五级

下半年公共英语PETS-5级练习题

时间:2025-04-08 08:12:25 五级 我要投稿

2016下半年公共英语PETS-5级精选练习题

  2016下半年全国英语等级考试五级pets5考试备考正在进行中,所剩备考时间不多了,以下是yjbys网小编整理的关于公共英语PETS-5级精选练习题,供大家备考。

2016下半年公共英语PETS-5级精选练习题

  (15 minutes)

  Read the following text and fill each of the numbered spaces with ONE suitable word.Write your answers on ANSWER SHEET 1.

  The most obvious purpose of advertising is to inform the consumer of available products or services. The second(31)__________ is to sell the product. The second purpose might be more important to the manufacturers than the(32) __________The manufacturers go beyond only telling consumers about their products. They also try to per-suade customers to buy the (33) __________by creating a desire (34) __________it. Because of advertisement, con-sumers think that they want something that they do not need. After buying something, the purchaser cannot alwaysexplain why it was (35) __________ Even (36) __________the purchaser probably does not know why he or she bought something, the manufacturers(37) __________. Manufacturers have analyzed the business of (38) __________ and buying. They know all the differ-ent motives that influence a consumer' s purchase--some rational and (39) __________ emotional. Furthermore, they take advantage of this (40) __________

  Why (41) __________ so many products displayed at the checkout counters in grocery stores? The store manage-ment has some good (42) __________. By the time the customer is (43) __________to pay for a purchase, he or shehas already made rational, thought-out decisions (44) __________ what he or she needs and wants to buy. The(45) __________ __ feels that he or she has done a good job of choosing the items. The shopper is especially vulnerableat this point. The (46) __________ of candy, chewing gum, and magazines are very attractive. They persuade thepurchaser to buy something for emotional, not (47) __________motives. For example, the customer neither needs norplans to buy candy, but while the customer is standing, waiting to pay money, he or she may suddenly decide to buy(48) __________This is exactly (49) __________the store and the manufacturer hope that the customer will(50) __________. The customer follows his or her plan.

  Section III Reading Comprehension

  (50 minutes)

  Part A:Read the following texts and answer the questions which accompany them by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.

  Text 1

  Today TV audiences all over the world are accustomed to the sight of American astronauts in tip-top condition, with fair hair, crew-cuts, good teeth, an uncomplicated sense of humour and a severely limited non-technical vocabulary.

  What marks out an astronaut from his earthbound fellow human beings is something of a difficult problem.Should you wish to interview him, you must apply beforehand, and you must be prepared for a longish wait, even ifyour application meets with success. It is, in any case, out of the question to interview an astronaut about his familylife or personal activities, Because all the astronauts have contracts with an American magazine under conditions for-bidding any unauthorized disclosures about their private lives.

  Certain obvious qualities are needed. Anyone who would be a spaceman must be in perfect health, must havepowers of concentration( since work inside a spacecraft is exceptionally demanding)and must have considerable cour-age. Again, space-work calls for dedication. Courage and dedication are particularly essential. In the well-knowncase of the Challenger seven crew members lost their lives in space because of the faulty equipment in the shuttle.Another must be outstanding scientific expertise. It goes without saying that they all have to have professional aero-nautical qualifications and experience.

  A striking feature of the astronauts is their ages. For the younger man, in his twenties, say, space is out. Onlyone of the fifty men working for NASA in 1970 was under 30. The oldest astronaut to date is Alan Shepard,America's first man in space, who, at nearly fifty, was also the man who captained Apollo 13. The average age isthe late thirties. The crew members of Apollo 11 were all born well before the Second World War. In 1986 the Chal-lenger astronauts had an average age of 39. The range was from 35 to 46.

  In a society where marital continuity is not always exhibited, the astronauts' record in this respect hits you in theeye. Of all the married men in NASA group, only two or three are divorced from their wives. Mind you, it is hardto tell whether something in the basic character of an astronaut encourages fidelity or whether the selection processdemands that a candidate should be happily married.

  The NASA astronauts live in unattractive small communities dotted here and there around the base in Texas.You would expect them to f'md their friends from among their professional associates, But this is not the case. Rath-er, they prefer to make friends with the normal folk in their districts. Astronauts, like everybody else, must get fedup with talking shop all the time, and whereas they are indeed an elite, their daily life outside work should be as nor-mal as possible, if only for the sake of their families.

  As for the astronauts' political leanings, they seem to be towards the right. This may be due to the fact that a large proportion of the astronauts have a military background. On the other hand, it could be just coincidence.

  51. Details of the private life of an astronaut are hard to come by, Because they are __________

  [A] his own business and privacy

  [B] secrets as far as interviews are concerned

  [C] the property of an American magazine

  [D] the first-rate national confidential information

  52. To audience, the typical American astronaut __________

  [A] has a limited vocabulary

  [B] is a clean-cut, cheerful and frank guy

  [C] can't understand a sophisticated joke

  [D] is well-built but rather slow-witted

  53. In politics, astronauts are generally__________

  [A] democrats

  [a] republicans

  [C] conservatives

  [D] communists

  54. The phrase" talking shop" ( Line 4, Para. 6 ) probably means __________

  [A] talking about shopping

  [B] discussing one's work with colleagues

  [C] exchanging personal news

  [D] talking with friends in a group

  55. Which of the statements is NOT true?

  [A] Astronauts have a good job which demands high.

  [B] The divorce rate in NASA is very low.

  [C] The NASA astronauts mostly find friends from among their work.

  [D] There is no younger man in his twenties in the spaceship.

  答案及解析

  31.purpose 【解析】从文中的第一句话“The most obvious purpose…”可以看出后面还有别的目的,而不是仅仅有最明显的目的。故答案为purpose。

  32.first 【解析】根据题意,作者想在这里做一个比较,而比较的对象是目的。这里作者仅仅给出了两个目的,所以这里是和第一个目的进行比较。故答案为first。

  33.production【解析】从前一句话“The manufacturers go beyond only telling consumers about their products.”可以看出,一方面广告要介绍自己的产品,而第二个目的就是卖掉自己的产品。所以这里作者想要表达的意思是“广告要使得顾客有一种购买的欲望去购买自己的产品。”故答案为production。

  34.for 【解析】解析见上题。desire后面用介词for。故答案为for,表示“…的欲望”。

  35.bought 【解析】本句的前一句话说“顾客认为他们需要一些他们其实不需要的商品。”这就是广告的作用。但是买完之后,“他们却不知道当时为什么买了这种商品。”这里是被动的句式。故答案为bought。

  36.though 【解析】本句话的意思是“尽管知道顾客们可能不知道自己为什么买了这些商品,但是卖家却知道怎么去做。”故答案为though.

  37.do 【解析】解析见上题,为了避免与前面的know重复,这里可以换做do。故答案为do。

  38.selling 【解析】关键是看and后面的buying。本句话的意思是“商家分析市场的供需情况。”故答案为selling。

  39.some 【解析】关键是注意and前后一致。“some rational and…emotional”,前面说促使顾客购买的动机有很多,有的是理性的,有的却是冲动。所以这里应该是some。故答案为some.

  40.knowledge【解析】前面讲商家正确地分析市场的供需信息,知道是什么因素影响顾客的购买欲望。这就是他们利用的信息知识。故答案为knowledge。

  41.are 【解析】分析句子结构,这里缺少系动词be来构成动词的被动形式。故答案为are。

  42.reasons 【解析】本段的第一句话提出问题,问为什么在结算处摆设了那么多的商品。很明显,后面的文章对这个问题进行回答。并列举了原因。故答案为reasons。

  43.ready 【解析】顾客来到结算处,说明他们准备好了要付账。Be ready to的意思是“准备好了做某事”。故答案为ready。

  44.on 【解析】“…的决定”英语表达为“decision on sth.”这里介词需要用0n。故答案为On。

  45.customer 【解析】从这个句子的宾语“…that he or she has done a good job of choosing the items.”可以看出,这里说的是顾客的行为,他们认为自己买这些商品是很理性的。故答案为customer。

  4.6.display 【解析】这里要回应本段第一句话中的“displayed”。在出口结算处展示的这些小商品无疑是一种诱惑。这里需要用名词形式。故答案为display。

  47.rational 【解析】从文章的后面可以知道,顾客们已经要结算了,认为都买了该买的商品。但是售货员在他们等着付账的过程中巧妙地利用顾客们的购物冲动向他们推销,而不是理性购物。故答案为rational。

  48.some 【解析】这里需要填写的是商品的名称,就是说摆在出口结算处的那些小商品。泛指时用some。故答案为some。

  49.what 【解析】这句话的意思是“这就是商家和卖者希望顾客们做的事情”,what引导的是一个表语从句,故答案为what。

  50.do 【解析】分析见上题。故答案为do。

  Section Ⅲ Reading Comprehension(共计35分。权重35%)

  Part A(每小题1分。共计15分)

  Text 1

  答案及解析

  51.c 【解析】本文第二段中提到“…because all the astronauts have contracts with an American magazine under conditions forbidding any unauthorized disclosures about their private lives.”

  52.B【解析】本文第一句提到“Today TV audiences all over the world are accustomed to the sight of American astronauts in tip—top condition,with fair hair,crew-cuts,good teeth and…”.

  53.B 【解析】由本文倒数第一段中的“As for the astronauts’political leanings,they seem to be towards the right.”

  54.B【解析】talk shop意为“谈公事”。

  55.C 【解析】A、B、D在文中均提到,是正确的,而C不对,文中提到“You would expect them to find their friends from their professional associates,but this is not the case.Rather,they prefer to make friends with the normal folk in their districts.”

【下半年公共英语PETS-5级练习题】相关文章:

2016年下半年公共英语PETS-5级考前练习题10-04

公共英语pets-5阅读模拟练习题10-21

2016下半年公共英语PETS-5级模拟试卷09-05

2016年下半年PETS-5级公共英语冲刺试题08-28

公共英语考试pets-5备考冲刺练习题201710-15

2016年公共英语PETS-5级口语练习08-24

2017年公共英语pets-5精选备考习题06-10

公共英语PETS-5考试听力解读09-09

2017年公共英语pets-5填空试题09-07