work too slowly
20 Dr Cohen mentions children’s negotiation techniques to show that you should
A be prepared to try every route
B try not to make people feel guilty
C be careful not to exhaust yourself
D control the decision-making process.
关于negotiating techniques的文章。 传统的阅读题型,相对比较容易。
15题,答案很明显:he says this helps him drain the emotional content from his conversation。帮助他抽离他的谈话中的感情成分。要想选对,只需要知道选项B中detached的含义:not reacting to or becoming involved in something in an emotional way
16题,这题貌似只能采取排除法。因为几个选项和原文的对应都不是太明显。问为什么很多人在一开始要对一个建议说“不”。答案是第二段的最后一句:Top management may well reject the idea initially because it is the safer option but they would not be there if they were not interested.。最高管理层在一开始可能会拒绝这个建议,因为这样是一个更安全的选择。但是如果他们真的不感兴趣的话,他们就不会在那里(谈判)了。A在这段文字中没有提到,B不对,他们肯定是感兴趣的,C也不对没有提到,原文说的是safer option。选D,之所以会拒绝,因为从维护公司利益的角度,这样是一个safer option。
17题,答案也很明显:Dr Cohen says that one of his strategies is to dress down so that the other side can relate to you.这里的两个词组可以解释下:
dress down: to wear clothes that are more informal than the ones you would usually wear
relate to :to feel that you understand someones problem, situation etc
所以这个句子意思是穿的不那么正式,这样可以让另一方接近你。也就是A说的是你的风格适应你的谈判对象。C不对,不是make you feel comfortable,而是make others feel comfortable。D也不对,可能会误选,不是让别人喜欢你,like太夸张了,只是容易接近。
18题,答案在第四段的第一句话:Dr Cohen suggests that the best way to sell your proposal is by getting into the world of the other side.。走进另一方的世界,就是原文说的understanding the other person,目的'是为了sell your proposal,也就是让对方接受你的建议,选D。
19题,谈判失败的原因,答案是第五段的这么一句:More common is a corporate culture clash between companies, which can put paid to any deal。公司文化冲突导致的。文化冲突,就是两个公司在运作、理念等等上的不一致,选C:两个公司以不同的方式运作。
20题,为什么要借鉴小孩子的办法,原文最后一段提到小孩子的办法就是,爸爸不行找妈妈,妈妈不行就在感情上敲诈爷爷奶奶。此路不通就换另一条,就是A说的尝试每一条路线。B没有提到,C不对,原文说小孩子有inexhaustible supply of energy。D也没有提到。
备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案 2
Dinner customs are different around the world. If you are a dinner guest in Ghana, this information will help you a lot.
In Ghana dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening. But there are no strict rules about time. Whenever a guest arrives, a family offers food. When you go to a home, the person who
receives guests takes you to the living room first. At this time everyone welcomes you. Then you go to the dining room. There you wash your hands in a bowl of water. All the food is on the table.
In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else. But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the other side of the dish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water.
Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powder of some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard. You must chew fufu well, or you may get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only. 41. From the passage we know that in Ghana _____.
A. the rules for dinner time are not strict B. dinner is always at six in the evening
C. a family offers food only at four in the afternoon D. people usually invite their guests to dinner later in the evening
答案为A。此句为推理题。将1n Ghana dinner is usually from four in the afternoon to six in the evening.But there are no strict rules about time.Whenever a guest arrives,a family offers food.这两句
内容综合一下。就是:只要在下午4点至晚上6点,都是吃饭的时间:在这期间,客人什么时候来就什么时候吃。因此选项A是正确答案。
42. If you are a dinger guest in Ghana ,the host(主人)always takes you to _____. A. the dining room first B. the living room first C. the kitchen first D. the garden first
答案为B。此句为细节推理题。比较原文When you go to a home,the person who receives guests takes you to the living room first选项B的内容只是多了一个first,而这使不使用是一样的,因为客人一进来,主人就带你去lliving room,因此first不说也知道。
43. People in Ghana usually eat _____.
A. from one side of a dish to the other B. from the other side of the dish C. with their fingers D. with their spoons
答案为C。此句为细节题。从选项的.内容看,只有选项C与短文中的In Ghana you usually eat with your fingers.这句话的意思一样。
44. In fact, most dishes in Ghana _____.
A. are cooked with the powder of some plants B. have fufu in them C. are too hard to eat D. are very hard
答案为D。此句为细节推理题。本题是根据Most Meals in Ghana have a dish called fufu.it is very hard.这几句话的内容综合得出的,要用saw来锯开fufu 吃。可想而知是很hard的。
45. When you eat fufu, you’d better _____.
A. cut it with a saw B. use your right hand only C. chew it well D. all of the above
答案为D。此句为细节推理题。细读最后You must chew fufu well. or you may get sick.You eat fufu with the fingers of your right hand only.这几句话,就会发现选项A、B和C均在此句的意思中,因此选项D是正确答案。
备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案 3
Think back to a time in your life when you tried something new.
When I was a teenager I volunteered to pass out water at a local race. I was so excited to see all the different runners who passed by and quickly took a cup of water. Some ran past, some walked past and a few wheeled past.
I saw so many types of people doing it. I thought maybe I could do it too! The next year I decided to run for the race, but I had little running practice. I just wanted to finish.
On the day of the race, it was terribly hot. After running for about 5 miles. I was thinking, “I must be crazy. Why did I do this? What was I thinking?” And at one moment, I said to myself, “I am never doing this again!”
That first 10 km race was quite an experience. I jogged(慢跑),I walked, I jogged and walked. At times, I didn’t know if I could finish.
Near the end, a 70-year-old man ran past me, very fast, and I felt a little embarrassed(尴尬的)that I was more than 50 years younger than he and I couldn’t even keep up with him. But then I realized something. He was running his race and I was running mine. How often in life do we compare(比较)ourselves to others when we really shouldn’t? I decided that I would not give up on running races, and that one day I would be one of those 70-year-old men who were still running.
As I crossed the finishing line, I was proud of myself. I didn’t regret(后悔)having such an experience.
1. What did the writer do at a local race as a volunteer?
A. He helped old runners. B. He cheered up the runners.
C. He passed out water to the runners. D. He took back the cups from the runners.
2. Why did the writer join the race?
A. He just wanted to experience. B. He was crazy about running.
C. He had practiced running very hard. D. He wanted very much to win a prize.
3. How did the writer’s feeling change after running about 5 miles?
① He regretted.
② He encouraged himself.
③ He felt a little embarrassed.
A. ①-②-③ B. ②-①-③ C. ①-③-② D. ②-③-①
4.What is the best title(标题) of the passage?
A. To be No. 1. B. Let’s compare.
C. A volunteering job. D. Running your own race.
参考答案:本文讲述作者比赛时的经历,因疏于锻炼。仅仅是想完成比赛的他正当后悔自己的选择时, 却被一位70多岁的`老人赶上,作者顿生感慨。看到老人超越的自己,于是决定不放弃,最后到达终点。
1. C 细节理解题 由“When I was a teenager I volunteered to pass out water at a local race.”可知作者志愿给参赛者递水。
2. A 细节理解题 由第四段可知作者看到很多人参加这种比赛,因此觉得自己也可试试。
3. C 整体理解题 由第四段“After running for about 5 miles. I was thinking, “I must be crazy.”六段“Near the end, a 70-year-old man ran past me, very fast, and I felt a little embarrassed that I was more than 50 years younger than he and I couldn’t even keep up with him.”“ I decided that I would not give up on running races”
4. D 整体理解题 通过作者参加认识到应 “跑自己比赛”。
【备考BEC商务英语高级阅读真题练习及答案】相关文章:
备考BEC商务英语高级选择真题练习及答案12-05
备考BEC商务英语高级真题练习09-30
备考BEC商务英语高级的真题练习10-09
BEC高级商务英语阅读真题09-09
历年商务英语BEC高级真题练习附答案07-02
商务英语BEC高级真题及答案07-17
BEC高级阅读真题2017年备考06-05