- 相关推荐
2017公共英语三级考试真题题型解析
读书有三到:谓心到,眼到,口到。以下是小编为大家搜索整理的2017公共英语三级考试真题题型解析,希望能给大家带来帮助!更多精彩内容请及时关注我们应届毕业生考试网!

SECTION Ⅲ Reading Comprehension
(40 minutes)
Part A
Directions:
Read the following three texts. Answer the questions on each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWERSHEET 1.
Text 1
Karenand Ken Mullin, a young professional couple in Cleveland, own fifty cookbooks and two fully equipped kitchens in their house. Yet they rarely cook their own meals; instead, on their way home from work they usually stop at a supermarket and choose two portions of meat loaf and a container of ready-to-serve potatoes. “My job,” says Karen, “is to pour the salad from the bag.”
A half-century after the first TV dinner was born, the food industry is approaching its long-sought dream of relieving people like the Mullins of unpaid labor in the final, and arguably most profitable, step by which a cow gets turned into meat loaf. Increasingly, tables in America’s kitchens are used not for cutting or peeling but for putting takeout food onto plates. For those who even bother with plates. According to Harry Balzar, an influential food-industry researcher, American dinners that came from a takeout counter increased by 24 percent in the past decade. “We thought the microwave would bea cooking device,” says Harry Balzer, “but we find it reheating takeout pizza.”
A cross the United States, entire business models are being transformed. Supermarket takeout counters, formerly a place where unsold chickens were coated with sauce, increasingly resemble high-end corporate cafeterias, with sushi bars andstir-fry stations.
One psychologist thinks the trend toward healthier eating is responsible; Americans have finally gotten the message that it’s bad to eat fried chicken, so they’redoing it at home where no one can see them.
Of course, there are people you wouldn’t expect to cook at home, like SteveTraxler, an unmarried Chicago theater producer, whose refrigerator containslittle more than orange juice, wine and leftovers.
Well,somebody must be using those cookbooks, right? “People don’t have time to cook;I think they’re reading them in bed,” says Rozanne Gold, author of a cookbook.
It’s not entirely a question of time. The takeout fashion is fueled, in part, by thepopularity of foods like sushi, which even adventuresome American cooks areunlikely to try to make at home. And takeout fills another need as well, forthe atmosphere of the home-cooked dinner.
46. From thetext we can learn that the Mullins ____.
[A] are experienced in cooking
[B] are expert at food shopping
[C] often go dining out at a restaurant
[D] often eat ready-made food at home
47. The food industry is approaching its final goal of _____.
[A] freeing people of cooking at home
[B] turning cows into meat loaf for people
[C] relieving itself of unpaid labor for people
[D] providing people with delicious TV dinners
48. We can inferfrom the text that some Americans ____.
[A] are too busy to cut or peel
[B] are too busy to use their tables
[C] do not even use their plates
[D] do not even use the microwave
49. Supermarkettakeout counters ___.
[A] have sushi bars and stir-fry stations now
[B] used to process the left-over food for sale
[C] cooperate with high-end corporation cafeterias
[D] used to coat chickens of inferior quality with sauce
50. Takeout food is not only convenient but also enables Americans to ____.
[A] avoid taking unhealthy food
[B] follow the trend of eating out
[C] enjoy eating together at home
[D] have time to improve their cooking.
Text 2
I switched on the TV and there they were again—the next crop of Miss World/MissUniverse candidates. The same practiced smiles, the same waving hands, the samehosts with their unreal crossbreed accents—the same.
Yes,the show goes on. No time to enjoy the glory of the last set of titles. It’s time to prepare for the next. Our Assembly Line is in place. It takes a whole year to prepare for the Miss World/ Miss Universe contest. And the young hopefuls give it their disciplined best almost as if they were preparing themselves for an HT entrance test or the Civil Services exam.
So what’s wrong with that? If one set of kids can further their genetically gifted intellect, why can’t another set further a similarly gifted set of physical attributes? If brainy kids go to coaching classes, why can’t the pretty ones go to physical trainers? If cosmetic surgery, dental cares, balanced diets andworkout sessions produce a happier, healthier and more self-confident woman whocan take the world in her stride, perhaps that’s the way to go.
Yes,we had just begun to accept it all. We had just begun to create the slots forthe brainy ones and the beauties. And then, suddenly we got a Mrs. World Aditi Gowatrikar with her dreamy green eyes. Brainy, beautiful and a wonderful wifeand mother to boot. The mother of a two-year-old who is also a doctor and asuper model.
Yes,Aditi has shown us that it is possible to do it all. But can she really be a symbol of Indian womanhood as some carried-away journalists and event manager shave suggested? Is she the modem day Mother India? The one who can inspire the thousands of mothers and wives to break out of the petty confines of the roles theyare forced to play? Will she find an echo among all those working-women dealing with families, bosses and unsupportive husbands? To most women, the world ofAditi Gowatrikar would seem like a different planet.
51. The repeated scene of beauty contests on TV makes the writer ____.
[A] thoughtful [B]refreshed [C] doubtful [D] excited
52. As the author sees it, the young candidates prepare for thecontest ____.
[A] anxiously [B]seriously [C]casually [D] steadily
53. For most people, both brainy kids and young beauties are justified to ____.
[A] improve their self-confidence [B] possess certain acquired images
[C] make use of their natural qualifies [D] take advantage of their intelligence
54. In the author’s opinion, for most Indian mothers and wives,Aditi is____.
[A] far from reality [B] an example to follow
[C] typical of Indian women [D] an inspiration for success
55. In the text, the writer comments on the beauty contest with atone of____.
[A] despair [B] tolerance [C] admiration [D] reservation
Text 3
The first rule stepping up your luck is to look for variety. More variety willresult in a richer life with more opportunities. The more varied life is, themore likely that unexpected combinations of events will occur, giving us the chance to improve our situation. Being able to change is the best way tosurvive in changing, unpredictable times.
When we are searching for something, like a pair of lost eyeglasses, it isn’t a good idea to always follow the same pattern of search. Searching for happiness islike that as well. Be flexible. Learn from your mistakes. Try lots of differentpossibilities.
Variety is necessary for happiness. No matter how rich our lives may seem, if they consist only of expected events and repetition, boredom steps in. We find pleasure in the unexpected and the surprising. Saying yes to uncertainty adds pleasure to life and contributes to our luck. Sometimes it seems easier,however, to use our strength to build walls to try to protect ourselves from uncertainty. We buy life insurance, household insurance, car insurance. We workhard and put money aside. But all this planning can’t guarantee safety. We need to find the courage to welcome uncertainty.
Each of us should find one action that will increase variety: subscribe to a new magazine, take a different route to work, sign up for a night-school course.Then focus on its positive results. This positive reinforcement, together with the pleasure of sensing the power in doing what we want to, should give us the courage for the next act.
Accepting ourselves exactly as we are at this present moment provides the courage to move forward. Believing that all our choices in the past were the best we could have made at the time frees us from regret and reinforces our belief that we are asgood as we can be at this moment. The best preparation for the future isself-acceptance in the present. Self-acceptance and trust in people are the foundations of confidence and courage.
Self-acceptance,courage and action don’t guarantee good luck, but they do guarantee a richer and fuller life.
56. From the text we learn that ____.
[A] variety guarantees happiness
[B] varied life relies on good luck
[C] opportunities go before variety
[D] adaptability is the key to survival
57. According to the text, to make life colorful we must ____.
[A] accept and try the unexpected
[B] tolerate boredom and repetition
[C] follow the same searching pattern
[D] make ourselves financially secure
58. According to the text, pleasure can be brought into life by ____.
[A] finding what we are searching for
[B] improving our situation with a bit luck
[C] strengthening ourselves to face uncertainty
[D] having insurance policies to protect our life
59. To gather courage to move forward, the writer thinks that we should ____.
[A] regret our past choices
[B] forget our past mistakes
[C] reinforce our past actions
[D] believe in our past decisions
60. The best title of the text would be ____.
[A] Stepping Up Your Luck
[B] Life Is Full of Uncertainties
[C] Variety Leads to Opportunities
[D] Learning from Your Mistakes
Part B
Directions:
Read the texts from a magazine in whichfive people voice their different opinions in response to an article on theissue of praising. For questions 61 to 65, match the name of each person (61 to 65) to one of the statements (A to G) given below. Mark your answers on ANSWERSHEET 1.
Helen Smith:
What better way to start off my senior year in high school than by reading something I am entirely familiar with? I couldn’t have described this online revolutionany better. The expansion of and its continuing success make me more interested in the world of computers and web design and the career choices they offer. Thanks, Mark Zuckerberg, for “poking” me into .
KevinStuart:
Rather than seeing as the hottest connection tool, I think it’s more like the latest way to make an already impersonal world even more impersonal. How sad that our society is so isolated that we need a computer to “connect” withothers. No, thanks! I’m going to continue hanging out on the street comer, and hope someone builds a village square someday—now, there’s a radical idea!
RobertMeyer:
Isn’t it a contradiction that so many Americans criticize the government measures fornational security purposes as an invasion of privacy when many of these same people feel free to lay bare their private lives to public exposure on ? Perhaps it reveals shallow minds or shallow lives. Or worse, does it reveal a lack of concern about the security of our country? Sad indeed.
James Brown:
Ieagerly returned from vacation so I could see my nieces who were home from college, only to find them with their “faces” in almost all day. They no longer communicate much with others face to face. No more hanging out at someone’s home. I wonder what effect this societal isolation will have on all of us. I hope this isn’t a trend, I remember all the fun face-to-face contact used tobe.
Laura Lee:
I love email. I live and die by Google, but I will never understand the appeal of and its vast community of friends. In fact, I’m rather shocked. There are thousands out there who would like to be your friend and demand your time:they’re called books. Pick one up. Life is short. Save your few real friendships for coffee over at Starbucks or invest yourself in a local cause that will form meaningful, lifelong relationships.
Now match the name of each person (61 to 65) to the appropriate statement.
Note: there are two extra statements.
Statements
61. Helen Smith [A] has built up my confidence in my study.
62. Kevin Stuart [B] raises individual awareness of privacy protection
63. Robert Meyer [C] serves as an eve opener for my future work pursuit.
64. James Brown [D] worsens; instead of bettering, interpersonal relations.
65. Laura Lee [E] I miss the good old days when people met and talked to each other in person.
[F] Mind your own behavior online before you blame others for privacy interference.
[G] Don’t waste your time on when you can do something more significant.
【答案速查】
46~50 D C C A C
51~55 A B C A B
56~60 A A C D B
61~65 C D F E G
【答案解析】
Part A
Text 1
46.【答案】D
【题型】细节题
【出处】题目问的是:从文中我们看出穆林夫妇是什么样的。文中第一段第二句“Yet they rarelycook their own meals …”可见穆林夫妇不亲自做饭,而是在家吃外带食品。故选D。
47.【答案】C
【题型】细节题
【出处】题目问的是“食品产业正在达成的最终目标是什么”。定位到第二段第一句“…the food industry is approaching itslong-sought dream of relieving peoplelike the Mullins of unpaidlabor in the final,…”从关键词很容易看出应当选C。
48.【答案】C
【题型】细节题
【出处】题目问的是“我们能够从文中看出有些美国人是什么样的”。从第二段第二三句“Increasingly,tables in America’s kitchens are used not for cutting or peeling bur forputting takeout food onto plates. Forthose who even bother with plates ”.可见,有些美国人连盘子都懒得使用。
49.【答案】A
【题型】细节题
【出处】题目问的是“超市的外带柜台的情况“。从第三段第二句”Supermarkettakeout counters, formerly a place where unsold chickens were coated withsauce, increasingly resemble high-end corporate cafeterias with sushi bars andstir-fry stations.”可知,“超市外带柜台从前是放没卖出去的鸡肉,而现在变成了有着寿司吧和小炒站的像高档商场自助餐厅的地方。”可知A正确,B项有一定的迷惑性,其中的left-over food 是指吃剩下、残留下的食物,与文意不符
50.【答案】C
【题型】细节题
【出处】题目问的是“外带食品不仅方便而且能够让美国人…”,从最后一段最后一句“And takeout fillsanother need as well, for the atmosphere of the home-cooked dinner.”看出外带食品可以让人感受在家做饭的气氛。故选C.
参考译文
凯伦和肯,穆林这对年轻夫妇居住在克利夫兰,两人都上班,家里有50本烹饪书和2个设备齐全的厨房。但是他们很少做饭;取而代之的是,他们通常会在下班回家的路上去超市,挑选两份肉糜糕和一罐速食土豆。“我的工作,”卡伦说道,“就是把沙拉从袋子里倒出来。”
在第一份冷冻快餐出现半个世纪之后,食品产业正在实现它长久追求的梦想,让更多像穆林夫妇这样的人最终从在家做饭这样毫无报酬的劳动中解放出来,并且最有利可图的方式就是将奶牛变成肉糜糕。在美国,厨房里的桌子渐渐不再用来切菜或削皮,而是供需要把外带食品放进盘子里,或是连放盘子里都嫌麻烦的人使用。据极有影响力的食品业调查员哈利鲍尔泽说,在过去的十年中,美国居民从柜台买来的外带食物增长了 24%。“过去我们认为微波炉是烹饪设备,”哈利鲍尔泽说道,“但是现在发现它可以重新加热外带的披萨。”
整个美国的商业模式都改变了。超市外带柜台从前是放卖不出去的裹着酱汁的鸡肉的地方,现在越来越像高端的自助餐厅,那里有寿司吧和小炒站。
一位心理学家认为这是由健康饮食趋势导致的:美国人终于知道吃炸鸡不好,所以他们在家吃,这样没人能看得到。
当然,有些人不愿意在家做饭,比如芝加哥的单身汉史蒂夫·川克希勒,他是剧场制作人,他的冰箱里只有些橘子汁、葡萄酒和剩菜。有些人一定在用那些烹饪书,对吧?“人们没有时间做饭;我想他们都在床上阅读烹饪书。”烹饪书作者洛束萨妮·戈尔德说道。
这不仅仅是时间的问题。在某种程度上,像寿司这类食品的流行加速了外带食品的流行,在这些食品中,有一些甚至是连胆大的美国厨师都不敢在家中尝试做的。外带食品还满足了人们的另一项需求,就是可以感受在家中烹任的气氛。
Text 2
51.【答案】A
【题型】推理题
【出处】题目问的是“电视上不断重播美女选秀比赛使得作者…”从第三段可以看出,作者在看到世界小姐环球小姐比赛后产生了一连串的想法“如果一批孩子能够…那么这条路就是对的。”由此可推断出作者思考了很多。故选A。
52.【答案】B
【题型】细节题
【出处】题目问的是“在作者看来,年轻的.选手们是如何准备这场比赛的”。 根据第二段最后一句“And the young hopefuls give it their disciplined best almost as ifthey were preparing themselves for an IIT entrance test or the Civil Servicesexam.”可知“这些充满希望的年轻人展示出了自己受 过训练的最好的一面,几乎像是在准备伊利诺 亚理工大学人学考试或是公务员考试。”由此可知,这些选手对待比赛都很认真。故选B。
53.【答案】C
【题型】细节题
【出处】题目问的是“对大多数人来说,聪明的孩子和年轻的美女都有充分理由…”根据第三段第三句“If brainykids go to coaching classes, why can’t the pretty ones go to physical trainers”可知,作者认为聪明的孩子和美女们都应该去发挥他们的优势。故选C。
54.【答案】A
【题型】推理题
【出处】题目问的是“在作者看来,对于大多数的印度母亲来说,Aditi是…”根据最后一段最后一句“To most women, the worldof Aditi Gowatrika would seem like a different planet.”可知“对于大多数女性而言,阿迪提·髙薇崔卡的世界似乎像一个不同的星球。”由此可推断出,对大多数印度母亲和妻子而言,阿迪提,高薇崔卡的世界不切实际。故选A。
55.【答案】B
【题型】推理题
【出处】题目问的是“作者是以一种什么样的语气来谈论选美比赛的”。根据第三段以及第四段第一句“Yes, we had just begun to accept it all.”可知,作者认为既然聪明的孩子可以去上辅导班,漂亮的孩子也可以去找仪态教练。 整容手术等方式可以让女人更快乐、健康和自信,那么这条路或许就是对的。而且我们已经开始完全接受这个事实。由此可以看出作者对选美比赛持宽容的态度。故选B。
参考译文
我打开电视,又是她们下一批世界小姐/环球小姐候选人。一样练习过的微笑,一样的招手姿势,一样的拥有不真实不纯正口音的主持人一切都是一样的。
是的,比赛开始了。没时间去享受上一轮头衔的荣耀。该为下一轮比赛做准备了。我们的流水线就位。准备世界小姐/环球小姐比赛需要整整一年的时间。这些充满希望的年轻人展示出了自己受过训练的最好的一面,几乎像是在准备伊利诺亚理工大学入学考试或是公务员考试。
因此,那有什么问题吗?如果一批孩子能够发展自己遗传的天赋才能,另一批为何不能发展类似的有天赋的身体特性呢?如果聪明的孩子能去辅导班,那么漂亮的孩子为何不能去找仪态教练呢?如果整容手术、牙科护理、饮食平衡和健身能够使女人变得更快乐、更健康、更有自信,能够从容地面对世界,那么这条路就是对的。
是的,我们才刚刚开始完全接受这个事实。我们才刚刚开始为聪明和漂亮的孩子创造一些属于他们的位置。然后突然我们就看到了世界夫人阿迪提高薇崔卡梦幻般的绿眼睛。美丽与智慧并存,既是好妻子又是好妈妈。这位两岁孩子的母亲,也是医生和超模。
是的,阿迪提向我们展示了把这些都做到是可能的。但是她真的可以像那些热情的记者和活动经理所建议的那样成为印度女性的标志吗?她是现代的印度之母吗?是那个可以激励成千上万的母亲和妻子摆脱那个束縛她们、迫使她们一直扮演某些角色的狭窄空间的人吗?在那些应付家庭、老板以及无法为家里提供支持的老公的职业女性中,她会找到共鸣吗?对于大多数女性而言,阿迪提.高薇崔卡的世界似乎像一个不同的星球。
Text 3
56.【答案】A
【题型】细节题
【出处】根据第三段第一、三句“Variety is necessary for happiness.”可知,多样性对于快乐是必要的。我们在意料之外的事情和惊喜中获得快乐。故选A。
57.【答案】A
【题型】细节题
【出处】根据第三段第三句“Wefind pleasure in the unexpected and the surprising.”可知“我们在意料之外的事情和惊喜中获得快乐”。故选A。
58.【答案】C
【题型】细节题
【出处】题目问的是:如何能给生活带来快乐。根据第三段第三句“Saying yes to uncertainty adds pleasure to life and contributes toour luck”以及第三段最后一句“Weneed to find the courage to welcome uncertainty.”可知未知的意外惊喜可以给我们带来快乐。故选C。
59.【答案】D
【题型】细节题
【出处】题目问的是:为了聚集勇气向前,作者认为我们应该…。根据倒数第二段第二句“Believingthat all our choices in the past were the best we could have made at the timefrees us from regret and reinforces our belief that we are as good as we can beat this moment.” 可知“相信我们过去的选择都是我们当时能做的最好的选择,这样我们就不会后悔,并且会坚定我们的信念,那就是此刻我们尽了最大努力将一切做好”。故选D。
60.【答案】B
【题型】主旨题
【出处】综观全文可看出,文章论述说生活中到处充满未知,我们应该鼓起勇气,接受自己,勇敢面对未知。故选B。
参考译文
增加好运的第一个原则就是要寻求多样化。越 是多样化,你的生活就越丰富,机遇越多。生活越是多 样,意想不到的事情就越有可能发生联系,从而给我 们带来改善自己情况的机会。能够随机应变是在不断变化且无法预测的时代中存活下来的最好方式。
当我们找东西,例如找一副遗失的眼镜时,总是 遵循同样的搜寻方式并不是一个好办法。寻找快乐 亦是如此。灵活点。从错误中学习。尝试多种不同的可能性。
多样性对于快乐是必要的。无论我们的生活看 起来多么富裕,如果它们只是由预期的事情以及重复 构成,无聊就会乘虚而入。我们在意料之外的事情和惊喜中获得快乐。对不确定表示接受会给生活增添 快乐,还有助于积累好运。然而,有时候用力气筑起高墙,尽力保护自己免受未知的伤害似乎更简单。我们 购买人寿保险、家庭保险、汽车保险。我们努力工作,储存金钱。但是所有的这些计划都不能保证安全。我 们需要找到勇气去欢迎未知。
我们每个人都应找到一个会增加多样性的行动: 订阅一份新的杂志、去上班时走一条完全不同的路 线、报名参加一门夜校课程。然后集中于它的积极结果。这种积极性的强化以及感受到做自己喜欢的事 情带来的快乐会为我们进行下一次行动带来勇气。
接受此时真实的自己会给我们带来前行的勇气。 相信我们过去的所有选择都是我们当时能做的最好 的选择,这样我们就不会后悔,并且会坚定我们的信念,那就是此刻我们尽了最大努力将一切做好。对未 来最好的准备就是接纳此刻的自我。接纳自我和信任他人是有信心和勇气的基础。
接纳自我、勇气和行动并不能保证好运,但它们 确实是更富裕、更圆满人生的保证。
Part B
61. 【答案】 C
【题型】主旨题
【解析】第一段倒数第二句,海伦·史密斯认为脸谱的扩大以及不断的成功使她对计算机世界、网页设计和他们提供的职业选择更加感兴趣,与C项“脸谱为对未来工作的追求打开了视野”表示的意思相同。故选C。
62. 【答案】D
【题型】主旨题
【解析】第二段第一句就显示凯文斯图尔特认为脸谱使本就没有人情味的世界更加冷漠。令人感到悲哀的是,我们如此孤立以至于要靠计算机彼此“联系”。这与D项“脸谱非但没有改善, 反而更加恶化了人际关系”表示的意思相同。故选D。
63. 【答案】 F
【题型】主旨题
【解析】第三段第一句罗伯特·梅尔认为人们批评政府为安全目的侵犯隐私,却又把自己的隐私暴露在脸谱上这一行为是矛盾的,与F项“在你责怪别人侵犯隐私之前,请注意你自己的网上行为”表示的意思相同。故选F。
64. 【答案】E
【题型】主旨题
【解析】第四段最后一句詹姆斯·布朗记得过去所有面对面的有趣交谈,这与E项“我怀念过去人们见面,彼此聊天的旧时光”表示的意思相同。故选E。
65. 【答案】G
【题型】主旨题
【解析】第五段最后一句劳拉李认为与其浪费时间在脸谱上,不如去珍惜已有的珍贵友谊或投资当地事业,那会带来有意义的一生的关系。这与G项“当你能做些更有意义的事情时,不要在脸谱上浪费时间“表示的意思相同。故选G.
参考译文
下面这段文字是5个人对于社交网络平台“脸谱”的不同观点。
海伦·史密斯:
有什么方式比阅读一些我完全熟悉的东西来展开高中生涯的最后一年更好?我想不出比这个线上革命更好的了。脸谱的扩大以及不断的成功使我对计算机世界、网页设计和他们提供的职业选择更加感兴趣。谢谢马克·扎克伯格,把我带进脸谱。
凯文·斯图尔特:
我并不认为脸谱是最热门的联系工具,它更像是 使本就没有人情味的世界更加冷漠的最新方式。我 们如此孤立以至于要靠计算机彼此“联系”,这真是悲哀。不用了,谢谢!我要继续在街角闲逛,希望未来有一天有人建立一个村庄广场-现在有一个基本的想法!
罗伯特·梅尔:
这么多,国人批评政府为了国家安全目的实施的措施侵犯了个人隐私,但这些人中大部分对于把自己的私人生活公布于众,完全暴露在脸谱上又觉得无所谓,这难道矛盾吗?可能它只泄露了浅显的思想或生活。又或者更糟,它显示了我们对于国家安全缺乏关心?真的很可悲。
詹姆斯·布朗:
我急忙度假归来,这样就能见到从学校回来的侄子们,却发现他们整天都沉迷在脸谱上。他们不再彼此面对面交流。不再去别人家玩。我不知道这个社交隔离会对我们所有人产生何种影响。我希望这不是一个趋势。我记得过去所有面对面的有趣交谈。
劳拉·李:
我喜欢电子邮件。我靠谷歌生存,但是我永远无法理解脸谱的吸引力以及它巨大的朋友社区。事实上,我很震惊。在网络之外,有几千人愿意做你的朋友,需要你花时间,那就是书。随便挑一本。生命短暂。一起在星巴克喝杯咖啡,珍惜你少有的真正的友情或者投资当地事业,那会为你带来有意义的一生的关系。
【公共英语三级考试真题题型解析】相关文章:
全国公共英语三级真题题型解析02-16
公共英语三级考试真题01-25
公共英语三级听力题型解析03-13
公共英语三级阅读理解真题及答案解析03-25
历年公共英语三级考试真题汇总06-19
公共英语三级口语考试真题(汇总)02-06
公共英语三级听力考试解题技巧附题型解析01-26
公共英语:公共英语三级真题精选05-25
2017年公共英语三级阅读题型解析07-07