大学英语 百分网手机站

大学英语b统考题库

时间:2018-05-24 15:11:52 大学英语 我要投稿

大学英语b统考题库

  一、交际英语

  1.- Excuse me, can I smoke here?

  - _________.

  A.You mustn't

  B.No

  C.You'd better not

  D.I'm sorry, you can

  答案:C

  2.- Hey, Tom, what's up?

  - __________

  A.Yes, definitely!

  B.Oh, not much.

  C.What is happening in your life?

  D.You are lucky.

  答案:B

  3.- Is it possible for you to work late tonight?

  - _______

  A.I like it.

  B.I'll do that.

  C.I'd love to.

  D.I think so.

  答案:D

  4.- We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?

  - ________

  A.I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.

  B.Of course not. I have no idea.

  C.No, I can't.

  D.That's all set.

  答案:A

  5.- It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?

  - ________

  A.Yes, please.

  B.No, please.

  C.Sure, please.

  D.I don't like it.

  答案:B

  二、阅读理解

  An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home. As he knew that it would take him only two days to get to England, he decided that he could easily spend the time without food. So he bought a ticket and got on the ship. The man closed his ears to the sound of the lunch bell. When dinnertime came, he didn't go to dinning room, saying that he was not feeling very well.

  The next morning he still didn't have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room. But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him. He got ready for the quarrel.

  “Bring me the bill,” he said. “The bill, sir?” said the waiter in surprise. “There isn't any bill. On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket,” said the waiter.

  6.The story happened on a ship from Norway to England.

  A.T

  B.F

  答案:A

  7.The traveler didn't go to the dinning room first,because he had no money.

  A.T

  B.F

  答案:A

  8.The traveler went to the dinning room to eat something because his friend had given him some money.

  A.T

  B.F

  答案:B

  9.The traveler had two meals on the ship.

  A.T

  B.F

  答案:B

  10.After the traveler finished eating, he came to know that travelers on the ship had free meals.

  A.T

  B.F

  答案:A

  One day a bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot. "Go to see the doctor," said his wife. "No, "he said. "I'll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I'll ask him about my foot. If I go to see him, I'll have to pay him."

  On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.

  "You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it," said the doctor.

  He took out a piece of paper and wrote on it. "Buy this and put it on the foot before you go to bed every night," he said.

  "Thank you," said the bookseller. "And now, sir, here are your books."

  "How much?" said the doctor.

  "Two pounds."

  "Good," said the doctor. "I shall not have to pay you anything."

  "Why?" asked the bookseller.

  "I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didn't I?"

  11.What happened to the bookseller one day?

  A.He lost a box of books.

  B.His foot was wounded by a box of books.

  C.He lent the doctor a box of books.

  D.He sold out all his books.

  答案:B

  12.The bookseller's wife asked him ______.

  A.to go out for some medicine

  B.to send somebody for a doctor

  C.to go to see the doctor

  D.to wait for the doctor to come

  答案:C

  13.The bookseller didn't take his wife's advice because ______.

  A.he was afraid of the doctor

  B.he didn't like to take medicine

  C.he couldn't walk by himself

  D.he didn't want to pay the doctor

  答案:D

  14.The doctor paid ______ for the books.

  A.one pound

  B.two pounds

  C.nothing

  D.something

  答案:C

  15.The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.

  A.more

  B.less

  C.the same amount of

  D.no

  答案:A

  三、词汇与语法

  16.There is _________in today's newspaper.

  A.new anything

  B.new something

  C.anything new

  D.something new

  答案:D

  17.Suzan speaks English _______John.

  A.so fluently as

  B.as fluent as

  C.more fluent than

  D.much more fluently than

  答案:D

  18.It was well known that Thomas Edison _____ the electric lamp.

  A.discovered

  B.invented

  C.found

  D.developed

  答案:B

  19.I would like to do the job _____ you don’t force me to study.

  A.in case

  B.although

  C.though

  D.as long as

  答案:D

  20.____ you know, David has been well lately.

  A.Which

  B.As

  C.What

  D.When

  答案:B

  四、完型填空

  Time spent in a bookshop can be enjoyable. If you go to a __21__ shop, no assistant will come near to you and say, "Can I help you?" You needn't buy anything you don't want. You may try to find out __22__ the book you want is. But if you fail, the assistant will lead you there and then he will go away. It seems that he is not interested in selling any book at all.

  There is a story which tells us about a good shop. A medical student __23__ a very useful book in the shop, but it was too expensive for him to buy. He couldn't get it from the library, either. So every afternoon, he went there to read __24__ at a time. One day, however, he couldn't find the book from its usual place and was leaving when he saw an assistant signing to him. To his surprise, the assistant pointed to the book __25__, "I put it there so as not to be sold out," said the assistant. Then he left the student to go on with his reading.

  21.

  A.found

  B.in a corner

  C.where

  D.good

  E.a little

  答案:D

  22.

  A.found

  B.in a corner

  C.where

  D.good

  E.a little

  答案:C

  23.

  A.found

  B.in a corner

  C.where

  D.good

  E.a little

  答案:A

  24.

  A.found

  B.in a corner

  C.where

  D.good

  E.a little

  答案:E

  25.

  A.found

  B.in a corner

  C.where

  D.good

  E.a little

  答案:B

  五、英译汉

  26.He has been learning English for years.

  答案:多年来,他一直在学英语。

  27.Can you express yourself clearly in English?

  答案:你能用英语清楚地表达自己的意思吗?

  28.I'm finishing my second year of studies.

  答案:我即将完成第二年的'学习。

  29.This new country hopes to establish friendly relations with all its neighbours.

  答案:这个新成立的国家希望和所有邻国建立友好关系。

  30.I rang your house last night but your mother answered the phone.

  答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。

  31.How are you doing these days?

  答案:这些日子你怎么样?

  六、写作

  32.写作

  Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

  Should the University Campus be Open to Tourists?

  内容提示:

  1.校园是否应对游客开放,人们看法不同,说明你的观点;

  2.阐述你的理由。

【大学英语b统考题库】相关文章:

1.2017大学英语b统考题库及答案

2.2017大学英语b统考题库带答案

3.2017年大学英语B统考题库及答案

4.2017大学英语b统考题库

5.大学英语b统考试题

6.2017大学英语B统考真题及答案

7.2017年大学英语B统考试题「最新」

8.2017大学英语B统考交际用语考前复习指导