- 相关推荐
英语四级阅读理解题型冲刺训练(精选5套)
英语作为文科科目当中的一个重要组成部分,需要记忆理解的东西比理科要多的多,所以复习的战线需要拉得更长,以下是小编整理的英语四级阅读理解题型冲刺训练,欢迎阅读。

英语四级阅读理解题型冲刺训练 1
Of all the components of a good nights sleep, dreams seem to be least within our control. In dreams, a window opens into a world where logic is suspended and dead people speak. A century ago, Freud formulated his revolutionary theory that dreams were the disguised shadows of our unconscious desires and fears; by thelate 1970s, neurologists had switched to thinking of them as just "mental noise"-the random byproducts of the neural repair work that goes on during sleep. Now researchers suspect that dreams are part of the minds emotional thermostat, regulating moods while the brain is "off line." And one leading authority says that these intensely powerful mental events can be not only harnessed but actually brought under conscious control, to help us sleep and feel better. "Its your dream," says Rosalind Cartwright, chair of psychologyat Chicagos Medical Center, "if you dont like it, change it."
he link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwrights clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated during the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we dont always think about the emotional significance of the days events-until, it appears, we begin to dream.
And this process need not be left to the unconscious. Cartwright believes one can exercise conscious control over recurring bad dreams. As soon as you awaken, identify what is upsetting about the dream. Visualizehow you would like it to end instead; the next time it occurs, try to wake up just enough to control its course. With much practice people can learn to, literally, do it in their sleep.
At the end of the day, theres probably little reason to pay attention to our dreams at all unless they keep us from sleeping or "we wake up in panic," Cartwright says. Terrorism, economic uncertainties and general feelings of insecurity have increased peoples anxiety. Those suffering from persistent nightmares should seek help from a therapist. For the rest of us, the brain has its ways of working through bad feelings.Sleep-or rather dream-on it and youll feel better in the morning.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.By saying that “dreams are part of the minds emotional thermostat," (Lines 4-5, Para. 1) the researchers mean that _______.
A.we can think logically in the dreams too
B.dreams can be brought under conscious control
C.dreams represent our unconscious desires and fears
D.dreams can help us keep our mood comparatively stable
2.What did Cartwright find in her clinic?
A.Most bad dreams were followed by happier ones.
B.Divorced couples usually have more bad dreams.
C.One’s dreaming process is related to his emotion.
D.People having negative feelings dream more often.
3.Cartwright believed with much practice,we can learn to _____.
A.control what dreams to dream
B.sleep well without any dreams
C.wake up in time to stop the bad dreams
D.identify what is upsetting about the dreams
4.The author points out that a person who has constant bad dreams should ______
A.learn to control his dreams
B.consult a doctor
C.sleep and dream on it
D.get rid of anxiety first
5.The author most probably thinks that controlling dreams is ______.
A.a good practice
B.a new discovery
C.helpful for everyone
D.not essential for everyone
参考答案
1.[D] 词义理解题。在第1段第4句中,逗号后面的regulating moods是对emotional thermostat的功能进行解释说明,因此可以推断出选项D正确。
2.[C] 事实细节题。最具干扰的是选项A,因为其陈述与第2段第2句的陈述有点相似,但是,此长句说的是大多数人上半夜做噩梦,之后都会做好梦,而不是像选项A中所说大多数噩梦之后是好梦。而且,根据本段第1 句,很明显,选项C是这一句的近义替换。
3 [C] 推理判断题。本题考査对代词的理解。在第3段的最后一句中,代词it应指上文说到的控制噩梦,及时醒来等做法,因此只有选项C涉及了其中一个做法。选项A太泛了,选项B和D在文中并无提及。
4.[B] 事实细节题。本题考查根据构词法猜测词义的能力。解题关键是推断最后一段第3句中therapist的意义,在考纲词汇表中,therapy是“治疗”的'意思,因此,therapist应该是专门负责某种治疗的医生,由此可见,选项B是对原文seek help from a therapist的近义替换。
5.[D] 观点态度题。根据最后一句可以推断作者认为如无必要,梦还是不要控制的好。做梦会让你早上感觉舒服一些,因此本题应选D。
英语四级阅读理解题型冲刺训练 2
Henry Ford, the famous U.S. inventor and car manufacturer, once said, “The business of America is business.” By this he meant that the U.S. way of life is based on the values of the business world.
Few would argue with Ford’s statement. A brief glimpse at a daily newspaper vividly shows how much peoplein the United States think about business. For example, nearly every newspaper has a business section, in which the deals and projects, finances and management, stock prices and labor problems of corporations arereported daily. In addition, business news can appear in every other section. Most national news has an important financial aspect to it. Welfare, foreign aid, the federal budget, and the policies of the Federal Reserve Bank are all heavily affected by business. Moreover, business news appears in some of the unlikeliest places. The world of arts and entertainment is often referred to as “the entertainment industry” or “show business.”
The positive side of Henry Ford’s statement can be seen in the prosperity that business has brought to U.S. life. One of the most important reasons so many people from all over the world come to live in the United States is the dream of a better job. Jobs are produced in abundance (大量地) because the U.S. economic system is driven by competition. People believe that this system crates more wealth, more jobs, and a materially better way of life.
The negative side of Henry Ford’s statement, however, can be seen when the word business is taken to meanbig business. And the term big business—referring to the biggest companies, is seen in opposition to labor. Throughout U.S. history working people have had to fight hard for higher wages, better working conditions, and the fight to form unions. Today, many of the old labor disputes are over, but there is still some employee anxiety. Downsizing—the laying off of thousands of workers to keep expenses low and profits high—creates feelings of insecurity for many.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1. The United States is a typical country ________.
A. which encourages free trade at home and abroad
B. where people’s chief concern is how to make money
C. where all businesses are managed scientifically
D. which normally works according to the federal budget
2. The influence of business in the U.S. is evidenced by the fact that ________.
A. most newspapers are run by big businesses
B. even public organizations concentrate on working for profits
C. Americans of all professions know how to do business
D. even arts and entertainment are regarded as business
3. According to the passage, immigrants choose to settle in the U.S., dreaming that ________.
A. they can start profitable businesses there
B.they can be more competitive in business
C. they will make a fortune overnight there
D. they will find better chances of employment
4. Henry Ford’s statement can be taken negatively because ________.
A. working people are discouraged to fight for their fights
B. there are many industries controlled by a few big capitalists
C. there is a conflicting relationship between big corporations and labor
D. public services are not run by the federal government
5. A company’s efforts to keep expenses low and profits high may result in ________.
A. reduction in the number of employees
B. improvement of working conditions
C. fewer disputes between labor and management
D. a rise in workers’wages
答案解析
1.[B] 推理判断题。根据第2段第2句“随便翻下一家日报就可美国人有多么重视商业”可推断出B符合题意。
2.[D] 事实细节题。第2段大量列举了 business的影响的例子,特别是根据最后一句“艺术和娱乐界就常被称为‘娱乐业’或‘展览业’ ”可知D正确,而A、B、C均与原文信息不符。
3.[D] 事实细节题。第3段第2句谈到“如此多的人从世界各地来美国生活,其最重要的原因之一就是梦想找到一份更好的.工作”,故选D。
4.[C] 推理判断题。本文第4段是在讲Henry Ford的言论的消极面,根据该段中的the biggest companies... in opposition to labor可看出C与之相符,故选C。
5.[A] 事实细节题。根据文章的最后一句,可知downsizing—the laying off of thousands of workers正是一些公司节约成本提高利润的手段,A为原文该句的同义改写,故选A。
英语四级阅读理解题型冲刺训练 3
Personality is , to large extent, inherent --A-type parents usually bring about A-type offspring. But the environment must also have a profound effect, since if competition is improtant to the parents, it is likely to become a major factor lives of their children.
One place where children soak up A characteristics is school, which is, by its very nature, a highly competitive institution. Too many schools adopt the "win at all costs" moral standard and measure their success by sporting achievements. The current passion for making children compete against their classmates or against the clock produces a two-layer system, in which competitive A types seem in some way better than their B-type fellows. Being too keen to win can have dangerous consequences:remember that Pheidippides ,the first marathon runner, dropped dead seconds after saying:"Rejoice, we conquer!".
By far the worst form of competition in school is the disproportionate emphasis on examinations . It is a rare school that allows pupils to concentrate on those things they do well.The merits of competition by examination are somewhat questionable, but competition in the certain knowledge of failure is positively harmful.
Obviously, it is neither practical nor desirable that all A youngsters change into Bs. The would needs types, and schools have an important duty to try to fit a childs personality to his possible future employment. It is top management.
1. According to the author, what factors contribute to the building of personality?
A. inheritance
b. inheritance, competition and environment
c. competition
d. environment
2.Which of the following statements is not true according to the author of the passage?
A. Schools usually adopt severe competitive policies.
B. Students are often divided by competition results.
C. School is place where children cultivate their characteristics.
D. The stronger desire for winning, the better.
3.The phrase "soak up" is closest in meaning to ____.
A. pull up b. take up c. take in d. pull in
4.What attitude does the author hold toward examinations in schools?
A. positive b. negative c. doubtful d. neutral
5.what suggestion does the author make concerning the management of schools?
A. All students be made into competitive A types.
B. A childs personality be considered in regard to his possible future job.
C. All students be changed into B characteristics.
D. Schools abolish all forms of examinations.
答案:bdccb
英语四级阅读理解题型冲刺训练 4
Among the more colorful characters of Leadville’s golden age were H.A.W.Tabor and his second wife, Elizabeth McCourt, better known as “Baby Doe”. Their history is fast becoming one of the legends of the Old West. Horace Austin Warner Tabor was a school teacher in Vermont. With his first wife and two children he left Vermont by covered wagon in 1855 to homestead in Kansas. Perhaps he did not find farming to his liking, or perhaps he was lured by rumors of fortunes to be made in Colorado mines. At any rate, a few years later he moved west to the small Colorado mining camp known as California Gulch, which he later renamed Leadville when he became its leading citizen. “Great deposits of lead are sure to be found here.” he said.
As it turned out, it was silver, not lead, that was to make Leadville’s fortune and wealth. Tabor knew little about mining himself, so he opened a general store, which sold everything from boots to salt, flour, and tobacco.『It was his custom to “grubstake” prospective miners, in other words, to supply them with food and supplies, or“grub”, while they looked for ore, in return for which he would get a share in the mine if one was discovered.』①He did this for a number of years, but no one that he aided ever found anything of value.
Finally one day in the year 1878, so the story goes, two miners came in and asked for “grub”. Tabor had decided to quit supplying it because he had lost too much money that way. These were persistent, however, and Tabor was too busy to argue with them. “Oh help yourself. One more time won’t make any difference,” He said and went on selling shoes and hats to other customers. The two miners took $17 worth of supplies, in return for which they gave Tabor a one-third interest in their findings. They picked a barren place on the mountain side and began to dig. After nine days they struck a rich vein of silver. Tabor bought the shares of the other two men, and so the mine belonged to him alone. This mine, known as the “Pittsburgh Mine,” made 1 300 000 for Tabor in return for his $17 investment.
Later Tabor bought the Matchless Mine on another barren hillside just outside the town for $117 000. This turned out to be even more fabulous than the Pittsburgh, yielding $35 000 worth of silver per day at one time. Leadville grew. Tabor became its first mayor, and later became lieutenant governor of the state.
1.Leadville got its name for the following reasons EXCEPT.
A.because Tabor became its leading citizen
B.because great deposits of lead is expected to be found there
C.because it could bring good fortune to Tabor
D.because it was renamed
2.The word “grubstake” in paragraph 2 means.
A.to supply miners with food and supplies
B.to open a general store
C.to do one’s contribution to the development of the mine
D.to supply miners with food and supplies and in return get a share in the mine, if one was discovered
3.Tabor made his first fortune.
A.by supplying two prospective miners and getting in return a one-third interest in the findings
B.because he was persuaded by the two miners to quit supplying
C.by buying the shares of the other
D.as a land speculator
4. The underlying reason for Tabor’s life career is.
A. purely accidental
B. based on the analysis of miner’s being very poor and their possibility of discovering profitable mining site
C. through the help from his second wife
D. he planned well and accomplished targets step by step
5.If this passage is the first part of an article,who might be introduced in the following part?
A.Tabor’s life.
B.Tabor’s second wife, Elizabeth McCourt.
C.Other colorful characters.
D.Tabor’s other careers.
答案与详解
1. C细节题。因为Leadville可以为Tabor带来巨富。这一点不是Leadville得名的原因,因为在文章第二段中,讲到这一点时,提及三个原因:A.因为Tabor成为当地的居民代表人物,B.因为在Leadville有丰富的铅的储藏量。D.因为Leadville是因为Tabor重要而起的名,唯独C没有,因为到后来发现是银矿才给他带来巨富。
2. D词汇题。第二段中grubstake的词义与D所述内容是相同的,即“供给探矿者资金,衣物,食品以及其他物品”。(可参阅英华大辞典修订第二版64页)但此处还补充地讲,作为回报,供给者可以获得矿中资源一定份额。(见文章第二段第4行)
3. A细节题。Tabor次真正发财是他为两名矿工提供资助,为此他获得他们矿资源三分之一的股份。见文章第三段4-9行内容:两名开矿者从Tabor那儿借走价值17美元的.物品,作为回报,Tabor获得他们矿资源三分之一股份。于是两位开矿者在一座山旁的不毛之地开始挖掘,九天之后,发现了银的富矿,于是Tabor又将两人的股份全买下,这样,银矿属于Tabor一个人所有,这个矿就是后来的“匹兹堡”矿。Tabor用17美元的投资换来了130万美元的收获。
4. B推断题。由原文可知泰勃的财产来源是有一定偶然性的,但是毕竟也是基于他开创的“grubstake”模式,因为A、D都不对,C更是没有根据,因为他还没有娶第二位夫人这一切就发生了。分析泰勃的做法,会得出B选项所示的结论。
5. B推断题。如果本文是一篇文章的部分,那么在文章的第二部分将介绍谁呢?key可以从文章句分析出来,在Leadville的黄金年代,其多彩的特点当中,Tabor及其第二任妻子Elizabeth McCourt是值得大书特书的,接着,文章都在讲述有关H.A.W.Tabor发家致富的历史,如先买下匹兹堡矿,后又买下Matchless矿,最后成为市长,代理州长,等等,所以涉及到的全是男主人公,因此下边再讲的话,应成为女主人公即Elizabeth McCourt的天地了,她是Tabor的第二任妻子。这是顺理成章的事。
英语四级阅读理解题型冲刺训练 5
Social customs and ways of behaving change. Things which were considered impolite many years ago are now acceptable. Just a few years ago, it was considered impolite behaviour for a man to smoke on street. No man who thought of himself by smoking when a lady was in a room. Customs also differ from country to country. Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesnt it matter? Should you use both hands when you are eating? Should leave one in your lap,or on the table? The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a wonman or offer their seat to a woman , and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is , if a dinner invitation is for 7 oclock , the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay. The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable-----especially if they are your guests. When the food was served , one of the guests strated to eat his peas with a knife . The other guests were amused -
or shocked , but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable. 1.If one has accepted a dinner invitation ,what should he do if he is tobe late for the dinner? a.He should find an excuse
b.He should adk for excuse. c.He should say sorry d.He should telephone to explain his being late.
2."It would have been bad manners to make his guests feel foolish or uncomfortable." "Bad manners " means ________.
a.ugly
b.dishonest
c.impolite d.shameful
3.which of the following do you think is the best tiltle for this passage? a.Social Customs and Customs b.Social Life
c.American and British Customs d.Promptness Is Important
4.According to the text, the best host_______.
a.tries his best to make his guests feel comfortable b.makes his guests feel excited
c.tries to avoid being naughty to his guests d.tries to avoid being foolish -
5.The author of this article may agree with which of the following? a.The guest who ate his peas with a knife b.The other guests who were amused or shocked
c.The host who picked up his knife and began eating in the same way d.None of the above
答案:dcaac
【英语四级阅读理解题型冲刺训练】相关文章:
专业英语四级考试阅读题型冲刺训练06-01
英语阅读理解的题型02-19
全国英语四级考试阅读理解题型训练及答案02-16
英语阅读理解题型重点训练附答案05-20
英语四级阅读理解题型分析05-13
英语专业四级阅读题型备考训练02-03
大学英语四级阅读理解冲刺题01-31
大学英语四级阅读理解最后冲刺01-14
大学英语四级阅读理解冲刺精选试题03-09