- 相关推荐
公共英语四级专项练习题及答案
无论是身处学校还是步入社会,我们都不可避免地会接触到练习题,做习题有助于提高我们分析问题和解决问题的能力。那么问题来了,一份好的习题是什么样的呢?以下是小编整理的公共英语四级专项练习题及答案,欢迎阅读,希望大家能够喜欢。

公共英语四级专项练习题及答案 1
完形填空
part A
Although many governments try to convince their respective subjects that atomic energy is an acceptable alternative _1__ the burning of fossil fuels,no government has taken the least trouble to explain the dangers.Maybe they are __2_ them.__3_ the reason,the public must learn by experience,even though this _4__ may be catastrophic.
While it is true that nuclear reactors do not produce visible smoke,it is certainly not __5_ that they do not pollute.And the pollution they produce is much more insidious precisely because it is __6_.
__7_ inconvenient it may be for governments to publish all the facts,they have no moral excuse for not doing so,__8_ they think they are acting in our best interest.At least some of the facts are known,even though they are not widely reported.
Nuclear reactors produce radioactive water and gases in vast _9__.What __10_ all this waste?It is __11_ concrete tanks and stored on tank farms.It is __12_ in disused salt mines.It is run into fractured rock.It is buried.It is __13_ about in special trains.But even when dumped,it has to be kept __14_ by sprinklers to stop it from boiling.And the contents of the tanks are,of course,extremely corrosive.The efforts of a fracture in the tank or a failure of the cooling system would be _15__.
While every effort is made to _16__ that radioactive wastes do not excape into the sea or _17__ supplies of drinking water,such a leakage would be too horrible __18_ contemplate.But even then ,governments would presumably continue to belittle the hazards.
It seems that __19_ governments can get away with not telling the truth,they will continue to keep silent.Nevertheless the people _20__ to know the full facts.Do you know what happens to the radioactive waste in your country?No?Well—find out!
1) A for B with C to D instead of
2) A unaware of B aware of C unaware from D aware from
3) A however B whatever C whenever D wherever
4) A experiment B government C danger D experience
6) A visible B invisible C disvisible D unvisible
5) A unture B unreal C true D distrue
7) A however B whatever C whenever D wherever
8) A even B if even C if D even if
9) A numbers B quality C quantities D degree
10) A happens to B happen to C happened to D happening to
11) A put down B put into C put up D puto onto
12) A stored B storing C being stored D to be stored
13) A transporting B transport C being transported D transported
14) A hot B cooled C cool D to cool
15) A disaster B danger C a disaster D disastrous
16) A reassure B ensure C convince D assure
17) A in front of B behind C forward D into
18) A against B that C to D too
19) A as long as B as well as C as good as D as smart as
20) A has a right B with a right C having a right D have a right
答案:
1--5 CABDC 6--10 BADCA
11--15 BADCD 16--20 BDCAD
part B
The loudest outcry about poverty seemed to come in the wealthiest country by far in the world. According to most calculations, 21 most of the 1945-1970 period the United States had a standard of living well 22 Europe’s and many times above the world 23 . Yet 24 about grinding poverty, hunger, and dreadful need proceed more from the United States than from countries with one-fortieth of their living standard. An annual per capita income of eight dollars is 25 of much of Africa and Asia and not a little of South America.
It would seem strange to these people 26 they only aware of the fact that American radicals demand a 27 from an American 28 to the far corners of the globe so that the money thus saved can be spent raising the standard of living of 29 Americans. What this last point suggests is not so much that human 30 are never to be satisfied though this is doubtlessly true, and the American suburbanite 31 of his second car and his color TV suffers just as 32 as an African farmer in need of a second cow and a screen door. Rather, it suggests the 33 of contemporary breach of social 34 —the emancipation of the individual self.
People have learned to consider any 35 to personal fulfillment an 36 insult. They have greatly expanded the circle of self-awareness. They no longer accept sharp limitations on individual desires in the 37 of the group. The amount of potential human discontent has always been 38 — misery, failure, misfitting, bitterness, hatred, envy 39 telling. It has usually failed of 40 , and in the past it was accepted passively as being beyond help.
21、 A. until B. through C. in D. onto
22、 A. over B. above C. against D. below
23、 A. average B. common C. mean D. ordinary
24、 A. storms B. rage C. protests D. fury
25、 A. now that B. regardless C. ignorant D. typical
26、 A. was B. being C. were D. to be
27、 A. retreat B. compromise C. restraint D. detachment
28、 A. confinement B. commitment C. complement D. concealment
29、 A. underprivileged B. misguided C. underlined D. overjoyed
30、 A. anticipations B. shelters C. shortages D. wants
31、 A. informed B. deprived C. ensured D. relieved
32、 A. acutely B. abnormally C. aggressively D. initially
33、 A. margin B. scope C. range D. extent
34、 A. liberties B. norms C. institutions D. practices
35、 A. access B. exception C. obstacle D. approach
36、 A. incomprehensible B. uninterpretable C. intolerable D. negligible
37、 A. face B. company C. name D. wake
38、 A. bulky B. prompt C. momentary D. infinite
39、 A. at B. beyond C. on D. with
40、 A. utterance B. admittance C. compliance D. importance
参考答案:
21.B22.B23.A24.C25.D
26.C27.A28.B29.A30.D
31.B32.A33.D34.B35.C
36.C37.C.C38.D39.B40.A
公共英语四级专项练习题及答案 2
词汇练习题
1. The government has taken measures to ______ the spread of the disease.
A. contain B. maintain C. obtain D. detain
答案:A
解析:contain意为“遏制,控制”;maintain意为“维持,保持”;obtain意为“获得,得到”;detain意为“拘留,扣留”。根据题意,政府采取措施控制疾病的传播,所以选A。
2. His ______ behavior led to his being expelled from school.
A. respective B. respectable C. respectful D. disrespectful
答案:D
解析:respective意为“各自的,分别的”;respectable意为“值得尊敬的”;respectful意为“有礼貌的,恭敬的”;disrespectful意为“无礼的,不尊敬的`”。根据题意,他不尊敬的行为导致他被学校开除,所以选D。
语法练习题
1. ______ by the beauty of nature, the girl from London decided to spend another two days on the farm.
A. Attracting B. Attracted C. To be attracted D. Having attracted
答案:B
解析:本题考查非谓语动词。句子的主语the girl与attract之间是被动关系,所以用过去分词作状语,表原因。故选B。
2. It was not until she had arrived home ______ remembered her appointment with the doctor.
A. when she B. that she C. and she D. she
答案:B
解析:本题考查强调句。强调句的基本结构是It is/was +被强调部分+ that/who +其他部分。本题中被强调部分是not until she had arrived home,所以用that引导。故选B。
阅读练习题
Passage 1
In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 p.m. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes its a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.
In social life, time plays a very important part. In the U.S.A., guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from cultures that treat time differently.
1. According to the passage, if a person in the United States receives a call during sleeping hours, he will think ______.
A. its a matter of work
B. its a matter of life or death
C. its a social call
D. its a wrong number
答案:B
解析:根据第一段“If someone receives a call during sleeping hours, he assumes its a matter of life or death.”可知,如果一个人在睡觉时接到电话,他会认为这是生死攸关的事情,所以选B。
2. What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours?
A. A matter of work.
B. A matter of life or death.
C. You want to see him or her.
D. You want to make an appointment with him or her.
答案:B
解析:由第一段最后一句“If someone receives a call during sleeping hours, he assumes its a matter of life or death.”可知,在睡觉时接到电话意味着生死攸关的事,答案为B。
3. Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S.A.?
A. At 7:00 am.
B. At 4:00 pm.
C. At the midnight.
D. At 4:00 am.
答案:B
解析:根据第一段“In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning...The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 p.m.”可知,在美国,早上很早或晚上11点以后打电话不合适,而下午4点是比较合适的时间,所以选B。
Passage 2
The Internet has become part of young peoples life. A report shows that 38% of students often use the Internet. Most of them get useful information and use the Internet to help in their studies. But some students dont use it in a good way. Many students are playing online games too much. Some even visit websites they should not look at. Bad things can happen if young people spend too much time on the Internet.
To help young people use the Internet in a good way, a textbook on good Internet behavior has started to be used in some Shanghai middle schools this term. The book uses real examples to teach students all about good ways of using the Internet. The book gives useful advice such as its good to read news or find helpful information to study.
Some students also make online friends. But if you are meeting a friend offline, make sure your parents know. Teachers and parents all think the book is of great value. A teacher said the book would be a guide for teens using the Internet. She believes it will keep students away from bad websites. "Many students are using the Internet without guidance from their parents," she said. "The book will teach students how to be a good person in the online world."
1. How many students often use the Internet according to the report?
A. 38% of students.
B. 62% of students.
C. Most students.
D. All students.
答案:A
解析:根据第一段“A report shows that 38% of students often use the Internet.”可知,答案为A。
2. What do most students do on the Internet?
A. They get useful information to help in their studies.
B. They play online games.
C. They visit bad websites.
D. They make online friends.
答案:A
解析:由第一段“Most of them get useful information and use the Internet to help in their studies.”可知,大多数学生在网上获取有用信息来帮助学习,答案为A。
3. What is the textbook on good Internet behavior used for?
A. It is used for teaching students to play computer games.
B. It is used for teaching students to go online.
C. It is used for teaching students how to use the Internet in a good way.
D. It is used for teaching students how to make online friends.
答案:C
解析:根据第二段“To help young people use the Internet in a good way, a textbook on good Internet behavior has started to be used...”可知,这本关于良好网络行为的教科书是用来教学生如何正确使用互联网的,答案为C。
【公共英语四级专项练习题及答案】相关文章:
2016公共英语四级考试专项练习题及答案10-06
公共英语四级专项备考习题及答案08-22
2023年公共英语四级专项试题及答案10-28
公共英语四级考试阅读专项训练及答案11-12
2017公共英语四级阅读指导专项练习题08-29
2010公共英语pets四级完形填空专项试题及答案08-24
公共英语一级完形填空专项练习题及答案07-24