三级

公共英语三级阅读每日一练

时间:2025-01-24 00:47:53 赛赛 三级 我要投稿
  • 相关推荐

公共英语三级阅读每日一练

  在平平淡淡的日常中,我们很多时候需要适量地做些阅读题,就有可能接触到阅读答案,借助阅读答案我们可以检查自己的得与失,分析原因及时总结。还在为找阅读答案而苦恼吗?下面是小编为大家收集的公共英语三级阅读每日一练,仅供参考,大家一起来看看吧。

公共英语三级阅读每日一练

  公共英语三级阅读每日一练 1

  The Greenhouse effect and Global warming

  The heart-trapping capacity of the atmosphere is popularly known as the “greenhouse effect”. Despite public controversy surrounding global warming, the natural greenhouse effect has been long established as fact in the scientific community.

  Indeed, carbon dioxide, and other gases, the earth’s natural climate would be about 33℃ cooler than it is. Life would have evolved quite differently in such a climate.

  Most scientists believe that the rapid expansion of agriculture and industrial activities over the last several hundred years have generated significant increases in carbon dioxide and methane in the atmosphere. However, experts disagree about whether such changers have caused the increase of approximately 0.5℃ in the earth’s surface temperature that has been documented over the past century. Many scientists cite the fact that 1997 was the warmest year on record, following a decade in which 9 of the 11 hottest years of this century were reported, as strong, but circumstantial, evidence that human activities have altered the earth’s climate. Other experts, however, believe this temperature trend is a natural variation.

  Also disputed is whether projectedworld population growth to more than 10 billion people by the year 2100 will result in a doubling or tripling of atmospheric concentrations of carbon dioxide. If such a buildup occurs, as many scientists predict, global surface temperatures could increase by anywhere from about one Celsius degree to about 4 Celsius degrees during the next century. The higher half of range involves temperature changes outside of those experienced by human civilizations since the end of the last ice age some 10,000 years ago. During the last ice age, average global temperatures were only about 5 Celsius degrees cooler than the present period.

  A temperature increase of several degrees Celsius could result in a sea level rise ranging from about 10 cm to about 1 m. A sea level rise of about 0.5 m would be noticeable primarily in the most vulnerable, low-lying islands and coastal areas. Larger sea level rises would result in extensive flooding of lowland beaches, wetlands, and coastal settlements. Moreover, a higher sea level base would increases the risk of catastrophic storm surges in coastal areas, since flooding would likely extend island well beyond historic levels.

  Warmer temperature could also intensify droughts in some regions, destabilize ecosystems, and cause the decline or extinction of some species. Since carbon dioxide enhances photosynthesis, some scientists have calculated that higher concentrations in the atmostphere would increase the productivity of crops and forests. But others have point out that carbon dioxide increase and a warming climate could encourage the spread of destructive pests, including weeds and disease-carrying insects.

  参考译文:

  大气储存热量的能力被普遍看作是“温室效应”。尽管公众对于全球气候变暖这一问题存在争议,但是在科学界,自然的温室效应问题很久前就被看作是事实了。确实,如果不是因为云层、水蒸气、二氧化碳以及其他气体对热量的储存,地球的自然温度应该比现在低33度,生命在那种气候条件下的进化将会大不一样。

  大多数科学家相信,在过去几百年里农业和工业的迅速发展使得大气中二氧化碳和甲烷的含量迅速增加。然而,对于这些改变是否是造成地球表面温度比上个世纪增加了大约0.5摄氏度的原因,专家们持不同意见。许多科学家引述了这样一个事实:1997年是有气象记录以来最热的一年,之前的十年里有九年排在本世纪温度最高的`前11名里,这充分且有力地证明了人类活动已经改变了地球的气候。但是另外一些科学家却认为这种温度变化趁势是自然变化。

  另一个争议是关于世界计划人口到2100年突破 100亿是否会使大气中二氧化碳含量增加一倍到两倍?许多科学家预测说如果这种情况真的发生的话,下个世纪世界各地的气温都将升高,升高程度从一度到四度不等。这个温度变化范围中最大的部分比从上个冰河时代末期到现在的10000年间人类经历的温度变化还要大。在上一个冰河时期,全球平均气温只比现在低5 摄氏度。

  温度升高几度会造成海平面升高10厘米到1米不等。海平面上升0.5米对于处在低地的岛屿和沿海地区来说就相当危险了。海平面再升高一些就会给低地的海滩、湿地、和沿海居民带来特大洪灾。而且,海平面升高就会增加沿海地区发生灾难性暴风雨的可能性,因为洪水可能会以前所末有的强度登陆。

  温度升高还会加剧一些地方的干旱,破坏生态平衡,造成一些物种数量的减少甚至灭绝。由于二氧化碳能促进光合作用,所以一些科学家估计大气中二氧化碳含量的增加会提高庄稼的产量并且促进森林生长。但是另外一些科学家则指出二氧化碳的增加和气候变暖会使得具有破坏性的害虫、杂草以及携带疾病的昆虫大规模扩散。

  公共英语三级阅读每日一练 2

  Martin Luther King Jr.

  By the time the Montgomery Improvement Association chose the 26-year-old Martin Luther King Jr. as its leader, the hours-old bus boyott by the black citizens of Montgomery, Alabama, was already an overwhelming success. King would later write that his unanticipated call to leadership "happened so quickly that I did not have time to think in through." "It is probable that if I had, I would have declined the nomination."

  Although press reports at the time focused on his inspiring oratory, King was actually a reluctant leader of a movement initiated by others.(The boyott began on Dec. 5 1955.) His subsequent writings and private correspondence reveal man whose inner doubts sharply contrast with his public persona. In the early days of his involvement, King was troubled by telephone threats, discord within the black community and Montgomerys "get tough" policy, to which king attributed his jailing on a minor traffic violation. One night, as he considered ways to "move out of the picture without appearing a coward," he began to pray aloud and, at that moment, "experienced the presence of the God as I had never experienced Him before."

  He would later admit that when the boyott began, he was not yet firmly committed to Gandhian principles. Although he had been exposed to those teachings in college, he had remained skeptical. "I thought the only way we could solve our problem of segregation was an armed revolt," he recalled. "I felt that the Christian ethic of love was confined to individual relationships."

  Only after his home was bombed in late January did king reconsider his views on violence. (At the time, he was seeking a gun permit and was protected by armed bodyguards.) Competing with each other to influence King were two ardent pacifists: Bayard Rustin, a black activist with the War Resisters League, and the Rev. Glenn E. Smiley, a white staff member of the Fellowship of Reconciliation. Rustin was shocked to discover a gun in Kings house, while Smiley informed fellow pacifists that Kings home was "an arsenal."

  1. What did King think of his nomination as leader of the Montgomery Boyott?

  A) He hadnt expected it.

  B) He had to think about it carefully.

  C) He would refuse to accept it.

  D) He was prepared to accept it.

  2. Why was King unwilling to lead the movement at first?

  A) Because he doubted if the boyott would be successful.

  B) Because he was troubled with a traffic accident at that time.

  C) Because he thought he was too young to be a leader.

  D) Because he himself didnt start the boyott.

  3. Which of the following is Not mentioned as something that happened at the beginning of the black peoples movement?

  A) King was put into prison.

  B) Black people disagreed with each other.

  C) Kings armed revolt proposal was turned down.

  D) Black people found it hard to accept the policy pursued in Montgomery.

  4. Which of the following was the immediate cause that made King change his view on violence?

  A) The education he received in college.

  B) The attack of his home.

  C) The influence of two active non-violence advocates.

  D) The verdict of the Supreme Court.

  5. In Paragraph 4, the last sentence "Kings home was an arsenal" means

  A) Kings home was a place where people got together.

  B) Kings home was a place where people tested bombs.

  C) Kings home was a place where weapons were stored.

  D) Kings home was a place where bombs exploded.

  正确答案:

  ADCBC

  公共英语三级阅读每日一练 3

  The way people hold to the belief that a fun filled, pain free life equals happiness actually reduces their chances of ever attaining real happiness. If fun and pleasure are equal to happiness then pain must be equal to unhappiness. But in fact, the opposite is true: more often than not things that lead to happiness involve some pain.

  As a result, many people avoid the very attempts that are the source of true happiness. They fear the pain inevitably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment, self-improvement.

  Ask a bachelor why he resists marriage even though he finds dating to be less and less satisfying. If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment. For commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure, excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.

  Couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or a three day vacation. I dont know any parent who would choose the fun to describe raising children. But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.

  Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations. It liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase our happiness. It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all.

  16.According to the author, a bachelor resists marriage chiefly because ______.

  A. he is reluctant to take on family responsibilities

  B. he believes that life will be more cheerful if he remains single

  C. he finds more fun in dating than in marriage

  D. he fears it will put an end to all his fun adventure and excitement

  [答案]A

  【精析】根据文中第三段第二句If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment. For commitment is in fact quite painful.可知单身汉不愿意结婚的主要原因是他不愿承担婚姻的.责任,故A正确。

  17.Raising children, in the authors opinion, is ______.

  A. a moral duty

  B. a thankless job

  C. a rewarding task

  D. a source of inevitable pain

  [答案]C

  【精析】根据文中第四段But couples who decide not to have children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.可推测出作者对抚养孩子这件事是持赞赏的态度的,

  18.From the last paragraph, we learn that envy sometimes stems from ______.

  A. hatred

  B. misunderstanding

  C. prejudice

  D. ignorance

  [答案]B

  【精析】根据文中最后一段And it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all.可知整天很开心的人不一定幸福,我们认为他们幸福只是我们自己的误解,所以我们会忌妒,就是源于误解。故选B。

  19.To understand what true happiness is one must ______.

  A. have as much fun as possible during ones lifetime

  B. make every effort to liberate oneself from pain

  C. put up with pain under all circumstances

  D. be able to distinguish happiness from fun

  [答案]D

  【精析】根据文中最后一段Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations.可知理解和接受真正的幸福与开心无关,明白了这一点是最具有解放意识的,所以区别开幸福与开心才能理解什么是真正的幸福,故选D。

  20.What is the author trying to tell us?

  A. Happiness often goes hand in hand with pain.

  B. One must know how to attain happiness.

  C. It is important to make commitments.

  D. It is pain that leads to happiness.

  [答案]A

  【精析】根据文中第一段more often than not things that lead to happiness involve som pain。可知幸福总是与痛苦相伴的,故选A。

【公共英语三级阅读每日一练】相关文章:

公共英语五级考试经典阅读材料每日一练08-01

英语阅读每日一练07-14

公共英语三级阅读考前每日必练09-21

公共英语三级考试阅读题型每日训练09-23

2017年公共英语pets二级阅读每日一练09-02

中考英语阅读每日一练06-11

英语阅读题每日一练10-05

托福英语阅读每日精选一练10-02

英语阅读理解每日一练05-14