- 相关推荐
2025年公共英语五级考试单选题
为帮助大家提高公共英语考试选择题能力,小编为大家整理了以下的五级英语考试单选题,希望对大家的考试有所帮助!

公共英语五级考试单选题 1
1. Having been found guilty, the man was given a severe ________ by the judge.
A) service B) sentence C) crime D) crisis
2. ________ is known to the world, Mark Twain is great American writer.
A) That B) Which C) As D) It
3. You can’t afford to let the situation get worse. You must take ________ to put it right.
A) decisions B) directions C) sides D) steps
4. Before he left for his vacation he went to the bank to ________ some money.
A) pull B) pick C) gain D) draw
5. Frankfurt, Germany, is in one of the most ________ populated regions of Western Europe.
A) densely B) vastly C) enormously D) largely
6. The police set a ________ to catch the thieves.
A) plan B) device C) trap D) trick
7. We have to try every means to ________ the costs of the construction project.
A) bring off B) bring forth C) bring down D) bring back
8. The students were participating ________ an international energy-saving competition between towns in New England and Canada.
A) for B) in C) to D) at
9 When she was criticized, she claimed that it was outside her ________ of responsibility.
A) field B) limit C) extent D) range
1. We welcome rain, but a(an) ________ large amount of rainfall will cause floods.
A) extensively B) extremely C) specially D) constantly
答案: BCDDA CCBDB
公共英语五级考试单选题 2
The manager insisted that the work ______ finished by the end of this month.
A. was
B. be
C. would be
D. had been
答案:B。本题考查虚拟语气。“insist”表示“坚持要求”时,后面的宾语从句要用虚拟语气,即“(should) + 动词原形”,所以选B。
______ from space, the earth looks like a blue ball.
A. Seeing
B. Seen
C. To see
D. See
答案:B。本题考查非谓语动词。地球是被看,所以用过去分词“seen”作状语,表示被动和完成。
Ill let you know as soon as I ______ the news.
A. get
B. got
C. have got
D. will get
答案:A。“as soon as”引导时间状语从句,遵循“主将从现”原则,即主句用一般将来时,从句用一般现在时,所以选A。
完形填空类(给出一段有空白处的'短文)
The world is full of amazing things. Some of them are natural wonders, like the Grand Canyon and the Great Barrier Reef. Others are man - made structures, such as the Great Wall of China and the Eiffel Tower.
One of the most 4. ______ natural wonders is the Aurora Borealis, also known as the Northern Lights. It can be seen in the polar regions, especially in countries like Norway, Sweden, and Canada. The Northern Lights are caused by the 5. ______ of particles from the sun with the Earths atmosphere. These particles enter the atmosphere and interact with gases, creating a 6. ______ display of colors in the sky.
A. famous
B. boring
C. dangerous
D. expensive
答案:A。根据语境,这里说的是北极光是最著名的自然奇观之一,“famous”符合题意。
A. combination
B. competition
C. communication
D. connection
答案:A。“the combination of...with...”表示“……与……的结合”,这里指太阳粒子与地球大气层的结合。
A. dark
B. bright
C. quiet
D. loud
答案:B。根据常识,北极光会在天空中呈现出明亮的色彩,“bright”符合语境。
阅读理解类(给出一篇短文,然后设置单选题)
Short - term memory is like a small notebook in our brain. It can hold a limited amount of information for a short period of time, usually a few seconds to a minute. For example, when you look up a phone number, you can remember it just long enough to dial it. But if you dont repeat it or write it down, youll probably forget it soon.
Long - term memory, on the other hand, is like a huge library. It can store a vast amount of information for a long time, sometimes even a lifetime. We can remember important events in our lives, such as our first day at school or a special birthday party, because they are stored in our long - term memory.
What is the characteristic of short - term memory?
A. It can store a large amount of information.
B. It can hold information for a long time.
C. It can hold a limited amount of information for a short period.
D. It can remember important events in our lives.
答案:C。根据短文第一段“Short - term memory is like a small notebook in our brain. It can hold a limited amount of information for a short period of time”可知,短期记忆的特点是能在短时间内存储有限的信息。
Why can we remember important events in our lives?
A. Because they are stored in short - term memory.
B. Because they are easy to forget.
C. Because they are stored in long - term memory.
D. Because we repeat them often.
答案:C。根据短文第二段“We can remember important events in our lives...because they are stored in our long - term memory”可知,我们能记住生活中的重要事件是因为它们存储在长期记忆中。
【公共英语五级考试单选题】相关文章:
公共英语一级考试单选题及答案05-22
公共英语一级考试单选题201601-18
公共英语考试二级单选题练习05-27
全国公共英语一级考试单选题辅导练习05-18
公共英语考试一级单选题每日一练04-21
2017年公共英语考试二级单选题模拟预测02-09
2017下半年四级公共英语考试单选题训练05-30