年高考英语提升试题及答案(通用5套)
在各领域中,我们最少不了的就是试题了,试题是考核某种技能水平的标准。相信很多朋友都需要一份能切实有效地帮助到自己的试题吧?下面是小编帮大家整理的年高考英语提升试题及答案,欢迎大家借鉴与参考,希望对大家有所帮助。

年高考英语提升试题及答案 1
Ⅰ. 单项填空
1. (2013·杭州模拟)—He will be extremely angry at the news.
— This is between you and me.
A. It doesn’t matter.B. Not at all.
C. It’s none of his business. D. I’m sorry to hear that.
2. (2013·临沂模拟)Normally you could stay with us, but our house at the moment.
A. is decorated B. was decorated
C. is being decorated D. was being decorated
3. Research shows that humans from selfish to unselfish when being watched.
A. tell B. switch C. range D. distinguish
4. Sunday, rather than at home, I preferred to travel.
A. It being; stay B. Being; to stay
C. Having been; stay D. It was; to stay
5. (2013·哈尔滨模拟) on the top of the hill is a monument, dating back to hundreds of years ago.
A. Standing B. Having stood
C. Stand D. To stand
6. The control and prevention of the new disease is a to China as well as the whole world.
A. surprise B. challenge
C. reaction D. threat
7. (2013·厦门模拟)The natural park built recently is very important for protecting wild animals, which will risk being hunted.
A. otherwise B. therefore
C. though D. thus
8. Many companies give away small quantities of their produce as samples______ people can try them before buying them.
A. if B. because C. so that D. since
9. (2013·石家庄模拟)—I can’t stop worrying about the result of the job interview.
— . There’s nothing you can do now but wait.
A. Relax B. Go ahead
C. Go for it D. Good luck
10. On hearing the news, the president his visit to Australia and returned home immediately.
A. broke off B. went off
C. kept off D. took off
11. You’d better stop complaining again and again. Otherwise, you’ll ________ quarreling with Rose again.
A. come up B. end up
C. take up D. make up
12. (2013·福州模拟)Egyptian leaders called for talks among the country’s political parties to end the deepening political crisis.
A. confident B. brilliant
C. generous D. urgent
13. (2013·天水模拟) the Internet is bridging the distance between people, it may also break some families or cause other family problems.
A. As B. If C. While D. Since
14. —If you could reduce the price $20, I could increase my order.
—I’m afraid the best I can do is $22.
A. at B. for C. by D. to
15. —Could you please give me some ideas about the problem?
—Sorry. With so much work my mind, I almost break down.
A. filled B. filling
C. to fill D. being filled
Ⅱ. 阅读理解
(A)
A girl became a volunteer in the activities of Deathbed Care, which meant visiting and taking care of a patient suffering from an incurable disease with days numbered.
The girl was assigned to look after an old man suffering from cancer whose children lived abroad. Their living conditions were not satisfactory while the old man had a lot of savings. She was expected to comfort him and keep up his spirits.
Every Saturday the girl came on time to keep him company, telling him stories. When he was having an intravenous drip(静脉滴注), she would help massage his arms. The doctor found the patient much improved mentally. The old man began to involve himself actively in the medical treatment and he seldom shouted at others.
But something that happened made the doctor uneasy and puzzled. Each time the girl left, the old man would give her some money. The doctor did nothing to interfere(干涉), unwilling to offend the old man. A month later the old man showed evident signs of decline after suffering coma(昏迷)a few times.
When rescued from the latest coma, the old man told the doctor his last wish, “I have deep sympathy for the girl. Will you be kind enough to help her finish her studies?”
But the doctor knew that her family was well off and she had no difficulty pursuing her studies. Sometimes she even came to the hospital in her father’s car.
When the girl came at the weekend after the death of the old man, the doctor told her the bad news. She was very sad and burst into tears. Then she handed $ 500 to the doctor, saying, “The old man had all along thought I came to do the job because of poverty. He gave me money so that I could continue my schooling. ”Now he got the answer to the puzzle. In the last period of his life, the old man found it a real pleasure to be able to help a girl badly in need. (352W)
1. If you’re a volunteer in the activities of Deathbed Care, what kind of people do you have to attend to?
A. The patients in need of help.
B. The people suffering from cancer.
C. The patients without many days left.
D. The people suffering from diseases.
2. What can we infer about the old man?
A. He had a lot of savings.
B. He was suffering from cancer.
C. He often lost his temper before meeting the girl.
D. He asked the doctor to help the girl finish her studies.
3. What can we know from the passage?
A. The doctor told the old man the truth.
B. The old man’s children were wealthy.
C. The girl’s father encouraged her to accept the money.
D. The girl didn’t accompany the old man when he died.
4. What is the real reason resulting in the old man’s mental improvement?
A. The girl’s comfort and care.
B. The pleasure of being helpful to people in need.
C. People’s understanding.
D. His children’s progress.
(B)
(原创)A record 1. 12 million people took the annual national civil service exam on Nov. 26, 2012, a rebound after the number fell in 2010 and 2011.
Some 1. 5 million people who registered for this year’s exam passed the qualification assessment(认定), and 1. 12 million took the exam on Sunday, according to figures from the State Administration of Civil Service. They are competing for around 20, 800 positions in more than 140 State-level government agencies and their local branches.
The number of qualified applicants and the number of people who took the exam reached a new high in 2009 before dropping in the following two years. This year’s numbers showed a rebound in interest. High employment pressure, fierce competition for jobs and the chance of a stable working life are the main reasons behind the demand for government positions, said an article released by the administration on Sunday.
However, the administration said that some positions, particularly those in remote and poor areas, have failed to attract applicants. “We hope our applicants can devote themselves to working in West China, in remote and less-developed regions, and in areas that the country needs them most, ”the article said.
Li Yongxin, president of Zhonggong Education, which offers private training for exam hopefuls, said that in the past few years, only two thirds of applicants actually took the exam. But on Sunday, three fourths of the applicants did so.
The administration has also warned that anyone who cheats in the exam will not be allowed to reapply for five years. And people who organize group cheating or hire ghostwriters to take the exam will be banned for life.
Some university students, who are ineligible(失去资格)to take the civil servant exam, are trying to take the test by applying with false information—inventing degrees and work experience.
The civil service exam is only open to university graduates and people who have work experience.
Various examination sites across China have carried out measures to stop cheating. (337W)
5. What would be the best title for the passage?
A. Record Number of Hopefuls Took Part in Annual Civil Service Exam
B. Annual National Civil Service Exam
C. Many People Took Part in Exams
D. Record Number of Hopefuls
6. Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A. The number of the people taking part in the annual national civil service exam has been increasing for three years.
B. Not all positions are attractive to the applicants.
C. Three fourths of the applicants took the exam in 2012.
D. Anyone who cheats in the exam will not be allowed to reapply for five years.
7. What does the underlined word in Paragraph 1 most probably mean?
A. Rise. B. Fall.
C. Rise again after a fall. D. No change.
8. How many people who passed the qualification assessment didn’t take the exam this year?
A. About 1, 500, 000. B. 1, 120, 000.
C. 38, 000. D. About 380, 000.
9. What is not among the main reasons behind the demand for government positions?
A. High employment pressure.
B. Fierce competition for jobs.
C. The chance of a stable working life.
D. The desire to work for people.
【语篇随练】
Ⅰ. 请结合英语释义写出阅读理解A中的词汇
1. to give as a duty
2. _______ to press and rub one’s body with hands
3. _______ to hurt the feelings of
4. _______ to continue steadily with
5. _______ the state of being poor
Ⅱ. 翻译阅读理解B中的句子
1. We hope our applicants can devote themselves to working in West China, in remote and less-developed regions, and in areas that the country needs them most.
————————————————————————————————————————————————————
2. The administration has also warned that anyone who cheats in the exam will not be allowed to reapply for five years.
————————————————————————
答案
Ⅰ.
1.【解析】选B。考查交际用语。句意: ——听到这消息他一定会非常生气。——绝不会。这是你我之间的事情。A项意为“没有关系”; B项意为“绝不; 根本不”, 符合语境; C项意为“与他无关”; D项意为“听到这一点我很遗憾”。
2.【解析】选C。考查时态。句中前半句中的could并非是过去时态, 因此由后半句中的at the moment这一时间状语可确定时态应该用现在进行时。
3.【解析】选B。考查动词辨析。句意: 研究表明: 当人们被注视时, 行为会由自私向慷慨大方转变。switch from. . . to. . . 表示“由……向……转变”, 符合题意。
4.【解析】选A。第一空为代词+v. -ing形式构成的独立主格结构; 第二空的用法为prefer to do sth. rather than do sth. , 故选A项。
5.【解析】选A。考查倒装语序。此处正常语序为A monument, dating back to hundreds of years ago, is standing on the top of the hill. 。
6.【解析】选B。考查名词辨析。句意: 这种新疾病的控制和预防对中国和全世界来说都是一种挑战。surprise吃惊; challenge挑战; reaction反应; threat威胁。根据语境可知, 此处使用challenge。
7.【解析】选A。考查副词辨析。句意: 最近建立的自然公园对于保护野生动物很重要, 否则野生动物有被猎杀的危险。otherwise否则; therefore因此; though虽然; thus因此。根据句意选A。
【变式备选】
Make sure the gas is turned off after a bath, which would cause danger.
A. somehow B. meanwhile
C. otherwise D. furthermore
【解析】选C。考查副词辨析。otherwise在这里意为“要不然”, 符合题意; furthermore而且; meanwhile同时; somehow不知怎么, 以某种方式。
【知识拓展】though的用法
(1)though作副词时常放在句末, 意为“然而, 但是”。
He said he would come to the party, he didn’t, though.
他说他会来参加晚会的, 然而没来。
(2)though可引导让步状语从句, 可以用倒装语序(即把从句中的表语或状语放到though之前), 也可不用倒装语序; although引导让步状语从句不能倒装; 用as引导让步状语从句时必须用倒装语序。
Young though she is, yet she is fit for the job.
Young as she is, yet she is fit for the job.
尽管她很年轻, 可她还是胜任了这项工作。
注意: 倒装后位于句首的名词之前不用冠词。
Child though he was, he did quite well.
他虽然是个孩子, 但干得很好。
(3)as though=as if好像; even though=even if即使
8.【解析】选C。考查状语从句。句意: 许多公司会赠送少量产品作为样品, 目的在于人们在购买之前可以试用。so that在此处引导目的状语从句。
【变式备选】
The pills might cure him, he’s taken them regularly.
A. thanks to B. in case
C. so that D. if only
【解析】选D。此处if only意为“要是; 但愿”, 符合题意。
9.【解析】选A。考查情景交际。句意: ——我一直禁不住地担心工作面试的结果。——放松点。现在除了等待你什么也做不了。relax放松点; go ahead去吧, 做吧; go for it努力争取, 加油; good luck祝你好运。根据句意选A。
10.【解析】选A。考查动词短语辨析。句意: 听到这个消息, 总统立刻中断了对澳大利亚的访问, 回到了本国。此处break off表示“中断”。go off离开(尤指去做某事), 食物变质, 铃声、钟声、枪声等响起, 水电断了, 疼痛等消失; keep off避开; take off起飞, 脱掉, 腾飞, 都不符合句意。
11.【解析】选B。考查动词短语辨析。由句子中的stop complaining和otherwise这个转折词可知“最终会吵起来”。come up被提出, 发芽; end up最终成为; take up占据; make up组成, 编造。
12.【解析】选D。考查形容词辨析。句意: 埃及领导人呼吁在国内的政党之间进行紧急谈判以结束日益加深的政治危机。confident自信的; brilliant杰出的; generous大方的, 慷慨的; urgent紧急的, 急迫的。根据句意选D。
13.【解析】选C。考查状语从句。句意: 尽管因特网能够缩短人们之间的距离, 但是它也能够使家庭破裂或导致其他家庭问题。此处while引导一个让步状语从句, 表示“尽管”。
14.【解析】选D。考查介词。句意: ——如果你能把价格降到20美元, 我就增加订单。——恐怕我最低只能降到22美元。reduce. . . to. . . 表示“把……降到……”。
15.【解析】选B。考查非谓语动词。此处so much work与fill之间为逻辑上的主谓关系, 且表示状态, 故使用现在分词作宾语补足语。
Ⅱ.
一个女孩在一个临终关怀中心作义工, 照顾一位癌症病人, 每次帮助之后, 这位老人总给女孩一些钱, 这是为什么呢?老人去世之后, 女孩得到了答案。
1.【解析】选C。推理判断题。从第一段中的 . . which meant visiting and. . . with days numbered. 可知, 这个志愿活动主要是照顾那些患有不治之症、时日不多的病人, 由此推断C项正确。
2.【解析】选C。推理判断题。从文章第二段中的 . . to comfort him and keep up his spirits. 和第三段中的seldom shouted at others我们不难推断出, 老人之前的脾气不好。A项和B项(第二段中)以及D项(第五段最后)在文中都有陈述, 不用推断。所以答案选C项。
3.【解析】选D。细节理解题。从文章最后一段第一句可知, 老人死去时, 女孩不在场, 所以答案选D项。其他选项都不符合文章内容。
4.【解析】选B。推理判断题。从全文最后一段可知, 老人在人生最后的日子里为能够帮助一个急需帮助的'女孩而由衷地感到高兴, 这真正改善了他的精神状态。所以答案选B项。
2012年公务员考试人数继连续两年下降之后, 今年又创新高。是什么原因造成了这一现象?
5.【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知文章讲的是2012年参加国家公务员考试的人数创历史最高纪录, 故选A。
6.【解析】选A。细节理解题。根据第一段可知2010年和2011年参加国家公务员考试的人数下降, 故A项错误; 根据第四段第一句话可知B项正确; 根据第五段最后一句话可知C项正确; 根据第六段第一句话可知D项正确。只有A项符合题目要求, 故选A。
7.【解析】选C。词义猜测题。根据第一段和第三段第一句话. . . reached a new high in 2009 before dropping in the following two years. 可知该词表示“反弹”, 故选C。
8.【解析】选D。推理判断题。根据第二段第一句话可知应选D。
9.【解析】选D。细节理解题。根据第三段第三句话可知A、B、C三项都是主要原因, 而D项文章未提及, 故选D。
【语篇随练】
Ⅰ. 1. assign 2. massage 3. offend 4. pursue 5. poverty
Ⅱ. 1.我们希望参加公务员考试的朋友们致力于中国西部的建设, 到偏远的不发达的地区去, 到祖国最需要他们的地方去。
2.管理规定凡是在公务员考试中作弊的人一律禁考5年。
年高考英语提升试题及答案 2
一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
( )1.A.straight B.prefer C.enough D.fall
( )2.A.low B.though C.knowledge D.sold
( )3.A.calm B.hall C.talk D.ball
( )4.A.already B.each C.league D.weak
( )5.A.produce B.true C.computer D.news
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的'大写字母填入左边的括号里。
( )6.Are you sure you don‘t have xxxxxxx advice to give me?I really need xxxxxxx.
A.any;any
B.some;any
C.any;some
D.any;some
( )7.When we saw his face,we knew xxxxxxx was bad.
A.the news
B.some news
C.a news
D.news
( )8.The number of students in our school xxxxxxxx.
A.increased
B.is increased
C.has increased
D.are increased
( )9.xxxxxxxx your step,or you might fall into the water.
A.See
B.Watch
C.Miss
D.Look at
( )10.The meeting xxxxxxx.
A.is to put off
B.is going to put off
C.is to be put off
D.will put off
( )11.Since the road is wet this morning,last night xxxxxxx.
A.it must be raining
B.it must rain
C.it must have rained
D.it must have been rained
( )12.Nothing could stop xxxxxxx.
A.him come
B.that the came
C.him from coming
D.him to come
( )13.The noise of desks xxxxxxx could be heard out in the street.
A.opened and closed
B.to be opened and closed
C.being opened and closed
D.having been opened and closed
( )14.The medicine will xxxxxx you good.
A.do
B.save
C.give
D.help
( )15.A few years later,I found my hometown completely xxxxxxx.
A.changed
B.changing
C.to be changed
D.to change
( )16.This novel is worthy ofxxxxxxx.
A.reading
B.read
C.having read
D.being read
( )17.It is very kind xxxxxx see me.
A.from you to
B.as
C.as if
D.like that
( )18.It looks xxxxxxx it‘s going to rain.
A.that
B.as
C.as if
D.like that
( )19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to xxxxxx it.
A.lift
B.reach
C.rise
D.touch
( )20.They lives xxxxxx the other side of the road.
A.in
B.on
C.for
D.by
( )21.She can speak Japanese better than xxxxxxxxelse.
A.the one
B.no one
C.anyone
D.another
( )22.This lesson is xxxxxxx than the last one.
A.more easier
B.more easy
C.very easier
D.much easier
( )23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday,xxxxxxxx?
A.wasn‘t
B.is it
C.was it
D.isn‘t it
( )24.This book is for students xxxxxx native language is not English.
A.of whom
B.that
C.which
D.whose
( )25.You may not go out xxxxxxx your work is done.
A.before
B.until
C.where
D.as
( )26.Look what Fatherxxxxxxx me when he came from work.
A.brought
B.took
C.carried
D.fetched
( )27.Nobody knew xxxxxxx there.
A.how long time I had been
B.how long had I been
C.how long time had I been
D.how long I had been
( )28.The harder he studies,xxxxxxx.
A.he‘ll make great progress
B.the greater progress he‘ll make
C.he‘ll make greater progress
D.the greater he‘ll make progress
( )29.xxxxxxxx,I would have gone to see him.
A.Have I had time
B.Had I time
C.Had I had time
D.would I have had
( )30. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he xxxxxxxthere.
A.won‘t go
B.not go
C.not to go
D.didn‘t go
参考答案
一、语音知识
1.A 2.C 3.A 4.A 5.B
二、词汇与语法知识
6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C
13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A
20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A
27.D 28.B 29.C 30.B
年高考英语提升试题及答案 3
Ⅱ 语言知识及应用(共两节,满分35分)
第一节 完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从21-3各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并填写在答题卡上将该选项涂黑。
Every country has its own culture.
Even though each country uses doors. .Doors many have_ 21 __functions and purposes which lead to ___22__ differences.
When I first came to America, I noticed that a public building had two
different__23___ and they had distinct functions. You have to push the door with the word “PUSH” to go out of the building and to pull the door with the word “PULL” to_ 24____the building. This was new to me, because we use the ____25__ door in south Korea. For quite a few times I failed to go out of a shopping centre and was embarrassed. The way of using school bus doors was also ____26__ to me .I used to take the school bus to classes. The school decided that when the driver opened both the front and back doors, ___27 _who were getting off the bus should get off first , and students who were getting on should get on __ 28_ . In south Korea, we do not need to wait for people to get off. One morning, I hurried to the bus ,and when the bus doors opened, I___ 29____tried to get on the school bus through the front door. All the students around looked at me, I was totally_ 30 _ _,and my face went red.
21. A.different B.important C.practical D.unusual 答案:C
试题分析:从“lead to 22 differences”可判断“不同功能导致-------不同”
高考考点:考查形容词
温馨提示:A 不同的 B 重要的 C 实践的 D不寻常的
22. A.national B.embarrassing C.cultural D.amazing 答案:C
试题分析:从开头总括句“Every country has its own culture.”
高考考点:考查形容词
温馨提示:A 国家的 B 尴尬的 C文化的 D惊奇的
23. A.exits B.entrances C.signs D.doors
24.A.enter B.leave C.open D.close
25. A.main B.same C.front D.back
26.A.annoying B.hard C.satisfying D.strange 答案:D
试题分析:由上文第三段知:公共建筑门的使用方式不同,使作者感到尴尬——可知:下文的巴士门对作者来说也是陌生的
高考考点:考查形容词
温馨提示:A讨厌的 B畏难的 C满意的 D陌生的
27.A.parents B.students C.teachers D.drivers
答案:B
试题分析:由下文的并列句“students who were getting on ......”可以知道
高考考点:考查名词
温馨提示:A 父母 B学生 C老师 D司机
28.A.sooner B.later C.faster D.earlier
29.A.politely B.patiently C.unconsciously D.slowly
30.A.embarrassed B.annoyed C.unsatisfied D.excited
第二节 语法填空 (共10笑题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的'词或受用括号中词语的正确形式填空,并将答案填在答题卡标号为31~40的相应位置上。
A young man,while traveling through a desert,csme across a spring of clear
water.____31____water was sweet.He filled his leather container so that he
could bring some back to an elder ____32____ had been his teacher .After a
four-day journey, the young man____33___.(present) the water to the old man.
His teacher took a deep drink, smiled____34____(warm), and thanked his
student very much for the sweet water.The young man went home____35_____a happy heart.
After the student left, the teacher let __36___student taste the water. He spit it out, __37___(say) it was awful. Apparently, it was no longer fresh because of
the old leather container. He asked his teacher,” Sir, the water was awful. Why did you pretend to like ___38____?”
The teacher replied,” You tasted the water. I tasted the gift. The water was simply the container for an act of kindness and love. Nothing could be ___39___
(sweet).”
We understand this lesson best ____40___ we receive gifts of love from
children. Whether it is a cheap pipe on a diamond necklace, the proper response
is appreciation. We love the idea within the gift rather than the thing.
35、答案:with
试题分析:本处缺介词,构成介词短语,并且表伴随状态。
高考考点:考查介词
易错提醒:易填in
36、答案:another
试题分析:由student单数可知前面代数应指一个人,由下文“He asked his teacher”可知是另一个学生。
高考考点:考查代词
易错提醒:易填other
Ⅲ.阅读(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15小题;每小2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
When I was growing up in America, I was ashamed of my mother’s Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, And at restaurants did not take her seriously ,did not give her good
service ,pretended not to
Understand her ,or even acted as if they did not hear her .
My mother has realized the limitations of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she . I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had to call her stockbroker (股票经纪人).I said in an adolescent voice that was not very convincing, “This is Mrs.Tan..”
And my mother was standing beside me ,whispering loudly, “Why he don’t send me cheek already two week lone.”
And then , in perfect English I said : “I’m getting rather concerned .You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn’t arrived.”
Then she talked more loudly. “What he want? I come to New York tell him front of his boss.” And so I turned to the stockbroker again, “I can’t tolerate any more excuse. If I don’t receive the check immediately , I am going to have to speak to your manager when I am in New York next week.”
The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs.Tan, was shouting to his boss in her broken English.
When I was a teenager, my mother’s broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother’s English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is vivid, direct, and full of observation and wisdom. It was the language that helped shape the way I saw things, expressed ideas, and made sense of the world.
41.Why was the author’s mother poorly served?
A.She was unable to speak good English.
B.She was often misunderstood.
C.She was not clearly heard.
D.She was not very polite.
答案:A
试题分析:由文中Because of her English, she was often treated unfairly.可知
高考考点:考查事实细节
易错提醒:易错选B 42.From Paragorph 2, we know that the author was . A.good a pretending B.rude to the stockbroker C.ready to help her mother
D.unwilling to phone for her mother
43.After the author made the phone call, . A.they forgave the stockbroker B.they failed to get the check
C.they went to New York immediately
D.they spoke to their boss at once
44.What does the author think of her mother’s English now? A.It confuses her. B.It embarrasses her. C.It helps her understand the world.
D.It helps her tolerate rude people.
试题分析:由文中最后一段But now, I see it differently. To me, --------and made sense of the world. 高考考点:考查分析推测能力
45.We can inter from the passage that Chinese English .
A.is clear and natural to non-native speakers
B.is vivid and direct to non-native speakers
C.has a verv bad reputation in America
D.may bring inconvenience in America
答案:D
试题分析:由文中作者母亲的经历可以推测出
高考考点:考查文章分析推断能力
B
When something goes wrong,it can be very satisfying to say,”Well,it’s so-and-so’s fault.”or “I know I’m late,but it’s not my fault;the car broke down.”It is probably not your fault,but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation,you are a loser. You have no power and could do nothing that helps change the situation. However,you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation. This is the winner’s key to success. Winners are great at overcoming problems. For example, if you were late because your car broke down, maybe you need to have your car examined more regularly. Or, you might start to carry along with you the useful phone numbers, so you could call for help when in need. For another example, if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on the person. You should accept that the person. Ask to work with a different person, or don’t rely on this person. You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about—creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens. Winners don’t have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else. They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents. So, stop focusing on “whose fault it is.” Once you are confident about your power over bad situations, problems are just stepping stop on for success. 46. According to the passage, winners .
A. deal with problems rather than blame others
B. meet with fewer difficulties in their lives
C. have responsible and able colleagues
D. blame themselves rather that others
答案:A
试题分析:由第一段“However, you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to remedy the situation.”可知
高考考点:考查文章大意概括及分析
47.The underlined word remedy in Paragraph 1 is closest in meaning to . A. avoid
B. accept
C. improve
D. consider
答案:C
试题分析:由第一段最后两句可知
高考考点:考查推断能力
48.When your colleague brings about a problem, you should . A. find a better way to handle the problem
B. blame him for his lack of responsibility
C. tell him to find the cause of the problem
D. ask a more able colleague for help
答案:A
试题分析:由第二段if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability, find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.可知
高考考点:考查细节理解
易错提醒:易错选C
49. When problems occur, winners take them as A. excuses for their failures B. barriers to greater power
年高考英语提升试题及答案 4
第一部分知识运用(共两节,30分)
第一节(共15分)
阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I was always timid(羞怯的). Being new to the school made me even ____1____ , so it was surprising I’d ____2____ to anyone around me. Now I was paying the price﹣to write a five﹣page essay on “Why I Should Not Talk in Class”. That would take all night!
After I got home, though. I took my time petting the cat﹣postponing the pain.
When I finally sat down to ____3____, I began with the reasons Ms Black would want to hear.
Talking kept me and my neighbours from ____4____. One paragraph down; now what? I chewed on my pencil. Aha! What if talking were the first step towards life as a criminal? Without the education I was throwing away, I’d turn to theft and go to prison. When I got out, people would say, “She used to talk in class.” The pages began ____5____.
But when mum got home from work, I was still ____6____, “Five pages! That’s impossible!”
“Well, you’d better get back to work,” she said. “and I want to read it when you’re through.”
Soon after dinner, I handed the essay to mum. I half expected a____7____﹣at least an “I hope you’ve learned your lesson”. ____8____, mum laughed and laughed as she read.
The next day, when Ms Black read the essay to the class, everyone laughed. I could ____9____ they weren’t making fun of me: they laughed because I had the power to tell a funny story. My____10____ still needed some nudging(激发), but I did learn I wasn’t shy in print.
1. A. freer B. shyer C. calmer D. happier
2. A. nod B. point C. listen D. chat
3. A. weep B. rest C. write D. read
4. A. learning B. playing C. planning D. laughing
5. A. standing out B. flying by C. breaking up D. checking in
6. A. celebrating B. longing C. complaining D. warning
7. A. lecture B. reason C. reward D. solution
8. A. Therefore B. Moreover C. Meanwhile D. Instead
9. A. hope B. imagine C. tell D. predict
10. A. patience B. confidence C. tolerance D. independence
第二节(共15分)
A
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
Every culture is riddled with unwritten rules, such as ones on punctuality (守时). I’m British. Soon after moving to Switzerland, I ____11____(throw) a house-warming party and was greatly surprised when all 30 guests showed up ____12____(exact) on time. Years later, having moved to France. I turned up at the appointed hour for a dinner, only to find that no other guest____13____(arrive) and my hostess was still in her sleeping suit.
B
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的'单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
Mangroves, known as “red forest” in China, grow between land and sea, characterised by their complex roots. When ____14____(see) from afar, the mangrove forests appear more splendid.
Mangroves can help soften waves and protect ____15____(city) from coastal winds. For these reasons, they are praised as “coastal guardians”. Up to now, China ____16____(establish) a number of protected areas with mangroves.
C
阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。
Nina has run marathons in 32 countries. All of her runs have a guiding purpose: to call attention ____17____ global water issues. Nina recently finished her year-long series of runs in Chicago, ____18____ thousands were attending a water conference.She called for action ____19____(address)the struggles of people around the world ____20____(face) “too little water or too dirty water”. Her efforts have encouraged others to take part by running through a global campaign called“Run Blue”.
第二部分阅读理解(共两节,38分)
第一节(共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
The International Olympic Committee(IOC)Young Leaders programme empowers talents to make a positive difference in their communities through sport. Twenty-five Young Leaders are being selected every two years for a four-year period. They promote the Olympic values, spreading the message of sport for good.
To be an IOC Young Leader, you need to first complete the 4-Week Learning Sprint (冲刺).
4-Week Learning Sprint
The 4-Week Learning Sprint, which will take place during November 2023, is a virtual learning programme. The sessions can be attended live or watched back after they are made available on the IOC channel. Each week, participants will be asked to complete a topic﹣specific reflection task.
The 4-Week Learning Sprint is open to anyone, with the target audience aged between 20 and 28.
After successfully completing the 4-Week Learning Sprint, you will need to submit a plan for a sport﹣based project, which you will work on if selected as an IOC Young Leader.
Requirements for the Applicants
?You have successfully completed the 4-Week Learning Sprint.
?You have completed your high school studies.
?You have at least one year of work experience.
?You have strong public speaking skills.
?You are self-motivated and committed.
?You are passionate about creating positive change in your community.
?You are open to being coached and advised by experts and peers (同伴).
?You are able to work with people from different backgrounds.
21. In the 4-Week Learning Sprint, participants will ________.
A. create change in their community B. attend a virtual learning programme
C. meet people from different backgrounds D. promote the IOC Young Leaders project
22. If selected as an IOC Young Leader, one will need to ________.
A. complete a reflection task each week B. watch sports on the IOC channel
C. work on a sport-based project D. coach and advise their peers
23. Which is a requirement for the applicants?
A. Spreading the message of sport for good. B. Having at least one-year work experience.
C#FormatImgID_1# Showing great passion for project planning. D. Committing themselves to becoming an expert.
Sitting in the garden for my friend’s birthday. I felt a buzz (振动) in my pocket. My heart raced when I saw the email sender’s name. The email started off: “Dear Mr Green, thank you for your interest” and “the review process took longer than expected.” It ended with “We are sorry to inform you…”and my vision blurred (模糊). The position—measuring soil quality in the Sahara Desert as part of an undergraduate research programme — had felt like the answer I had spent years looking for.
I had put so much time and emotional energy into applying, and I thought the rejection meant the end of the road for my science career.
So I was shocked when, not long after the email, Professor Mary Devon, who was running the programme, invited me to observe the work being done in her lab. I jumped at the chance, and a few weeks later I was equally shocked—and overjoyed—when she invited me to talk with her about potential projects I could pursue in her lab. What she proposed didn’t seem as exciting as the original project I had applied to, but I was going to give it my all.
I found myself working with a robotics professor on techniques for collecting data from the desert remotely. That project, which I could complete from my sofa instead of in the burning heat of the desert, not only survived the lockdown but worked where traditional methods didn’t. In the end, I had a new scientific interest to pursue.
When I applied to graduate school, I found three programmes promising to allow me to follow my desired research direction. And I applied with the same anxious excitement as before. When I was rejected from one that had seemed like a perfect fit, it was undoubtedly difficult. But this time I had the perspective (视角) to keep it from sending me into panic. It helped that in the end I was accepted into one of the other programmes I was also excited about.
Rather than setting plans in stone, I’ve learned that sometimes I need to take the opportunities that are offered, even if they don’t sound perfect at the time, and make the most of them.
24. How did the author feel upon seeing the email sender’s name?
A. Anxious. B. Angry. C. Surprised. D. Settled.
25. After talking with Professor Devon, the author decided to ________.
A. criticise the review process B. stay longer in the Sahara Desert
C. apply to the original project again D. put his heart and soul into the lab work
26. According to the author, the project with the robotics professor was ________.
A. demanding B. inspiring C. misleading D. amusing
27. What can we learn from this passage?
A. An invitation is a reputation. B. An innovation is a resolution.
C. A rejection can be a redirection. D. A reflection can be a restriction.
In recent years, researchers from diverse fields have agreed that short-termism is now a significant problem in industrialised societies. The inability to engage with longer-term causes and consequences leads to some of the world’s most serious problems: climate change, biodiversity collapse, and more. The historian Francis Cole argues that the West has entered a period where “only the present exists, a present characterised at once by the cruelty of the instant and by the boredom of an unending now”.
It has been proved that people have a bias (偏向) towards the present, focusing on loud attractions in the moment at the expense of the health, well-being and financial stability of their future selves or community. In business, this bias surfaces as short-sighted decisions. And on slow-burning problems like climate change, it translates into the unwillingness to make small sacrifices (牺牲) today that could make a major difference tomorrow. Instead, all that matters is next quarter’s profit, or satisfying some other near-term desires.
These biased perspectives cannot be blamed on one single cause. It is fair to say, though, that our psychological biases play a major role. People’s hesitancy to delay satisfaction is the most obvious example, but there are others.One of them is about how the most accessible information in the present affects decisions about the future. For instance, you might hear someone say: “It’s cold this winter, so I needn’t worry about global warming.”Another is that loud and urgent matters are given too much importance, making people ignore longer-term trends that arguably matter more. This is when a pop star draws far more attention than, say, gradual biodiversity decline.
As a psychologist once joked, if aliens (外星人) wanted to weaken humanity, they wouldn’t send ships; they would invent climate change. Indeed, when it comes to environmental transformations, we can develop a form of collective “poor memory”, and each new generation can believe the state of affairs they encounter is nothing out of the ordinary. Older people today, for example, can remember a time with insect-covered car windscreens after long drives. Children, on the other hand, have no idea that insect population has dropped dramatically.
28. The author quotes Francis Cole mainly to ________.
A. draw a comparison
B. introduce a topic
C. evaluate a statement
D. highlight a problem
29. What can be inferred from the last paragraph?
A#FormatImgID_2# Climate change has been forgotten.
B. Lessons of history are highly valued.
C. The human mind is bad at noting slow change.
D. Humans are unwilling to admit their shortcomings.
30. What does the author intend to tell us?
A. Far-sighted thinking matters to humans.
B. Humans tend to make long-term sacrifices.
C. Current policies facilitate future decision-making.
D. Bias towards the present helps reduce near-term desires.
What is life? Like most great questions, this one is easy to ask but difficult to answer. The reason is simple: we know of just one type of life and it’s challenging to do science with a sample size of one. The field of artificial life-called ALife for short — is the systematic attempt to spell out life’s fundamental principles. Many of these practitioners, so-called ALifers, think that somehow making life is the surest way to really understand what life is.
So far no one has convincingly made artificial life. This track record makes ALife a ripe target for criticism, such as declarations of the field’s doubtful scientific value. Alan Smith, a complexity scientist, is tired of such complaints. Asking about “the point” of ALife might be, well, missing the point entirely, he says. “The existence of a living system is not about the use of anything.” Alan says. “Some people ask me, ‘So what’s the worth of artificial life?’ Do you ever think, ‘What is the worth of your grandmother?’”
As much as many ALifers hate emphasizing their research’s applications, the attempts to create artificial life could have practical payoffs. Artificial intelligence may be considered ALife’s cousin in that researchers in both fields are enamored by a concept called open-ended evolution (演化). This is the capacity for a system to create essentially endless complexity, to be a sort of “novelty generator”. The only system known to exhibit this is Earth’s biosphere. If the field of ALife manages to reproduce life’s endless “creativity” in some virtual model, those same principles could give rise to truly inventive machines.
Compared with the developments of Al, advances in ALife are harder to recognize. One reason is that ALife is a field in which the central concept — life itself — is undefined. The lack of agreement among ALifers doesn’t help either. The result is a diverse line of projects that each advance along their unique paths. For better or worse, ALife mirrors the very subject it studies. Its muddled (混乱的) progression is a striking parallel (平行线) to the evolutionary struggles that have shaped Earth biosphere.
Undefined and uncontrolled#FormatImgID_3# ALife drives its followers to repurpose old ideas and generated novelty. It may be, of course, that these characteristics aren’t in any way surprising or singular. They may apply universally to all acts of evolution. Ultimately ALife may be nothing special. But even this dismissal suggests something:perhaps, just like life itself throughout the universe, the rise of ALife will prove unavoidable.
31. Regarding Alan Smith’s defence of ALife, the author is .
A. supportive B. puzzled C. unconcerned D. doubtful
32. What does the word “enamored” underlined in Paragraph 3 most probably mean?
A#FormatImgID_4# Shocked. B. Protected. C. Attracted. D. Challenged.
33. What can we learn from this passage?
A. ALife holds the key to human future. B. ALife and AI share a common feature.
C. AI mirrors the developments of ALife. D. AI speeds up the process of human evolution.
34. Which would be the best title for the passage?
A. Life Is Undefined. Can AI Be a Way Out?
B. Life Evolves. Can AI Help ALife Evolve, Too?
C. Life Is Undefined. Can ALife Be Defined One Day?
D. Life Evolves. Can Attempts to Create ALife Evolve, Too?
第二节(共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
It’s a joyful and stressful time of year in the United States for students and their families as they make decisions about where to attend college. Families often turn to rankings systems to help make a decision. ____35____
When I talk to families as a scholar of higher education, they’re often surprised that teaching excellence is not counted in rankings. ____36____
Emerging research suggests that courses in lower-ranked universities, on average, scored higher on teaching than courses in higher-ranked universities. ____37____ The absence of teaching excellence from the rankings is surprising given the link between high-quality teaching and student success. Quality teaching is one of the most important predictors of a wide range of college outcomes.
Rankings, however, are only one reason why a low value is placed on teaching in higher education. Administrators often don’t view teaching excellence as a way to increase enrolment (注册) or funding. ____38____ Research shows that the more time instructors spend on teaching, the lower their salary. What is the result? Many instructors continue to teach using traditional lectures, which lead to lower success rates.
____39____ Nevertheless, not much will change until schools with high-quality teaching are rewarded with more resources, higher rankings and increased enrolments. In the long term, universities, organisations that rank schools, and others should work to make teaching a valued, core part of the mission.
What should students and their families do? They should give strong consideration to universities where high-quality teaching is valued, even though the schools may be ranked lower.
A. Higher education has achieved its true potential.
B. Therefore, it’s not highly valued in hiring or promotion.
C. Quality teaching has been an important reputation-building factor.
D. However, the rankings ignore a critical factor: the quality of teaching.
E. Efforts to improve teaching at the university level have recently emerged.
F. They’re even more surprised at how teaching is undervalued by universities.
G. In fact, universities often shift emphasis from teaching to other ranking factors.
第三部分书面表达(共两节,32分)
第一节(共4题;第(1)、(2)题各2分,第(3)题3分,第(4)题5分,共12分)
阅读下面短文,根据题目要求用英文回答问题。请在答题卡指定区域作答。
Habit formation is the process by which behaviours become automatic. People develop countless habits as they explore the world, whether they are aware of them or not. Understanding how habits take shape may be helpful in changing bad habits.
Habits are built through learning and repetition. A person is thought to develop a habit in the course of pursuing goals by beginning to associate certain cues(刺激) with behavioural responses that help meet the goal. Over time, thoughts of the behaviour and ultimately the behaviour itself are likely to be triggered(触发) by these cues.
A “habit loop(环)” is a way of describing several related elements that produce habits. These elements are called the cue, the routine, and the reward. For example, stress could serve as a cue that one responds to by eating, which produces the reward﹣the reduction of stress. While a routine involves repeated behaviour, it’s not necessarily performed in response to a deep﹣rooted urge, as a habit is.
Old habits can be difficult to shake, and healthy habits are often harder to develop. But through repetition, it’s possible to form new habits. The amount of time needed to build a habit will depend on multiple factors, including the individual and the intended behaviour. While you are able to pickup a new habit in a few weeks, it takes many months to build a healthy habit. Take some time to think about what leads to bad habits and re﹣evaluate what you get out of them (or don’t). Consider and keep in mind why you want to make a change, including how the change reflects your values.
40. How are habits built?
________________________________________________________________
41. In what way is a routine different from a habit?
________________________________________________________________
42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.
Picking up a new habit takes a few week, while building a healthy habit takes a shorter time.
________________________________________________________________
43. What benefit(s) have you got from one of your good habits?(In about 40 words)
________________________________________________________________
第二节(20分)
44.假设你是红星中学高三学生李华。你的英国好友Jim正在策划一次以“绿色北京”为主题的社团活动,他发来邮件询问你的建议。请你用英文给他回复,内容包括:
(1)活动形式;
(2)活动内容。
注意:(1)词数100左右;
(2)开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Jim,____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,Li Hua
年高考英语提升试题及答案 5
第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A.B、C、D四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants.
A. however B. whatever C. whichever D. whenever
答案是B。
21. In some countries, people eat with chopsticks, while in , knives and forks.
A. another B. others C. both D. all
22. Our club is open to everyone ____ age, sex or educational background.
A. due to B. except for C. along with D. regardless of
23.―Haven"t seen you for ages! Where have you been?
―I went to Ningxia and there for one year, teaching as a volunteer. ZXXK
A. stayed B. stay C. had stayed D. am staying
24. With online shopping increasingly popular, the Internet is seen as a(n) way of reaching target customers.
A. temporary B. complex C. accurate D. efficient
25. It is widely acknowledged that students should be in terms of overall quality.
A. supported B. matched C. evaluated D. controlled
26. ―Could you tell me the____ of making such tasty cakes?
― Well, I just follow the directons in the cookbook.
A. feature B. plan C. cost D. trick
27. the past year as an exchange student in Hong Kong, Linda appears more mature than those of her age.
A. Spending B. Spent C. Having spent D. To spend
28. The climate here is quite pleasant, the temperature rarely, , reaching 300C in summer.
A. if not B. if ever C. if any D. if so
29. It was the culture, rather than the language, ____made it hard for him to adapt to the new environment abroad
A. where B. why C. that D. what
30. For those with family members far away, the personal computer and the phone are important in staying________.
A. connected B. connecting C. to connect D. to be connected
31. Students should involve themselves in community activities they can gain experience for growth.
A. who B. when C. which D. where
32. no modern telecommunications, we would have to wait for weeks to get news from around the world.
A. Were there B. Had there been C .If there are D. If there have been
33. As a grassroots singer, she reads everything she can concerning music, and takes every opportunity to improve herself.
A. catch sight of B. get hold of C. take charge of D. make mention of
34. Pick yourself up. Courage is doing you"re afraid to do.
A. that B. what C. how D. whether
35. ―I can"t remember those grammar rules!
―__________. Practice more.
A. You"re not alone B. It"s hard to say
C. I"m afraid not D. It"s up to you
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的'四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
From my second grade on, there was one event I feared every year: the piano recital(独奏演唱会). A recital ___36__I had to practice a boring piece of music and perform before strangers. Each year I ___37__ask my father if I could skip the recital “just this once”. And each year he would shake his head, muttering(嘀咕) ____38_____about build self-confidence and working toward a ____39____.
【年高考英语提升试题及答案】相关文章:
高考英语提升试题及答案02-16
高考英语基础提升试题及答案04-20
2017年高考英语基础提升试题及答案03-07
2016年高考英语考试提升试题及答案02-07
高考政治综合提升试题及答案04-03
2017年高考政治综合提升试题及答案05-06
2018年高考政治提升模拟试题及答案01-21
2017高考历史综合提升复习试题及答案06-06
2017年陕西高考英语试题及答案02-06