- 剑桥商务英语初级阅读理解习题 推荐度:
- 相关推荐
剑桥商务英语初级阅读理解习题
在学习、工作生活中,我们都不可避免地会接触到练习题,做习题在我们的学习中占有非常重要的位置,对掌握知识、培养能力和检验学习的效果都是非常必要的,什么类型的习题才能有效帮助到我们呢?下面是小编整理的剑桥商务英语初级阅读理解习题,希望能够帮助到大家。

剑桥商务英语初级阅读理解习题 1
In the world ,soccer of football is the most popular sport. This is because many countries have wonderful teams for the World Cup. The World Cup is held every four years.
To remember 2002 FIFA World Cup ,children from different countries and more than 60 children from Japanese schools came together and spent three weekends drawing a big picture called"Dream(梦幻) World Cups"in Japan .The children drew animals, flowers and people playing soccer under a bule bright sky. They wished each football team good luck by drawing the flags(旗帜)of all the countries that will take part in the World Cup in Japan and South Korea.The picture was put up in a park near a playground in Yokohama .Some football teams will have games there.
Are you a football fan(迷)?The World Cup makeds more and more people interested in football Teenagers(青少年)like playing and watching football .Many of them love some football stars so much that they get the pictures of their favourite players on the walls of their rooms. That is the way to show their love for the World Cup as children in Japan.
1.If a country wants to take part in the World Cup ,she must have______.
A.Many football fans B.a very good team
C.many football player D.a big playground
2.The next World Cup will be held in_______.
A.2006 B.2007
C.2005 D.2004
3.From the passage ,in the picture children drew many things except_________.
A. people playing football B. pictures of some football stars
C. a sunny sky D. flowers
4.In"Dream World Cup",the children drew the flags of some countries______.
A. to show their love for their owe country
B. to tell the people their stories
C. to show their good wishes for the football teams
D. to show their new ideas about football
5.Many teenagers owe the pictures of some football stars because______.
A. they are interested in football
B. they are football fans
C. they think their favourite players are great
D. all of A,B and C
参考答案:BAABD
【拓展阅读】
BEC阅读题备考攻略
初级阅读材料由句子或短小段落组成,考试题型主要是:搭配题,选择题,填空题;共分7个部分,以下分别讲解。
阅读的第一部分主要测试考生的理解、判断能力。
该部分由五个简短的句子构成(有时后设一问题)和三个选项,要求找出与原句含义相同的选项或选出对原句的正确解释及说明。这部分出现的句子一般都是比较常用的商务用语,内容涉及时间、日程安排、商品订单等一些常见的商务情境。因此,考生应记忆并掌握一些相关的词汇及商务用语。答题时,尽可能仔细地阅读这些句子与其三个选项,抓住关键词,做出正确选择,不被似是而非的各种选择项所误导。
阅读的第二部分,这部分配对题由一组词组和五个句子组成。
考生须把每个词组和标有A到H的各个句子进行相应的配对。由于只有五个句子,并非每个词组都能得到配对。此项考题的测试重点是考生的词汇量,包括一部分商务词汇。考生应熟悉以列表、内容提要、目录等形式出现的各类阅读材料,例如:姓名、地址或书籍的目录,办公室计划,公司或商店的各个部门,商品目录的各个条目,尤其要注意公司内部结构及工作人员与其工作职责的表达。
阅读的第三部分,该部分一般由八个图表(或者一张图表带有八个不同部分)与五个句子组成。
每个句子都是对特定的图表或图表的某一部分的描述。考生需要将问题和标有A到H的图表部分进行相应的配对。这部分考题主要测试考生理解、分析图表的能力。考生应该能够分析图表数据,了解图表之间细微的差别,同时理解各句子的准确含义,尤其是某些描述图表走势的动词短语,例如:“rose steadily”(稳定上升),“remained stable”(保持稳定),“decreased slowly”(缓慢减少),“reached a peak”(达到最高点)等描述图表用语。
阅读的第四部分,此部分的阅读材料是一篇100-150字的`短文,主要测试考生对阅读材料细节的理解能力。
这部分选择题的三个选项是固定的(A. Right, B. Wrong, C. Doesn’t say)。题目的内容与原文一致时选A;不一致时选B;如果题目的信息在原文中没有提到,也没有针对性的句子证明它是对或错,则应选C。考生要特别注意B和C的区别:B 指文中有材料证明题目内容与原文不符,是错的,C则表示文中没有提到,其表述并不一定是错误的。
阅读的第五部分,这部分考题由一篇短文和六个选择题组成。
文章包含的信息量相对来说比较多,并且往往取材于传单、报纸、杂志等。考生阅读时可按卷面排列的顺序先看文章后读问题,也可先读问题再看文章。根据实际经验,我们发现从问题入手阅读效率会更高些。因为,一般来说问题的语言较为简单明确,容易理解。考生读后可首先了解问题的内容,带着问题去阅读文章,可做到阅读时目标明确,有的放矢,尽量减少盲目性阅读。
阅读的第六部分,此部分填空题一般包含12个空白处,要求考生从给出的三个选择项中选择一个填入空白处。
主要是测试考生的语法知识,考查考生对文章的整体及上下文的理解以及对语法结构的分析能力。这部分所要填的词主要是虚词,如介词、连词及冠词等;也有少量实词,如动词、代词、副词等。因此考生应将注意力主要放在句子的语法结构及词语的搭配上。
阅读的第七部分,这部分考题首先给出两篇短文,常以备忘录(MEMO)及广告等形式出现。
考生再根据这两篇短文包含的信息完成后面一张表格的填空。表格内有五个空白栏,考生必须填上一个单词、一个数字或一个词组。这部分考题测试的是考生获取相关信息并且准确完成表格填空的能力。需要提醒考生注意的是,考题要求第三点里的“in CAPITAL LETTERS”,意为用大写字母填写答案,这一要求很容易被考生忽略,所以考生务必要认真阅读考题要求,不能有半点遗漏。
阅读题的解题步骤常为:
第一步:快速阅读所给出的两篇短文,了解具体内容,理顺人或物之间的关系。
第二步:认真阅读短文后的表格,明确需要填写的栏目。
第三步:从短文中找出相对应的答案填写。
剑桥商务英语初级阅读理解习题 2
THE ART OF PERSUASION
Let me send you our brochure is probably the most commonly used phrase in business. But all too often, it can spell the end of a customer enquiry because many brochures appear to be produced not to clarify and to excite but to confuse. So what goes wrong and how can it be put right? Too often, businesses fail to ask themselves critical questions like, Who will the brochure be sent to? What do we want to achieve with it? The truth is that a brochure has usually been produced for no other reason than that the competition has one.
However, with a little research, it often transpires that what the client wants is a mixture: part mail shot, part glossy corporate brochure and part product catalogue - a combination rarely found. Having said that, the budget is likely to be finite. There may not be enough money to meet all three marketing needs, so the first task is to plan the brochure, taking into account the most significant of these. The other requirements will have to be met in a different way. After all, introducing the companys product range to new customers by mail is a different task from selling a new seasons collection to existing customers.
The second task is to get the content right. In 95 per cent of cases, a company will hire a designer to oversee the layout, so the final product looks stylish, interesting and professional; but they dont get a copywriter or someone with the right expertise to produce the text, or at least tidy it up - and this shows. A bigger failing is to produce a brochure that is not customer focused. Your brochure should cover areas of interest to the customer, concentrating on the benefits of buying from you.
Instead, thousands of brochures start with a history lesson, Founded in 1987, we have been selling our products .. I can assure you that customers are never going to say to themselves, Theyve been around for 20 years - Ill buy from them. Its not how long youve been in business that counts, its what youve done in that time. The important point to get across at the beginning is that you have a good track record. Once this has been established, the rest of the brochure should aim to convince customers that your products are the best on the market.
It is helpful with content to get inside the customers head. If your audience is young and trendy, be creative and colourful. As always, create a list of the benefits that potential customers would gain from doing business with you, for example, product quality, breadth of range, expertise of staff and so on. But remember that it is not enough just to state these; in order to persuade, they need to be spelt out. One possibility is to quote recommendations from existing customers. This also makes the brochure personal to you, rather than it simply being a set of suppliers photographs with your name on the front.
At the design stage, there are many production features that can distinguish your brochure from the run of the mill. You may think that things like cutouts or pop-ups will do this for you and thus make you stand out, or you may think they just look like designer whims that add cost. Go through all the options in detail. One of them might be that all-important magical ingredient.
13 What point does the writer make about brochures in the first paragraph?
A Customer expectations of them are too high.
B They ought to be more straightforward in design.
C Insufficient thought tends to go into producing them.
D Companies should ensure they use them more widely.
14 The writers advice to companies in the second paragraph is to
A produce a brochure to advertise new product lines.
B use a brochure to extend the customer base.
C accept that a brochure cannot fulfil every objective.
D aim to get a bigger budget allocation for producing brochures.
15 In the third paragraph, which of the following does the writer say would improve the majority of brochures?
A better language and expression
B better overall appearance
C more up-to-date content
D more product information
16 In the introduction to a brochure, the writer advises companies to focus on
A their understanding of the business environment.
B the range of products they offer.
C their unique market position.
D the reputation they have built up.
17 When discussing brochure content in the fifth paragraph, the writer reminds companies to
A consider old customers as well as new ones.
B provide support for the claims they make.
C avoid using their own photographs.
D include details of quality certification.
18 What does run of the mill in line 67 mean?
A eye-catching
B complicated
C stylish
D ordinary
答案解析:
《The art of persuasion》,劝说的艺术。这里的劝说(persuasion)带点广告的意思,是指怎么样设计广告手册(brochure)才能吸引顾客,也就是劝顾客掏钱购买产品。
第一段引出话题,说广告手册常常设计得不合理,会把客户弄糊涂,从而结束客户的咨询。很多企业并没有思考一些关键性的问题,比如想通过广告手册达到什么目的。通常企业设计广告手册的原因是竞争对手拥有它。
13题问第一段中作者对广告手册所做的观点是什么。答案是后面几句:businesses fail to ask themselves critical questions like….企业没有问自己一些关键性的问题。从这段话可以看出,作者认为企业在设计广告手册时的考虑是不周全的,没有进行深入思考。所以答案是C:设计他们时考虑得并不充分。A不对,没有提到客户的期望,只是说广告手册可能会把客户弄糊涂。B也不对,第一段并没有提到design的问题。D在原文中也没有提到。这题稍微需要理解和概括。
第二段是讲广告手册设计时的一些考量。开头先说客户需要的广告手册是一个混合体,很难找到。而往往客户手册的预算是有限的,所以设计时不可能满足所有的市场需要,应该优先考虑最关键的部分。
14题问作者在第二段中对公司的建议是什么。原文说的很明白:There may not be enough money to meet all three marketing needs, so the first task is to plan the brochure, taking into account the most significant of these.不可能满足所有的市场需要,所以优先考虑最关键的部分,其他的需要用另外的方式来满足。理解了内容不难选出答案是C:接受一个广告手册不可能满足所有目标的事实。
第三段紧接着第二段所说的首要任务(first task),提出了次要任务(second task):把广告手册的内容找准。在95%的情况下,公司会雇人好好设计广告手册,但是却不会找有相关技能的广告文字撰稿人制作内容,或者至少给收拾下。还有一个更大的失败之处在于制作出的广告手册不是以客户为中心的。广告手册应该涉及到客户感兴趣的领域,集中在从你那购买所能获得的好处上。
15题问作者在第三段说怎么样才可以改善大部分的广告手册。根据前面的内容概括,很显然答案在A和D之间。选A是根据题干中的the majority of brochures来的,原文中提到In 95 per cent of cases, a company will hire a designer to oversee the layout….. but they dont get a copywriter or someone with the right expertise to produce the text.在95%的情况下公司只注重设计而不注重表述内容,这里的95 per cent of cases可以对应the majority of brochures。get a copywriter or someone with the right expertise to produce the text,找一个有相关技能的广告文字撰稿人来制作文字,也就是A所说的更好的语言和表达。
第四段说明了广告手册刚刚诞生时的一些情况。客户更看重的不是企业所存在的时间,而是企业的名声和所干的实事。所以在广告手册的起步阶段,最重要的是企业要拥有一个良好的业绩记录。一旦这些建立起来了,广告手册就可以致力于让客户相信你的产品是市场上最好的。
16题问在广告手册的引进阶段,作者对公司们的建议是什么。原文很明确:The important point to get across at the beginning is that you have a good track record.。通过这一阶段最重要的是你必须有一个良好的业绩记录。也就是D选项所说的公司要注重他们所建立起来的名声。其他几个选项都没有提到。第五段说的是广告手册内容的一些注意事项。内容中要包含与你做生意时可能获得的一些好处。公司要对手册上的声明做详细说明。还可能引用现存客户的'一些建议。这些可以使得广告手册显得很个人化,而不是堆砌供应商的照片然后把自己的名字印在最前面。
17题问第五段对广告手册内容的讨论中,作者的建议是什么。答案是原文的这么一句:it is not enough just to state these; in order to persuade, they need to be spelt out。仅仅只是声明是不够的,为了可以说服,他们需要被详细说明。也就是B选项所说的为所做的声明提供支持。A和D没有提到,C不对,不是说避免使用他们的照片,而是说不能仅仅只呈上他们的照片,还要有别的东西,比如客户的建议。
最后一段是说的设计阶段的注意事项,需要具备哪些特征才能让你的广告手册脱颖而出。18题要联系上下文进行理解,原文是说“there are many production features that can distinguish your brochure from the run of the mill.”有很多生产特征能让你的广告手册区别于其他的,后文有一个make you stand out,理解这里的含义,就是要和普通的一般的广告手册相区分。所以选择ordinary。
几个疑似生词:
transpire:When it transpires that something is the case, people discover that it is the case. 为人所知
spell something out:to explain something clearly and in detail
e.g:The report spelled out in detail what the implications were for teacher training.
track record:all the past achievements, successes or failures of a person or an organization 业绩记录
【剑桥商务英语初级阅读理解习题】相关文章:
剑桥商务英语初级阅读理解习题05-06
剑桥商务英语初级阅读理解备考材料08-31
剑桥商务英语初级词汇理解练习题10-25
剑桥商务英语初级试题阅读理解辅导练习09-26
2017商务英语BEC初级阅读理解习题06-19
商务英语初级阅读理解练习题08-04
2017年商务英语BEC初级阅读理解习题06-02
剑桥商务英语考试初级阅读冲刺练习题08-16