试题

英语四级考试阅读突击训练

时间:2025-07-18 10:36:40 赛赛 试题 我要投稿

英语四级考试阅读突击训练(精选3套)

  在各领域中,只要有考核要求,就会有考试题,考试题有助于被考核者了解自己的真实水平。那么你知道什么样的考试题才能有效帮助到我们吗?下面是小编整理的英语四级考试阅读突击训练,欢迎阅读,希望大家能够喜欢。

英语四级考试阅读突击训练(精选3套)

  英语四级考试阅读突击训练 1

  Real policemen hardly recognize any resemblance between their lives and what they see on TV —if they everget home in time. There are similarities, of course, but the cops dont think much of them.

  The first difference is that a policemans real life revolves round the law. Most of his training is in criminal law. He has to know exactly what actions are crimes and what evidence can be used to prove them in court. He has to know as a professional lawyer, and what is more, he has to apply it on his feet, in the dark and rain, running down an alley after someone he wants to talk to.

  Little of his time is spent in chatting to scantily-clad (穿衣不多的) ladies or in dramatic confrontationswith desperate criminals. He will spend most of his working life typing millions of words on thousands of forms about hundreds of sad, unimportant people who are guilty —or not —of stupid, petty crimes.

  Most television crime drama is about finding the criminal: as soon as hes arrested, the story is over. i real life, finding criminals is seldom much of a problem. Except in very serious cases like murders and terrorist attacks — where failure to produce results reflects on the standing of the police —little effortis spent on searching.

  Having made an arrest, a detective really starts to work. He has to prove his case in court and to do thathe often has to gather a lot of different evidence. So, as well as being overworked, a detective has to beout at all hours of the day and night interviewing his witnesses and persuade them usually against their own best interests, to help him.

  练习题:

  Choose correct answers to the question:

  1.The first sentence implies that ________.

  A.the life of the real policemen and that of the policemen on TV are entirely different

  B.the real policemen will find the similarities if they can get home in time

  C.the real policemen seldom can get home in time to watch TV

  D.the policemen shown on TV can always get home in time

  2.It is essential for a policeman to be trained in criminal law _____.

  A.so that he can catch criminals in the streets

  B.because many of the criminals he has to catch are dangerous

  C.so that he can justify his arrests in court

  D.because he has to know nearly as much about law as a professional lawyer

  3.The everyday life of a policeman or detective is ______.

  A.exciting and glamorous

  B. full of danger

  C.devoted mostly to routine matters

  D. wasted on unimportant matters

  4.When murders and terrorist attacks occur,the police______.

  A.prefer to wait for the criminal to give himself away

  B.make great efforts to try to track down their man

  C.try to make a quick arrest in order to keep up their reputation

  D.usually fail to produce results

  5.What’s the best title for the passage?

  A.Policemen and Detective

  B.Policemen’s Life-Fun and Fantasy

  C.The Real Life of a Policeman

  D.Drama and Reality

  参考答案

  1.[C] 推理判断题。本题考查对第1句的理解。if引出的条件状语从句前的破折号表明这个假设是相对于之前的看电视来说的,而不是相对于整句话的。该句特意用if作补充说明,暗示了一些附加的信息:真实生活中的警察通常很晚回家,连看电视都赶不上。由此可见,C是正确的理解。A说法过于绝对,与原文的hardly不符。

  2.[C] 推理判断题。本题考查内在的因果关系。从第2段第3句可以推断出答案,A毫无原文依据,原文中也并没有暗示B和D这两种因果关系。

  3.[C] 推理判断题。本题考查对长句的理解。根据第3段第2句可以推断出答案。本题最具干扰性的是B,按照常识,警察的工作通常都被认为很危险,但是第3段第1句由Little引出的倒装句表明了他们很少与亡命之徒交锋,并非充满危险,因此B不对;而D将在文中用来修饰people的unimportant拿来修饰“事情”,显然偷换概念,曲解原文。

  4.[B] 推理判断题。本题考查对复合句的理解。答题关键在于正确理解第4段最后一句,except引出的句子暗示警方只有在遇到特别严重的犯罪时追捕罪犯才会花费很大的气力,B符合文意。本题最具干扰性的'是C,由本句第2个破折号后的内容可知此处主要强调“费不费劲”的问题,而C中的make a quick airest并未突显出原文的关键含义,不如B准确。

  5.[C] 主旨大意题。本文的重点是说瞀察们的现实生活,全文将这种现实生活与电视里面展现的作比较,是为澄清事实,故C可概括全文主题。

  英语四级考试阅读突击训练 2

  No one can be a great thinker who does not realize that as a thinker it is her first duty to follow her intellect to whatever conclusions it may lead. Truth gains more even by the errors of one who with due study and preparation, thinks for himself, than by the true opinions of those who only hold them because they do not suffer themselves to think. No that it is solely, of chiefly, to form great thinkers that freedom of thinking is required. One the contrary, it is as much or even more indispensable to enable average human beings to attain the mental stature which they are capable of. There have been and many again be great individual thinkers in a general atmosphere of mental slavery. But there never has been, nor ever will be, in that atmosphere an intellectually active people. Where any of heterodox speculation was for a time suspended, where there is a tacit convention that principles are not to be disputed: where the discussion of the greatest questions which can occupy humanity is considered to be closed, we cannot hope to find that generally high scale of mental activity which has made some periods of history so remarkable. Never when controversy avoided the subjects which are large and important enough to kindle enthusiasm was the mind of a people stirred up from its foundation and the impulse given which raised even persons of the most ordinary intellect to something of the dignity of thinking beings.

  She who knows only her own side of the case knows little of that. Her reasons may be food, and no one may have been able to refute them. But if she s equally unable to refute the reasons of the opposite side; if she does not so much as know what they are, she has no ground for preferring either opinion. The rational position for her would be suspension of judgment, and unless she contents herself with that, she is either led by authority, or adopts, like the generality of the world the side to which she feels the most inclination. Nor is it enough that she should heat the arguments of adversaries from her own teachers, presented as they state them, and accompanied by what they offer as refutations, That is not the way to do justice to the arguments, or bring them into real contact with her own mind. She must be able to hear them form persons who actually believe them; who defend them in earnest, and do their very utmost for them. She must know them in their most plausible and persuasive form; she must feel the whole force of the difficulty which the true view of the subject has to encounter and dispose of; else she will never really possess herself of the portion of truth which meets and removes that difficulty. Ninety-nine in a hundred of what are called educated persons are in this condition; even of those who can argue fluently for their opinions. Their conclusion may be true, but it might be false for anything they know; they have never thrown themselves into the mental position of those who think differently form them and considered what such persons may have to say; and consequently they do not, in any proper sense of the word, know the doctrines which they themselves profess.

  1. The best title for this passage is

  [A] The Age of Reason [B] The need for Independent Thinking

  [C] The Value of Reason [D] Stirring Peoples Minds

  2. According to the author, it is always advisable to

  [A] have opinions which cannot be refuted.

  [B] adopt the point of view to which one feels the most inclination.

  [C] be acquainted with the arguments favoring the point of view with which one disagrees,[D] suspend heterodox speculation in favor of doctrinaire approaches.

  3. According to the author, in a great period such as the Renaissance we may expect to find

  [A] acceptance of truth [B] controversy over principles

  [C] inordinate enthusiasm [D] a dread of heterodox speculation

  4. According to the author, the person who holds orthodox beliefs without examination may be described in all of the following ways EXCEPT as

  [A] enslaved by tradition [B] less than fully rational

  [C] determinded on controversy [D] having a closed mind

  5. It can be inferred from the passage that the author would be most likely to agree with which of the following statements

  [A] A truly great thinker makes no mistakes.

  [B] Periods of intellectual achievement are periods of unorthodox reflection,[C] The refutation of accepted ideas can best be provided by ones own teachers.

  [D] excessive controversy prevents clear thinking.

  答案详解

  1. B. 独立思考的必要性。见难句译注1。这里说明进行独立思考的人即使犯错误,真理也能从中获得东西,而那些懒于思考人,即使持有正确的观点,真理也难以获得东西。段还点明思想禁锢时期,即不能进行独立思考时期,难以讨论重大议题,产生不了活跃的人民,绝不会出现像辉煌的文艺复兴那种时期(见第二题注)。第二段也是围绕独立思考而写,只是从具体点着眼:人只知自己,不知对方无法获得真理,只有独立思考两方,才能不为权 威所左右,不会跟着自己感觉走,最终知道自己的真正主张。A. 理性时代。C.驳斥的价值。D. 激发人民的思想。

  2. C. 熟悉有利于自己不同意/反对观点的论点。这是作者在第二段讲述的重要论点。他认为一个人只知自己一方,推理极好,无人能反驳,却不知对方的推理,也不能够予以反驳的话,他就无权选择两方的任一论点,其理智位置是停止判断。否则她就会(像世界上芸芸众生那样)不是为权 威所“引导”,就是跟着感觉(的倾向)走。其二,作者提出:光听自己的老师讲述对立面的论点,以及他们所提出的反驳论点。只是不够的,必须倾听那些人(他们真正相信对立的观点)的论点,并为此积极热情,竭尽全力辩护,才能使自己的思想和独立论点接触,公正的作出公正的判断。A. 具有不能驳斥的观点。B. 采取个人感觉最倾向的观点。 D. 停止有利于教条主义研究的异端思考。

  3. B. 辩论原则问题。答案在段:在思想禁锢的气氛中,过去,现在可能会产生个别的.思想家,但绝不会有思想活跃的人民,在那里有一种心照不宣的惯律:原则决不能讨论——认为占据人类心灵的最重大问题的讨论应封闭,我们不能期望看到一般高级的思想活动。这种思想活动曾使历史上某些时期光辉灿烂。而文艺复兴就是思想活动的顶峰时期,必然会讨论原则问题,所以选B 。A. 接受真理,周经过讨论才能接受真理。C. 过度的热情。 D. 害怕异端思考。

  4. C. 在辩论上,坚定不移。这是一道推断题,一般讲:持有未经检验的正统信仰的人不会独立思考,更不会怀疑他所信仰的东西。A. 为传统所奴役。B. 不怎么理智。D. 头脑闭塞。这种人必然受传统思想控制,不理智更不愿接受外界新鲜事物。

  5. B. 在思想方面取得成就的时期就是进行非正统反思的时期。见3题注释。A. 一个真正的思想家不犯错误。C. 一个人的老师最 能提供所接受思想观点的反驳。D. 过度的辩论会制止清晰的思考。

  英语四级考试阅读突击训练 3

  In the 1960s, many young Americans were dissatisfied with American society. They wanted to end the Vietnam War and to make all of the people in the U.S. epual. Some of them decided to "drop out" of American society and form their own societies . They formed utopian communities , which they called "communes," where they could follow their philosophy of "do your own thing." A group of artists founded a commune in southern Colorado called "Drop City." Following the ideas of philosopher and architect Buckminster Fuller they built domeshaped houses from pieces of old cars. Other groups, such as author Ken Keseys Merry Pranksters, the followers fo San Francisco poet Steve Gakin, and a group that called itself the Hog Farm, lived in old school huses and traveled around the United States. The Hog Farm become famous when they helped organize the Woodstock Rock Festival in 1969. Steve Gaskins followers tried to settle down on a farm in Tennessee, but they had to leave when some members of the gruop were arrested for growing marijuana. Not all communes believed in the philosophy of "do you own thing," however . Twin Oaks , a -

  commune founded in Virgiania in the late 1960s, was based on the ideas of psychologist B.F.Skinner. The people who lived at Twin Oaks were carefully controlled by Skinners "conditioning" techniques to do things that were good for the community. In 1972, Italian architect Paolo Soleri began to build Arcosanti, a utopian city Arizsona where 2500 people will live closely together in one large building called an "archology" Soleri believes that people must live closely together so that they will all become one.

  1.Why did some young Americans decide to "drop out" of scoiety during the 1960s? a.They were not satisfied with American society.

  b.They wanted to grow marijuana.

  c.They wanted to go to the Vietnam War.

  d.They did not want all people to be equal.

  2.Where did the members of the Hog Farm commune live?

  a.In dome-shaped house

  b.In old school huses

  c.On a farm inTennessee

  d.In an archology in Arizona

  3.Who gave the people of Drop City the idea to bulid dome-shaped house? a.Paolo Soleri

  b.B.G.Skinner c.Steve Gaskin -

  d.Buckminster Fuller

  4.What was the Twin Oaks commune base on ?

  a.The philosophy of "do your own thing"

  b.Virginaia in the late 1960s c.The ideas of psychologist

  d.The belief that people must live closely togerher.

  5.What is an "archology"? a.A person who studies archaeology

  b.A large building where people live closely together c.A city in A rizona

  d.A technique to contorl people

  答案:abdcb

【英语四级考试阅读突击训练】相关文章:

英语四级听力考试突击训练12-28

最新英语专业四级阅读突击训练04-07

大学英语四级阅读理解突击训练01-26

英语四级考试词汇备考突击训练06-01

英语四级考试词汇突击训练201701-04

英语六级考试阅读突击训练04-18

2017年英语四级翻译考试突击训练12-23

剑桥商务英语考试初级阅读突击训练05-23

2017四级英语写作突击训练05-27