- 相关推荐
2025年大学英语六级考试复习提分训练题(通用7篇)
无论是在学习还是在工作中,我们需要用到练习题的情况非常的多,通过这些形形色色的习题,使得我们得以有机会认识事物的方方面面,认识概括化图式多样化的具体变式,从而使我们对原理和规律的认识更加的深入。一份好的习题都具备什么特点呢?以下是小编整理的2025年大学英语六级考试复习提分训练题,希望对大家有所帮助。

大学英语六级考试复习提分训练题 1
Scattered around the globe are more than 100 small regions of isolated volcanic activity known to geologists as hot spots. Unlike most of the worlds volcanoes. they are not always found at the boundaries of the great drifting plates that make up the earths surface; on the contrary, many of chem lie deep in the interior of a plate. Most of the hot spots move only slowly, and in some cases the movement of the plates past them has left trails of dead volcanoes. The bot spots and their volcanic trails are milestones that mark the passage of the plates.
That the plates are moving is now beyond dispute. Africa and South America. for example. are moving away from each other as new material is injected into the sea floor between them. The complementary coastlines and certain geological features that seem to span the ocean are reminders of where the two continents were once joined. The relative motion of the plates carrying these continents has been constructed in detail, but the motion of one plate with respect to another cannot readily be translated into motion with respect to the earth’s interior. It is not possible to determine whether both continents are moving in opposite directions or whether one continent is stationary and the other is drifting away from it. Hot spots. anchored in the deeper layers of the earth, provide the measuring instruments needed to resolve the question. From an analysis of the hot-spot population it appears that the African plate is stationary and that it has not moved during the past 30 million years.
The significance of hot spots is not confined lo their role as a frame of reference. It now appears that they also have an important influence on the geophysical processes chat propel the plates across the globe. When a continental plate comes to rest over a hot spot. the material rising from deeper layer creates a broad dome. As the dome grows, it develops deep fissures (cracks); in at least a few cases the continent may break entirely along some of these fissures, so that the hoc spot initiates the formation of a new ocean. Thus just as earlier theories have explained the mobility of the continents, so hot spots may explain their mutability (inconstancy).
1.We can learn from che first paragraph that_____________.
A. there are no volcanic activities on hoc spots
B. most hoc spots are located in the inner part of a plate
C. hot spots usually lie. at che boundaries of drifting plates;
D. the passage of plates through hot spots will leave dead volcanoes
2.The author believes that_____________.
A) the motion of the plates corresponds to thar of the earths interior
B) the geological theory about drifting plates has been proved to be true
C) the hot spots and the plates move slowly in opposite directions
D) the movement of hot spots proves the continents are moving apart
3.That Africa and South America were once joined can be deduced from the fact that_________.
A) the two continents are still moving in opposite directions
B) they have been found to share certain geological features
C) the African plate has been stable for 30 million years
D) over 100 hot spots are scattered all around the globe
4.The hot spot theory may prove useful in explaining__________.
A) the structure of the African plates.
B) the revival of dead volcanoes.
C) the mobility of the continents.
D) the formation of new oceans.
5.The passage is mainly about______________.
A) the features of volcanic activities
B) the importance of the theory about drifting plates
C) the significance of hot spots in geophysical studies
D) the process of the formation of volcanoes
英语六级阅读参考答案:
1.从文章第一段我们可以知道,_____________。
A)在热点没有火山活动
B)大多数的热点位于板块内部
C)热点通常位于漂移板块的边界处
D)板块经过热点后会留下死火山
[B]根据题干直接查找到第1段。第2句第2个分句提到“其中很多位于板块内部的深处”,而表达同样含义的是B选项。该段第1句指出,这些互不相连、发生火山运动的小地区,地质学家称之为热点,可见A项错误。选项C与第2句第1个分句的内容相反。倒数第2句提到“在某些情形下,板块移动经过热点留下死火山的痕迹”,即不是所有板块移动都会留下死火山的痕迹,故D错。
2.作者相信______________。
A)板块运动与地球内部是一致的
B)若干漂移板块的地质学理论被证明是正确的
C)热点与板块向相反方向缓慢移动
D)热点的移动证明了大陆在相互远离
[B]文章第2段的开头指出That the plates are moving is now beyond dispute。beyond dispute意为“毋庸置疑”,故答案选B项。从第2段第4句的“但是一个板块相对于另外一个板块的运动不能被顺理成章地解释成板块与它相对于地球内部的运动”,可排除A项。
3.可以从_________________的事实,推断非洲和南美洲曾经是连接在一起的。
A)两个洲仍然向相反方向移动
B)人们发现两个洲拥有某些共同的地质特征
B)非洲板块3千万年来一直保持稳定
D)超过100个热点散步在全球
[B]从第2段的第3句可知,非洲和南美洲曾经连接在一起的证据有两个——海岸线所具有的互补的特征(complementary coastlines)及某些地质特点(certain geological features)。B项符合后者,故为正确答案。
4.热点理论可能在解释___________时被证明是有用的。
A)非洲板块的结构
B)死火山的复活
C)大洲的可动性
D)新海洋的形戒
[D]关于hot spot theory的作用,除了第2段提到的参照作用外,第3段论及的另一个重要作用在于它能够推动扳块在地球表面漂移(propel the plates across the globe),从而引发了新海洋的.形成(initiates the formation of a new ocean)。故答案选D项。
5.文章主要是关于_______________。
A)火山活动的特征
B)漂移板块理论的重要性
C)热点在地理物理学研究中的意义
D)火山形成的过程
[C]全文三个段落主要是围绕“热点对于地球物理学研究的意义”而展开的。故答案选C项。全篇共三段,第l段讲的是hot spots的定义与分布,第2段讲hot spots在大陆板块移动中的参照作用,第3段讲hot spots引起新海洋形成的地球物理意义。
大学英语六级考试复习提分训练题 2
请将下面这段话翻译成英文:
春联
春联(Spring Festival couplets),是中国特有的一种文学形式,有着悠久的历史。春联上的文字简洁、精巧,象征着人们对未来的巨大期盼,表达人们对新年的`美好愿望。贴春联是春节的一大传统习俗,也是中国人欢度新年春节的重要方式。每逢春节,无论在城市还是农村,家家户户都要精心挑选一副大红春联贴在门上为节日增加喜庆(festive)气氛。各家各户会根据自家的情况选择不同内容的春联,比如商人的家庭会张贴与发财有关的春联,农民家庭则选择表达丰收愿望的春联。
参考翻译:
The Spring Festival couplet is a unique Chineseliterary form with a long history. The text ofcouplets is concise and delicate, which symbolizesthe Chinese great expectation for the future andconveys peoples good wishes of the New Year. As atraditional custom during the Spring Festival, pasting couplets is also an important way for theChinese to celebrate the Spring Festival. During Spring Festivals, in both urban and ruralareas, each household will select a pair of red couplets carefully and paste them on the door toenhance the festive atmosphere. Each household would choose couplets with differentcontents according to their own circumstances. For instance, merchant families would paste thecouplets related to making a fortune, while farmer families would choose couplets expressingthe desire for a good harvest.
1.第一句中的“有着悠久的历史”通常可以译为with a longhistory作后置定语。再将其他部分译为主句,使句子更加紧凑。
2.第二句中的“用来描绘时代背景,表达新年人们的美好愿望”,可使用which引导的非限制性定语从句来表达,补充说明主语“春联上的文字(the text of couplets)”。
3.第三句中的“贴春联是春节的一大传统习俗”可采用“as+名词短语”的结构来表达,译作as a traditional custom during the Spring Festival,置于句首。“也是中国人欢度春节的重要方式”则作为主句来翻译。
4.最后一句较长,为了避免出错,可拆译为两个句子。前一句说明各家各户会选择不同内容的春联,后一句进行举例。
大学英语六级考试复习提分训练题 3
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk. It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communications equipment is greatly enhanced by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a breed of modern business people who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modern markets, success overseas often helps support domestic business efforts.
Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive ranks. The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she canbe sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superiors will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more prevalent (普遍的).
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate the edge when other qualifications appear to be equal.
The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forwardcertain negotiations, and cam have the cultural insight to know when it is better to move more slowly. Theemployee at the home office who can communicate well with foreign clients over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1. What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment?
A. Critical.
B. Prejudiced.
C. Indifferent.
D. Positive.
2. With the increased use of high-tech communications equipment, businesspeople ________.
A. have to get familiar with modern technology
B. are gaining more economic benefits from domestic operations
C. are attaching more importance to their overseas business
D. are eager to work overseas
3. In this passage,“out of sight and out of mind” (Lines 2-3, Para. 3) probably means ________.
A. being unable to think properly for lack of insight
B. being totally out of touch with business at home
C. missing opportunities for promotion when abroad
D. leaving all care and worry behind
4. According to the passage, what is an important consideration of international corporationsin employingpeople today?
A. Connections with businesses overseas.
B. Ability to speak the client’s language.
C. Technical know-how.
D. Business experience.
5. The advantage of employees having foreign language skills is that they can ________.
A. better control the whole negotiation process
B. easily find new approaches to meet market needs
C. fast-forward their proposals to headquarters
D. easily make friends with businesspeople abroad
1.[D] 事实辨认题。题目询问的是作者对于髙科技通讯设备的态度是什么。根据文章的第1段特别是最后一句中的benefit,可推断作者是持肯定态度的,即答案为D。
2.[C] 事实辨认题。根据第2段第1句中的who have a growing respect... abroad可看出,随着髙科技通讯设备的广泛使用,商人们越来越重视海外商务的`经济价值,C与之一致。"
3.[C] 语义推断题。根据第3段第2、3句中说的“他确信国外的事务对公司的成功计划至关重要,派往国外时或之后常能得到升迁。”可知,在海外的管理人员不再会担心被遗忘而错过升职机会,因此“眼不见,心不念”即为C“在国外时错过国内升职机会”。
4.[B] 事实辨认题。题目询问的是根据短文,当今在雇佣雇员时,国际化的公司应该着重考虑什么。这是第5段的话题,其中核心词是language,只有B“会说顾客的语言”符合。
5.[A] 事实辨认題。题目询问的是具有外语能力的雇员的优势究竟是什么。根据最后一段第1句可知,“派往国外的雇员若能讲该国的主要语言,就有机会加快谈判进程,而且能知道什么时候最好放慢节拍。” A“具有外语能力的雇员的优势就是他们可以)更好地控制整个谈判的过程”与之一致,故为答案。
大学英语六级考试复习提分训练题 4
Questions 61 to 65 are based on the following passage.
It would be all too easy to say that Facebooks market meltdown is coming to an end. Afterall, Mark Zuckerbergs social network burned as much as $ 50 billion of shareholders wealth injust a couple months. To put that in context, since its debut(初次登台) on NASDAQ in May,Facebook has lost value nearly equal to Yahoo, AOL, Zynga, Yelp, Pandora, OpenTable,Groupon, LinkedIn, and Angies List combined, plus that of the bulk of the publicly tradednewspaper industry:
As shocking as this utter failure may be to the nearly 1 billion faithful Facebook usersaround the world, its no surprise to anyone who read the initial public offering (IPO)prospectus (首次公开募股说明书). Worse still, all the crises that emerged when the companydebuted-overpriced shares, poor corporate governance, huge challenges to the core business,and a damaged brand-remain today. Facebook looks like a prime example of what Wall Streetcalls a falling knife-that is, one that can cost investors their fingers if they try to catch it.
Start with the valuation(估值). To justify a stock price close to the lower end of theprojected range in the IPO, say $ 28 a share, Facebooks future growth would have needed tomatch that of Google seven years earlier. That would have required increasing revenue by some80 percent annually and maintaining high profit margins all the while.
Thats not happening. In the first half of 2012, Facebook reported revenue of $ 2.24 billion, up38 percent from the same period in 2011. At the same time, the companys costs surged to $ 2.6 billion in the six-month period.
This so-so performance reflects the Achilles heel of Facebooks business model, which thecompany clearly stated in a list of risk factors associated with its IPO: it hasnt yet figured outhow to advertise effectively on mobile devices, The number of Facebook users accessing thesite on their phones surged by67 percent to 543 million in the last quarter, or more than half itscustomer base.
Numbers are only part of the problem. The mounting pile of failure creates a negativefeedback loop that threatens Facebooks future in other ways. Indeed, the more Facebooksdisappointment in the market is catalogued, the worse Facebooks image becomes. Not onlydoes that threaten to rub off on users, its bad for recruitment and retention of talentedhackers, who are the lifeblood of Zuckerbergs creation.
Yet the brilliant CEO can ignore the sadness and complaints of his shareholders thanks tothe super- voting stock he holds. This arrangement also was fully disclosed at the time of theoffering. Its a pity so few investors apparently bothered to do their homework.
61. What can be inferred about Facebook from the first paragraph?
A.Its market meltdown has been easily halted.
B.It has increased trade with the newspaper industry.
C.It has encountered utter failure since its stock debut.
D.Its shareholders have invested $ 50 billion in a social network.
62. The crises Facebook is facing_____
A.have been disclosed in the IPO prospectus
B.are the universal risks Wall Street confronts
C.disappoint its faithful users
D.have existed for a long time
63. To make its stock price reasonable, Facebook has to____
A.narrow the IPO price range
B.cooperate with Google
C.keep enormously profitable
D.invest additional $ 2.6 billion
64. It can be inferred from the context that the "Achilles heel" (Line 1, Para. 5) refersto____
A.deadly weakness
B.problem unsolved
C.indisputable fact
D.potential risk
65. What effect will Facebooks failure in the market have?
A.Its users benefits will be threatened.
B.Talented hackers will take down the website.
C.The CEO will hold the super-voting stock.
D.The companys innovation strength will be damaged.
参考答案
61.C)。本题考查第一段的主旨大意。此种题型可以使用排除法,将各选项代入原文来验证对错。A)“脸谱网的市场崩溃已被轻而易举地制止了”,原文开篇指出,说脸谱网的市场崩溃将要结束未免太简单了.A)与原文不符,故排除;B)“脸谱网增加了与报纸业之间的`商务往来”,原文首段末句plus that of…中的that指的是value,意指脸谱网自登陆纳斯达克以来,损失的价值等同于几个大型互联网企业加上大部分报业价值的总和,B)与原文不符,故排除;C)“脸谱网自股票上市以来遭遇了巨大失败”,由第一段中的burned,lost等词可以推断脸谱网上市后遭遇了巨大失败,故为答案。
62.D)。事实细节题。D)‘‘已经存在很长时间了”,与定位句中remain today的意思相同,故为答案。
63.C)。本题考查脸谱网如何才能使其制定的股价合理,题干中的reasonable对应原文中的justify。定位句提到,要实现接近其公开募股说明书上的较低股价,比如每股28美元,这就要求脸谱网年收益增长要高达80%,并始终保持高利润率,故答案为c)。
64.A)。本段提到,脸谱网现在还未解决如何有效地在移动设备上做广告这一问题,而用手机登录其网站的用户数量却不断飙升,且文章通篇语义色彩都是消极的,故可推出此处应指脸谱网商业模式中的致命软肋,故答案为A)。
65.D)。由定位句可知,脸谱网在市场上的失意不仅会影响到用户,还会影响招募和挽留天才黑客,而这些人正是扎克伯格创造力的命脉。由此推知,脸谱网的创新力会因其市场失意而受到损害,故答案为D)。
大学英语六级考试复习提分训练题 5
一、短对话(共 5 题)
What does the man imply?
A. He has already finished his paper.
B. He needs more time to revise his paper.
C. He forgot to write the paper.
D. He will help the woman with her paper.
Script:
W: Have you handed in your research paper yet? Professor Smith said it’s due today.
M: Not yet. I’m still polishing the conclusion part. I want to make sure it’s perfect.
答案:B
解析:女士询问男士是否提交论文,男士回答 “还没,仍在打磨结论部分”,暗示需要更多时间修改,对应选项 B。A(已完成)、C(忘记写)、D(帮女士写)均与对话内容不符。
Where will the two speakers probably go?
A. To a bookstore.
B. To a library.
C. To a café.
D. To a classroom.
Script:
M: I need to find some reference books for my thesis, but I don’t know where to get them.
W: Why not go to the main library? They have a large collection of academic books, and we can also borrow them for a month.
答案:B
解析:男士需找论文参考书,女士建议去主图书馆(main library),且提到可借阅学术书籍,故两人可能去图书馆,选 B。
What is the woman’s attitude towards the new policy?
A. Supportive.
B. Opposed.
C. Neutral.
D. Doubtful.
Script:
M: The school has decided to extend the opening hours of the gym to 10 PM. What do you think?
W: That’s great! Now I can go there after my evening classes. I’ve been complaining about the short opening time for weeks.
答案:A
解析:女士用 “great”“一直在抱怨之前时间短” 表达对新政策(延长健身房开放时间)的支持,选 A。
What do we learn about the man?
A. He is good at playing tennis.
B. He often plays tennis with the woman.
C. He hasn’t played tennis for a long time.
D. He will teach the woman to play tennis.
Script:
W: Do you want to join us for a game of tennis this weekend? We need one more person.
M: I’d love to, but I haven’t held a tennis racket since I graduated from high school. I’m afraid I’ll be too rusty.
答案:C
解析:男士提到 “高中毕业後就没拿过网球拍”,“rusty”(生疏的`)暗示长时间未打网球,选 C。
What is the main problem the woman is facing?
A. She can’t find her notebook.
B. She missed an important lecture.
C. She doesn’t understand the lecture notes.
D. She has to finish a report by tomorrow.
Script:
W: I’m so worried. I lost my notebook with all the lecture notes for the chemistry class. The mid-term exam is next week!
M: Have you checked the lost and found office? Maybe someone turned it in.
答案:A
解析:女士明确说 “丢了记满化学课笔记的笔记本”,核心问题是找不到笔记本,选 A。
二、长对话(共 5 题)
Script:
M: Hi, Lisa. I heard you’re planning to study abroad next year. Have you decided which country to go to?
W: Not yet. I’m considering the UK and Australia. Both have good universities, but I’m not sure which one fits me better.
M: What factors are you thinking about?
W: Well, first is the cost. Tuition fees and living expenses in the UK are much higher than in Australia. My parents can’t afford too much, so that’s a big concern.
M: That makes sense. What about the course duration? I remember that undergraduate programs in the UK are usually 3 years, while in Australia they’re 4 years.
W: Right! I prefer a shorter program because I want to start working earlier. But I also care about the campus environment. I’ve read that Australian universities have more outdoor facilities, which I like since I love hiking.
M: Have you talked to students who studied in both countries? Their experiences might help.
W: I have. A friend who studied in London said the academic pressure is really high, but the cultural life is amazing. Another friend in Melbourne told me the people there are very friendly, and the weather is better.
M: It seems you have a lot to weigh. Maybe you can make a list of pros and cons for each country.
W: That’s a good idea. I’ll also check the application deadlines. I don’t want to miss any important dates.
What is the woman’s main concern about studying in the UK?
A. The academic pressure.
B. The high cost.
C. The short course duration.
D. The bad weather.
答案:B
解析:女士明确提到 “英国的学费和生活费比澳大利亚高很多,父母负担不起,这是大问题”,核心担忧是费用,选 B。
Why does the woman prefer a shorter program?
A. She wants to save money.
B. She wants to start working earlier.
C. She can’t stand long-term study.
D. She wants to return to her family soon.
答案:B
解析:女士说 “更喜欢短学制,因为想早点工作”,直接对应选项 B。
What did the woman’s friend in Melbourne mention about Australia?
A. The campus facilities are poor.
B. The cultural life is boring.
C. The people are friendly.
D. The academic pressure is high.
答案:C
解析:女士提到 “墨尔本的朋友说那里的人很友好,天气更好”,选 C。
What advice does the man give the woman?
A. To apply for scholarships.
B. To visit the universities in person.
C. To make a pros and cons list.
D. To talk to more overseas students.
答案:C
解析:男士建议 “为每个国家列优缺点清单”,选 C。
What will the woman probably do next?
A. Check the application deadlines.
B. Ask her parents for more money.
C. Choose to study in the UK.
D. Plan a trip to Australia.
答案:A
解析:女士最后说 “还会查看申请截止日期,不想错过重要日期”,故接下来可能查看截止日期,选 A。
大学英语六级考试复习提分训练题 6
Passage One
Questions 11 to 15 are based on the following passage.
In recent years, the concept of “emotional intelligence” (EI) has gained significant attention in both academic and professional fields. Unlike traditional intelligence quotient (IQ), which measures cognitive abilities such as logical reasoning and problem-solving, EI refers to the ability to recognize, understand, and manage one’s own emotions, as well as the emotions of others.
Research has shown that EI plays a crucial role in personal and professional success. A study conducted by Harvard Business School found that employees with high EI are more likely to collaborate effectively in teams, resolve conflicts, and adapt to changing work environments. They also tend to have better relationships with colleagues and supervisors, which leads to higher job satisfaction and promotion rates.
In the educational field, EI training has been introduced in some schools to help students improve their social skills and academic performance. For example, a middle school in California implemented a program that teaches students to identify their emotions and express them in a healthy way. After one year, the school reported a 30% decrease in student conflicts and a 15% increase in average test scores.
However, there are some debates about the measurement of EI. Critics argue that current EI tests are too subjective and lack standardized criteria, making it difficult to compare results across different groups. Some also question whether EI is a separate skill or just a combination of existing personality traits, such as empathy and self-control.
Despite these debates, the importance of EI cannot be ignored. As society becomes more focused on teamwork and interpersonal communication, developing EI will continue to be a key factor in achieving personal and professional goals.
What is the main difference between EI and IQ?
A. EI focuses on emotional skills, while IQ focuses on cognitive skills.
B. EI is more important for success than IQ.
C. EI can be improved through training, while IQ is fixed.
D. EI is measured by subjective tests, while IQ is measured by objective tests.
答案:A
解析:根据第一段,EI 是 “识别、理解和管理自身及他人情绪的能力”,IQ 是 “逻辑推理、解决问题等认知能力”,核心区别是 EI 关注情绪技能,IQ 关注认知技能,选 A。
What did the Harvard Business School study find about employees with high EI?
A. They are more likely to get high salaries.
B. They are better at working in teams and resolving conflicts.
C. They have higher IQ scores than other employees.
D. They are more likely to change jobs frequently.
答案:B
解析:第二段提到 “高 EI 员工更易有效团队协作、解决冲突、适应变化的工作环境”,选 B。
What effect did the EI program have on the California middle school?
A. It increased student enrollment.
B. It improved teachers’ teaching skills.
C. It reduced student conflicts and improved test scores.
D. It helped students get into better high schools.
答案:C
解析:第三段提到 “一年后学生冲突减少 30%,平均考试分数提高 15%”,选 C。
What is a criticism of current EI tests?
A. They are too difficult for most people to pass.
B. They do not measure real emotional skills.
C. They are subjective and lack standardized criteria.
D. They are too expensive to administer.
答案:C
解析:第四段提到 “批评者认为当前 EI 测试过于主观,缺乏标准化标准”,选 C。
What is the author’s attitude towards EI?
A. Doubtful.
B. Neutral.
C. Positive.
D. Critical.
答案:C
解析:最后一段提到 “尽管有争议,EI 的重要性不可忽视,培养 EI 仍是实现个人和职业目标的`关键因素”,作者态度积极,选 C。
Passage Two
Questions 16 to 20 are based on the following passage.
Remote work has become a common practice in many industries since the outbreak of the COVIDpandemic. While it offers numerous benefits, such as flexibility and reduced commuting time, it also brings challenges that affect employees’ well-being and productivity.
One of the main challenges of remote work is the blurring of work-life boundaries. Without a clear separation between the office and home, many employees find it difficult to “switch off” from work. A survey by the International Labour Organization (ILO) found that 60% of remote workers work longer hours than before, and 45% report feeling anxious about not being able to complete their tasks on time.
Another challenge is social isolation. Remote workers often miss the face-to-face interactions with colleagues, which can lead to feelings of loneliness and reduced team cohesion. A study by Stanford University showed that employees who work remotely for more than three days a week are 20% less likely to feel connected to their teams, which negatively impacts collaboration and innovation.
To address these challenges, companies need to take proactive measures. For example, some companies have set clear work hours for remote employees and encouraged them to take regular breaks. Others have organized virtual team-building activities, such as online workshops and game nights, to foster social connections. Additionally, providing employees with mental health support, such as counseling services, can help reduce stress and anxiety.
Remote work is here to stay, and its success depends on how well companies and employees adapt to its challenges. By prioritizing work-life balance and social connection, remote work can be a win-win situation for both parties.
What is one of the benefits of remote work mentioned in the passage?
A. Higher salary.
B. More face-to-face interactions.
C. Flexibility and reduced commuting time.
D. Better career development opportunities.
答案:C
解析:第一段提到远程工作 “提供灵活性、减少通勤时间等诸多好处”,选 C。
What problem do remote workers face due to blurred work-life boundaries?
A. They have to work in noisy environments.
B. They work longer hours and feel anxious.
C. They have difficulty accessing work resources.
D. They often miss important meetings.
答案:B
解析:第二段提到 “60% 的远程工作者工作时间比以前更长,45% 的人因无法按时完成任务感到焦虑”,选 B。
What did the Stanford University study find about remote workers?
A. They are more productive than office workers.
B. They are more likely to feel lonely and disconnected from teams.
C. They have better work-life balance.
D. They are less likely to take breaks.
答案:B
解析:第三段提到 “每周远程工作超过 3 天的员工,20% 更难感受到与团队的联系,这对协作和创新有负面影响”,即易感到孤独、与团队脱节,选 B。
What measure do some companies take to address social isolation?
A. Providing better office facilities.
B. Organizing virtual team-building activities.
C. Reducing the number of remote work days.
D. Increasing employees’ salaries.
答案:B
解析:第四段提到 “一些公司组织虚拟团队建设活动,如在线研讨会、游戏之夜,以促进社交联系”,选 B。
What is the author’s conclusion about remote work?
A. It should be replaced by office work.
B. It is only suitable for certain industries.
C. Its success depends on adapting to challenges.
D. It has more disadvantages than advantages.
答案:C
解析:最后一段提到 “远程工作将继续存在,其成功取决于公司和员工如何更好地适应其挑战”,选 C。
大学英语六级考试复习提分训练题 7
题目
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay on the topic The Importance of Lifelong Learning. You should write at least 150 words but no more than 200 words.
参考范文
The Importance of Lifelong Learning
In today’s fast-changing world, lifelong learning has become a necessity rather than a choice. With technological advancements and the updating of knowledge, the skills and information we acquire in school are no longer sufficient to meet the demands of life and work.
Lifelong learning helps individuals adapt to social changes. For example, many traditional jobs are being replaced by artificial intelligence, and people need to learn new skills to stay competitive in the job market. A worker who used to operate manual machines, for instance, may need to learn how to use computer-controlled equipment to keep their job.
Additionally, lifelong learning enriches people’s spiritual life. By learning new things, such as a foreign language or a musical instrument, individuals can expand their horizons, meet like-minded people, and find more joy in life.
In conclusion, lifelong learning is essential for personal growth and social development. We should develop a habit of continuous learning and make it a part of our daily life.
解析
结构:采用 “总 - 分 - 总” 结构,开头点明 “终身学习是必需的”,中间从 “适应社会变化”“丰富精神生活” 两方面论证,结尾总结呼吁,逻辑清晰。
论据:结合 “人工智能替代传统工作”“学习外语 / 乐器” 等具体例子,增强说服力,符合六级写作 “论据具体” 的要求。
语言:使用 “With technological advancements”“For example”“Additionally” 等连接词,句式多样(如被动句 “are being replaced”、复合句 “the skills... we acquire...”),符合六级写作语言规范。
【大学英语六级考试复习提分训练题】相关文章:
最新英语六级考试提分训练题06-04
大学英语CET4考试提分训练题03-03
2016普通话考试提分训练题05-02
托福考试阅读提分训练题02-13
高考英语听力考试复习提分题02-20
2017英语六级考试语法提分训练02-26
2017英语六级听力考试提分训练04-13
2016普通话考试提分训练题及答案05-05
中级商务英语考试提分题训练05-23