试题

12月英语六级阅读理解训练题

时间:2025-06-18 11:46:09 少芬 试题 我要投稿
  • 相关推荐

12月英语六级阅读理解训练题精选

  阅读理解除了要求正确理解事实细节的能力外,还经常需要考生根据一定上下文对某些词汇的意义进行推断、根据所读材料理解文章隐含的意义和深层次的含义、归纳文章主题思想、通过概括得出结论、综合判断态度等。以下是小编整理的关于英语六级阅读理解训练题精选,供同学们练习。

12月英语六级阅读理解训练题精选

  12月英语六级阅读理解训练题 1

  Television And Violent Crime

  Children are born ready to imitate adult behavior.That they can imitate an array of adult facialexpressions have been demonstrated in newborns asyoung as a few hours old, before they are even oldenough to know that they have facial features. It is amost useful instinct, for the developing child mustlearn and master a vast repertoire1 of behavior inshort order.

  But while children have instinctive desire to imitate, they do not possess an instinct fordetermining whether a behavior ought to be imitated. They will imitate anything, includingbehavior that most adults regard as destructive and antisocial2. It may give pause forthought, then, to learn that infants as young as fourteen months demonstrably observe andincorporate behavior seen on television.

  The average American preschooler watches more than twenty-seven hours of television perweek. This might not be bad if these young children understood what they were watching. Butthey don’t. Up through ages three and four, most children are unable to distinguish fact fromfantasy3 on TV, and remain unable to do so despite adult coaching. In the minds of youngchildren, television is a source of entirely factual information regarding how the world works4 .There are no limits to their credulity. 5 To cite one example, an Indiana school board had toissue an advisory to young children that, no, there is no such thing as Teenage Mutant NinjaTurtles6. Children had been crawling down storm drains looking for them.

  Naturally, as children get older, they come to know better, but their earliest and deepestimpressions are laid down at an age when they still see television as a factual source ofinformation about the outside world. In that world, it seems, violence is common and thecommission7 of violence is generally powerful, exciting, charismatic, and effective. In laterlife, serious violence is most likely to erupt at moments of severe stress — and it is preciselyat such moments that adolescents and adults are most likely to revert to8 their earliest, mostvisceral sense of the role of violence in society and in personal behavior. Much of this sense willhave come from television.

  阅读自测

  Ⅰ. Fill in each blank with the proper form of the words given in the brackets :

  1. She has an________ ( instinct) sympathy with the poor people.

  2. These conclusions are ________ ( demonstrate ) wrong.

  3. There is a slight________ ( face ) resemblance between the two men.

  4. This man has coaxed millions of pounds from a________ ( credulity) public .

  Ⅱ. Are these statements True o r False according to the article :

  1. Babies know they have facial features just after they come to the world.

  2. Children can imitate everything because imitation is their instinct.

  3. Television is a source of entirely factual information regarding how the world works.

  4. Television plays an important role in giving rise to social violence .

  参考答案:

  Ⅰ. 1. instinctive 2. demonstrably 3. facial 4.credulous

  Ⅱ. 1. F 2. T 3 . F 4 . T

  12月英语六级阅读理解训练题 2

  Reading Passage

  You stare at a waterfall for a minute or two, and then shift your gaze to its surroundings. What you now see appears to drift upward.

  These optical illusions occur because the brain is constantly matching its model of reality to signals from the body’s sensors and interpreting what must be happening—that your brain must have moved, not the other; that downward motions is now normal, so a change from it must now be perceived as upward motion.

  The sensors that make this magic are of two kinds. Each eye contains about 120 million rods, which provide somewhat blurry black - and - white vision. These are the windows of night vision; once adapted to the dark, they can detect a candle burning ten miles away.

  Color vision in each eye comes from six to seven million structures called cones. Under ideal conditions, every cone can “see” the entire rainbow spectrum of visible colors, but one type of cone is most sensitive to red, another to green, a third to blue.

  Rods and cones send their messages pulsing an average 20 to 25 times per second along the optic nerve. We see an image for a fraction of a second longer than it actually appears. In movies, reels of still photographs are projected onto screens at 24 frames per second, tricking our eyes into seeing a continuous moving picture.

  Like apparent motion, color vision is also subject to unusual effects. When day gives way to night, twilight brings what the poet T. S. Eliot called “the violet hour.” As light levels fall, the rods become progressively less responsive. Rods are most sensitive to the shorter wavelengths of blue and green, and they impart a strange vividness to the garden’s blue flowers.

  However, look at a white shirt during the reddish light of sunset, and you’ll still see it in its “true” color—white, not red. Our eyes are constantly comparing an object against its surroundings. They therefore observe the effect of a shift in the color of illumination on both, and adjust accordingly.

  The eyes can distinguish several million graduations of light and shade of color. Each waking second they flash tens of millions of pieces of information to the brain, which weaves them incessantly into a picture of the world around us.

  Yet all this is done at the back of each eye by a fabric of sensors, called the retina, about as wide and as thick as a postage stamp. As the Renaissance inventor and artist Leonardo da Vinci wrote in wonder, “Who would believe that so small a space could contain the images of all the universe?”.

  阅读自测

  1. Why do optical illusions occur according to the passage?

  A. Because the brain is constantly changing its model of reality.

  B. Because the bodys sensors send wrong signals to the brain.

  C. Because the brain interprets the signals from the sensors in a certain way.

  D. Because the eyes are not sensitive enough to the surroundings.

  2. What are the rods in the eyes responsible for?

  A. Color vision.

  B. Black - and - white vision.

  C. Detecting strong light.

  D. Sending messages to the brain.

  3. How do cones work in color vision?

  A. Each cone can only see one color.

  B. There are three types of cones, each sensitive to a different color.

  C. Cones work together to detect all colors.

  D. Cones are less important than rods in color vision.

  4. Why can we see a continuous moving picture in movies?

  A. Because the brain can process images very quickly.

  B. Because the eyes can see more than 20 frames per second.

  C. Because the still photographs are projected at a high speed.

  D. Because the brain keeps the image for a short time after it disappears.

  5. What can we infer from the passage about color vision?

  A. It is not affected by the change of light.

  B. It is more complex than we thought.

  C. It is the same as the apparent motion.

  D. It is mainly determined by the rods.

  参考答案:

  1. C: The relevant sentence in the passage is: "These optical illusions occur because the brain is constantly matching its model of reality to signals from the bodys sensors and interpreting what must be happening." This shows that optical illusions occur because the brain interprets the signals from the sensors in a certain way.

  2. B: The passage states that "Each eye contains about 120 million rods, which provide somewhat blurry black - and - white vision." So rods are responsible for black - and - white vision.

  3. B: It is mentioned in the passage that "one type of cone is most sensitive to red, another to green, a third to blue." This indicates that there are three types of cones, each sensitive to a different color.

  4. D: The relevant content is: "We see an image for a fraction of a second longer than it actually appears. In movies, reels of still photographs are projected onto screens at 24 frames per second, tricking our eyes into seeing a continuous moving picture." This shows that we can see a continuous moving picture in movies because the brain keeps the image for a short time after it disappears.

  5. B: The passage describes many unusual effects of color vision, such as the influence of light level changes and the comparison with surroundings, which shows that color vision is more complex than we thought. Option A is incorrect because color vision is affected by light; option C is incorrect because color vision and apparent motion are different; option D is incorrect because cones play an important role in color vision.

【12月英语六级阅读理解训练题】相关文章:

大学英语六级阅读理解冲刺训练题04-14

2017高考阅读理解训练题03-23

最新BEC阅读理解训练题12-20

全国英语六级考试阅读理解辅导训练题01-30

历年英语六级考试阅读理解真题训练02-20

全国英语六级阅读理解考试猜题训练03-06

小升初英语阅读理解训练题及答案05-20

职称俄语阅读理解专项训练题05-11

英语阅读理解基础训练题06-05

2017年英语阅读理解训练题03-21