- 相关推荐
2024英语六级考试阅读集训巩固练习题
在日常学习和工作中,我们经常接触到练习题,只有多做题,学习成绩才能提上来。学习就是一个反复反复再反复的过程,多做题。你知道什么样的习题才能切实地帮助到我们吗?下面是小编帮大家整理的2024英语六级考试阅读集训巩固练习题,仅供参考,大家一起来看看吧。

英语六级考试阅读集训巩固练习题 1
It is all very well to blame traffic jams,the cost of petrol and the quick pace of modern life,but mannerson the roads are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men become monsters behind the wheel.Itis all very well,again,to have a tiger in the tank,but to have one in the drivers seat is another matter altogether.You might tolerate the odd road-hog(莽撞驾车者),the rude and inconsiderate driver,but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule.Perhaps the situation calls for a "Be Kind to Other Drivers"campaign,otherwise it may get completely out of hand.
Road politeness is not only good manners, but good sense too.It takes the most cool-headed and good-tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior.On the other hand,a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring.A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness when they see it.
However,misplaced politeness can also be dangerous.Typical examples are the driver who brakes violently toallow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic,when a few seconds later the road would be clear anyway;or the man who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time.The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to.It always amazes me that the highways are not covered with the dead bodiesof these grannies.
A veteran driver,whose manners are faultless,told me it would help if motorists learnt to filter correctlyinto traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper.Unfortunately,modern motorists cant even learn to drive,let alone master the subtler aspects of roadsmanship.Years age the experts warned us that the car-ownership explosion would demand a lot more give-and-take from all road users.It is high fime for all of us to take this message to heart.
1.According to the passage,peoples behaviors on the roads are becoming_____________________.
2.What does the author suggest in order to get control of the situation?
3.Drivers who can manage to control their impulse to revenge when they experience impolite behavior are considered as_________________by the author.
4.Encouraging old ladies to cross the road at the wrong moment is referred as______________by the author.
5.Experts have long pointed out that all road users should be ready to yield to each other due to______________________.
答案:
1.[horrible]
[定位]根据题干中的behaviors on the roads定位到首段首句。
解析:题干中的peoples behaviors是原文中manners的同义替换。空白处需要形容词作表语,故填人horrible即可。
2.[A"Be Kind to Other Drivers"campaign.]
[定位]根据题干中的get control和situation定位到首段末句。
解析:原文中的get out of hand意为“失控”,与题干中的.get control of“控制”刚好相反。原文说需要发起某一活动来控制这种情形,否则后果严重,可见为了控制局面,就要发起这一活动,该活动即答案。
3.[the most cool-headed and good-tempered.]
[定位]根据题干中的drivers,to revenge等定位到第2段第2句。
解析:题干中的control their impulse to相当于原文的resist the temptation to,experience impolite behavior也是原文subjected to uncivilized behavior的同义替换。原文提到某些司机在遇到不文明行为时能忍住报复的冲动,空白处需填描述这些司机的形容词或名词(词组),即the most cool-headed and good-tempered。
4.[misplaced politeness]
[定位]根据题干中的encouraging old ladies to cross the road定位到第3段。
解析:该段首句是主题句,讲述了misplaced politeness是很危险的行为,并举例证明。原文该段倒数第二句中的The same goes for指的就是这种行为。主题句中的主语即本题答案。
5.[the car-ownership explosion]
[定位]根据题干中的Experts和pointed out查找到末段倒数第2句。
解析:原文中的Years ago the experts warned对应题干中的Experts have long pointed out,而be ready to yield toeach other是原文中demand a lot more give-and-take的同义替换,故原文该句that从句中的主语the car-ownership explosion部分即为答案。
英语六级考试阅读集训巩固练习题 2
Icebergs are among natures most spectacular creations,and yet most people have never seen one.A vague airof mystery envelops them.They come into being-somewhere-in faraway,frigid waters,and thunderous noise and splashing turbulence,which in most cases no one hears or sees. They exist only a short time and then slowly waste away just as unnoticed.
Objects of sheerest beauty,they have been called.Appearing in an endless variety of shapes,they may be dazzlingly white,or they may be glassy blue,green,or purple,tinted faintly of darker hues(颜色).They are graceful,stately(宏伟的),inspiring in calm,sunlit seas.
But they are also called frightening and dangerous,and that they are-in the night,in the fog,and in storms.Even in clear weather one is wise to stay a safe distance away from them.Most of their bulk is hidden below the water,so their underwater parts may extend out far beyond the visible top.Also,they may roll over unexpectedly,churning(剧烈搅动)the waters around them.
Icebergs are parts of glaciers that break off,drift into the water.float about awhile and finally melt.Icebergs afloat today are made of snowflakes that have fallen over long ages of time.They embody snows that drifted down hundred,or many thousand,or in some cases,maybe a million years ago.The snows fell in polar-regions and on cold mountains,where they melted only a little or not at all and so collected to great depthsover the years and centuries.
As each years snow accumulation lay on the surface,evaporation and melting caused the snowflakes slowly to lose their feathery points and become tiny grains of ice.When new snow fell on top of the old,it too turned into icy grains.So blankets of snow and ice grains mounted layer upon layer and were of such great thickness that the weight of the upper layers compressed the lower ones.With time and pressure from above,themany small ice grains joined and changed to larger crystals,and eventually the deeper crystals merged intoa solid mass of ice.
1.The author states that icebergs are rarely seen as they appear in_______________of the world.
2.From the passage,we can know that the shape of icebergs is___________________.
3.According to the passage,icebergs are scary and dangerous because they are likely to_______________________suprisingly.
4.What glaciers become when they break off and drift into the water?
5.What are the major factors in the process of the many small ice grains being merged into icebergs?
答案:
1.[faraway(distant/remote)waters(regions/areas)]
[定位]根据icebergs are rarely seen查找到第1段笫3句。
解析:题目中的appear in与of the world表明空格处需填入表地点的名词。原文开篇提到大部分人都没有见过冰山,从第3句可知,冰山形成于faraway, frigid waters,因此答案为faraway waters,也可以把faraway同义改写成distant或remote,或者把waters(水域)用regions或areas代替。
2.[in an endless variety of shapes/various/different]
[定位]根据shape查找到第2段第2句。
解析:题目需要表语成分。从原文该句可知冰山的'形状各异,因此题目的答案可用appearing后的介词短语作答,也可以简要概括为various或different。
3.[roll over//turn over]
[定位]根据scary and dangerous和surprisingly查找到第3段第1句及最后一句。解析:题目需填入动词原形,表明冰山可怕的原因。原文第3段介绍了冰山的可怕之处,最后两句是原因所在。题目空格前的are likely to与原文最后一句的may是同义表达,所以答案为may后的动词词组。
4.[Icebergs.]
[定位]根据when从句的内容定位到第4段第1句。
解析:题目中的when从句是原文that定语从句的部分内容,原文句首的“Icebergs are parts of glaciers...”表明了冰山是由冰川的一部分形成,因此可知答案是Icebergs。
5.[Time and pressure(from above).]
[定位]根据small ice grains和merged into icebergs查找到最后一段最后一句。
解析:原文用With短语表达了众多小冰粒是怎么样形成大块坚冰的,也就是题目所询问的主要因素,因此答案为with后的宾语。
【英语六级考试阅读集训巩固练习题】相关文章:
法语考试集训巩固练习题09-21
英语六级考试翻译集训巩固练习题08-13
全国英语等级考试阅读集训巩固练习题05-30
大学英语六级听力考试集训巩固练习题11-27
2017年雅思考试阅读集训巩固练习题08-04
英语阅读填空集训巩固练习题07-08
四级口语考试集训巩固练习题11-27
剑桥商务英语高级阅读集训巩固练习题09-24